Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: sumnja na karcinom dojke,pomozite molim vas!
PostPoslato: Čet Nov 13, 2008 12:58 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Mar 08, 2008 12:52 pm
Postovi: 24
Pozdrav

E ovako,ja vec od 2003. god pratim fibrocisticnu(bar su mi tako govorili) promenu na desnoj dojci,svake godine radim UZV koji pokazuje da se ta kvrzica povecava ali doktori su uvek govorili da to nije nista ozbiljno.Medjutim,to je svo vreme raslo,i evo juce odem opet na UZV(ovaj put kod doktorice kod koje nisam ranije isla) i zena se skroz uznemirila kad je videla UZV iako je pokusavala to da prikrije.Iako je pokusavala da zvuci da to nij nista strasno,rekla je da je to nesto sto bi moralo da se odstrani mada ona ne moze sa sigurnoscu reci o cemu se tacno radi,i odmah mi je zakazala pregled kod hirurga koji dolazi iz Srbije(dr Radan Dzodic) na njihovu kliniku.Ja inace zivim u Banjaluci i ovaj doktor bi trebalo da dodje za 3 nedelje.Rekla je da ce mi i ovaj doktor verovatno preporuciti operaciju,i stalno je izbegavala da detajise oko ovog,mada ni ja nisam mnogo pitala jer sam se nasla u cudu i bila sam malo zbunjena,ali meni se cini da se ovde radi o nekom tumoru definitivno.

Njena dijagnoza je sledeca:

U dojkama obostrano,juvenilni parenhimski raspored.
Desno,na granici donjih kvadranata,izdvaja se lobulirana i heteroehogena tm formacija promjera do 24,7x14,3 mm koju cine brojne mikrociste promjera najvece do 7 mm.
Lijeva dojka je b.o.
Obe axillae su urednog nalaza.

Dg.: Tm mammae lat. dex.
Preporucen pregled hirurga

Samo da napomenem da imam 27 god.,nisam radjala,menstruacije uvek uredne,u porodici niko nije imao rak dojke.
Sta vi mislite o cemu se ovde radi,da li je neko imao slicnu dijagnozu? Malo sam trazila na netu i koliko sam shvatila ovo je neka vrsta tumora,ili ima izgleda da preraste u tumor,nisam bas sigurna.POmozite molim vas,jako sam zabrinuta!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Nov 13, 2008 1:57 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 7:17 pm
Postovi: 269
Lokacija: tivat
Ćao,koliko znam,u B.Luci imate odličnu dr Kecman.Ne znam da li ste bili kod nje,ali ako niste,pođite.Meni je ,prije 8 godina ,ljekar na UZ vidio promjenu,koja je odmah ukazivala na cancer,ali nije želio ništa sigurno tvrditi ,dok nisam uradila biopsiju,a prije toga mamografiju.Potvrđena je dijagnoza.Mislim da ne treba paničiti,već uraditi kako vam je savjetovala doktorka.Puno sreće.

_________________
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Nov 13, 2008 10:37 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Mar 08, 2008 12:52 pm
Postovi: 24
evo i mene opet
Pa ovako,evo reci cu i ostale detalje.Ja sam bila u privatnoj klinici Deamedica,i tamo radi dr Silvija Niketic.Kad je videla nalaz od prosle godine(koji je skoro isti kao i ovaj sad) pocela je da se cudi kako su mi mogli reci da je to fibrocista jer ona misli da tu ima nesto osim fibrociste,i prilicno je pocela da panici.Kao sto sam vec rekla,ona misli da je to nesto sto treba operisati jer kaze da cak i ako je benigno da to treba vaditi jer smeta okolnom tkivu.Onda je dosla i vlasnica te klinike i odmah htela da me nagovori da se pripremam za operaciju(zamislite!) kad taj Dr iz Srbije bude ponovo dosao.Meni je to naravno bilo jako ishitreno i neodgovorno sa njihove strane da me salju na op. samo na osnovu UZV nalaza i rekla sam da ne mogu sad nikakve operacije da zakazujem i da cu se samo pregledati kod njega kad dodje pa cu onda uraditi sto mi on kaze.On ce valjda doci za 3 nedelje pa onda opet u januaru.

Sad,meni je to sumnjivo ponasanje sa njihove strane i iskreno ne znam kome da verujem.Znam da su privatnici zainteresovani za profit i to svi znamo da mnogi ne rade savesno.A opet,kad covek ode drugom doktoru i ovaj mu kaze nesto sasvim trece,onda tek nastane prava konfuzija.Ja ipak zelim da trazim jos neko misljenje ali pitanje je od koga....eto vi ste gore rekli za Dr Kecman,ako je vi preporucujete ja bih otisla kod nje,raspitacu se gde radi.
KAo sto sam rekla vec u 1. postu,ja ovu promenu kontrolisem od 2003.(tad je bilo sasvim sitno) i na te kontrole sam isla kod dr Zdenke Gojkovic,ona je stalno govorila da to nije nista strasno i da ce verovatno nestati posle trudnoce,nije nikad rekla da bi to nekad moglo postati problematicno i da bi eventualno moglo da se operise.Ovaj put kod nje nisam otisla jer vise ne radi privatno a nisam imala vremena da cekam da u drzavnoj bolnici dodjem na red.
Eto toliko,nadam se da neko ima neku sugestiju oko ovog slucaja...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Nov 13, 2008 10:45 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Mar 08, 2008 12:52 pm
Postovi: 24
Jos da kazem da ova dr. kaze da ne bih trebala da idem na mamografiju jer navodno u mom slucaju mamografija ne moze tacno pokazati sta je ovo(valjda te promene ne mogu jasno da se vide kod zena koje nisu radjale)i da se ne izlazem nepotrebnom zracenju,a opet nije predlozila ni nesto drugo....mislim,stvarno cudno.
Inace,ja uopste nisam toliko zabrinuta i ne panicim,jedini mi je strah da oni nesto tu pogrese,plasi me njhiova neodgovornost i nestrucnost


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Nov 13, 2008 11:10 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 10:56 pm
Postovi: 248
jedini mi je strah da oni nesto tu pogrese,plasi me njhiova neodgovornost i nestrucnost

Ovo mi lici na to kad mi postave pitanja da li se plasim zubara, misleci na bol i neprijatnost - a ja se plasim ovoga sto si ti rekla, da nesto ne zeznu, posto se desavalo... Tako da nikad ne znam sta da odgovorim :roll:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Nov 13, 2008 5:40 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 7:17 pm
Postovi: 269
Lokacija: tivat
Draga moja,nadam se da mi ne zamjeriš što prelazim na ‚‚TI‚‚
Sad sam jako ljuta,jer ta dr koja ti je sve to ispričala ,ili je jako loš ljekar ili je jako loš čovjek.Evo zašto.
Kao prvo,čak i ja ,koja nemam blage veze sa medicinom,osim što sam na svojoj koži osjetila sve čari iste,znam da je mamografija,pored biopsije najsigurnija metoda u dijagnosticiranju cancer-a,znam da je UZ samo početak,koji,ako pokaže nešto neuobičajeno,vodi dalje,zavisno od toga šta ljekar misli da je dovoljno i potrebno,da bi se utvrdilo pravo stanje pacijenta.Nijedan ljekar,koji iole drži do svoje struke,neće zračiti pacijenta,ako to nije neophodno.Govorim o idealnim uslovima,tj.da je ljekar stvarno odgovoran.Znači,mamografija jeste jako zračenje,ali u svakom slučaju je bolje i to ,nego operacija,koja ,možda i nije potrebna.Ja,ali ni bilo ko sa foruma ,ne možemo ti dati savjet šta tačno da radiš.Mogu samo da te posavjetujem da odeš kod navedene dr,koja radi na Paprikovcu(bar je radila).
Molim te,bježi iz te privatne klinike,ili šta je već.Nešto mi hladno oko srca kad sam pročitala tvoju poruku.Potdrav i javi šta si uradila.

_________________
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Nov 15, 2008 3:08 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Feb 03, 2007 5:15 pm
Postovi: 8
Draga sanny day, hocu da te ohrabrim i da ti kazam da sam prosla kroz isti problem kao i ti. U aprilu ove godine sam operisana na onkoloskom u BGD, kod drugog doktora, jer do dr. DZodica nisam mogla da dodjem. Ako ti se pruza prilika da te on pregleda nemoj je propustiti i ako ti predlozi operaciju nemoj se plasiti, to je smesan zahvat, i nimalo bolan. Ja imam 33 god, imam dvoje dece, ali je samnom um sobi bilo 3 devojke koje su to operisale.
Sto se tice mamografije nemoj da dozvolis da te zrace jer se takve promene ne vide na snimku a i mi smo mlade za tako nesto.
Ako se budes u Beogradu operisala mozes biti mirna, jer se patolog nalazi u sali i prve analize znas odmah po budjenju iz anestezije (koja je u mom slucaju bila kratka - do 30 min), a detaljan nalaz patologa dobijas za 3-4 nedelje.
Ako te nesto zanima pitaj me, i nemoj se plasiti, ja sam 2 sata posle operacije setala, smejala se i bila sam BEZ BOLOVA, pa sam isla kod doktora da pitam da li je tako nesto normalno.
S R E C N O !!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Nov 15, 2008 8:00 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Mar 08, 2008 12:52 pm
Postovi: 24
Pozdrav
Naravno da necu propustiti pregled kod Dr Dzodica,samo mi je eto bilo malo cudno kako me ta doktorica odmah pocela pripremati za operaciju.On ce uskoro doci i sta mi bude on rekao to cu i uraditi.Gomila pacijenata ceka na njegov pregled,mene su stavili na neku sporednu listu,nadam se da cu nekako i ja stici na red.Stvarno ne znam sta je ta Dr videla na snimku,ali rekla je da ce se i Dr Dzodic sigurno sloziti da to treba operisati.Samo je rekla da tu ima jos nesto osim fibrociste.Operacije se ne plasim i uvek sam za to da se covek na vreme treba resiti nekog problema a ne cekati i odugovlaciti,tako da bih volela da se to sto pre desi ako vec tako treba.
Ako jos neko zna nesto o ovoj djagnozi,tu sam.Hvala vam na savetima i svako dobro!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Maj 25, 2009 12:12 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Maj 25, 2009 12:08 pm
Postovi: 1
Poštovani, molim vas pomoć!

Danas sam dobila nalaz s mamografije u kom stoji:

Na učinjenoj mamografiji simetrične dojke urednog izgleda kože, potkožja i Cooperovih ligamenata .UGLK lijeve dojke na CC projekciji distorzija parenhima na arealu10x6 mm. Aksile slobodne. BIRADS 3
preporuča se učiniti UZV/citopunkciju

Molila bih vas ako mi možete reći jesu li te vijesti loše :( ili ok - jako se plašim jer evo već neko vrijeme imam krvavo-gnojni iscjedak, prvo iz lijeve - a taman negdje nakon mamografije (pred mjesec dana) sam primijetila da mi se isto događa i sa desnom dojkom ... Rođena sam 1935. Znači već sam mjesec i po u neugodnom iščekivanju i strepnji pa bi mi svaka informacija bila dragocjena
Unaprijed ljubazno hvala i lijep pozdrav,

Trešnjica


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Maj 26, 2009 2:19 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 7:17 pm
Postovi: 269
Lokacija: tivat
trešnjice,nadam se da će neki ljekar pročitati i odgovoriti,ali meni,kao laiku,izgleda da nije nešto loše.Naravno,ja nisam kompetentna,ali makar da znate da je neko pročitao ono što ste napisali.Sve najbolje i javite rezultat,ako budete mogli.

_________________
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Ca exulc. mammae 1. s. C50
PostPoslato: Pet Jun 12, 2009 6:25 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jun 12, 2009 6:12 pm
Postovi: 2
zovem se marija molim vas pomozite ....
4.04.2009 operisana sam na ablatio mammae 1. s. + ABD + Redon Drain
Molim vas pomozite mi....
operacija je uspesna bila...
primila sam 1. hemoterapiju ipisano mi je zracenje i lecenje sa lekovima...
na cega mogu da se nadam....????
16. juna je predvidjena druga hemoterapija...
posle prve hemoterapije dobila sam infekciju sa gljivicama,u grlu dusnika...
sad pijem ' NISTATIN KAPI ' 20 KAPI 3X NA DAN i lubenicu...

pataloski nalaz mi je : 'invasive ductal carcinoma of the breast, grade 3 (3+3+2=8). estrogen receptor 100% + (3+), progesterone receptor 60%(20% 3+ ,20%2+,20%1+), c-erb-B21+ (negative),Ki-67 20%,cytokeratin 14 negative , e-cadherin strongly positive.

hitno mi se javite...
dali ima oporavka iz prvoga...???
hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Jun 13, 2009 12:23 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 7:17 pm
Postovi: 269
Lokacija: tivat
Noname71,nadam se da će ti neki od ljekara,koji pomažu savjetima na forumu,odgovoriti.Ja mogu samo da ti poželim da se što prije oporaviš i da izdržiš.Pozdrav.

_________________
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: sumnja na karcinom dojke,pomozite molim vas!
PostPoslato: Ned Dec 06, 2009 7:43 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Mar 08, 2008 12:52 pm
Postovi: 24
Pozdrav

Evo i mene nakon dugo vremena.Nadam se da ce pomoci onima koji imaju slicnih problema.Pokazalo se da nije bilo mjesta mojim sumnjama i da je dr Niketic bila u pravu,bili su zaista zabrinuti za moje stanje.A bila sam puna skepticizma nakon par negativnih iskustava s doktorima.dr Dzodic je takodje potvrdio da je potrebna operacija.Dugo sam cekala na njegov ponovni dolazak i zaista je privilegija sto Deamedica omogucuje posjete jednog ovakvog strucnjaka.Mogu da kazem da su svi jako profesionalni i uz pacijente su non-stop.Imam puno povjerenje u njih nakon svega jer su im pacijenti na prvom mjestu i jako sam im zahvalna na svemu.Poslije operacije sam se super osjecala i nije bilo nikakvih bolova,sve je dobro proteklo.

Visegodisnje odugovlacenje oko ovog problema dovelo je do toga da je kvrzica koju sam imala usla u pretkancerozni stadijum i doktor je rekao da sam dosla u posljenji cas.PH nalaz glasi: tipicna duktalna hiperplazija(floridni tip).Onkolozi na klinickom centru su ipak rekli da za sad nije potrebna nikakva terapija(jer nosi velike rizike,posebno po zene koje nisu radjale) i da ce pratiti stanje putem UZV i magnetne rezonance.Oba ova nalaza su dobra za sad,sljedeci UZV i m. rezonancu radim za 4-6 mjeseci.Takodje su mi preporucili da ne pijem kafu,izbacim cokoladu a dojku da mazem uljem od jagorcevine.U cijeloj stvari je najbitnije naci strucne doktore,kao sto vidite u mom slucaju.Nadam se da sam nekom pomogla ovim.Pozdrav i sve najbolje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: sumnja na karcinom dojke,pomozite molim vas!
PostPoslato: Ned Dec 06, 2009 9:08 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 09, 2009 11:53 am
Postovi: 63
Ovo o kafi i čokoladi me je podsetilo na jedan tekst do koga sam došla tragajuči za uzročnikom problema sličnih onima koje je sunnyday opisala. Reč je o naslovu OTROV SA VELIKIM K, i dostupan je na Internetu. Preporučujem ga svakom, ne samo osobama sa bilo kojom bolesti dojke. Kafu sam prestala da pijem, čokolade svela na minimum (taj minimum se odnosi na onaj deo koji unosim "nevoljno" kroz prisustvo kakaa ili čokolade u raznoraznim namirnicama).
I još nešto, drago mi je da je neko od lekara to pomenuo. Ono što me užasava je njihov stav, posle izrečene dijagnoze, da ne treba ništa menjati u stilu života i ishrani.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot] i 45 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: