Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Mar 10, 2006 5:34 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jun 19, 2005 1:56 am
Postovi: 14
Lokacija: Beograd
Aloja gel je u kantici od 1litar i kosta svuda u svetu 18.16 EUR (ako je proizvodi FLP). U Srbiji se dodaje i porez od 18% i to cini cenu za clanove. Ostali placaju dodatno oko 5-6% vise. Kompletna receptura za akne podrazumeva jos preparata (i novca naravno), ali mislim da je minimalno potrebno jos i mazati kremu sa propolisom i alojom.
Za problem s jetrom jos je bolje koristiti aloju sa dodatkom breskve, neznatno je skuplja, ali zato daleko ukusnija i bolja za oboljenja jetre.
U Srbiji 99% ljudi koji piju aloju, piju ovu FLP (americka kompanija).


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Mar 10, 2006 5:49 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jun 19, 2005 1:56 am
Postovi: 14
Lokacija: Beograd
Mali dodatak: FLP radi i u Hrvatskoj


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Mar 11, 2006 12:05 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Mar 10, 2006 11:51 pm
Postovi: 2
ZA ACAO :
Posto vidim da se prilicno razumes oko Aloe, ajde molim te napisi nam nesto vise o dejstvu Aloje na organizam ( barem one najvaznije stvari ). Ja imam neka saznanja ali bi hteo da cujem i od tebe. Ja sam koristio Aloe Vera gel i jos neke preparate iz FLP programa, koji su se pokazali kao izvanrendni.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Mar 11, 2006 2:01 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jun 19, 2005 1:56 am
Postovi: 14
Lokacija: Beograd
Vrlo rado :D ali nemoj ocekivati previse. FLP organizuje prezentacije proizvoda, pa ako si zainteresovan ostavi mail adresu.
Mozda bi ovde bilo bolje da se skoncentrisemo na pozitivna (ili negativna) iskustva aloe vere i tako pomognemo jedni drugima.
Moja supruga pije 2 meseca aloju i jos 3 proizvoda iz programa FLP-a (tako su joj preporucili) zbog problema sa niskim pritiskom, slabom cirkulacijom i cestim glavoboljama. Da ne cuje zlo, pritisak se normalizovao, a vise nema izgovora tipa: "boli me glava" jer su, na moju radost, 8) glavobolje nestale (vredelo je para).
I na kraju samo generalno: na nasu zalost sve smo bolesniji (zagadjenja, pesticidi, nuklearne probe...), resenja nude dodaci ishrani (aloja), koji nisu najjeftiniji proizvod :( (ako su vrhunskog kvaliteta) ali ko bude imao para imace i zdravlja.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Aloa Vera
PostPoslato: Ned Mar 12, 2006 12:41 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Mar 12, 2006 9:45 am
Postovi: 2
[quote="Hope"]Poznata su mi djelotvorna svojstva Aloa Vere, ali me interesuje ako se uzima sok, koliko dugo se treba uzimati i praviti pauza i u kojim kolicinama. Isto tako sto se tice kapsula i da li je uzimanje kapsula i soka isto i koliko je djelotvorno?

Ja bi preporucio da pravite sok. Evo originalnog ruskog recepta
300 gr. "Aloj" kaktus br. 12 listova samleti na masini za meso. Biljka po mogucnosti da ne bude mladja od 1 dodine dana, sto je starija to je bolje. Biljku pre upotrebe ne treba zalivati 5 dana.
- 7 dcl garantovano cistog, prirodnog vina - crnog.
- 100 gr. "Frank" cigure skuvati u 1 l obicne vode. Ciguru ocediti i ostaviti za upotrebu, a talog baciti.
- 400 gr. CVETNOG MEDA SA SACEM.
- 500 gr. cistog alhohola.
Sve ovo pomesati i staviti u tamnu bocu-balon i ostaviti da stoji na hladnom i tamnom mestu, dobro zatvoreno (najbolje je bocu-balon okrenuti grlicem na dole.) Posle 5 dana upotrebljavati tecnost na sledeci nacin:
Prvih 5 dana - 3 puta dnevno na 2 sata pre jela po 1 KAFENU KASICICU. Zatim, sledecih dana 3 puta dnevno po 1 SUPENU kasiku (za jelo) na 1 sat pre jela. Vreme lecenja traje 3 sedmice. Medjutim, bolje je da se ovaj lek upotrebljava na napred opisani nacin 2 meseca u godini.
Ovo leci:
Tuberkulozu pluca, cir u stomaku, ostale unutrasnje zapaljive procese i bolesti karaktera cira. Na ovaj nacin se lako leci i grip i angina za 1-2 dana. Lece se i zastareli oblici koji traju godinama. Upotreba ovog leka povecava apetit.
Novi nacin koji preporucujemo i stitimo:
Tecnost se posle 5 dana procedi i to uvek samo kolicina upotrebljena za nedelju dana. Ostalo se ostavi i dalje da stoji na hladnom mestu. Tura lecenja traje 2 meseca u 1 godini.
Na ovaj nacin se lece:
Bolesti u stomaku, trajna glavobolja, bolesti creva, astma, kostobolja, zapaljenje krvnih sudova, srce, povecani krvni pritisak,bubrezi, ostaci koagulacije krvi (tromboza) i zenske bolesti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Mar 12, 2006 8:28 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 06, 2006 11:12 am
Postovi: 49
Na prezentaciji aloe vera pokazuju koliko ona cisti creva, u casu vode sipa se pola kasicice hipermangana, pa demonstrator posle nekoliko minuta popije tu vodu do taloga. Dokazuju koliko cisti, a dobra je i za probavu.
Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Mar 12, 2006 9:05 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jun 19, 2005 1:56 am
Postovi: 14
Lokacija: Beograd
Iako liči na kaktus aloja pripada porodici ljiljana. Poznato je oko 300 podvrsta od kojih samo nekoliko ima lekovita dejstva, ali se kao istinski eliksir koristi samo Aloe Barbadensis Miller. Na našem području se sreće Aloe Arborescens. Istraživanjima je utvrđeno da spoljašnji deo lista aloje sadrži aloin. Korišćenjem jedino unutrašnjeg dela lista - gela, aloja može da se koristi bez ograničenja kako vremenskog tako i količinskog.
Potapanje u alkohol oduzima aloji dobar deo lekovitosti. Aloja koju proizvodi i puni FLP konzervira se dodatkom prirodnog stabilizatora dobijenog iz soka papaje, flašira i hermetički zatvorena transportuje.
Ako se neko ne slaže sa gore iznetim molim vas da pošto nisam prirodnjak i sl. date vaše mišljenje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Mar 12, 2006 10:39 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 06, 2006 11:12 am
Postovi: 49
Ja imam jednu knjigu o aloji, kupila sam je na prezentaciji FLP u Beogradu.
Sve sto ste napisali tako je :D. U knjizi stoji da je najlekovitija Aloe Barbadensis Miller, kazu da je ona pravi istinski eliksir. Proizvodi od Barbadensis se plasiraju na nase trziste u onim zutim kanticama. Ja imam pozitivna iskustva s alojom, vec sam pisala moj sin je imao kao mali astmu, a koristili smo je i jos nekoliko puta, kao i first, vitamine, pastu, lips...
Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Mar 13, 2006 7:44 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jun 19, 2005 1:56 am
Postovi: 14
Lokacija: Beograd
Ne zamerite na "malo" copy-paste:

Od davnina je poznata kao eliksir dugovecnosti. Zbog svoje hranjive vrednosti i izuzetnih lekovitih svojstava nazivaju je "Kraljicom lekovitih biljaka". U svetu je poznatija kao Aloe vera Barbadensis Miller. Ime je dobila po botanicaru Milleru koji ju je otkrio na strvu Barbadosu i uvrstio u registar lekovitog bilja. Rec Aloe potice iz latinske forme arapskog naziva "Aloeh", Sirijskog "Alwai" ili hebrejskog "Halal", cije je znacenje "izuzetno gorka materija", što ukazuje na izuzetno gorku žutu tecnost, mleko, odnosno sok, koju sadrži biljka a nalazi se neposredno ispod tankog kožastog tkiva odnosno kore. Komercijalni naziv Aloa Vera je latinskog porekla i znaci "prava Aloa". Žuti "lekoviti" sok su u ove svrhe koristili još u 4 veku p.n.e. Aloa je hranljiva biljka za svaku celiju ljudskog organizma. Kada je celija zdrava, onda je otporna i sposobna da izvrši sve funkcije koje joj je priroda dala. Biljka je radi vlastitog opstanka razvila bogat sadržaj vitamina, aminokiselina, enzima i mineralnih materija da bi osigurala svoj opstanak u oskudnim okolnostima postojanja. Sama lekovitost AV se nalazi u komponentama koje imaju razlicite i specijalne energetske vrednosti. Aloe je biljka koja spada u porodicu ljiljana i u svetu je poznato preko 250 vrsta od kojih svega 4 imaju lekovito dejstvo, a najvece Aloe Vera (Barbadensis Miler). Secenjem listova i njihovim presovanjem cedi se sok koji se stabilizuje Papajom, a ima hranljivi i lekoviti ucinak koji daju preko 200 aktivnih sastojaka Aloe potrebnih za svakodnevno funkcionisanje svake celije.. Prirodno raste samo u podrucjima sa toplom i suvom klimom (najbolji uslovi su tamo gdje je prosecna godišnja temperatura iznad 22°C npr. Karibi, Meksiko). Od biljke se najviše upotrebljava njezin gel, želatinasta masa koja se nalazi u unutrašnjosti lista. Aloe Barbadensis Miller ima sabljaste, špicaste listove, sa testerastim ivicama, koji po obliku podsecaju na ružu, rastu pri zemlji. Iz sredine ruže raste cvetna drška koja se završava u vidu žutog ili crvenkastog cevolikog cveca. Aloa spada u porodicu ljiljana, a cvet koliko-toliko podseca na cvet istocnog ljiljana. ,
Sadrzaj Naucnici su ustanovili da gel Aloe vere sadrži preko 240 hranjivih i lekovitih sastojaka i medu njima: VITAMINE: A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, E i folnu kiselinu;
MINERALE: (više od 20); Gel sadrzi magnezijum, mangan, cink, bakar, hrom, kalcijum, kalijum i gvozdje. ...
MUKOPOLISAHARIDE: imuno-modulatori (pomažu kod AIDS-a, karcinoma, imunoloških poremecaja), antioksidansi, imaju protivupalno, antibakterijsko i antivirusno delovanje. AMINOKISELINE: (potrebne za sintezu belancevina) - Ljudskom organizmu su neophodne 22 aminokiseline koje su neophodne za izgradnju belancevina. Gel aloe Vere obezbedjuje 20 od ovih aminokiselina. Ono sto je jos vaznije je da ovaj gel obezbedjuje osam od osam esencijalnih amionokiselina koje nije moguce proizvesti u organmizmu i koje se zbog toga moraju uzimati hranom.;
ENZIME: (16 enzima) iz grupe proteaza, amilaza, lipaza i celulaza (pomažu varenje belancevina, ugljenih hidrata, masti i celuloze)
ANTRAKININE Najvazniji medju njima su aloin i emodin, ali svi zajedno predstavljaju mocne analgetike, i priznato im je posedovanje antibakterijskih i baktericidnih svojstava. U cistom obliku, oni su i mocni laksativi., LIGNINE Ova drvenasta supstanca omogucava Aloi Veri da prodire duboko u kozu., SAPONINE Ovo su penusave (sapunaste) supstance koje ispoljavaju antimikrobijalni efekat protiv bakterija, virusa, gljivica i kvasaca kao sto je kandida, STEROLE Tri glavna medju njima deluju kao mocni antiinflamatorni (antizapaljenski) agensi.,....
Aloe Vera je : Imunostimulans (jaca opštu otpornost, prevencija bolesti - rak, aids, psorijaza, kolagenoze), Detosikans (od otrova, alkohola, narkotika), Antioksidans (slobodni radikali), Antivirusno (herpes i ostalo), Baktericidno (uništava bakterije), Fungicidno (gljivice - Candida i dr.), Antiflogistik (upalni procesi svih sistema), Analgeticno (smanjuje bolove), Adstrigentno (steže površinu kože i sluzokože), Laksantno (reguliše stolicu), Stimulans (reguliše status psihe) i Antidijabeticno (smanjuje nivo šecera). Upotreba
Ako se gel Aloe vere pije kao napitak (oralna upotreba), deluje dobrotvorno na mnogobrojne funkcije organizma:
- jaca imunološki sistem
- smanjuje upale
- uništava viruse, bakterije, gljivice, parazite, licinke i spore
- detoksifikuje organizam
- podstice metabolizam i delovanje svih organa: jetre, žuci, bubrega, srca, živcanog i sistema za varenje, kože, ociju…
- pomaže kod odvikavanja od pušenja, alkohola i opojnih droga.
- Kod lokalne upotrebe u obliku krema, sprejeva i kapljica idealno je sredstvo za: negu kože, alergije, zaceljivanje rana i opeklina, zaustavljanje krvarenja iz rana, kod bolova u zglobovima i mišici- ma, za njegu zubi i usne šupljine (upala desni, paradentoza, afte), negu i bolesti ociju (konjunktivitis, mrena…), za akne, seboreju, peruti…
Delovanje
Podstice varenje, neutralizuje povišenu želudacnu kiselinu, uravnotežuje delovanje gastrointestinalnih simbioticnih bakterija, smanjuje gljivice, normalizira pH stolice, pomaže kod iritabilnog crevnog sindroma, kolitisa, proliva i zatvorenosti. Prodire kroz zidove trakta za varenje, ispire štetne bakterije i cisti crevne resice od naslaga. Na taj nacin smanjuje upale i povecava apsorpciju hranjivih materija.
JETRA I ŽUC - Poboljšava rad jetre, detoksifikuje je i regenerise. Preporucuje se kao dodatna terapija kod bolesti žuci, ciroze jetre, akutnog i hronicnog hepatitisa i masne jetre.
ŠECERNA BOLEST - Regulise i snižava nivo šecera u krvi, smanjuje oscilacije šecera (posebno važno kod bolesnika na inzulinu).
SRCE I KRVNE ŽILE - Jaca srcani mišic. Snižava nivo kolesterola u krvi i krvni pritisak te smanjuje ucestalost napada angine pektoris.
BOLESTI IMUNOLOŠKOG sistemA (TUMORI, RAK, AIDS) - Aloe vera sadrži faktore koji uništavaju tumore (alfa faktor, blokira dotok krvi u rastuci tumor, acemanan…). Podstice imunološki sistem. Kao dopunska terapija, smanjuje štetne nuspojave kemo i radio terapije.
ALERGIJSKE BOLESTI, ASTMA - Ublažava simptome astme i alergija.
MOKRACNI PUTEVI I PROSTATA - Ublažava akutne i hronicne upale, deluje i na bakterije koje su otporne na antibiotike (npr. Escherichia Colli).
RESPIRATORNI ORGANI - Pomaže kod akutnih i hronicnih upala respiratornih organa (upala sinusa, ždrela, glasnih zica, pluca itd.).
BOLOVI U ZGLOBOVIMA, REUMA, OSTEOARTRITIS, OSTEOPOROZA - Smanjuje upalu, crvenilo, bolove i oticanje zglobova i mišica. Deluje je kod uganuca, nategnuca i upala tetiva, modrica… Pomaže kod neuralgija, išijasa i glavobolje. U kombinaciji sa organskim spojevima kalcijuma deluje je kod osteoporoze.
BOLESTI OCIJU - U obliku kapljica za oci uspešno se upotrebljava kod upale ocne sluznice (konjunktivitis), mrene, trahoma, glaukoma, keratitisa (upale rožnjace), herpes simplexa…
NEGA KOŽE I KOŽNE BOLESTI - Izvanredno vlaži kožu jer prodire do najdubljeg dermalnog sloja, pomladuje kožu jer povecava stvaranje fibroblasta 8x brže nego je to normalno te na taj nacin ubrzava zaceljivanje rana. Izvanredna je za suvu, osetljivu i oštecenu kožu; ublažava i otklanja staracke pege po rukama. Oralnom primenom u obliku napitka i lokalnom u obliku krema delotvorna je kod psorijaze. ...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Mar 13, 2006 9:34 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 06, 2006 11:12 am
Postovi: 49
acao, sve znate o aloji, pa bih da vas pitam da li nesto znate i o algama. koleginica me je zamolila da joj nesto saznam o mrsavljenju sa koriscenjem algi, postavila sam i temu na nutricionizmu, ali niko se ne javlja. nije moguce da niko ne zna nista o tome. a mene interesuje i sira upotreba algi, na primer za kozzu. ako slucajno znate za neku brosuru ili knjigu javite. bozzen reklamira nesto slicno, ali koleginica nista ne bi koristila od njenih preparata. postavile smo pitanje o algama i u casopisu lepota i zdravlje pa cemo videti da li ce neko od njihovih nutricionista odgovoriti u sledecem broju 28. marta.
pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Mar 13, 2006 10:13 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Mar 10, 2006 11:51 pm
Postovi: 2
pridruzujem se pohvalama za poznavanje materije o aloji. A ako bi nam jos nesto rekli o algama, mislim da bi i to bilo zanimljivo.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Mar 13, 2006 10:46 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 06, 2006 11:12 am
Postovi: 49
ovaj tekst sam sad pronasla na netu ne znam da li se to sme, pozurila sam da ga prenesem na ovaj forum tako da ga nisam ni procitala

MORSKE ALGE: KOROV, ILI LEK?
Egzotika izvanrednih osobina
Ove biljke najbogatiji su izvori minerala, mikroelemenata i retkih elemenata, neophodnih za pravilan rad našeg organizma

Vakame, kombu, nori, hiđiki… samo su neki od, za naše uši egzotičnih, naziva morskih algi. Već po zvučanju može se zaključiti da su japanskog porekla, što znači da se u njihovoj kuhinji najviše i koriste, ali se jedu i u većini ostalih obalskih i primorskih zemalja.
Dele se u četiri grupe: smeđe, zelene, crvene i plavozelene (koje su mikroskopski male), a neki ih nazivaju i morski korov. No da li je to baš tako, zaključite sami posle čitanja ovog teksta.
Alge su najbogatiji izvor minerala, minerala u tragovima i retkih elemenata. Tačnije, svih 77 minerala kojih ima u morskoj vodi – ima i u algama, a organizmu je neophodno njih 56 za pravilan rad. Među njima oni čije je “punjenje” negativno imaju dve važne pozitivne osobine: u velikoj meri povećavaju prenos i iskoristljivost hranljivih sastojaka iz namirnica, kao i vitamina i drugih dodataka ishrani, i povezuju se s otrovima i teškim metalima koji dospevaju u naš organizam i izbacuju ih, što su dokazala klinička ispitivanja sprovedena u SAD i Nemačkoj. Smatra se da one svoje hranljive sastojke, neophodne našem telu, ispoljavaju u želatinastoj, pihtijastoj formi, pa su zbog toga lako iskoristljivi.
Bitno je znati i da u algama mnogih elemenata ima daleko više nego u “zemaljskom” povrću i voću! Takođe, one sadrže posebne vrste biljnih vlakana sa zanimljivim svojstvima: na primer, alginska kiselina se pokazala kao važan detoksifikator radioaktivnih izotopa i teških metala.
Jela napravljena od algi, ili s njima kao dodatkom, bogat su izvor naročito joda (neophodan za pravilan rad štitne žlezde, koja reguliše metabolizam: ubrzava ćelijske reakcije, povećava iskorišćenost kiseonika, utiče na sintezu belančevina…), kalcijuma (nužnog za izgradnju kostiju i zuba, pravilan rad srca i funkcionisanje nervnog sistema), gvožđa (u vidu hemoglobina prenosi kroz krvotok kiseonik do svih ćelija), magnezijuma (podstiče aktivnost enzima neophodnih za rad srca), kalijuma (prirodno sredstvo prevencije povišenog krvnog pritiska, koji ćelije snabdeva energijom), natrijuma, kojeg ima u optimalnom odnosu s kalijumom, čime se obezbeđuje balans telesnih tečnosti, silicijuma, hroma (uz pomoć insulina reguliše nivo šećera u krvi), bakra (štiti obloge živaca, daje arterijama gipkost, potrebnu za apsorpciju gvožđa), cinka i selena (antioksidanti koji uništavaju “slobodne radikale”, uzročnike mnogih vrsta raka i drugih oštećenja).
Alge sadrže i mnoge vitamine: A, B2, B6 i, što je važno vegeterijancima – B12. No, moramo reći da se naučnici još uvek spore oko toga da li je to pravi B12, ili molekul koji liči na njega, ali naš organizam ne može da ga iskoristi. Ipak, engleski istraživači smatraju da su otkrili kako bi alge mogle biti izvor tog vitamina. Naime, njega proizvodi bakterija koju obično nalazimo samo kod životinja, a vitamin B12 koji su otkrili u jednoj vrsti morske alge mogao bi ga preraditi pomoću tih bakterija iz morske vode koja ih okružuje.
Uz sve pobrojano, u algama ima i belančevina (više u crvenim nego u smeđim), a aminokiseline u njima su dobro izbalansirane, i, što je još bitnije, sadrže sve esencijalne, koje naše telo ne može da proizvede samo. Jedna od najvažnijih je glutaminska kiselina, koja poboljšava mentalne i sposobnosti nervnog sistema, obezbeđuje energiju, a smatra se i da pomaže u borbi protiv alkoholizma, šizofrenije i žudnje za slatkišima! Alge, doduše, jedva da sadrže masnoće, što ih preporučuje onima koji imaju problema s težinom (jer ujedno i stimulišu metabolizam, to jest sagorevanje kalorija), a posebno malo imaju omega-3 i omega-6 polinezasićenih masnih kiselina, ali zato zahvaljujući mineralima, vitaminima i elementima u tragovima, potpomažu optimalno iskorišćavanje omega-3 i omega-6 unetih drugim namirnicama.
U tradicionalnoj azijskoj medicini morske alge se koriste i kao protivupalno sredstvo, posebno kod ozlede tkiva, kao sredstvo za lečenje genitalnog i herpesa zostera, da spreče pogoršanje bolova u kolenima…
Alge se, inače, u biodućanima prodaju sušene, pa ih je potrebno natopiti 10–15 minuta pre upotrebe.

Iz mora i potičemo…

Na celu priču o algama možemo gledati i ovako: smatra se da je sav živi svet postao od jednoćelijskih organizama koji su plutali u “prvobitnoj supi”, to jest okeanu. Danas, milionima godina kasnije, naš “unutrašnji okean” – slana tečnost koja okružuje naše ćelije i čini njihov sastavni deo – ponovo stvara prvobitnu sredinu u kojoj smo nastali, sa sličnim količinama i odnosom minerala. Morske alge imaju tu mineralnu matricu koncentrovanu. Kada ih jedemo, naše ćelije prepoznaju taj prirodni, harmonični balans koji daje zdravlje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Maj 13, 2006 12:27 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jun 19, 2005 1:56 am
Postovi: 14
Lokacija: Beograd
Postoji nesto sto ne razumem, a u vezi je sa mentalitetom ljudi, mozda mi neko objasni: zasto ne koristimo biljne preparate, antioksidante preventivno, nego cekamo da obolimo. Tada se hvatamo za slamku i ocekujemo cuda. Ubedjen sam da aloja ima sva nabrojana dejstva, ali tesko da ce pomoci u poodmaklim stadijumima bolesti (ili mozda i hoce ali je treba koristiti vise meseci sto je nekima preskupo, a nekima na zalost predugo). Da li ovako razmislja vecina na planeti ili je to samo nas specijalitet.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Maj 13, 2006 7:50 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 06, 2006 11:12 am
Postovi: 49
Acao
Mislim da nismo samo mi takvi. Skoro svi razmisljaju o zdravlju tek onda kad obole. Jer ko ce cekati u redu po nekoliko sati samo da bi prekontrolisao krvnu sliku preventivno a o ostalim pregledima ne smem ni da mislim. Cekanje na pregled na primer kod kardiologa je i po nekoliko meseci, to znam sigurno. A ako niste hitan slucaj to je i duze. Znaci od prevencije nista. Ne postoje vise u firmama ni oni kolektivni odlasci na sistematske preglede. To kazu da je bilo odlicno. Imamo malo vremena za sebe. Svakako da bi trebalo aloju ili neki antioksidant piti i bez nekog razloga. Ja cesto pravim u sokovniku koktel narandze, jabuke, sargarepe i limuna. Napravim i cveklu, ali redje, malo je teska za piti.
Aloju sam davala sinu i bila prezadovoljna.
U pravu ste, treba o sebi i svojima misliti na vreme.
Poz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Maj 18, 2006 9:46 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jun 19, 2005 1:56 am
Postovi: 14
Lokacija: Beograd
Jedne činjenice moramo biti svesni:
povrće i voće nema iste količine minerala i vitamina kao pre recimo 10 ili 20 god. Ni kod nas nije bolja situacija (verovatno je i gora), tako da se po mom skromnom mišljenju korišćenje dodataka u ishrani (suplemenata) ne dovodi u pitanje.
Moj izbor je aloe vera zbog svoje celokupnosti.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 18 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: