Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 
Autor Poruka
 Tema posta: vitamini vs kiselina i stolica
PostPoslato: Čet Dec 10, 2009 9:46 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jun 18, 2006 5:15 am
Postovi: 38
Pozdrav,
moj problem je sledeci :

Zeludacna kiselina koja se javlja tokom celog dana (uz podrigivanje) ali najvise uvece i pred spavanje. Kad popijem ranitidin prestane. Pre par godina sam uzimao terapiju protiv helikobakterije (bila je bas bas povecana, a simptomi su mi bili bol na prazan zeludac) i efikasno sam je ubio ... ili samo tako mislim, uglavnom ti bolovi u zeludcu su nestali od tada. Posle 2 godine od toga krecu kiseline. E sad, to i nije neki problem koliki problem je stolica. Vec dugo godina imam problem da mi se bar jednom do dva puta mesecno jave jednodnevne dijareje, bez ikakvih drugih simptoma. Te dijareje su obicno posledica prebrzog jedenja obroka/gutanja maltene bez zvakanja. Skoro da nonstop imam gasove i cim jedem nesto (obicno brzo ako pojedem) osetim kako se gas zaleti na dole brzinom munje i onda ili dolazi do stolice (koja jos uvek nije formirana - verovatno poterana tim gasovima) ili ako nemam nista onda prosto izbacim gasove.
Problem je u sto u prethodne 2 nedelje na svaka 3-4 dana imam problem sa tim. Prvi dan je bila cista dijareja (vodena stolica) i mislio sam da je virus ili da sam se otrovao. 2-3 dana posle toga opet slicno ali ovog puta nije bila vodena vec veoma retka. Pa onda jedno 2-3 dana normalne stolice (kod mene se pod tim smatra svaka stolica koja ima formu - retko imam bas bas tvrdu stolicu). Od tad sam krenuo da delim dnevne obroke i umesto 2 puta jedem 5-6 puta po malo. Dalo je rezultata i prethodnih par dana sve je bilo ok. Juce sam medjutim opet pojeo recimo 400 grama pita raznih odjednom i vec sam nocas osetio kako mi se nadima i krlja po stomaku. Danas sam odmah isao u WC i prva stolica je bila OK, svetla ali OK. POsle toga su krenuli i gasovi i zavijanje i isao sam u WC jos 4 puta :S. Uglavnom nije bas totalna dijareja ali sam sad peti put primetio trag sveze krvi na spoljasnosti jednog dela (tada vec bez forme) stolice. Koliko je to opasno i da li je mozda izazvano celodnevnom iritacijom rektuma sto stolicom sto wc papirom ?

Da li taj uzasno jaka zelucana kiselina moze imati ikakve veze sa stolicom ? Da li sve ovo moze biti zbog helikobakterije koja se mozda vratila ? Pre 2-3 godine sam bio kod gastroenterologa zbog toga i on mi je bio prepisao nesto protiv gasova i jos neki lek za smirenje samog stomaka.

Odakle mi toliki gasovi u stomaku ? Oni ne prestaju maltene ni kada je normalna stolica.

Zatvore retko imam i bukvalno se ne secam da sam neki dan omasio da odem u WC.



Imam 32 godine i da dodam da zbog ovog glupog gripa i povecanih triglicerida uzimam ovo svaki dan :
1 oligovit
1 oligogal SE
30 kapi articoke
15 kapi propolis forte 30
6000 I.U. vitamina D (10 kapi Vigantola)


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 50 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: