Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 104  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Maj 02, 2011 11:28 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Zelim vam svu srecu da je se konacno resite!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Maj 04, 2011 11:58 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 12:17 pm
Postovi: 27
Pa hvala puno... Zelim i ja svima vama puno zdravlja, to je zaista najvažnije.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Maj 04, 2011 8:26 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Sep 11, 2010 10:46 pm
Postovi: 22
Evo ponovo mene... Nakon terapije diflukanom (3 nedelje uz bulardi probiotik), imam utisak da se nista nije promenilo. U pocetku su stolice bile "normalnije", nisu me onoliko mucile, ali ubrzo krece pakao u dva navrata, prvi put nakon uskrsnjeg dana, misleci da sam terapiju prosla uspesno i da treba da lagano krenem da jedem kako treba i ne preterujuci u tome (ionako mi je muka cim pojedem nesto jace i brzo se zasitim kada krenem da jedem vec duze vreme)... poslednjih nedelju dana ne znam sta da radim sa sobom. Stolice su nastupale po 6 u nizu bez obzira sta jedem, nakon trece budu vec potpuno vodene, grcevi i pomeranje sadrzaja i velike kolicine vazduha duz celih creva skoro konstantno, stalna naduvenost osim kada prodje otprilike 6 sati od poslednjeg jela... ishranu sam svela na pirinac, suvu ribu i gotovu piletinu sa rostilja, prija mi lagano bareno povrce narocito karfiol, cini mi se da samo on i pirinac "cute" u stomaku. U petak sam imala epizodu koja je trajala od cetvrtka uvece sve do subote gde nisam vise imala snage ni za caj i mozda sam trebala otici u urgentni, ali nisam, temperatura mi ne silazi sa 37, hemoroidi su bili jaci nakon terapije iako nisu krvarili, sada su samo neprijatni ali nisu toliko izrazeni.

Treba da idem u dom zdravlja po upute za analize koje treba da nosim na kontrolu kod gastroenterologa, vise ne znam ni sta bih joj trazila da mi da osim testa na svarljivost, fekal kalprotektina i koprokulture. Nosim se mislju da proverim stitnu zlezdu i hormone, ono sto me brine jeste sto sam osim grceva duz celih creva pocela da dobijam grceve blizu desne prepone i presecanje po sredini stomaka u regiji pupka i plasim se da mi se ne aktivira slepo crevo jer nikad nisam nista operisala do sada i ne planiram. Hvataju me panike, imam utisak da nisam ranije imala ovakve grceve, pijem loperamid od petka kada osetim da krece proliv i on odradi svoje, osim toga jedino probiotic forte 1x1 i ecomer 2x1. Vratio mi se kiseo ukus u ustima na jeziku koji se secam da sam imala letos pre svih terapija a nestao je nakon terapije orvagilom (2 kutije), iako mi jezik ok izgleda, tj nema naslaga osim u korenu. Ne znam da li jos uvek imam kandidu i sta je vec u pitanju, interesuje me da li je moguce da ona prezivi diflukan ukoliko je bila sistemska?

Takodje su mi izbili umnjaci u gornjoj vilici pa mi i to odvlaci paznju od svega :/
Pozdrav svima...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Maj 04, 2011 11:59 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 14, 2011 3:34 pm
Postovi: 140
E ja sam u potpunom soku od ovoga sto si pises Napisala sam bila vec jedan odgovor i kada sam htela da posaljem otvorio mi se prozor za lozinku. Potpuno sam posizela. Nije vazno. Evo pisem ponovo. Mislila sam da si ti vec bila na kontroli i da te mozda mrzi da se javljas. Ovo nisam ocekivala. To sto ti opisujes su potpuno simptomi koje sam ja u oktobru imala. I ja sada imam bol ponekad ali ne jak, u predelu leve prepone. To sam cak zaboravila da kazem gastroenterologu.
Nije ni cudo sto imas napade panike. Meni je vec sa otvaranjem ociju prva misao kako ce jutros biti u vc-u.
Ta temperatura moze biti i od toga sto ti rastu umnjaci., ali svejedno ne valja. Uradi pored fekal protektin i CRP. p-ANCA i ASCA testove. Oni se rade iz krvi a gastroeneterolog ce moci da na osnovu njih da zakljuci da li se radi o upali ili ne. Gastroenterolog kod koga sam isla je bas bio prijatno iznenadjen sto sam ja uradila te nalaze a to mi je lepo savetovao jedan clan sa foruma.
Drzi se i obavezno javi da znamo kako si? Puno pozdrava!
ps. kada ides na kontrolu?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Maj 05, 2011 11:43 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
CTRL-veruj mi,od kada sam dobila Candidu,vec godinu i po,ja mukum mucim kao Isus Hrist.Meni se od pre par dana stanje takodje pogorsalo,samo sto ja ne smem da pijem nikakve lekove za Candidu,do 24. maja kad imam zakazanu kolonoskopiju.
I ja sam pila mesecima Nistatin i raznorazne druge lekove i uvek mi se Candida vracala.Ali,ono sto je NAJGORE,kad lecimo Candidu,bujaju bakterije u crevima i to ili Eserihija,ili Klebsijela ili Proteus ili Enterococcous.One takodje jedva docekaju i to su Amerikanci mnogo puta napominjali u svojim tekstovima,zasto su za prirodnu varijantu lecenja.
A,znate li sta je najinteresantnije: da Eserihija daje iste simptome kao Candida.Isto reaguje na voce,mlecne proizvode,testo (hleb,brasnaste proizvode) i slatko.Kad bi hteo neko da ti uradi koprokulturu i kaze ti da li ti se sada mnogo nagomilala Eserihija.Ali,to bi morala da porazgovaras direktno sa nekim od mikrobiologa koji rade na tim analizama u laboratorijama.
Meni je gotovo uvek,posle lecenja Candide,nadjeno urinarno i ginekoloski puno crevnih bakterija.Cak sam morala posle da pocnem sa Gentamicin injekcijama,uz Nistatin naravno, da bi ih suzbila.A tako se opet vrtim u krug.Antibiotici stvaraju Candidu i tako redom.
Ja sam vam vec pisala,zena koja je na VMA lecena od jako uvecane Candide,pila je : Diflukan od 150 mg (jednom nedeljno),NIstatin 3x1 ili 3x2 (ne znam tacno),Enterofuril (on suzbija Eserihiju),Orvazil (za anaerobne bakterije,amebe i protozoe).Primala je infuziju i pila i Probiotuk Forte i cak je i ponovila tu njihovu terapiju jos jednu nedelju,po povratku kuci,jer je imala opet proliv.
Drzala je sve vreme dijetu za Candidu i cak nekoliko meseci posle terapije.I tek onda je uspela da izleci Candidu.Sad jede sve.Ali,nju nisu lecili gastroenterolozi,nego neka dr. koja je nefrolog.Eto,to su nasi lekari!
Obavezno sad daj i urinokulturu i ginekoloski bris bakterioloski,da vidis da li ti se mozda Eserihija povecala.Ona hoce isto da daje mucnine i temperaturu.
A,sto se tice Diflukana,ja sam ga pila u nekoliko navrata,ali dozu 3x150 mg,na svaka tri dana i i posle Diflukana,Candide je opet bilo u jako uvecanom broju.Cak se i dr.Doder cudio.Pila sam i Mikoseb 20 dana i opet mi nadju Candidu u jako uvecanom broju.Tek sad posle 3 meseca Nistatina,posle nedelju dana od prestanka,nije je vise bilo,ali sam ja i dalje s vremena na vreme imala prolive i ucestale stolice.Takodje kad bih pila Diflukan ili neki dr.antimikotik,ostetila bi mi se analna sluzokoza i hemoroidii i to me je uzasno peklo i bolelo.
I ja sam za Uskrs pojela nesto slatko,pa sam uzela i neke brasnaste stvari i od tad su krenuli ponovo prolivi,krkljanja,nadimanja i gasovi.
POLUDECU VISE OD ovog problema sa CANDIDOM,UNISTILA NAM JE CEO ORGANIZAM.
Mnogi su mi pisali da vise nisu isti posle Candide.
Moras jos proveriti da nije celijakija u pitanju i da obavezno uradis kolonoskopiju ,ako to vec nisi do sada.Ali,mislim da ti se kao i meni samo poremetila crevna flora,koju je uzasno tesko vratiti u normalu.
Ja zivim takodje samo na par namirnica:TIKVICE (njih obozavam),boranija,meso,jaja,riba,supe.Ponekad jedem proju i krompir,ali mi i to smeta.Juce sam uzela malo slanine i takva ziganja sam imala i grceve u crevima.I svaki cas mi je stolica ili kasasta ili prolivasta ili tvrda.UZAS!
Posle pecenih jabuka i kupus salate sam takodje (sutradan) imala prolive.
Sacekaj jos par dana i ako ti ponovo nadju Candidu,onda moras uraditi ANTIMIKOGRAM,da vidis koju vrstu Candide imaas i na koji lek reaguje.
Mora da budu 3 stolice negativne (date u razmacima),da bi se reklo da je iskorenjena Candida.
Gocilija ce potvrditi.IKAR je drzao posle terapije Diflukanom jos godinu dana dijetu.Ja sam ga zamolila da mi napise sta je konkretno jeo tada.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Maj 05, 2011 8:05 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 12:17 pm
Postovi: 27
pozdrav ljudi.
Evo ja odlucio ceo maj da izbacim sve proste šećere.
Uz threelac pijem i http://www.herbateka.eu/tahebo (nije skup 130 din, a dobar)
i josif pancic caj kod ublažavanja kandidijaze.
Uzeo sam Whole Grain flakes (Celo zrno žitarice) bogat vlaknima a to je dobro za formiranje stolice.
Ok je sve ali nema bas većeg pomaka, u stolici ima sluz, mučnina ujutru.
Pa ako može savet dali da nosim stolicu na analizu za candidu? dali da pitam lekare da mi daju diflucan ili nistatin???
Ili priroda naj odradi svoje, mada sve mi se cini da bi trebalo i malo hemije pa da je ubijem više...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Maj 06, 2011 9:31 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Ja bih uradila tako.Daj stolicu i ako imas jos Candidu,onda ubaciti neki lek.Ako se budes odlucio za Nistatin,njega mozes da pijes i 3x2,ali pij ga bar 6 nedelja.Tako su meni rekli gastroenterolozi na VMA,ako hocu da je se resim.Diflukan je jak,znam neke koji su ga pili 14-21 dan,jednu dnevno od 50mg.
Koliko vec pijes THREELAC? Koliko sam ja citala,njega moras da pijes 2 meseca da bi se video pomak.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Maj 06, 2011 5:29 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 12:17 pm
Postovi: 27
Pa pijem ga 2 nedelje, imam ga za nekih mesec i po dana, moracu nekako još barem jedan paket da kupim, ja mislio bice mi dosta jedan..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Maj 06, 2011 8:40 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Sep 11, 2010 10:46 pm
Postovi: 22
Kako je neko vec rekao, Nistatin je smesan ako je kandida opasna, on pali samo kod blazih infekcija i kada je imunitet jak, a mi smo ovde vecinom u minusu sa imunitetom... U svakom slucaju, meni su savetovali da ako uzimam Nistatin da ga zvacem a ne da ga samo gutam i to podvlacim, groznog je ukusa (uzasno je gorak), ali meni je jedino tako ublazavao simptome, i vec drugog dana naslage na jeziku pocele su da se razbijaju. Doduse, ostatak je samo ublazio, nije uklonio, makar kod mene. Diflukan je mnogo jak lek i ne bih ga savetovala bez konsultacije sa gastroenterologom,ja sam ga pila 7 dana ujutru i uvece po 50mg i jos 14 dana 50mg na dan, ali sam imala otezanje u radu bubrega i reagovala mi je jetra na njega, imala sam osecaj ukocenosti i bolove u donjoj polovini ledja, trebalo mi je 7 dana nakon terapije da prestanem da osecam tu tezinu. A moja klinicka slika je 100% sve na mestu sto se tice unutrasnjih organa (bubrezi, jetra, zuc, pankreas).

U svakom slucaju predala sam sve analize sem fekal kalprotektina, plus sam dala i bris jezika samoinicijativno, imam uput za orl jer bih kasnije otisla i tu da prekontrolisem sve promene na jeziku koje me proganjaju... Tako da sada cekam rezultate 7-10 dana pa onda idem na kontrolu, pre davanja nalaza pila sam samo probiotic (sad ponovo prelazim na erce floru duo, sve sam probala i definitivno mi ona najvise prija), ecomer i juce ujutru loperamid da bih mogla da izdrzim svo stajanje u redovima. @quincecap, nadam se da si u pravu i da nemam vise ovu napast, vec samo poremecaj crevne flore, koprokulturu sam sada dala ponovo na sve analize da se provere i bakterije, jos uvek dajem sve u 29-om jer imam najbolje iskustvo sa njima (kbc dr dragisa misovic ne preporucujem za nosenje nalaza, uzasno se dugo ceka i svi nalazi se daju na istom salteru, a papirologija im je grozna, ukratko od 8 do skoro pola 12 sam bila tamo radi predavanja jednog prokletog uzorka), ako izoluju kandidu potrazicu detaljnije pretrage, koja je kandida i koliko je tacno ima.

Da ne duzim, jedino sto znam jeste da je moja kandida bila sistemska (diflukan je potpuno ocistio ginekoloski vrlo brzo), i to zaista nikome ne zelim. Da ironija bude veca ja sam uvek imala jak stomak i zavidno redovne i uredne stolice do pre neke dve godine, volim da kazem da sam nekad mogla kamen da pojedem i da mi ne bude nista. Sada samo zelim da mi stomak popusti osetljivost na ovu osnovnu hranu koju unosim, nista vise ne trazim, toliko sam se navikla na cajeve i ovaj "zdraviji" rezim ishrane. I ne, nije me mrzelo da pisem, samo ne volim da ponavljam jedno te isto, ali i dalje pratim sta se desava sa vama :)

Pozdrav svima.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Maj 06, 2011 9:59 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 14, 2011 3:34 pm
Postovi: 140
CTRL bas mi je drago da pises. Nistatin ni meni nije pomogao i on jeste mala maca za kandidu. Popila sam 5 kutija i nista se nije desilo. Mada je mene i od nistatina boleo zeludac. Meni je infektolog rekao da kad budem morala da primam antibitike obavezno pijem 3x2 nistatina dnevno. Diflukan sam i ja odlagala da pijem zbog te njegove toksicnosti i time samo davala prostor kandidi da se siri. Mislila sam da cu je prirodnim preparatima suzbiti, medjutim oni su verovatno dobri kao pomocno sredstvo, kao i cajevi, ne lece ali ublazavaju simptome. JA sam takodje stolicu davala u gradski zavod jer tu blizu stanujem i oni su sasvim ok. I ja sam imala obicaj da kazem da moj stomak samo ne vari eksere a sve drugo da, ali izgleda da se ne treba hvaliti nicim. Ja sam hedonista i jako volim sve moguce djakonije, a kcerku sam gde god je isla smo molila da mi donosi slatkise. Sad mi je zelja da pojedem bananu bez posledica. Sta god jedem nadimanje je prisutno. Nekad vise, nekad manje a i krcanje se cuje.
U ishranu sam pocela polako da uvodim krompir i obican pirinac. Jedem dvopek (iako u njemu ima kvasca) i za dorucak ili veceru pojedem malo curecih prsa. Od voca i dalje samo jednu, dve jabuke nedeljno. Od piletine samo sto nisam pocela da snosim jaja. Izaci ce mi na nos. Riba je takodje stalno na repertoaru. Moje dete kaze da je nas stan nekada mirisao na neka lepa jela a sada kaze da je taj miris nepodnosljiv. :roll:
Danas sam dan provela citajuci postove ljudi na forumu Pitanja za obolele od UK i kronove bolesti i tu sam mnogo toga procitala o kandidi. Jedna zena pise da je njen muz imao strasne krvave stolice (to me podsetilo na moje krvarenje 2006g.) i da je koproklturom izolovana kandida. Meni te 2006 godine niko stolicu nije davao na analizu. U svakom slucaju kandida ne zasluzuje da se ignorise kao sto su u mom lsucaju lekari cinili. Mislim da cu do kraja zivota strahovati od nje. Najgore je sto ustvari i ne postoji veliki izbor lekova za lecenje kandidijaze i svi su jako toksicni.
Danas sam sa mamom bila na VMA prima neke injekcije za gonartrozu kolena i onaj svet kuka kako ih bole kosti a ja sebicno mislim vi bar mozete pojesti jagode ili bilo sta drugo bez sikiracije.
Nadam se da ce tvoji nalazi biti dobri i da ce se stomak smiriti polako. Javi kako je prosla kontrola.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Maj 09, 2011 2:00 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Ja nisam bas tako imala jak stomak.Povukla sam izgleda na tatu,jer i njega zaboli stomak cim nesto pojede i on od ranog jutra tci u wc.Skoro sa svih strana,i sa majcine i sa oceve,imaju probleme sa gastritisom i zucnom kesim.Baka po majci je umrla posle operacije zuci.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Maj 11, 2011 7:39 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Sep 11, 2010 10:46 pm
Postovi: 22
Moji nalazi ponovo pokazuju candidu... bris jezika cist (saprofitna flora, candida nije nadjena), koprokulturom nema parazita, nema patogenih bakterija, izolovana candida species. Test na svarljivost, nadjena samo misicna vlakna, ovo razumem da je u pitanju svarljivost mesa, volela bih da mi neko pojasni? Uopsteno, ne mogu da kazem da imam dijareje poslednjih dana (idem ujutru u wc, nije prijatno, ali je bolje) ali me stomak stalno boli posle jela i peristaltika creva je jos uvek prebrza da bih se osecala prijatno... Na kontrolu idem sledece sedmice kod gastroenterologa, pa cu videti sta cu dalje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Maj 12, 2011 11:31 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 14, 2011 3:34 pm
Postovi: 140
Zdravo CTRL.. evo i ja sad dodjoh iz Zavoda. Odnela sam i 3 put stolicu na kandidu i na okultno krvarenje. Taj test na svarljivos ja sam takodje htela da uradim ali cini mi se da u Zavodu to ne rade.Nesvareni ostaci hrane ukazuju na to da nemas dovoljno nekih digestivnih enzima. Oni sluze da se hrana sto bolje i potpunije svari i iskoristi. Ako se ne svari i takva dodje u creva odlicna je za razvoj mikroorganizama i gljivica. Ja sumljam da je i kod mene u pitanju nedostatak nekih enzima i zato cu da odnesem stolicu na taj test.
Neko se relativno brzo resi kandide, a neko se namuci. Ja se tesko usudjujem da jedem da kazem normalno, jer vise ni neznam sta je normalno. Piletina, riba, riba, piletina, mleveno kad punim tikvice ili pravim sarmice od zelja. Ali meso cini nas organizam kiselim tako da ni to ne valja. Pojedem nekad jedan kromppir. POjedem pola banane ponekad. Jedem dvopek i uzasan mi je problem dorucak. Namazem puter i uzmem cureca prsa, obarim jaje. Ali ne znam kada cu se usuditi da pojedem recimo posni keks ili neku pitu. Pijem dosta jugurta.Kod mene je definitivno problem i taj kolitis, tako da vise nisam pametna.
Nadam se da ce ti doktorica pomoci i da ce naci uzrok i resenje za kandidu. Puno pozdrava!
ps. sta si uradila za fekal kalprotektin?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Maj 13, 2011 1:58 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
CTRL,ipak bi trebalo da uradis antimikogram,samo sto sve ponovo moras da platis.Ja sam radila na Parazitologiji KCS-a,medjutim oni traze da je prvo detektuju,pa da tek onda urade antimikogram.Ne znam gde rade u nekoj od privatnih laboratorija?
Meni je prof. Jojic rekla da Diflukan nece mnogo da mi pomogne za crevnu Candidu.Da on deluje sistemski,a u crevima jedino deluje Nistatin i da je bolja varijanta da pijem i jedno i drugo ili samo Nistatin.Mada tu ima raznih kombinacija.Postoje Candida Species i Candida Albicans.I kod mene su se one smenjivale.Ima jos nekih tipova Candide,ali ove su najcesce.Nistatin postoji i u vidu kapi,tako da se ne treba muciti sa zvakanjem tableta,a takodje u apoteci u Katanicevoj ul. moze da se nadje Nistatin u prahu.
Ipak je od probiotika (nasih) najbolji Probiotik Forte,ali je mnogo skup.
Sta si tacno jela dok si drzala dijetu?
Kod mene su posle operacije zuci nadjena u stolici skrobna zrna.Ima na Internetu neki tekst jedne profesorke,sta znaci kad su nesvarene te sve stvari.Pokusaj da nadjes.Ako ja nadjem poslaci ti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Maj 14, 2011 7:45 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Maj 14, 2011 7:29 pm
Postovi: 1
Pomaze bog.

Videvsi na forumu probleme mnogih, ukratko bih opisao moje iskustvo.
Kao i mnogi simtomi koje sam imao su muka, grcevi, bol u zeludcu i refluks, brojne stolice i nelagodnosti,sluz ponekad a takodje sam operisao i zucnu kesu te su se problemi zbog promene liselosti u crevima pojacali zato sto zucna kese kontrolise dotok zuci u creva i time vrsi balans kiselosti i varenja i odrzava broj bakterija i gljivica.
Gastroskodija reflux a kolonoskopija ok.
Miloscu same presvete majke Bogorodice sam slucajno naleteo na jednu zenu koja mi je pomogla i poceo sam se interesovati za taj medicinsaki fenomen citajuci mnoga predavanj u svetu.
Meni je pomoglo calivita digestiv enzim 1 uz obrok ponekad dva enzima i posle jela calivita paraprotex 3 kom. tu sam uzimao vecu od propisane doze ali sam je koristio tri dana.
Hrana bez belog secera i jaja i jogurta jer su za kandidu hrana.
Rezultati su bili izvrsni, od mojih strahovanja da imam rak do potpunog izlecenja.
Neka bi gospod molitvama presvete majke Bogorodice sve pomogao, na pravi put uputio i iscelio.
Oprostite na greskama u tekstu zbog zurbe.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 104  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 49 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: