Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Feb 01, 2006 12:12 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jan 12, 2006 1:36 pm
Postovi: 32
Lokacija: BGD
Mary.. Impresionirana sam zadnjom porukom moram priznati!

Nego sad bas nemam nesto vremena ali bi mi jako dobro dobslo da mi das kontakt za tog doktora homeopatu ovde u Srbiji - predpostavljam da je bgd u pitanju. Ja naime patim vec godinama od hronicnog rinititisa. Cak sam operisala sinuse zbog ciste koja mi je napravla od kapi za nos. :roll: PLese posalji nesta jer necu vise da koristim ove sprejeve za alergije i ostalo.

Imam i ja neka saznanja ali ako si vec isprobala nekog ovde bilo bi mi od velike koristi.

Sto tice komnetara za kasice - slazem da je sve to vestacko ali u ove zimske dane izbor je toliko suzen da mi ove kasice dobro dodju. Pre jedno dve nedelje dobro se nije pretvorio u bananu :o a pecenu jabuku vise skoro i da nece jer mu se zgadila. Kruske ne novli - pa je MIlupa pravi spas - za uzinu. Mamim sin najvise voli meso - kao i mama i to domacu curetinu koju mu baba uzgaja :lol:

Zurim sada cujemo se sutra.

Kiss svim mamicama i bebacima

_________________
Vulence mamino pilence i sreca 25.05.05


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Feb 01, 2006 12:40 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jan 23, 2006 7:46 pm
Postovi: 26
Lokacija: Skopje Makedonija
KONACNO ZNAM DA MI JE DETE ZDRAVO.Bili smo juce kod kardiologa na EKG pa EHO pa sta ja znam vec i ispalo je da je Miha zdravo pravo dete i da nema nikakvih srcanih mana nego da je to normalna stvar koja se javlja kod mnogo bebe. HA sada sam spremna za nove pohode i borbe oko hranu odnosno povrce. Samo molim boga da u petak kad odem kod nase pedijatrice da joj ne ispucam sav svoj bes. Daj mi samo recite dali je normalno da beba od 7 mes. ne pije nista drugo osim mleka.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Feb 01, 2006 1:21 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 02, 2005 10:18 am
Postovi: 168
Lokacija: Subotica u srcu
Draga sanika ili anika drago mi je da je sa Mihom sve ok.
Sto se pedijatrice tice odnesi joj rezultate i suzdrzi se od komentara, tako ce joj biti teze.
A za vodu mogu ti reci da ni Stefan nije pio ni sokove do 6 meseci jer je samo sisao, pa nije znao da koristi flasicu. Kasnije kad je poceo da pije sa nekih 7-8 meseci jedva da je pio 1dcl na dan!! Ja sam se brinula ali moj drug pedijatar mi je govorio da se ne brinem jer kad bude zedan trazice sam. Sad kad jede meso, virsle popije i po 3-4 dcl u toku dana. Ako mu koza nije suva ne brini bice sve u redu kad pocme da jede konkretnu hranu pa ce imati za cim da se napije i vode.

Za mamitu
Doktorica je u Subotici-najlepsem gradu na svetu!
Moram da potrazim broj pa cu ti poslati privatno. Inace ima jako dobre rezultate sa alergijama.
I Stefan obozava curetinu-pohovano belo meso bi jeo svaki dan, a umesto hleba prismakao virsle. :lol:

Sta je sa poparicom? Niko ne zna kako se pravi?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Feb 01, 2006 4:22 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Okt 09, 2005 5:49 pm
Postovi: 210
Evo sad citam tvoje objasnjenje za kuglice i sama sebi se smejem!!!Pa meni je neko rekao da se one nose oko vrata???!!!!Gospode!!!(Doduse ne znam da li mislimo na isto....)U svakom slucaju ako ste se lepo ismejale,sto ja jesam vec obavila,ajmo dalje....
Ja mom dragom sincicu sve kuvam,mislim na svo povrce,voce,meso...sve sto moze da se spremi kod kuce.Ja sam uvek za tu varijantu!!Ali jednostavno nemam pojma sta vise da mu dajem za dorucak ili veceru,kad je vreme za mlecne kasice!!Ne mogu amo vteti pirincane pahuljice i kukuruzni griz "na sto nacina"?Zato ponekad posegnem za Rizolinom,Medolinom,pa i plazmom,da se ne lazemo (ona jednom u 5-6 dana).Ako ti imas neke ideje ili receptice STA KUVATI BEBI OD OSAM I PO MESECI ZA DORUCAK ILI VECERICU,obavezno javi....
P O P A R A :
Otprilike 200 ml mleka lako posoliti,i staviti da se kuva(kolicinu naravno koriguj u zavisnosti od uzrasta i apetita andjelcica),i kad pocne da "zuji",tj pred kljucanje stavis sredinu od hleba i takodje ostavis jos kratko da se azajedno kuva.Na kraju mozes po zelji dodati jos mleka ili kajmaka,zavisi sve od licnog izbora.Takodje,mozes je kuvati i na vodi,a mleko samo dodas na kraju.
POZZZZZ


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Feb 02, 2006 10:39 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jan 12, 2006 1:36 pm
Postovi: 32
Lokacija: BGD
Sany tako mi je drago>>> :lol: Sad mozes da odahnes i da se bacis na klasicne muke ostalih mama. Samo ti nutkaj povrce morace da popusti. Obavezno biraj ono sa umerenim okusom i mirisiom. Recimo ja sam brokoli zadnji uvela jer ima jak miris. Karfiol Vule nece ni na kilometar - kao ni mama 8) . Mi smo prvo krompir, grasak, kelj (sa 8 meseci) pa onda brokoli....


MIlka hvala za ovo o homeo...Probacu ovde u BGD pa ako nista ne uradim javicu se toj tvojoj. Inace slazem se da je Subotica strava grad. MOj dever je tamo zvarsio faks pre nego je kidnuo u UK i par puta smo se muz i ja strava proveli tamo. Secam se neke picerije BOSS i najabolji restoran van BGD nisam sigurna kako se zove mozda VErdi ili tako neko romanticno ime....u centru

Za Mary - cuj koliko ja kapiram tvoj sin ima koliko i moj. Za dorucak je milupina mlecna kasica biskvit a za veceru milupin griz sa bundevicom ili drugim vocem. Sta mislis o tome? Inace griz pripremam sa kravljim razredjenim mlekom.

Milka reci mi sa koliko ste vi poceli da jedete virsle kad ih vec pomenu. JA bih sada da isprobam nesto konkretno ali ne znam sa cim da pocnem. On je vec jeo sve vrste mesa i povrca. Ali sad mi je frka kako poceti sa kajganom, palacinkama, virslama - mislim da cekam jos do 9,5 meseci ili je to rano? A peceni kolaci od integralnog brasna kako to i kada?

Sta kazes.... :roll:

_________________
Vulence mamino pilence i sreca 25.05.05


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Feb 02, 2006 7:52 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jan 23, 2006 7:46 pm
Postovi: 26
Lokacija: Skopje Makedonija
E bre nece pa nece da jede povrce pa ni sargarepu sto je voleo sada ni to nece a nesto i dorucak mlecna kasica sa bananom ni to nece normalno pa moramo malo da molimo malo da silimo. povrce jede ako mu mesam sa jabukom ili kruskom ili neku dr. voce. Pa to nije nirmalno kako to jede na pr. pire krompir sa kruskom bljak ali..... Daj mi recite neku uspesnu formulu jer sam pod stresom svaki put kada treba da jede.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Feb 02, 2006 11:43 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 02, 2005 10:18 am
Postovi: 168
Lokacija: Subotica u srcu
Draga Sanika izgleda da formule nema, i mene moj Stefan izludjuje!
Svaki obrok otplacem jer nista ne jede, vec ujutro kad se probudim muka mi je jer neznam ni sta da kuvam ni sta da mu ponudim. On sad ima 15 meseci i razlozi nejelice vise nisu kao kod tvog mihe fizicke prirode-da mu se nesto svidja ili ne, sad je prosirio asortiman-tera inat i prkosi-nemoguc je! Ako tome dodam jos da smo od jutra do sutra sami u kuci posto tata puno radi - mozes da zamislis kako mi je!
Za dorucak pojede mandarinu i hleba, ruca jabuke i malo pohovane curetine, vecera smoki ili neke druge slane grickalice-ako mu ih ne dam onda ne jede nista i sto puta se gladan probudi u toku noci. Mozda sam negde pogresila na pocetku kad sam uvodila nemlecnu hranu, ali sad su stvari izmakle kontroli i samo pokusavam da plivam kako me reka nosi.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 29 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: