Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 104  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Dec 24, 2011 11:34 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Dec 24, 2011 10:57 pm
Postovi: 48
Pozdrav svima

Vec 12.god imam problem sa zeludcem. Imala sam pojacan gastritis pre 12 god, da bi mi nakon toga utvrdili da imam dva cira na zeludcu. Ishrana mi je bila uzas, vecito na nekim dijetama i lekovima, uvek pazila sta da jedem da me ne zaboli, ali posle 2 god sve se sredilo i bilo je sve normalno... Posle par godina su mi utvrdili kamenje u zuci i cistu na bubregu... Opet drugaciji rezim ishrane jaja izbaciti, masno, przeno... Jedino sto sam izbacila su jaja...ostalo manje vise nekad mi smetalo nekad ne...Onda dobijam cir na dvanaestopalacnom crevu, uzasni bolovi opet dijete lekovi...namucila sam se 10.kg smrsala, i pocela vise da ne jedem nego da jedem, jer sta god sam jela meni je smetalo. U to vreme sam bila na pirincu, supicama, slatko ako pojedem placem od bolova to su takvi jaki bolovi da moram da primim injekciju da bi mi se smirilo, tako da sam slatkise izbacila na jedan period...Onda sam se vratila normalnoj ishrani, sve je bilo dobro do avg ove godine, kad su pocele ceste dijareje... cula sam da Loperamid pomaze, i stvarno mi je pomogao, pila sam 2 na dan 5 dana i sve bude super, al cim se malo iznerviram dijareja se vrati...i tako je sve bilo u krug dok nisam otisla na pregled lekar mi je predlozio da uradim stolicu 3 dana uzastopno KKS, SE. CRP i dao da pijem Espumisan, Elce flora duo 2 na dan, da ne jedem voce uopste 2 nedelje, jabuke nikako. Tolike sam grceve i bolove u stomaku imala, da sam izbegavala da izlazim da se druzim, ma skroz sam zaboravila kako je normalno funkcionisati, cim negde krenem ja imam dijareju. Nisam vise znala sta da radim. Uradila sam nalaz stolice i on je pokazao da imam Candidu spp u velikom broju. Procitala ovde na forumu sta i kako se leci, i vec sam se zabrinula... Ishrana ubija, sve sto ovde pise da se sme da se jede meni smeta, zbog zeludca....npr kisele jabuke, zelena paprika, limun, boranija, kupus to mi smeta to ne jedem, hleb sam izbacila, jedem dvopek ponekad... Trebalo bi posle praznika otici kod lekara da bih videla sta dalje... jer ovako vise ne mogu...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Dec 25, 2011 8:14 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Dobro je da si izdrzala ovoliko dugo,jer od Candide moze i da se skrene.Ti bolovi dovode do depresije i ocajanja.Nije ti ni do cega.

Odmah pocni da pijes drazeje Nistatina i nabavi Candida Clear preparat(americki,trebalo bi da ga uvezu opet za koji dan),kao i caj od divljeg origana (Probotanik firme).Nemoj da dozvolis da Candida ovlada tobom i unistiti ti creva.U pocetku uzimaj 3x1 drazeju Nistatina i posto je imas mnogo,moraces da ga pijes bar mesec dana.U pocetku ce ti sigurno biti muka i osecas ces par dana vrtoglavice i grceve u crevima,ali za nekih 5 dana grcevi ce prestati,bice ih sve manje.Moguce je da ce te boleti i zeludac,jer Candida kada odumire izlucuje toksine,rekli su mi i do 200 toksina.Nemoj cekati da ti lekari kazu da se to leci prirodnim putem i nesto slicno. Probiotike uzimaj i dalje i mozda ti je bolji Duo Biotik ili Probiotik Forte,ali ih posle odredjenog vremena menjaj.

Dijetu moras drzati.Jedi supe,belanca kuvana i przena,kuvano junece i pilece meso.Nemoj jesti krompir ,a sa pirincem ne preteruj.Ostalo smo vec pisali.Izbaci sve testenine,kvasac nikako,mozes samo bezglutenske rezance.Ima ih u Ideji.

Pisi kako si i znaj da nisi sama.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Dec 25, 2011 8:19 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Ja nisam pisala da limun i jabuke smeju.Bas naprotiv. Citaj moje poruke,jer sam se ja najvise patila sa njom i nemam zucnu kesu,pa znam kako sve reaguje.Ni kupus mi nije prijao,a ni paprika.Cak mi nekad vise prija i cokolada,nego neko voce i povrce.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Dec 25, 2011 10:30 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Dec 24, 2011 10:57 pm
Postovi: 48
Samo kad se setim da treba da izbacim svu hranu koju svakodnevno upotrebljavam slosi mi se odmah...jer bez krompira ne moze da mi prodje dan, to je jedino povrce koje mi ne smeta ni u kom obliku...
Ovsi sam ranije grickala kao uzinu sad ne mogu ni da uzmem odmah mi je muka...Integralni pirinadz mi smeta, odmah imam dijareju... Limun mi isto smeta i svo kiselo voce...
Danas sam odnela opet stolicu na pregled, i imam jos jednom da odnesem da bih znala tacno sta mi je...
Inace su mi leukocitii trombociti i urea smanjeni, eritrociti i hemoglobin poviseni. Lekar mi je rekao da mi je jaka nervoza zeludca, i da ponekad uzimam bromazepam, ali meni nista nije bolje... U junu sam radila analize krvi i da mi je gvozdje bilo jako poviseno cak 35.4, po preporuci lekara radila sam 3 nedelje nakon toga ponovo i rezultati su bili ok...
Onda sam u okt imala jaku aritmiju sa pomenutim simtomima candide, koja se sad uspostavljena, tad su mi rekli da mi je mozda proradila stitna zlezda, medjutim analize T3, T4, i TSH su pokazali sasvim normalne vrednosti, tako da su iskljucili tu mogucnost.
Sad cekam rezultate stolice, pijem Elce flora duo 1x na dan cisto da nemam dijareju i mogla normalno da funkcionisem.
U petak ponovo treba da vadim krv pa posle praznika idem kod lekara, sa svim rezultatima, da cujem njegovo misljenje.
On mi je predlozio kolonskopiju ako stolica ne pokaze nista, mada ko zna, volela bih da je uradim i da bolovi zauvek nestanu jer ne mogu vise da se mucim oko ishrane i da pazim sta da jedem...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Dec 26, 2011 10:47 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Sto se tice krompira,mozda ti on u datom momentu,dok ga jedes,ne smeta,ali u crevima se skrob pretvara u secer,a Candida se hrani njime. Bar prve 3 nedelje lecenja ga moras izbaciti.Moras promeniti kompletnu ishranu,ako zelis da se izlecis.

Od namirnica mozes jesti: belanca,supe bez kupovnih testenina,kuvano meso (belo,junece),riba,tunjevina,tikvice,brokoli,karfiol,blitva i spanac (ali obazrivo,jer ti je skakalo gvozdje),malo sargarepe i paskanata iz supe,pirinac (ali ne mnogo),boranija (jedu je i dijabeticari),po malo mozes uzimati proje koje ces praviti sa uljem,sodom bikarbonom,vodom,malo soli. Nije neki izbor namirnica,ali mozes praviti musaku od tikvica sa mlevenim junecim mesom,pilav,punjene tikvice,u boraniju dodaj meso (mleveno ili seckano),corbe od povrca.Ako ti se bas jede krompir,onda ga kuvaj u ljusci.Postoji i krompir za dijabeticare,ali je mnogo skup.

NIKAKO NE SMES: testa od belog brasna sa kvascem,kupovne grickalice,suhomesnato i gazirano,slatko,voce,mlecne proizvode. Ja sam po malo uzimala tofu sir (sojin) i sojino mleko,ali vrlo malo.Ne pijem kafu,gazirano,alkohol,ne pusim.Mozes kokice s vremena na vreme i po neki badem.

Moras piti mnogo VODE i CAJEVA.Pocni dan sa 2 case kupovne vode (Odmenjska,Prolom,Rosa) ili filtrirana voda.Cajevi:blagi caj od nane,majcine dusice,caj od persuna,imas caj za Candidu Josip Pancic,caj od divljeg origana (Probotanik,odlican je,deluje i na bakterije i na Candidu).Neko je preporucio mesavinu pelina i hajducke trave,ali blago praviti i piti obazrivo (posle 10 dana pauzirati).

Kupi obavezno i,ako mozes,kapi divljeg origana,muckaj svako jutro pre pranja zuba ili sodu bikarbonu ili maslinovo ulje,koje ce ti pokupiti preko jezika sve toksine iz organizma.Obavezno ispljuni.

Povisen hemoglobin i gvozdje znace da si dehidrirala od proliva i da nemas dovoljno kiseonika u krvi,od tih toksina koje Candida ispusta.I meni su oni bili poviseni.Zato moras popiti 2l vode dnevno.

Obroci moraju biti lagani,ne obilni,jer ako se prejedes,varenje ce biti otezano,hrana se fermentise i Candida buja.

Ja ne bih na tvom mestu cekala lekara,jer ako je u pitanju gastro,reci ce ti da je u pitanju iritabilni kolon,da se Candida leci prirodnim putem,ali bih prihvatila kolonoskopiju pod anelgosedacijom,da se otkloni sumnja na Krona i ulcerozni.Candida se povecava kod tih crevnih oboljenja.

I lekar opste prakse ti moze prepisati Nistatin drazeje ili kapi.Mozda ti gastro da i neki jaci lek,ali cisto sumnjam,promenila sam ih nekoliko i znam ih u dusu (sto se kaze).Pre ce te leciti alternativno privatnici i lekar opste prakse,nego gastroenterolozi.Gde ides na kontrolu?

Ne smes se nervirati i znaj da posto si u takvom stanju,mnogo dugo ces se leciti.Ne smes ni posle lekova prestati sa uzimanjem biljnih preparata za suzbijanje Candide,jer ce ti se ona stalno vracati.I kad ti bude bilo bolje,znaj da ona cuci i ceka.Trebalo bi godinu dana izdrati i raditi na podizanju imuniteta i fizickoj odbrani organizma.Pisala sam vec i o tecnom stabilnom kiseoniku,koji je jako vazan,ali kod nas skup.

Moras menjati probiotike,jer se Candida navikne na jedne i onda dzabe bacas pare,a primetices da je na svakom probiotiku napisan razlicit sastav probiotskih kultura.Uzimaj i enzime za varenje.Imas u apoteci Festal.
I ja sam mislila da drugi preteruju i nisam u pocetku prihvatala sve savete,ali kasnije sam se uverila u mnoge stvari.Vidim da je tvoj slucaj slican mom.Ja nemam pola stitne zlezde,ali mnogi su se zalili da im Candida pravi probleme i sa stitnom.Trebalo je da uradis i PTH i D3 vitamin,kao i vitamin B12,elektrolite,CRP i sedimentaciju.Jako je vazno!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Dec 26, 2011 2:44 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2011 12:06 am
Postovi: 2
@quincekap Radio sam analizu nekoliko puta u jednoj privatnoj laboratoriji, u Kragujevcu, gde inace i zivim.
Evo, sad sam opet na nekoj dijeti vec 7 dana, uzimam Probiotik Forte, a takodje i Diflucan 150.mg jednom nedeljno.
Ispiram usta sodom bikarbonom, jer mi Daktanol gel ne prija (stasno mi je muka od njega).
Sto se tice ishrane, to mi mnogo tesko pada i dosta sam smrsao. Moram priznati da mi ne prija ovakav nacin ishrane. Slatkise ne konzumiram uopste, i ne nedostaju mi. Alkohol nisam nikada konzumirao, a sto se tice cigareta i njih sam batalio.
Ocekujem da mi stigne caj protiv kandide koji sam narucio u jednoj apoteci, pa se javljam sa detaljima kako mi je kad krenem sa njegovom upotrebom.
Sto se tice nedostatka kiseonika u organizmu, a sve to zamenjuje toksicnost koju ispusta kandida, mislim da bi dobra fizicka aktivnost sve to mogla nadoknaditi. Naravno, posto je malo hladnjikavo, a ja bas i nisam neki sportista (nego sam muzicar), najvise mi prija setnja u zgradi. Zivim u prizemlju, a zgrada ima 5 spratova, i tako se dnevno popnem do kraja 4-5 puta


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Dec 26, 2011 4:52 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Dec 24, 2011 10:57 pm
Postovi: 48
Hvala ti mnogooooo quincekap. Kazu da se za zdravlje ne treba zahvaljivati ali si me odusevila postom.

Vec danas sam pocela da konzumiram drugaciju hranu, krompir je prvo izbacen i slatko. Ne znam kako cu bez slatkog na duze vreme, jer imam povremene da napade za slatkisima da ako ih ne uzmem pocnem da se znojim i imam ubrzan puls...

Od namirnica koje si napisala vec ih 12 god svremena na vreme koristim i svaki put mi je muka kad treba da im se vratim...Od spanaca imam dijareju, a sto se tice boranije videla sam da je neko napisao samo zelena boranija. Da li se samo ta koristi?

Ono sto si napisala da ne smem, ne konzumiram hleb, gazirana pica i suhomesnato od okt, ostalo cu morati izbaciti postepeno...Kafu ne pijem, ne pusim, niti koristim alkohol tako da sam sa te strane mirna...sto se tice mleka ne pijem ga vise od 10 god , iako sam ga mnogo volela dobijala sam grceve u stomaku od njega pa sam morala prestati...Jedno vreme nisam pila uopste, pa mi je jedna lekarka iz Novog Sada preporucila sojino mleko u prahu, tako da bih svaki dan pravila sveze, pila sam ga 2x nedeljno ali mi od okt i ono smeta pa sam prestala.

Problem je sto pijem malo tecnosti. Lekar mi je isto rekao da pijem sto vise tecnosti, ali zavisi od dana nekad popijem jedva litar vode... Flasiranu vodu menjam ali je pijem dugi niz godina unazad od kako su mi nasli kamencice u zuci...

Danas sam trazila kapi divljeg origana ali se narucuje jer kosta oko 2000.din, kupila sam caj pa cu sa njim da pokusam dok ne odem kod lekara...

Znam da jaka nervoza pojacava sve al ponekad ne mogu da iskontrolisem, to je jace od mene...

Najvise se iznerviram jer ukucani ne veruju da mi je lose, rekli su mi da sam hipohondar. Nesmem da spomenem da me nesto boli pa onda radim analize sama i nikom nista ne pricam. Spomenula sam im da su mi nasli candidu njihova reakcija je bila super to nista nije strasno leci se dobices lekove i konacno ces prestati da se zalis... Eh da je sve to tako lako svi bi vi ovde pevali...niko se ne bi zalio ni na sta... Ja ne vidim kraj jer posle 12 god borbe sa stomakom ne vidim kraj mukama...

Sto se tice lekova ranije sam pila linex, koji mi vise ne pomaze, pa probiotic,Pa loperamid pijem od prosle god, on mi trenutno zaustavlja dijareju, pila sam to kad treba odmah da mi deluje, medjutim lekar mi je rekao da Loperamid nikako se ne preporucuje jer ostecuje creva, divno, mozda mi je i on napravio problem. Sad je izasao probiotic forte to mi je lekar preporucivao ali ipak mi je dao Elce flora duo, koji sad pijem povremeno...

Sto se tice fizicke aktivnosti pokusala sam da idem u teretanu, ali sam odustala posle 4x jer nisam imala snage, setam sto vise, ali posto sam smrsala dosta, snage mi ponestaje, nekad zbog dijareje nemam snage ni iz kuce da izadjem a ne da vezbam.

Danas sam radila CRP, KKS, SE, elektrolite, urin i pregled stolice, cekam rezultate pa javljam...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Dec 27, 2011 12:34 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm
Postovi: 619
Da se prikljucim sa jednim pitanjem"iskusnima"u ovoj oblasti.
Letos sam radila analizu stolice(jednom samo)i nadjena je candida ali nisu rekli koliko.Dr je rekla da pijem Diflukan a u laboratoriji su rekli da je kolicina Candide takva da ne mora sem probiotika nista da se uzima!!!Ja sma Uzela tablete Nistatina ,najpre ih sisala a posle pila je r su mi gorke i samo jednu kutiju popila.Retke jutarnje stolice su se smirile(jer sam samo imala prepoden po 3-4 stolice).Nije bilo vise krcanja creva ni nadimanja.Bilo je gasva cesto.Radila sam i analizu za Heliko bakter gde su utvrdili da je nema ali da je nekad bilo.
Uglavnom pre mesec dana su opet pocele tegobe sa nadimanjem i gasovima,vetrovima(kako li vec).Retke jutarnje stolice u manjem obimu.
Onda je pre tri veceri poceli da me boli u dnu somaka i levo prema jajniku pa sve do kuka i bocno.Na dodir,pokret i koracaanje.Desno nista ,samo levo.Bolelo me cele noci,ujutro imala 3 redje stolice i otisla sam do dr.Pregledao me ginekolog jer sam mislila da je upala jajnika a ii imam miom pa sam sumnjala na to.Tu nista nisu znacajno otkrili sem sto me bolelo na pritisak.Opet levo od jajnika pa do kuka i navise.
Pregledao me i hirurg i uradili su mi krvnu sliku.Er 4.7,se 5 crp manje od 8,Le 10,granuociti 88...sve u svemu nisu znali sta da i kazu.Hirurg je pretpostavio da je divertikulis (neke izbocine na debelom crvu gde zaostaje sadrzaj i to dovede do upale)ali nije siguran jer nije potpuna slika i predlozio je kolonoskopiju kad se smiri stanje. Dobila sam temperaturu 38 koja je spala posle dva sata uz dejstvo leka a prepisam je Ciprocinal 5 dana 2x 500.
Posle dva dana jos uvek pomalo bolucka ali ne tako.Kad pomeram nogu takodje boli.Preporucili su dijetu sa keksm,cajevima,krompirom a meni to nesto en prija bas.Osecam se naduveno.
Sad,razmisljam ,da nisu na pogresnom putu?Ako je kandida ona ne trpi sve ovo sto su mi prepisali,samo ce biti jos gore.A zanima me da li ste imali bolove u stomaku kod nje?Razmisljam da sad dok pijem lekove dam stolicu ili da sacekam pa onda uradim analize.Bas sam se uzbudila jer nije otkriven pravi uzrok.
Izvinite na predugom postu.Hvala.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Dec 27, 2011 1:08 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Nov 18, 2011 1:20 am
Postovi: 30
Ja sam quin radio analizu u higijenskom zavodu u nisu,oni broje kolonije kad doktor opste prakse naglasi i napise u uputu da trazi broj kolonija.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Dec 27, 2011 2:11 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Dec 24, 2011 10:57 pm
Postovi: 48
gogi999 mene je boleo stomak bas u tom predelu gde opisujes, stalno me levo boli...i ja sam prvo pomislila da su jajnici ali nista sa ginekoloske strani mi nije nadjeno... Lekar mi je pritiskao i rekao da to sve dolazi od pupka i da se samo bol siri na levu stranu, sto meni nista nije bilo jasno....

Daj stolicu 3 dana uzastopno na parazite i protozoe i korpokultura na gljivice i bakterije, i uradi KKS, SE I CRP, tako je meni lekar rekao i da dodjem na kontrolu...Posle Nove god idem pa cu znati sta i kako...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Dec 27, 2011 6:19 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm
Postovi: 619
Mene je bolelo od levog jajnika pa koso gore ka levom kuku i do levo bocno do struka,na pritisak kao i kad podignem levu nogu ka sebi.Bol je cak isao u levu butinu!!
A sta moze biti od pupka?Jel ti rekao,prepisao terapiju?
Ja sma imala temperaturu 38,3 samo par sati i usled lekaova je pala.Jos sam na antibioticima i posle NG idem na analizu urina kao i na analizu stolice da li ima krvi u njoj?(ona sto se golim okom ne vidi).
Koliko te je dugo bolelo?Jel prestalo?
Meni je Se 5,Le 10,CRP manje od 8 i granulociti 88(znaci da je neka upala bila).


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Dec 27, 2011 7:58 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Dec 24, 2011 10:57 pm
Postovi: 48
Prestalo jeste...ali ponekad zaziga da ne mogu da udahnem, uglavnom bol nastaje nevezano nekad u cistom mirovanju a nekad kad sam u zurbi...

Bol je prestao u donjem delu, sad me boli na dodir u visini struka sa leve strane...Preporucio mi je masaze stomaka, koliko sama mogu i da vidim tacno koji deo boli...i da obloge od belog vina mi je rekao da stavljam na mesto na koje me je boli...

Inace za candidu sam kupila origano caj, i juce sam ga popila. Koliko se puta pije u toku dana? Nocas sam imala takve uzasne bolove zeludca da nisam spavala, jutros su nastavljeni dok nisam doruckovala... Ne znam jel ste i vi imali problem sa ovim cajem il je to normalno?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Dec 28, 2011 11:55 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Bas mi je zao sto se svi mucite sa ovom Candidom i da znate da ona hoce sve te tegobe da izaziva,da zbunjuje lekare i nas same,pa eto mislimo da nam je mozda ovo ili ono,ali moram odmah reci da je svako slucaj za sebe.

Najgore je kad nam lekari i nasi bliznji ne veruju. Kad bi mi moja majka i muz prigovarali sto kukam i sama sam bila besna sto gledaju i vide da umirem od bolova,proliva i iznemoglosti,a ne veruju mi. Hvala Bogu da nisam tako bezosecajna,ali zato sam verovatno i nadrljala.

Jedna zena mi je skoro rekla da su mnoge bolesti povezane sa nasim mentalnim sklopom i oni koje "napada" Candida,njih drugi "gaze". Odnosno dozvoljavaju da ih drugi gaze i uplicu im se u zivot. Takodje mnogi koji obole od crevnih tegoba,za njih je vezan los odnos sa majkom.Mislim da tu ima mnogo istine.Sta vi mislite o tome?

VENERA: Caj od divljeg origana mozes piti ceo dan.Pije se oko litre,topao i sto vise vode popiti posle.Jel si kupila divlji origano Probotanik (zelena kutija)? U njemu ima uputstvo.
To sto te boli zeludac je mozda reakcija,jer Candida moze da se nastani u zelucu,ali najverovatnije je da si krenula da se "cistis",a vec sam ti pisala da ona kad odumire ispusta toksine,koji se vracaju iz creva u jetru i zeludac i onda nastaju ti bolovi.Mene je zeludac mnogo boleo i pretao je tek kad sam pila Nistatin kapi i kad sam pocela da uzimam cajeve i kapsule koje su na biljnoj bazi protiv Candide.

Ako imate bilo koga u inostranstvu zamolite ih da vam donesu bilo koje kapsule na biljnoj bazi za suzbijanje Candide.Meni je sestrin decko doneo Candida Forte iz Finske.Prvo sam ih samo gutala,ali sam ukapirala da su mnogo efikasnije ako se grickaju.Postoje i odlicne kapsule koje prave Britanci,ali one ne mogu da se grickaju.

Svi ti preparati su mnogo skupi.Te iz Finske su oko 25 evra,ove Candida clear koje mogu kod nas da se nadju su oko 18 evra,te britanske takodje.Cajevi su nesto jeftiniji.Samo budite uporni jer ako prestanete sve se ponovo vraca.

Probiotike pijte,ako imate proliv ili svaki drugi dan,2 sata posle jela,ako se uzimaju na prazan zeludac,mnogo stegnu stolicu.

Loperamid je mnogo jak.Ja sam ga nekad davno uzimala,ali vrlo retko,jer mnogo steze stolicu,pa posle imam drugi problem.Bitno je izbaciti Candidu i njene toksine,a ne zadrzavati stolicu.

GOGI;vazno je da nije slepo crevo,a Candida moze davati uzasne bolove u bilo kojem delu creva.Mene je cesto bolelo sa desne strane,u predelu dvanaestopalacnog i jetre,ali me je pri zadnjem pregledu gastroenterologa mnogo zabolelo s leve strane i kad sam ga pitala sta je tu,on je rekao ileum i da verovatno imam iritabilni kolon.Mada sam ja uzasno mrsava,a on je covek od 2 metra,pa kad me je pritisnuo,samo sto mi creva ne izadjose napolje.

Sto se tice te mrsavosti,cak i da ne drzimo dijetu,Candida pravi te probleme.Vezuje se za zidove creva i kao da nista ne jedemo,jer se ona hrani preko nas.Tek kad se bude smanjila i smirila,pocecemo da se gojimo.Ja sam izgubila 24 kg,posle operacije zuci,a nisam tada ni znala da imam Candidu.Pa,jos i svi ti prolivi.

DIGITALEX-U pravu si za vezbanje.Da smo vise vezbali ,ne bi nas ovo snaslo,mada smo ovde imali i nekoliko bildera koji su dobili Candidu.Candida nastaje i kod uzimanja kortikosteroida,a verovatno i kod uzimanja preparata koji uzimaju bodi bilderi.Nesto je to vezano za poremecaj metabolizma,verovatno ugljenih hidrata. Inace i ja sam muzicar.Bavila sam se nekad pevanjem,ali sam,kad sam se udala,prestala.Sta ti sviras?

Mislim da nam je vaznije da idemo negde u setnju,na svez vazduh i Sunce.A,ko od nas to moze sebi sad da priusti? Mir,tisina,ljubav bliznjih,Sunce,setnje,opustenost! :D

Candida sigurno buja kad smo pod stresom.Nekome su dodatno pomogle molitve,nekome meditacija i joga,nekome tablete za smirenje.Ja sam isla i na homeopatiju,ali mi nije pomoglo.Jel ste culi za terapiju gledanjem u Sunce? Skoro mi je neko pricao o tome?

DEVOJKE:jako je bitno uraditi kolonoskopiju (bolje pod anelgosedacijom),pogotovo Venera bi trebalo,obzirom da ima dugogodisnje tegobe,da se otkloni sumnja na crevne bolesti.Mnogi kazu da je Candida samo posledica,a ne uzrok,mada Amerikanci tvrde suprotno.Cak postoji tvrdnja jednog italijanskog lekara koji tvrdi da je Candida izazivac kancera creva.Ko ce ga znati?

GOGI: Nek ti je Bog u pomoci posle Ciprocinala.On izaziva Candidu,bas je jak.Obavezno daj stolicu na analizu i kreni sa probioticima,a trebalo je uvek uz antibiotik koristiti Nistatin drazeje.To vazi za sve one koji su se nekada mucili sa Candidom,jer se ona vraca.Trebalo bi uraditi i briseve grla i sputum,jer mnogi imaju i Candidu u gornjim delovima,koji se pljuvackom spuste u zeludac i creva i onda se samo vrtimo u krug.

Candida izaziva nadimanja,gasove (to je njen I simtom),bolove u stomaku,zelucu,mucnine,vrtoglavice,osecaj kiselosti u ustima,pecenje posle mokrenja i stolice,vaginalnu iritaciju,naslage na jeziku,opadanje kose,svrab usiju,pecenje u nosu,bolove u kostima i misicima (zbog toksina koje ispusta),bubuljice po vratu i ledjima..............Proliv ili zatvor,hemoroide.UZAS!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrav svima!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Dec 29, 2011 9:04 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Dec 24, 2011 10:57 pm
Postovi: 48
quincekap Kupila sam caj od divljeg origana da zelena kutija je bas onaj proizvodjac sto si rekla. Inace nisam nikad podnosila origano, par puta posle caja sam povracala al sad zacepim nos i popijem. Uzasno jeste al ako ce mi pomoci onda ok...
Kupila sam srebrnu vodu i nju pijem...

Dobila sam rezultate, i nisu mi jasni:
Prvi uzorak stolice Candida spp u velikom broju
Drugi uzorak stolice Candida spp u velikom broju
Treci uzorak stolice Candida spp u malom broju
Kako????

Krvna slika ok, sem RDW to ne znam sta je to mi je poviseno.
Inace krvu sliku sam radila pocetkom novembra i tad mi je Urea bila smanjena radila sam je sad ponovo sad mi je jos niza 1.8.

Inace u urinu mi je nadjen veliki broj Escherichia coli cak 2000 cfu/ml

Pitam se sta je sledece sto ce da me snadje????


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Jan 02, 2012 2:04 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Onda je za tebe idealno resenje da pijes caj od divljeg origana,ali bi bilo dobro da kupis i kapi,jer one deluju i na Candidu i na siri spektar bakterija.

Ti bi sad trebalo da pijes Nistatin drazeje,ali da znas da ce ti se povecavati Eserihija.Tako je bilo kod mene.Tako da sada pijem samo prirodne preparate.Naruci iz inostranstva,ako imas nekog bilo sta da ti posalju za suzbijanje Candide.

Sto vise cajeva i vode.

Sto se tice caja od divljeg origana,stavi na pola litre vode,jednu kafenu kasicicu caja od divljeg origana,drzi par minuta,procedi i pij toplo.Uzmi i neki caj za bakterije u besici i pij sto vise tecnosti,ali kad budes mokrila,naglo izbaci urin,da se te bakterije sto bolje izbace.

Mozda si pravila caj mnogo jak,pa ti je bilo muka.Jeste da ima jak miris,ali ja sam se sad navikla.Jedino da uzmes caj Josip Pancic za suzbijanje Candide.

Nabavi i kapsule Candida clear .Ima ih kod nas,na biljnoj su bazi,kostaju oko 1750 din.Ali moras se pridrzavati ishrane,inace ces se stalno vrteti u krug.I samo da znas,lecenje Candide je EXTRA skupo.Mi koji je imamo dugo,znamo koliko je skupo i koliko se dugo Candida leci.

Probiotike stalno uzimaj.Ako budes morala antibiotike,uzimaj ih u vidu injekcija (Gentamicin,nikako Penicilin,jer je na bazi gljivica) i to obavezno uz Nistatin drazeje i probiotik.Ali,pokusaj da izguras bez antibiotika.

Moguce je da bakterije imas i vaginalno,pa obavezno uradi i vaginalni bris.Ako ti nadju bakterije,koristi samo vaginalete.One ce ti pomoci i kod urinarne infekcije.

Sa zeljom da se svi izlecimo od CANDIDE,zelim vam SRECNU NOVU GODINU.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 104  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 38 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: