Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 98 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Poruka
 Tema posta: Re: kondilomi
PostPoslato: Sre Mar 17, 2010 8:49 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 10, 2010 1:10 am
Postovi: 60
Iz brisa.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: kondilomi
PostPoslato: Pet Jul 23, 2010 11:30 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jul 20, 2009 10:57 am
Postovi: 5
Bila sam kod ginekologa jer sam osecala jako peckanje i svrab.jajnici i materica su u redu,ranica koja se povratila posle 4 god.a skidana je laserom je upaljena a rekla mi je da imam i kondilome.papa test je II grupa,a cekam rezultat cervikalnog brisa.ali mene sada brine jedno:otkud meni kondilomi?nikad nisam spavala sa nekim drugim osim sa svojim suprugom!da li to znaci da je on ustvari mene prevario i spavao sa zarazenom osobom?inace,i on je isao na kozno i doktor mu je rekao da ih on nema i prepisao mu neku tecnost za umivanje pre i posle odnosa.pomozite mi,razuverite me :(

_________________
MIKICA:)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: kondilomi
PostPoslato: Pet Jul 23, 2010 1:36 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 7:10 pm
Postovi: 717
Postoje 3 mogucnosti

a) da nemas kondilome, ali kod nas mnogo lekara misli da su neke anatomski normalne i bezopasne izrasline kondilomi
b) da je tvoj suprug pre braka dobio virus koji izaziva kondilome ali se on kod tebe tek sada aktivirao (kod muskaraca koji imaju ovaj virus on se cesto nikada ne aktivira, sto objasnjava zasto tvoj muz nema kondilome, ali oni i dalje mogu da prenesu virus partnerkama)
c) da te je muz prevario

Inace, jako mnogo ljudi ima ovaj virus i sto smo dalje odmakli od seksualne revolucije brojke su sve vece (u Americi oko 20-25% seksualno aktivne populacije), izmedju ostalog i zato sto se moze dobiti i ako koristite kondom.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: kondilomi
PostPoslato: Sre Jul 28, 2010 11:55 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 4:05 pm
Postovi: 247
Jedna moja prijateljica je imala pločaste kondilome,a bila je nevina?!Do tada sam bila ubedjena da se to prenosi samo seksualnim kontaktom.Njen doktor je bio isto iznenadjen,ali,eto moguće je.Možda većina nas ima negde u sebi taj virus,pa se on aktivira kad nam opadne imunitet.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: kondilomi
PostPoslato: Pet Avg 06, 2010 8:32 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Sep 05, 2009 3:17 pm
Postovi: 1
Podelicu ovde moje iskustvo sa zeljom da nekom pomognem.
Pre godinu dana sam dobila kondilome,ali samo sa spoljne strane,tacnije na zadnjici.
Skidali su mi ih radio talasima sa lokalnom anestezijom.I pored te anestazije bilo je jako neprijatno iskustvo.Medjutim,kasnije su mi se vratili,jer mi je imunoloski sistem bio uzasan i nisam se uopste zdravo hranila.Tada sam ih uklonila istom metodom kod iste doktorke,medjutim ona mi je tad rekla da je morala da ide malo 'dublje' iako su bili iste velicine kao prethodni put-jako jako mali.Od tad imam 6 oziljaka koji izgledaju identicno kao oni kad vas neko opece cigaretom.Mazala sam Deratix ultra silikonski gel,malo su posvetleli,ali i dalje su jako vidljivi.Pocela sam sad sa Fraxel laserom pa cemo videti da li cu uspeti da ih skinem.
Tako da puka za ostale:DOBRO PAZITE KOD KOGA SKIDATE KONDILOME!!!
Posle drugog uklanjanja promenila sma ishranu.Svaki dan jedem puno voca i povrca i meso naravno i pijem ekomer i betavitet.Na poslednjem ginekoloskom pregledu nisam imala nista.Mozda je rano pricati s obzirom da je proslo tek godinu dana,ali eto ja od kad sam promenila ishranu nisu mi se vracali.Tako da mislim da je to najbitnije,jer kao sto su mnogi pre mene pisali to je virus i ostaje u telu,a da ga ne bi aktivirali potreban nam je jak imunoloski sistem.Znam da nisam otkrila toplu vodu,ali eto nadam se da ovo moze nekom da posluzi.Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: kondilomi
PostPoslato: Uto Sep 27, 2011 6:40 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 07, 2007 9:07 pm
Postovi: 162
Lokacija: Podgorica
opipala sam sinoc neku bolnu kvrzicu, velicine malog graska, podkoznu, i nije ispupcena, sa vanske strane, tacno na pregibu izmedju butine i vagine, pri samom kraju, kod ulasku u vaginu, ta tom pregibu. bolna je na dodor, ali nije u pitanju bartolonijeva zlijezda, znam, jer imam i to, pa znam kako izgleda. imam jednu takvu, ali je nekako vise na butini, tj na zadnjici, ali sa skroz vanske strane... da li su ovo kondilomi? znam da treba da odem kod dr, ali prosto ne mogu da cekam...molila bih za bilo kakav odgovor...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: kondilomi
PostPoslato: Čet Sep 29, 2011 1:00 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 07, 2005 1:18 am
Postovi: 323
Mislim da to kako se prenosi HP virus kao uzročnik kondiloma uopšte nije dovoljno istraženo. Navodno samo dodirom sa zaraženom sluzokožom virus može da se prenese ili jednostavnije rečeno seksualnim putem. Međutim, i doktore zbunjuje činjenica da se kondilomi u poslednje vreme javljaju i kod još uvek nevinih devojčica.

Na ovo pisanje me je navela priča forumašice koja se sad pita da li je suprug vara, obzirom da je dobila kondilome, a imala je odnose samo sa njim. Izneću i svoje iskustvo. Suprug i ja smo zajedno 18 godina. On mi je prvi i jedini partner, dok sam ja njemu druga partnerka (pre 19 godina je imao odnos sa devojkom sa kojom se zabavljao pre mene), obzirom da smo još kao tinejdžeri počeli da se zabavljamo (imala sam 17, a on 20 godina). 100% znam da me nikada nije prevario, jer pored međusobnog beskrajnog poverenja, gotovo se nikada ne razdvajamo, pa nije imao ni realne šanse za to. Međutim, prošle godine, tokom silnih pregleda za VTO, ginekolog u privatnom Domu zdravlja mi je uočila neke končaste kondilome, koji se samo pod kolposkom uočavaju, a koje moja dr u državnom Domu zdravlja nikada nije ni primetila. Dr u Narodnog fronta je potvrdila da su u pitanju kondilomi. Obzirom da je mogućnost da sam HP virus dobila od supruga u zadnjih 18 godina isključena, pitam se da li je moguće da ga je ta jedina partnerka koju je pre 19 godina imao zarazila, pa on meni preneo virus koji se aktivirao sada posle toliko godina ili je možda moguće da su me virusom zarazili u nekoj od brojnih zdravstvenih ustanova u koje sam zadnjih godina često išla na briseve i preglede zbog priprema za VTO? Da li se HP virus može preneti preko instrumenata prilikom uzimanja cervikalnog i vaginalnog brisa ili sondom kojom se radi vaginalni ultrazvuk i sl.? Meni jedino ta opcija zarazivanja u mom slučaju zvuči logično.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: kondilomi
PostPoslato: Uto Okt 04, 2011 2:47 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 07, 2005 1:18 am
Postovi: 323
Volela bih da mi je neko stručan odgovorio na pitanja koja sam gore postavila vezana za prenošenje HP virusa.

U međuvremenu sam prebacila karton kod drugog ginekologa u svom Domu zdravlja, jer nisam bila zadovoljna stručnošću i stavom doktorke kod koje sam se do sada lečila. Dr kod kog sam prešla važi za najboljeg u tom Domu zdravlja. Radio mi je kolposkopiju i Papa test. Insistirala sam da dobro sve pogleda, jer me je jako zanimalo njegovo mišljenje vezano za kondilome koje mi rekoše da imama. Njegov odgovor je bio: "Ma kakvi crni kondilomi. Zaboravite na to. Nemate ih." I šta sad. Da li sam ih imala, pa su nekim čudom nestali? Ili ih imam i dalje, ali ih on ne vidi? Šta mi savetujete? Zabrinuta, kakva sam i inače svih ovih godina u borbi za potomstvo, sama sam ogledalcetom gledala vidi li se šta, ali, kao i ranije, ja ne vidim nikakve promene na sluzokoži.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 98 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 87 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: