Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2
Autor Poruka
 Tema posta: Re: ponovljene tipicne febrilne konvulzije
PostPoslato: Sre Dec 29, 2010 2:45 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Sep 26, 2010 7:31 pm
Postovi: 10
Pozdrav! da,evo vec 3 meseca pije eftil min.dozu,sada vidimo da to nije tako strasno i zasad lepo podnosi,nema kontraefekta i sl. redovno radimo analize krvi,to nam je naravno doktorka naglasila-inace je i prvi i drugi put 'lecen' (posto je oba putA DOBIO NAPADE POD VISOKOM TEMP. LECEN JE IZVOR ZARAZE ,a naravno usput nadgledan da ponovo ne dodje do 'frasa') u Novom Sadu u decjoj bolnici. terapiju nema potrebe da dobijaju deca koja imaju tipicne napade febrilnih konvulzija-traju kratko-do 5min.otprilike, trese se dete celim telom i oba ekstremiteta u isto vreme,pogled fiksiran gore i ne ponavlja se napad u istoj febrilnosti-to znaci da bi svaki put kad dete ima vis.temp. preventivno dijazepam rasio stvar,ali ako napad traje duze-20 i vise min.ponavlja se, itd to su atipicne konvulzije i zahtavaju svakodnevnu terapiju,pogotovo ako je nalaz EEG neuredan,da ne bi doslo do epilepsije. Nama je doktorka prepisala terapiju zato sto je malisa za 9 meseci imao 3 napada (2 standardna i jedan manji) a uz to neuredan EEG nalaz!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: ponovljene tipicne febrilne konvulzije
PostPoslato: Čet Dec 30, 2010 9:42 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Dec 23, 2010 10:10 am
Postovi: 6
Draga Suzo moje dete je pri svakoj temperaturi imalo napade tipa vriska nista vise ali je zadnji napad bio sa zgrcenim telom glava zabacena u nazab pogled na gore i trajao je 2 sata sa manjim povracajima svesti (sekund).Profesor Dimitrijevic mi je tada rekao da smo jos prvi put znali da je to febrilni napad uz adekvatnu terapiju on se vise ne bih pojavio.Ali su meni tada pedijatri govorili da je to reakcija na upalu usiju (od koje je inace bio lecen 1,5 dana svake druge nedelje).I njemu su radili rezultate i lecili uzrok jer pored upale usiju zbog velike sekrecije iz nosa bilo mu je upaljeno i grlo pa se cak ta sekret spustila i u zeludac ma imao je neke bakterije veruj mi i sad kada ti pisem ne mogu svakog naziva da se setim od uzbudjenja,sam povratak na sve to je grozan.Jednom recju moje dete je dospelo tu zbog pedijatra kojeg smo imali (prica je malo duza).Inace on sad ide u drugi razred jako je inteligentan cak je i odlican djak isao je i na takmicenje iz matematike i osvojio drugo mesto.Uciteljica kaze da je takvog djaka samo mogla da sanja.EEG nalaz kao i skener pa i magnetna su bili uredni terapiju eftila je dobijo kako nam je rekao doktor da ne bi se u roku od dve godine pojavile neke posledice koje bi mogle da ga trajno vezu kao epilepticara.Naravno posle 6 meseci zbog urednih nalaza njemu su smanjivali dozu a nakon 1,5 doktor nam je rekao da postepeno sami smanjujemo dozu da bi je na kraju iskljucili.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: ponovljene tipicne febrilne konvulzije
PostPoslato: Čet Dec 30, 2010 11:03 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Sep 26, 2010 7:31 pm
Postovi: 10
DA,RAZUMEM TE,SVE TE RAZUMEM U POTPUNOSTI! NEVEROVATNO KOLIKO SVI RODITELJI S OVAKVIM ISKUSTVIMA ZNAJU O CEMU PRICAM..ZATO SAM I POSTAVILA OVAJ POST JER SE VAMA ZIVOT ZAKOMPLIKOVAO GRESKOM PEDIJATRA,A MI NISMO BILI OBAVESTENI CIM SE BEBA RODILA DA U KUCI MORAMO IMATI DIJAZEPAM CEPICE,KOJI SU NAM MNOGO POMOGLI OTKAD SMO POCELI DA IH PRIMENJUJEMO,NE BI BILO NI TOG TRECEG NAPADA DA SMO NA VREME STAVILI CEPIC,A MI ODUGOVLACILI NADAJUCI SE DA TEMP.NECE RASTI,IZGUBILI SMO IZ VIDA DA JE TO BIO I PRVI DAN NOVE UPALE I PRVI NALET TEMP.SAMO ZATO STO JE VEC MESEC DANA UNAZAD SKORO NONSTOP BIO BOLESTAN,I SMUCILI NAM SE I DIJAZEPAMI I BRUFENI,PARACETAMOLI I ANTIBIOTICI I KAPI I OBLOGE I SVE TO TAKO MALTRETIRA DETE DA SMO VALJDA MISLILI DA GA POSTEDIMO A NAPRAVILI HAOS! DA POLUDIS! I EVO UZ SVE TO SAD NE MOGU DECI DA OVERIM KNJIZICU ZBOG NEISPLACENIH DOPRINOSA U FIRMI GDE IMAM OTVORENO PORODILJSKO,MA!.... BICEMO U KONTAKTU,PISITE O SVOJIM ISKUSTVIMA! LEPO PROVEDITE PRAZNIKE! SRECNA NOVA :D I NEK JE ZDRAVLJA A SVE DRUGO SE DA RESITI!
PS- POSTOJI NEKA VEZA,TO SAM I JA I JOS NEKI RODITELJI ZAKLJUCILI DA SU DECA S KONVULZIJAMA IIIIIZUZETNO INTELIGENTNA I NADARENA! LJUBITE VASEG MALOG SKOLARCA ODLIKASA! :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: ponovljene tipicne febrilne konvulzije
PostPoslato: Uto Jan 04, 2011 1:54 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Dec 23, 2010 10:10 am
Postovi: 6
Hvala najlepse na lepim zeljama i cestitkama koje takodje zelim da uputim vama i vasoj porodici neka u vasem domu zavlada mir blagostanje i pre svega zdravlje.I naravno potpuno vas razumem(u vezi knjizica) jedna nevolja nikad ne ide sama.Dozvolicete mi da primetim da i ako je moje dete dospelo u to stanje greskom lekara a vase zbog vas (kako to vi kazete) mada ja mislim da je i tu greska lekara koji vas nije blagovremeno obavestio o dijazepanu imali smo zbog istih gresaka stravican prizor i muku.Pa s toga bi ovom prilikom pozelela u ovoj a i u svim narednim godinama da ni jedna majka a ni dete ne dozive ni slicno.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: ponovljene tipicne febrilne konvulzije
PostPoslato: Sre Jan 05, 2011 12:58 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Sep 26, 2010 7:31 pm
Postovi: 10
UPRAVO TAKO,SLAZEM SE ! TO MI JE JEDINA ZELJA!!!!!! POZZZZZZZ!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: ponovljene tipicne febrilne konvulzije
PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 1:52 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jan 04, 2012 1:40 pm
Postovi: 1
Citam vase poruke i kroz glavu mi prolaze te scene jer sam i sama sa svojim sinom to prezivela, bas dugo sam trazila nekog sa kim bih mogla da se posavetujem jer i moje dete pije eftil zbog ponovljenih febrilnih konvulzija.Zanima me da li i vase dete ima radje stolice zbog eftila?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: ponovljene tipicne febrilne konvulzije
PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 5:08 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Sep 26, 2010 7:31 pm
Postovi: 10
Nije imao ređe stolice, eftil inace usporava metabolizam (verovatno vas je doktor upozorio da je moguce povecanje telesne tezine deteta s obzirom da eftil pojacava apetit u pocetku tj prilikom uvođenja, a kasnije se detetu vec "rasiri zeludac" pa samo od sebe nastavlja da unosi vecu kolicinu hrane- to se nama desava, pa je poželjno vrsiti restrikciju unosa kaloricne hrane i kolicinu samog obroka pa i njihov broj redukovati) Nas malisan inace ima problema sa tvrđom stolicom, bilo je i krvi u stolici pa smo i to ispitivali, hvala bogu sve je u redu ali smo mu morali objasniti da ne sme da jede puno suve hrane i grickalice , da mora redovno da jede supice i kuvanu hranu pa ce imati lepu kaku, i prihvatio je to, jer se stvarno mucio kad kaki tvrdo..
sta nam se jos desilo- pre tacno mesec dana(!) je dobio osip po celom telu sem dlanova i stopala- ali je i tu bila po koja tufnica- srecom povuklo se nakon par dana ali posto nisu bili doktori sigurni od cega je- pretpostavljaju da je osip bio virusne prirode-prehlada, ali mozda u kombinaciji sa lekom(pošto se pogodilo da mu je doza eftila 2 nedelje pre toga povecana- tj nakon vise od god.dana kako ga pije) morali su da mu ukinu lek dok se ne uradi alergo test- to nam je isto bilo strasno s obzirom da u slucaju povecanja tel.temp. nece biti zasticen-a zima je, vladaju virusi itd.. zasad nije bilo problema ali nije nam svejedno dok god mu ne vrate lek-u februaru nadam se..
Luka je inace odlicno odreagovao na prvo uvođenje leka i nadalje tokom koriscenja sve je bilo ok-(kao sto je doktorka i kazala to je lek sa najmanjim nezeljenim efektima pogotovo sto je Luki prepisala najmanju mogucu dozu ), uvek smo naglasavali kad je trebao da primi bilo kakvu terapiju doktorici i apotekarki da pije eftil i kako se on slaze sa predlozenom terapijom. sve u svemu kolko smo bili preplaseni kad je trebao da krene s tim- toliko smo posle bili zadovoljni jer je prosle cele jeseni i zime bio NON-STOP bolestan, imao je uzasno visoke skokove temp. koji nikako nisu opadali satima i pored toga sto je sve to vreme tugica bio u kadi u vodi ! i nasa dokt. pedijatar se frapirala s nama i svima govori kakve on skokove temp.ima- cak nam je dozvoljavala i savetovala da mu dajemo i na dva sata brufen nakon paracetamola koji mu nista ne pomaze-ne deluje na njega uopšte kad su jako visoke temp. tako da eto pored svega sto ga je snaslo prosle zime-. Hvala dragom Bogu nije imao konvulzija jer ga je eftil stitio,, a taman mu se i EEG snimak popravio.
Svu srecu vam zelim, bice sve to dobro, opustite se- slusajte savete doktora, redovno odlazite na kontrole sto znam da i sami znate :-*
i SRECNU NOVU I BOZICNE PRAZNIKE I DA NAM SE TE MUCNE SLIKE NIKADA NIKADA I NIKOME NE PONOVE!!!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 31 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: