Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2491 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139 ... 167  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: prijatelji
PostPoslato: Pet Sep 23, 2011 8:23 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 2:34 pm
Postovi: 85
Hvala kat0404, mnogo si draga, danas mi je mnogo bolje :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: prijatelji
PostPoslato: Sub Sep 24, 2011 12:41 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 24, 2011 5:50 am
Postovi: 69
Ja sam novi na forumu...
I nisam bolestan,ali se vec drugu godinu borim sa bolescu moga oca...
Ovde sam poceo da citam neke postove od pocetka i bas sam odusevljen koliko ste jaki i kada ste bolesni...
Zelim VAM svima da i dalje budete borbeni i jaki i da i VI i VASI najmiliji mnogo godina docekate u zdravlju i veselju zaboravljajuci na muke koje ste preziveli...
Moj otac je relativno star covek,73 godine ima,ali ga svi volimo...pre nepun mesec smo po nekim rezultatima shvatili da je rak krenuo u metastaze na kostima...
Jos je pokretan,do pre neki dan je bio i raspolozen,ali sad mi izmice iz ruku,prosto mi tone...
Jednostavno te vrazje bolove ne mogu da mu zaustavim,a flasteri Durogestic ne deluju,samo ga umrtvljuju i od njih je cini mi se i izgubio volju... Cinim sve sto mogu,zezam se,pricam viceve,ludiram se,pokusavam da ga isprovociram,ali nikako mi ne uspeva da mu izmamim osmeh na lice...
od lekara malo pomoci imam,dodju,daju inekcije za bolove i odu... malo toplih reci bi mu pomoglo,ali nista... Cude se sto jos moze da hoda...
Sve mislim kada bih mogao da mu ogranicim bolove da bi se malo povratio i bilo bi mu kudikamo lakse nego sto je u ovoj psiho raspadajucoj fazi...
Eto toliko...
Pa.. javicu se da vam kazem kako mi ide... :) nadam se da cu mu vratiti veru u zivot...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: prijatelji
PostPoslato: Sre Sep 28, 2011 9:42 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 01, 2011 3:34 pm
Postovi: 120
Mojoj mami ujutru stize nalaz tumor markera.Molim Boga da bude uredu.Prosli je bio povisen.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: prijatelji
PostPoslato: Čet Sep 29, 2011 12:17 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 01, 2011 3:34 pm
Postovi: 120
Opet sok,tumor marker porastao sa 187 na 355.Konzilijum 6 oktobra,pa cemo vidjeti sta dalje.Jedno sam skontala,od alternative sto je koristila nista nije pomoglo-ni gas,ni soda bikarbona,ni noni,ni jos hiljadu drugih stvari.Kod moje mame prilikom operacije stitne zlezde nisu odstranjivani limfni cvorovi.A posle operacije na ct je pokazano da su uvecani.Sa konzilijum treba da donese odluku sta dalje.Najvjerovatnije opet operacije.Ona se uzasno boji operacije i bas me je strah da ne odustane,posto to stalno ponavlja.Ma uzas.Sta da radim


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: prijatelji
PostPoslato: Čet Sep 29, 2011 7:54 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Sep 03, 2011 8:09 pm
Postovi: 33
Moras da budes jaka,ne treba previse verovati prognozama i statistikama,veruj mi to sam licno iskusio.Necu ti biti od velike pomoci sto se medicine tice,ali mislim da treba nastaviti sa svime sto podize imunitet,organizmu treba pomoc u borbi sa ovim bolestima.Samo pozitivno,nema predaje.
Puno srece i zdravlja svima

_________________
zivim svoj san


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: prijatelji
PostPoslato: Pet Sep 30, 2011 11:42 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 01, 2011 3:34 pm
Postovi: 120
Hvala Smederevac na podrsci.Kod moje mame najvecu gresku je napravio hirurg koji nije odma odstranio i limfne cvorove vrata.Cekamo konzlijium za par dana,da vidimo sta kazu.Ja sam puna vjere i nade da ce na kraju sve biti ok,ali najveci problem je mama koja vise niusta ne vjeruje.Uffff


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: prijatelji
PostPoslato: Sub Okt 01, 2011 9:19 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 7:49 pm
Postovi: 200
Lokacija: novi sad
Draga medicina
nije neobicno sto tvoja mama nema vise poverenja ni u koga, jer lekarima sve sto se desi nama je normalno, za njih svaki simptom nije znak da treba nesto da preduzmu, vec je to normalna pojava za svakog pacijenta koji bboluje od kancera.

Zato,imaj razumevanja za mamu, ali joj ne dozvoli da odustane od lecenja, koje god da predloze, jer i to je bolje nego da je puste bez ikakve terapije, kao sto to meni cine, cini mi se da cekaju da vide sta ce se desiti sa mnom, pa onda eventualno da preduzmu nesto.

Nemoj paniciti, sacekaj konzilijum, jer nekoliko dana nece nista promeniti, i onda preduzmi sto moras.

Nadam se da ce sve biti dobro.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: prijatelji
PostPoslato: Pon Okt 03, 2011 1:26 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 01, 2011 3:34 pm
Postovi: 120
Draga Ganadra,hvala Vam na podrsci i savjetu.Moramo dalje,ne smijemo se predati.Idemo u cetvrtak na konzilijum da vidimo sta oni kazu.Valjda se necu opet razocarati.Kako ste vi.Veliki pozdrav za vas i ostale ljude na forumu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: prijatelji
PostPoslato: Čet Okt 06, 2011 3:27 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 11:47 am
Postovi: 31
Dragi forumasi,

ne znam da li sam na pravom mjestu. Ispravite me ako greskom unesem post. Toliko sam danas pred racunarom da vise ne mogu ni da citam ako cete mi vjerovati.

Kao prvo zelim da vam svima odam priznanje na velikoj hrabrosti. To je mnogo lijepo vidjeti. Morate vjerovati...

Ja sam odnedavno na forumu. Otac je oboliood Glioblastoma Multiforme gradus IV, operisao je u aprilu na KCS, ali se sada javlja recidiv. medjutim imama nekolika razlicita tumacenja poslednjeg MRI. I u nedoumici sam sta da radim. Danonoćno lutam po interentu tražeći neku nadu.

Otac se inače oslično trenutno osjeća, krva slika mu je i posle 4 ture Temodala sjajna. Sve to najviše zahvaljujući promjeni ishrane i korišćenju sokova od cvekle, limuna, celera, šargarepe i ostalo.

Ono što u ovom trenutku mene interesuje jeste da li je neko od vas imao ili zna nekoga ko je imao isksustva sa Sehidrinom kao i sa Protocelom? Od trenutka otkada sam saznao za bolest dajem svoj maximum da nekako pokušam da izmjenim "kliničko" predviđanje aljeg razvoja bolesti. Jer ne mogu i ne želim da se pomirim sa činjenicom da je prognoza maximum godinu dana iako se recidiv pojavio.

Molim vas za pomoć. Hvala...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: prijatelji
PostPoslato: Uto Okt 11, 2011 10:27 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jun 23, 2011 11:44 am
Postovi: 14
Na ovaj forum svi dodju tražeći pomoć i savet i neke lepše vesti od onih koje mogu čuti u lekarskoj ordinaciji. Zapravo, možemo dobiti samo malo utehe i nade da ćemo ili naši voljeni, koji boluju od raka poživeti i zalečiti se. To je u nekim trenucima više nego dovoljno. Mojoj mami je u maju - junu 2011. dijagostifikovan karcinom pluca i mesec dana kasnije operisan, sada prima hemio...Ponekad mi deluje da će kada isprima terapiju sve biti u redu i da će živet još godinama, dočekati unuče, a ponekad, mada se iz petnih žila borim protiv tog osećenja, da je sve ovo početak kraja. Štrecam se čim je nešto zaboli, a sada već imam i napade panike koje teško kontrolišem. Znam da je njoj najteže i suzdržavam se koliko god mogu.
Pre par dana joj se pojavio otok na kolenu, da li je od reume i promene vremena, osteoporoze ili meta promena? Na to mogu da odgovore samo odgovarajuće pretrage, ali ja i dalje guglam.
PS: Lakše mi je što sam svoje brige podelila sa ljudima koji me, za promenu, razumeju.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: prijatelji
PostPoslato: Sre Okt 12, 2011 8:00 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Apr 30, 2011 7:33 pm
Postovi: 67
Nena.nena dobro znam kakav je to osjecaj kad nam boluju nasi naj miliji,gledamo ih i nadamo se najboljem.Moj otac je operisao tumor na plucima u maju,sad je na hemoterapiji.Prije 3.5 god.je operisao tumor na crijevima a na plucima je bila metastaza tog tumora.Kad se pozali na bilo kakav problem sto se tice zdravlja ja se bojim da nije ponovo tumor i taj strah ce ostati dok je on ziv.Shvatila sam da je mozda i bolje da sa ovom bolescu budemo na oprezu.Jer je moj tata jos uvijek medju nama zahvaljujuci mom strahu.Jedino su mene mucili simptomi koje je imao kad mu se tumor pojavio na plucima.Isao je kod par doktora od pulmologa do otorinolaringologa i svi su rekli da je sve u redu.Tumor je bio tu samo ga nisu vidjeli.Kad je uradio ct pluca tumor je otkriven.Posle operacije i sest primljenih hemoterapija radio je ct abdomena i toraksa i za sada nema recediva bolesti.Ima jos da primi 1 hemo.Mislim da trebamo imati svi nade i vjerovati u ozdravljenje.Danas kad smo se vratili sa kontrole kuci jos uvijek mi ozvanjaju u usima rijeci od onkologa:"Vas otac nema nigdje meta promjena,za sada je sve u redu.On odlicno izgleda i nalazi su mu odlicni.Vidimo se u februaru sa ponovnim ct snimkom i ostalim nalazima".Meni je pao kamen sa srca i sav strah je nestao .Ali sto ona kaze do iduce kontrole pa onda sve Jovo nanovo strah,iscekivanja, neprospavane noci itd.Ali sta da radimo sta je tu je,borimo se i vjerujmo to nam jedino ostaje.Veceras nakon puno neprospavanih noci idem da se naspavam.Laku noc svima.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: prijatelji
PostPoslato: Čet Okt 13, 2011 3:32 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 7:49 pm
Postovi: 200
Lokacija: novi sad
Draga Baks tako je lepo cuti dobre vesti
A sto se tice straha. pa on nam je ponekad u ovoj bolesti jedini saveznik. on nas tera da budemo na oprezu i da se kontrolisemo. ali nam donosi i neprospavane noci. jer nije lako otici na pregled i ustanoviti da je bolest jos tu i da se vraca, ali mi u svakom slucaju moramo dalje da se izborimo.

Jos je veci strah kada vas lekari ostave da cekate mesecima i da ne znate sta se desava u vasem telu, ali i to moramo da prebrodimo, jer nemamo izbora
U svakom slucaju, uzivajte u sadasnjim rezultatima


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: prijatelji
PostPoslato: Čet Okt 13, 2011 8:40 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Apr 30, 2011 7:33 pm
Postovi: 67
Hvala Ganadra.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: prijatelji
PostPoslato: Čet Okt 13, 2011 8:46 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 01, 2011 3:34 pm
Postovi: 120
Draga Baks,drago mi je da cujem ovako divne vijesti.Zelim vam svako dobro.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: prijatelji
PostPoslato: Pet Okt 14, 2011 10:07 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jun 23, 2011 11:44 am
Postovi: 14
Bas mi je drago BAKS. Nadam se da ce i moja mama isto proci na konzijilumu.
Znam da je korisno biti oprezan, ali mi se cini da polako postajem paranoicna i nameravam da potrazim pomoc psihologa, jer plac i panika nikome nisu od koristi.
A o odnosu lekara prema pacijentima koji imaju karcinom bolje i da ne govorim - na skener se ceka mesecima, na konzilijum se dolazi u osam ujutru i ceka do 15 - 16 sati da bi vam neko rezultat saopstio u hodniku, lekar koji je operisao mamu, kada je dosla na kontrolu, pitao je mrtav ladan:koja strana bese?, a na rendgenu u DZ su rekli da snimak nije ok (posto joj fali pola plucnog krila), ali im nije palo na pamet da pogledaju otpusnu listu.
Sada su joj snimanje kolena zakazali za 3. novembar - a to je pet minuta posla.
Eto, nisu nimalo sjajni, ali iako ih mi placamo i tu su iskljucivo zbog nas, zavisimo od njih i trudim se da bes i razocaranje postupcima lekara potisnem. Istina, ima i onih koji svoj posao rade kako valja.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2491 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139 ... 167  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 44 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: