Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: potreban mi je lekar koji se interesuje za pacijenta
PostPoslato: Čet Avg 20, 2009 12:55 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Avg 22, 2008 12:01 am
Postovi: 12
Postovani,
zao mi je sto se lose snalazim na forumu,ali treba mi pomoc oko moje cerke koja ima 17 g , tri operacije kolena , za godinu i po dana i ogromnu hrpu papira sa dijagnozama i sl. koje nista ne pomazu , jer nju i dalje boli , poslednja dg je chondromalattio patellae synovitis chr,
Ne znam kako da razgovaram sa nekim od lekara koji saradjuju sa ovim forumom , jer ako pocnem ovde da pisem sta je sve prosla od 2002 g do juce nece biti mesta,
Imam skoro sve sto je dobijala od lekara , ali ne znam sta da izaberem kao bitno,zato molim nekoga da mi pomogne i javi mi sta je neophodno da bi mi uopste i pomagali.
Operacije su bile onako po srpski delimicno uklanjanje meniskusa i stabilizacija patele , a poslednja je radjena biopsija ciji je nalaz hvala Bogu dobar, ali nju i dalje boli,
Provela je skoro 2 god kad se sakupi sve sto je prosla u krevetu, sa sinama, gipsevima, zavojima i sl.
MOLIM VAS ima li neko da ga zanima zasto se dete muci 7 god sa kolenom
unapred hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: potreban mi je lekar koji se interesuje za pacijenta
PostPoslato: Čet Avg 27, 2009 4:37 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Avg 22, 2008 12:01 am
Postovi: 12
NIKO?????
Zato mi se dete i vuce po bolnicama 6 godina, zato je imala 3 operacije , i zato sada copa pa je boli i kuk i kicma
zalosno je sto nikoga ne zanima da se pozabavi problemom


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: potreban mi je lekar koji se interesuje za pacijenta
PostPoslato: Čet Avg 27, 2009 6:24 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Jul 27, 2009 3:24 pm
Postovi: 98
Lokacija: Novi Sad
Imate u Novom Sadu u Domu Zdravlja na Limanu 4 radi dr Zoran Šarčević, ja idem kod njega i iz ličnog iskustva vam kažem čovek je stvarno predan pacijentu, i nema šta neće učiniti za pacijenta. On je specijalista sportske medicine, koji je baš stručnjak za kolena. Iz ličnog iskustva vam govorim, jako je dobar.
Pozdrav.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: potreban mi je lekar koji se interesuje za pacijenta
PostPoslato: Čet Avg 27, 2009 9:15 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Avg 22, 2008 12:01 am
Postovi: 12
Hvala.
Bar je neko preporucio lekara, ali sta da kazem , mi smo iz Beograda, obisla sam sve ustanove, isla po preporuci, operisao je dr.Popovic na VMA i dr.Brdar u Tirsovoj , kazu za njih da su naj, a opet ima problema .Na kraju su mi rekli na Banjici da ima hronicno zapaljenje kolena jos nisam cula da to postoji niti sam mogla da nadjem objasnjenje ni na netu sta je to , zasto nastaje i kako da se leci .
Ali , ako nista, razmenim bar neku rec sa vama , pa makar i kao podrska znaci, jer dok sam cekala nalaze biopsije ne moram ni jednom roditelju da objasnjavam sta to znaci.Mislim da jos nisam do kraja prihvatila da je sve u redu, toliko se vec dugo muci.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: potreban mi je lekar koji se interesuje za pacijenta
PostPoslato: Sub Avg 29, 2009 1:40 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 10:02 pm
Postovi: 230
anav2, objasnite molim Vas koji je konkretno dijagnoza Vašem detetu i detaljno kakve su operacije rađene.

Dalje, kakve su tačno tegobe, kada se javljaju, koliko su jake itd.

Probaćemo da damo savet, a podršku imate u svakom slučaju :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: potreban mi je lekar koji se interesuje za pacijenta
PostPoslato: Čet Sep 03, 2009 4:08 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Avg 22, 2008 12:01 am
Postovi: 12
Hvala na interesovanju , bas sam danas isla kod prof Brdara koji je radio 2 operacije jedno je bila stabilizacija patele desnog kolena i kasnije je radjena biopsija istog kolena zbog promene na kostima.
Sve je u redu sa biopsijom ,ali je problem kako lekari kazu sto se klinicka slika ne uklapa u dijagnostiku.Naime, osim atrofije kosti nije nadjeno nista na biopsiji.Profesor mi je jutros kada smo bile na kontroli rekao" NE ZNAM STA JE BOLI " ne mogu da izmislim dijagnozu kad je nema
Njoj je koleno oteceno stalno , boli je bez obzira sta radi , boli je stalno samo je intenzitet razlicit.Rekli su na Banjici da je to hronicno zapaljenje kolena, Brdar tvrdi da nije jer nema upalnog otoka, a ona na pregledu dok joj cimaju i pipaju koleno place od bolova I ODBIJA DA IDE DALJE KOD LEKARA.

Danas sam porazena jer pre 7 god kad je sve pocelo takodje su rekli da nema sta da boli i da je sve u redu.
Prvo je bio OSsgud Shlater samo da kazem da ona nikada nije naglo rasla i da je svega 1.60m visoka.
Poslala sam dijagnoze da vidite direktno, samo je na VMA umesto operacije na koju je poslata radjena laserska operacija meniskusa. mislim da tacno pise , samo sto su me u Tirsovoj pitali 3 puta da li je ona stvarno radila resekciju meniskusa, jer se na magnetu ne vidi.
I sad?Ne mogu da prihvatim da mi lekar kaze ne znam sta je ali neka ona zivi normalno i neka trenira i dalje ples, pa ako je boli i posle 6 nedelja dodjite na kontrolu.Kao da ce do tad da se seti sta bi moglo da bude.Ja sumnjam da je mozda u pitanju neki nerv, jer objektivno na snimcima i biopsiji nema nista.A koleno je oteceno i veoma bolno.Copa pa je boli i druga noga a i kuk je poceo da je boli.
Ako ista jos treba nije mi tesko da posaljem sve sto zatrazite I MNOGO HVALA STO SE NEKO ZAINTERESOVAO .

[img=http://img216.imageshack.us/img216/9250/zaforumi.jpg]
[img=http://img3.imageshack.us/img3/6140/zaforum2.jpg]


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: potreban mi je lekar koji se interesuje za pacijenta
PostPoslato: Pet Sep 04, 2009 10:16 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Jul 27, 2009 3:24 pm
Postovi: 98
Lokacija: Novi Sad
Ja vam mogu reci da ja imam isti problem koji traje sad vec 6 meseci. Juce sam otisao kod doktora i on me je pogledao u oci i rekao "Ne znam sta ti je, u mojih 20god rada jos nikad nisam imao ovakav slucaj"....ja sam izbezumljen...stvarno me boli, svaki dan ceo dan bez obzira na to sta radim...danas sam sa uputom otisao kod ortopeda koji me je toliko pipkao i pritiskao da sam mislio da cu da umrem, i jos na kraju je rekao NE ZNAM, i poceo da mi pominje psihijatra, na sta smo se moja mama i ja naljutili i izjurili...na rendgenu se ne vidi nista Mr nalaz je sledeci:
prikazane koštane strukture su očuvanog kontinuiteta korteksa, urednog intenziteta signala koštane ssrži u svim preikazanim relaksacionim vremenima. Vidi se osikula u tetivi lateralne glave m. gastrocnemius-a.
Iliotibijalni trakt je očuvanog kontinuiteta urednog intenziteta MR signala. Izmedju iliotibijalnog trakta i lateralnog kondila femura, na aksijalnijm presecima posteriorno od lateralnog suprapatelarnog recesussa vidi se edem, odgovara iliotibial band sindromu. Ostali prikazani ligamento/tetivni aparat je u celini očuvanog kontinuiteta, urednog intenziteta signala u svim prikazanim relaksacionim vremenima. Uz medijalni retinakulum patele, u podkožnom masnom tkivu anteromedijalnog aspekta kolena, vidi se edem.
Oba meniskusa su urednih morfoloških i MR tkivnih karakteristika, ne vide se zone izmenjenog intenziteta signala.
vidi se intraartikularni i retro/suprepatelarni izliv bez zadebljanja sinovije.
U ostalim prikazanim strukturama se ne vide zone izmenjenog MR signala.
ZAKLJUČAK: MR nalaz odgovara sindromu iliotibijalnog trakta, edemu u podkožnom masnom tkivu u anteromedijalnom aspektu desnog kolena kao i intraartikularnom i retro/suprepatelarni izlivu. Vidi se osikula u tetivi lateralne glave m.gastrocnemius-a. I niko ne zna sta to mene u stvari boli...ortoped mi je cak rekao: Ma treniraj ti sine, proci ce to samo od sebe....a ja jedva hodam...to je stvarno strasno...jedino sto mogu vasoj cerki da porucim jeste da bude hrabra i da se drzi nekako!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: potreban mi je lekar koji se interesuje za pacijenta
PostPoslato: Sub Sep 05, 2009 2:04 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Avg 22, 2008 12:01 am
Postovi: 12
Zdravo,
zao mi je sto cujem da je jos neko ispracen sa NE znam sta ti je i da je to jedino objasnjenje .Ja stvarno osecam neverovatan bes i ocaj i nemoc.Iskreno, ocekivala sam da se na ovom forumu neko zainteresuje, jednom davno sam pitala isto na ovom forumu i to za sebe da mi neko objasni sta je osteofit na vratnom prsljenu,Javio mi se jedan doktor iz Svajcerske i prilicno mi dobro objasnio i rekao da sam tamo ili da imam prilike da dodjem da bi mogao da mi pomogne.Sada kad mi je mnogo vaznije niko se ne javlja.
Juce sam zvala Ministarstvo zdravlja i trazila da me neko primi , da ispricam sta imam i da pitam, da li kod nas postoji konzilijum lekara, lepo da pozovu ortopeda, pedijatra, neurologa, reumatologa, psihijatra , koga god misle da treba i da sednu i dogovore se sta bimoglo da bude.Citala sam svasta po netu i nekako sam dosla do zakljucka , da bi kod moje cerke moglo da bude u vezi neki problem sa linfnim zlezdama i tim otokom, koji mozda pristiska neki nerv, i da zapravo nju tako nesto boli.Ali ja sam covece pravnik , ja sama citam, prevodim sa engleskog trazim, povezujem , pa ko sam ja da postavljam dijagnoze.Ne mogu da razumem da ako neko ne zna ili kaze da nikad nije video tako nesto ne pozeli onako ljudski da sazna sta je to , da ne govorim o lekarskoj etici i obavezi da isprati pacijenta.Ako nasi lekari ne znaju zasto me ne posalju kod nekog ko zna , da bar kazu onako privatno mozete da odete u Austriju tamo imaju uspeha sa tim, ne, oni cak ni ne zele da znaju sta je i kazu ti treniraj i cekaj da prodje.
Resila sam da pokrenem sve moguce ne bih li nasla leka svojoj cerki.Zakazala sam i kod homeopate, ja njih postujem, i veoma verujem u alternativnu medicinu tog vida, ali moram da kazem da me uopste ne cudi da ima toliko nadri lekara i da se nasa vlast cudom cudi kako im ljudi veruju.Verujes iz ocaja iz straha iz nade , svako bi da pozivi jos malo , niko ne podnosi bol, Bol nije prirodan deo ljudskog zivota, on je samo saveznik u borbi protiv bolesti.Niko nije zasluzio da ga boli, a najmanje deca.Tako da mi mozemo da se druzimo i kukakmo jedni drugima ali to nikoga nece izleciti.Ako ista novo saznam javicu ti.Za sada samo da te pitam da li si isao kod reumatologa ili neurologa, ako je ortopedski sve u redu samo ovo mi pada na pamet,Ako ti nije problem samo da mi kazes da li si iz Beograda i kod kog lekara si bio to me jako interesuje.
Zelim ti uspesan oporavak .


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: potreban mi je lekar koji se interesuje za pacijenta
PostPoslato: Sub Sep 05, 2009 2:29 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Jul 27, 2009 3:24 pm
Postovi: 98
Lokacija: Novi Sad
Vi ste potpuno u pravu sto se tice odlaska u inostranstvo i trazenje pomoci tamo, ali ja nisam u najboljoj finansiskoj mogucnosti za tako nesto. Nisam isao kod neurologa, ja sam inace iz Novog Sada i isao sam kod doktora Zorana Šarčevića (koji je specijalista sportske medicine+stručnjak za kolena, i ne zna da mi pomogne) isao sam jos kod Dr. Dušana Marića (ortoped, koji je rekao da tu hirurški ništa ne može da se uradi), išao sam kod doktora Boruta Pilipovića(ortoped+stručnjak za tumačenje rentgenskih snimaka), išao sam kod Dr. Vladimira Tomaševića (svetski poznati ortoped i hirurg, koji nije hteo ni da me pogleda, već mi je rekao da treniram!)
ja se samo plašim da ne zapadnem i ja u ovakav dugogodišnji problem, prilično me to zabrinjava, jer sam jos mlad, imam 14god.
Ja vam mogu dati broj telefona DR. Šarčevića (mada zapravo ne bih smeo) ali ako meni ne moze da pomogne sumnjam da ce pomoci vasoj cerki.
Hvala na intresovanju, puno mi znaci.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: potreban mi je lekar koji se interesuje za pacijenta
PostPoslato: Čet Sep 10, 2009 1:13 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Avg 22, 2008 12:01 am
Postovi: 12
KOKI.
da ti kazem novost.Bila sam na Banjici kod Dr.Bojana Bojanica,pogledao je sve , popricao sa mojom cerkom i rekao da pije 5 dana po jedan aspirin dnevno .Ako bude vredelo, kaze da zna sta je, ako ne sazvace konzilijum lekara sa Banjice, strucnjake za kolena da nadju sta je uzrok.On misli da je u pitanju neka banalna benigna promena koja pravi mnogo problema.Cim saznam javicu ti kako smo prosli.Danas je popila treci i prohodala je cak je i u grad otisla da kupuje poklon drugarici za rodjendan,
Ko zna mozda posto ste mladi imate isti problem .Javicu svakako o cemu se radi
Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: potreban mi je lekar koji se interesuje za pacijenta
PostPoslato: Čet Sep 10, 2009 1:25 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Jul 27, 2009 3:24 pm
Postovi: 98
Lokacija: Novi Sad
Ja sam danas na kontroli dobio najstroziju zabranu sedenja!! Stvarno bih vise zeleo da se otkrije sta mi je. A kako je vasas cerka, osim sto hoda? Jer je manje boli? Kad je boli? Sta, kako? Ja pijem samo vitamin B i nije mi pomogao, doktor je rekao da ce danas napraviti i konsultaciju sa drugim doktorima. Hvala Vam na informacijama, ako ja nesto saznam sa te konsultacije javicu Vam. Najlepse hvala.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: potreban mi je lekar koji se interesuje za pacijenta
PostPoslato: Pet Sep 11, 2009 9:39 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Avg 22, 2008 12:01 am
Postovi: 12
Cao,
kad sam rekla da hoda , mislila sam da svi znaju da je nju toliko bolelo da nije mogla da stane na tu nogu , a ne da hoda.Popila je svojih 5 aspirina, ne boli je vise, ide normalno, cak se sprema sutra na trening.Ja treba da se cujem sa doktorom da vidim sta dalje.Ali da te pitam, da li si bio kod reumatologa , da li je neko predlozo neurologa? Pedijatar kaze da obavezno treba konsultovati reumatologa a meni su S V I ortopedi rekli da to nema veze sa reumom .
Zelim ti sto bolji i brzi oporavak,Javljam cim nesto saznam


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: potreban mi je lekar koji se interesuje za pacijenta
PostPoslato: Pet Sep 11, 2009 11:54 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 10:02 pm
Postovi: 230
anav2, posle svega šta ste napisali, ovo poslednje zvuči pomalo neozbiljno.

Ne postoji ni teorijska mogućnost da neko ima problem kakvim ste ga opisali, a da on prođe nakon 5 aspirina.

Predlažem da se detaljnije pozabavite što uzrokom problema, što nivoom tegoba i terapijom.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: potreban mi je lekar koji se interesuje za pacijenta
PostPoslato: Sub Sep 12, 2009 12:36 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Jul 27, 2009 3:24 pm
Postovi: 98
Lokacija: Novi Sad
:D :D :D :D :D :D :D zapravo nije bitno da li je moguce ili ne...vazno je samo da je devojci bolje, zar ne? :D :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: potreban mi je lekar koji se interesuje za pacijenta
PostPoslato: Sub Sep 12, 2009 1:26 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am
Postovi: 1525
Napisite sta je dalje bilo. Veoma me zanima sta bi moglo biti. Koliko sam shvatio nije aspirin nju izlecio vec je samo pomogao u dijagnostikovanju problema?


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 38 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: