Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: nestabilnost i slabost u nogama
PostPoslato: Čet Apr 15, 2010 4:19 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 15, 2010 4:12 pm
Postovi: 1
Pre svega pozdrav svima na forumu i izvinjenje sto ću biti opširan.
Moj problem je vrtoglavica ili bolje rečeno nestabilnost i slabost u nogama koje osećam već više od godinu dana. Naime, neprestano imam osećaj laganog ljuljanja (kao na brodu), blago zamagljen vid i osećaj slabosti u nogama („kao da nisu moje“). Zbog toga već dugo kada hodam nekako neprestano balansiram i imam utisak da mi se svakoga časa može desiti da padnem.
Ukratko, imam 30 godina, radim kod kuće kao programer te stoga veći deo dana provodim za računarom. Pre oko godinu i po dana počeo sam da osećam ove tegobe ali im naravno nisam pridavao veliki značaj. Sve do dana kada sam na ulici imao neku vrstu napada. Osetio sam jako i ubrzano lupanje srca, stezanje u grudima, gušenje, suženje vidnog polja, znojenje i tremor. Mislio sam da sam gotov. Dovukao se do kuće i odmah kod lekara. Odradili su mi rutinski pregled i EKG i rekli da je najverovatnije od umora. Kako mi se to ponovilo posle nekoliko dana odlučio sam da napravim sistematski. Onda „turneja“. Analiza krvi, kardiolog, test opterećenja, gastroenteorolog, pulmolog, ORL, oftalmolog, RTG pluća i želudca (zbog sumnje na kilu), test na helikobakter, ultrazvuk abdomena, srca, štitne žlezde… Svi nalazi su bili uredni osim konstatacije slabe kondicije i blagog meteorizma abdomena. Posetio sam i psihologa koji je (a poznaje me od ranije privatno) konstatovao anksioznost ali bez potrebe za lekovima.
Kako sam primetio da u vratu često osetim trnce i čujem zvuk koji najbolje mogu da opišem kao varničenje kao i da mi vrat puca pri rotaciji glave, posetio sam i fizijatra koji je konstatovao da je osim zategnutosti tetiva sve u redu.
Napade poput ovog navedenog kasnije nisam imao ali je nestabilnost i slabost u nogama ostala. I neprekidna je. 24/7. Bez obzira na položaj tela, doba dana, napor… Pored toga povremeno mi se pojavi i blago zamućenje vida (beličasta svetlost) i drhtanje ruku.
Kako sam odradio veliki broj analiza i posetio puno doktora koji ništa nisu konstatovali pomislio sam da je to to i da ću jednostavno morati da se naviknem na te stvari. Ali mi jednostavno ne ide. Zato vas molim za savet šta dalje da uradim kako bih se vratio u “normalno” stanje i bio “čvrsto na svojim nogama”.
Još jednom se izvinjavam zbog opširnosti i hvala unapred.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: nestabilnost i slabost u nogama
PostPoslato: Pet Apr 16, 2010 12:51 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 6:53 am
Postovi: 1809
Lokacija: canada
Druze mozemo ruku pod ruku,jer i ja sam IMALA tih problema sve do prosle godine kada sam otisla psihijatru i dobila lekove koje pijem svako vece.I ja imam ankcioznost tesku ali to ovde se zove anxiety.
Imam/imala sam tesku depresiju,fobije itd.
Meni NISTA nije pomoglo sem lekova,sada nemam vise vrtoglavice,malaksalost se javlja ponekad ali je to mozda meni i od anemije.Nisam niti ja osecala tlo pod nogama i nisam verovala NITI JEDNOM lekaru kada su mi govorili da imam ankcioznost i da su svi drugi nalazi uredu koje si ti naveo.Kada sam pocela sa lekovima prosle godine sve se vraca u normalu,odlucno se osecam(da kucam u drvo)i nemam vise tih vrtoglavica.
Ako mozes ja bi ti preporucila da se obratis psihijatru.
To sto ti se desilo na ulici bio je PANICNI NAPAD koji je tesko razumeti jer su simptomi jako nelagodni.
Sve ti pisem iz licnog iskustva i predlazem prijateljski da se obratis psihijatru.
Pozdrav :P


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: nestabilnost i slabost u nogama
PostPoslato: Pet Apr 16, 2010 9:00 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 29, 2008 11:00 am
Postovi: 276
Lokacija: Beograd
Jesi li posetio neurologa?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: nestabilnost i slabost u nogama
PostPoslato: Pon Nov 22, 2010 1:15 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Nov 16, 2010 11:07 pm
Postovi: 2
Zdravo! Evo da se i ja javim.Sve sto si opisao, imam i ja.Ali se meni to desilo kad asam saznala da bolujem od autoimune bolesti.Sve zivo sam provjerila, i svi mi kazu da su to moji napadi panike i psiha. Jer mi se to nikada prije nije desavalo,tako da sam u jednom takvom napadu zavrsila i na hitnoj ( 175 otkucaja) i dali mi diazepam,ali sam odlucila da sama poradim na tome , te nista ne pijem.,Imam osjecaj da mi se to najvise desava i jutarnjim i vecernjim satima.Takodjer i kada se nadjem u vecoj guzvi ili busu.Tada sama sebi kazem dosta , i ides dalje.Primjecujem da mi se od tada to manje desava.Veliki pozdrav!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: nestabilnost i slabost u nogama
PostPoslato: Pon Nov 22, 2010 5:54 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
Ako su svi nalazi koje ste uradili u redu onda je u pitanju samo dekondicioniranje.

Do dekondicioniranja dolazi usled pasivnog nachina zivota, ako ste vezani poslom za rachunar i sedenje, nepravilan polozaj kicme itd, nije chudno pa osecate sve tegobe koje ste pomenuli! Pasivan nachin zivota dovodi do smanjenja snage misica, smanjenja sistolnog krvnog pritiska, poremecaja posture tj drzanja, povecanja vratne kifoze, i slabljenja mishica vrata i glave koji dovode do pojave vrtoglavice, a zvuk koji chujete prilikom pokretanja vrata je poreklom od ligamenata koji kada su slabi misici preuzimaju ulogu mishica i bivaju duplo vise optereceni, a kao i mishici ako se ne aktiviraju u dovoljnoj mei tokom dana dolazi i do njihovog slabljenja, tj atrofije, a sve to do smanjenja prostora izmedju prsljenova, pojave trnjenaj ruku, vrtoglavice, napetoosti u mishicima ramena i ledja...

Dobro je sto ste odradili sve analize, i sada kada znate da je sve u radu samo treba da u svoj zivot ubacite fizicku aktivnost.

Odbijam odgovor "Nemam vremena" posto dan traje 24h, sigurna sam da ne radite svih 24h, tako da odvojte za sebe 30 min u jutarnjim satima i isto toliko u popodnevnom periodu i posvetite se svom telu! Zamarate mozak dovoljno tokom dana, potrebno je isto tako aktivirati i mishice, zglobove, celo telo, da bi ceo organizam funkcionisao kako treba.

Aktivnost moze biti brza setnja, sklekovi, aerobne vezbe, voznja bicikle, hodanje na tred mil traci ( naravno da to nemate u kuci ali danas sve teretane imaju kardio program a mozete odvojiti oko 1500 din mesecno za to ). I naravno necete poceti sa agresivnim tempom, vec postepeno, radite vezbe, disite pravilno dok ih radie, prochitajte vishe o vezbanju u temi Vezbajmo u podforumu Ortopedija i fizikalna terapija!

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: nestabilnost i slabost u nogama
PostPoslato: Uto Nov 23, 2010 12:53 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm
Postovi: 2402
slazem se da pocnes da radis vezbe obaveznooooo---ili makar setnje ako ne napolju onda po sobiii
a i nebi bilo lose otici neuropsihijatru-ako je na toj bazi mada mislim da kretanje pomaze


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: nestabilnost i slabost u nogama
PostPoslato: Uto Nov 23, 2010 7:35 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Nov 23, 2010 7:03 pm
Postovi: 2
treba mi pomoc...moja mama ima 48 godina i od pre mesec dana javljaju joj se vrtoglavice,malaksalost u nogama,nestabilnost.radi kao knjigovodja,pa dosta vremena provodi za kompom.vrtoglavice joj traju po par minuta,nema mucnine,ne povraca...isla je i kod neurologa i kod orl,radila je test sa vodom i uskoro ide i na snimanje...neurolog joj je dao da piije prvo beta serc i ginko biloba,a orl urotal i ginko.popila je 1 kutiju beta serc,sad je presla na urotal.lekove pije 2 nedelje i nema rezultata,i dalje ima vrtoglavice.to joj jako tesko pada jer se jos dodatno uplasi...ineresuje me da li ovo moze da uzrokuje stitna zlezda i nagli prestanak uzimanja leka "concord"?jer tacno pre mesec dana je prestala to da pije.ili je to problem cirkulacije ili unutrasnjeg uha?helpp... :cry:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: nestabilnost i slabost u nogama
PostPoslato: Uto Nov 23, 2010 8:02 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 12:38 pm
Postovi: 3083
zasto je iskljucen concor?
sasvim je moguce da je imala neku aritmiju (za koju mozda nije znala-napisite zasto je uveden lek) koja je bila pokrivena concorom i sada se ponovo javlja.
treba ispitati i stitastu zlezdu. bilo bi dobro da uradi i doppler karotida.

_________________
Moj YouTube kanal, na kome cu odgovarati na Vasa pitanja:
https://www.youtube.com/channel/UCofiOKZJ3l4XBTjpRaYrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-doktor-1034611066561672/


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: nestabilnost i slabost u nogama
PostPoslato: Uto Nov 23, 2010 8:12 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Nov 23, 2010 7:03 pm
Postovi: 2
leci se od hipertireoze,posle propranolola pila je concor zbog pritiska 150/90.ukinula joj je doktorka jer joj je pritisak pao na 100/70 nekad i nize,sad joj raste od kada ne pije lek.sutra radi dopler vrata,a u ponedeljak RTG kicme...da li to moze biti zbog ukidanja leka?jer pre toga nije imala nikakvih problema,ni vrtoglavicu,nista...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: nestabilnost i slabost u nogama
PostPoslato: Pet Jun 08, 2012 5:23 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jun 05, 2012 3:16 pm
Postovi: 2
Pozz! Nisam dosao sa nekim odgovorom na problem nego sa svojim problemom koji je veoma slican. I ja sam programer u treningu tj studiram, imam slicne simptome samo sto meni dok spavam utrnu ruke nekad obje a nekad samo lijeva . Imam 19 godina i stvarno sam se prepao . Trnjenje u rukama nekad i lijeva noga u stopalu mi se dogadjaju samo u nekim polozajima znaci nece iz cista mira ili kada sam u pokretu. A sto se tice tvojih problema imam sve iste , lupanje srca ponekad , otezano disanje slabost i tako . . . .


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: nestabilnost i slabost u nogama
PostPoslato: Pon Okt 28, 2013 4:24 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Okt 28, 2013 3:50 pm
Postovi: 1
Pozdrav svima ,
čitao sam redovno ovaj forum (i sl.druge) tražeći odgovor na tegobe koje sam imao a dosta su slične nekim od opisanih . Naime pre 3 godine sam sedeći u kafiću sa prijateljima osetio blago ''ljuljanje'' koje nije ličilo na vrtoglavicu već kao kratkotrajni osećaj nestabilnosti koji je trajao nepunu sekundu . Misleći da je to od umora nisam obraćao pažnju na to . Međutim dalje u toku dana i nekoliko narednih dana (sve do pre 3 meseca )taj osećaj kratkotrajne nestabilnosti (osećaj kao da je mozak ''sunđer'' , povremeno svetlucanje u očima , zujanje u ušima ) se sve češće ponavljao i počeo sam da se brinem (inače sam veoma strašljiv kada je zdravlje u pitanju :roll: ) ... i nakon toga kreće moje obilaženje doktora . Prvo su posumnjali da imam srčanih tegoba -pristisak , preskakanje , nedostatak vazduha itd gde sam nakon obavljenih analiza (ultra zvuk srca, kolor dopler krvnih sudova , rendgen rata kičme ...) zaključili da je to posledica naglih promena pritiska i da treba da pijem terapiju za to (prepisan Byol ) . Terapiju sam redovno uzimao ali efekta nije bilo , onda sam krenuo dalje : centar za sluh i ravnotežu , neurolog , neuropsihijatar , fizijatar i kod koga od njih sam došao svi su imali svoju teoriju i prepisivali lekove , vežbe .... koje sam naravno korisitio i radio vežbe .... opet poboljšanja nije bilo . Revoltiran samoinicijativno sam otišao i uradio magnetnu rezonancu glave i Bogu hvala sve je bilo u redu , neurolog u toj privatnoj klinici mi je rekao da je to verovatno posledica stresa i umora .... Međutim sve se meni to nastavilo dalje plus trnjenje potiljka i sa leve strane iznad uha osećaj kao da imam nešto ispod kože . Nakon dve godine pretraga ništa nije ustanovljeno i onda sam po preporuci jednog prijatelja otišao na pregled kod Neurologa Nikole Vojvodića na kliniku za neurologiju koji je nakon razgovora samnom predložio da uradim EEG , što sam naravno i uradio . Nakon očitanog EEG-a odmah je reako da je to poremećaj u nervnom sistemu (koji je neka vrsta epilepsije !! ) što me je baš ubedačilo ali mi je on sve potanko objasnio da to nije ništa zabrinjavajuće i da veliki broj ljudi u svetu ima taj isti problem . Uveo mi je terapiju Lamictal tablete postepeno sa dozom 25mg+25mg ujutro i uveče . To i nije pomoglo (posle mi je rekao da je to doza tek za privikavanje organizma ) i polako smo došli do doze od 100 mg+100mg kada sam odmah imao poboljšanje i život kao i pre :D , po njegovoj preporuci sam uradio i MMG glave ponovo ali ovoga puta u bolnici SVeti Sava na Ž.Stanici i koja je opet Bogu hvala pokazala da je sve u redu . Nakon dva meseca sam opet osetio tegobe pa mi je povećao terapiju na 150mg+150mg .
Možda sam bio preopširan ali znam kakav je strah prisutan kada lutaš po doktorima i ne znaš šta je u pitanju , u svakom slučaju mogu da preporučim doktora Vojvodića svakom ko ima slične probleme .


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: nestabilnost i slabost u nogama
PostPoslato: Sre Dec 13, 2017 11:46 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Dec 11, 2017 12:27 am
Postovi: 1
Poštovani,
Ima jako veliki problem sa vrtoglavicom koju imam 24h u stojećem i ležečem polozaju. Vid mi je jako mutan i sve mi svetli pred očima, stoga mi i dnevna svetlost jako smeta. Vruć me znoj i trnci me oblivaju niz ceo telo. Imam osećaj otezanog disanja u grudima. Naročito kad sam u guzvi nastaje vrtgolavica, osećaj tonjenja i lebdenja u vazduhu, propada tlo. često mi se srce uzlupa. Koncetracija je ravna 0, nmg da obavljam osnovne radnje. Inače sam završio fakultet al do tada je bilo sve ok. Ovo mi se ponavlja u različitim delovima godine po par meseci traje. Molim za pomoć

Srdačno hvala!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: nestabilnost i slabost u nogama
PostPoslato: Čet Dec 14, 2017 1:11 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 07, 2016 10:40 am
Postovi: 16
Srkela91 je napisao:
Poštovani,
Ima jako veliki problem sa vrtoglavicom koju imam 24h u stojećem i ležečem polozaju. Vid mi je jako mutan i sve mi svetli pred očima, stoga mi i dnevna svetlost jako smeta. Vruć me znoj i trnci me oblivaju niz ceo telo. Imam osećaj otezanog disanja u grudima. Naročito kad sam u guzvi nastaje vrtgolavica, osećaj tonjenja i lebdenja u vazduhu, propada tlo. često mi se srce uzlupa. Koncetracija je ravna 0, nmg da obavljam osnovne radnje. Inače sam završio fakultet al do tada je bilo sve ok. Ovo mi se ponavlja u različitim delovima godine po par meseci traje. Molim za pomoć

Srdačno hvala!

mislim da bi ti dobro dosao skener glave


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: nestabilnost i slabost u nogama
PostPoslato: Čet Dec 14, 2017 2:24 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Srkela91, имаш озбиљних проблема са циркулацијом а за то је заслужан проблем у врату, раменом појасу, леђима, кичми. Узми да радиш гимнастичке вежбе два пута дневно по пола сата па види шта ће се десити, да ли ће ти бити бар мало боље после пар дана. Само немој важбе да радиш као нека баба већ озбиљно, одлучно и снажно.

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: nestabilnost i slabost u nogama
PostPoslato: Uto Jan 07, 2020 1:22 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Feb 23, 2019 5:46 pm
Postovi: 4
sinch je napisao:
Pozz! Nisam dosao sa nekim odgovorom na problem nego sa svojim problemom koji je veoma slican. I ja sam programer u treningu tj studiram, imam slicne simptome samo sto meni dok spavam utrnu ruke nekad obje a nekad samo lijeva . Imam 19 godina i stvarno sam se prepao . Trnjenje u rukama nekad i lijeva noga u stopalu mi se dogadjaju samo u nekim polozajima znaci nece iz cista mira ili kada sam u pokretu. A sto se tice tvojih problema imam sve iste , lupanje srca ponekad , otezano disanje slabost i tako . . . .


Poželjno bi bilo odraditi neurološki pregled.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: larsfloris i 81 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: