Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Trag krvi u jutarnjem ispljuvku :(
PostPoslato: Ned Jan 11, 2009 11:49 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jan 11, 2009 11:33 am
Postovi: 14
Prvo zdravo svima, prvi post pa odmah "kukanje" :(

Ovako, probacu da budem kratak :)

Od pre 9 dana se lecim od prehlade. Pocelo je sa upornom temperaturom od 37.5 (koja je trajala skoro 5 dana bez skidanja), takodje praceno sa kasljem koji je bio naporan (kada se nakasljem glava "zaboli").

Tada sam dobio da pijem, RuNac i Febricet, ali morao sam piti Brufen jer mi je jedino on uspeo da skine tu upornu temperaturu.

Nakon 5 dana temperatura nestaje i ostaje povremen kasalj.

Medjutim, primetio sam negde 5-ti dan da ujutro kada se nakasljem ima tragova krvi, kao 2-3 zrna peska, te velicine i 2-3 "dlake" krvi, debljine dlake i duzine 1-2cm. Znaci samo ujutro, u prvih par nakasljaja.

To sam pratio par dana, 3-4 dana, i skoro uvek ima po neko "zrno" krvi i retko "dlaka" krvi.

To sam rekao doktorici i ona mi je dala Pancef, koji sada pijem 2-gi dan.

Trenutno stanje:
- Nemam temperaturu
- Ponekada se nakasljem
- U jutarnjem ispljuvku i dalje se ponekada pojave ti tragovi.

ps. nisam napomenuo da pre 10 dana (pre pocetka lecenja od prehlade) pio sam terapiju 2 antibiotika i Omep radi lecenja od Helicobacter pillory.

Sta da radim? Uplasen sam zbog tih tragova krvi :( da li da trazim rentgen, analizu ispljuvka ili to nije "strasno" ?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jan 11, 2009 12:49 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
ih pa ja tako svaki dan :) hehe

Koji ispljuvak je u pitanju?
Imash li upalu sinusa?
Kvarne zube?
Koliko ti je helikobakter uznapredovao pre tog lechenja?

To sto imash par celija krvi u ispljuvku moze samo da znachi da imash proces u grlu, kashljanjem iritirash sluzikozu i izazivash ova petehijelna krvarenja, isto to mozesh uraditi i hranom, kada se pojede tvrda korica hleba ili neshto drugo tvrdo na shta grlo nije naviknuto. Dakle nemoj da jedesh hranu koaj bi mogla da ti izprovocira kashalj i iritaciju grla, niti da pijesh gazirano, hladno, gusti sok....

Nadam se da si se kashlja reshio, ako nisi posle ovoliko dana otidji kod dr i trazi dalje pretrage. Za kashalj i umirenje sluzokoze ti preporuchujem Bronhicum sirup.

I proveri na papiricima od tih antibiotika i Omepa koji su nezeljeni efekti, vrlo verovatno da se pominje iritacija sluzokoze zdrela.

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jan 11, 2009 1:37 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jan 11, 2009 11:33 am
Postovi: 14
Ispljuvak je jutarnji, mislim kada ustanem ujutro pa se nakasljem, kasnije u toku dana nema, ili se desili jednom ili dva puta da se pojavilo samo kao zrno peska ili "kratka dlaka"

Sto se tice sinusa sa njima uvek "kuburim".

Kvarne zube, mozda neki :).

A Helicobakter je bio u nalazu 36,1. Jos i dalje pijem Omep.

Da i napominjem da se to desava ujutro, cak i jutros, do duse samo jedno zrno "peska" krvi.

I sam mislim da je to mozda iz nosa, pa se slije tokom noci do spavam, ali nije bas zgodno kada svaki put kada se nakasljem gledam ima li kakvih tragova :(

Da, kasljucam jos uvek, nije neki naporan kasalj vise onako s'vremena na vreme, da i rekao sam da mi je doktorica pre 2 dana dala sada da pijem PANCEF antibiotik.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Sta se desava Nikolas?
PostPoslato: Čet Jan 29, 2009 11:05 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 9:42 am
Postovi: 333
Nicolas,
11 jan. ove godine pisao si da imas "tackice" krvi u jutarnjem ispljuvku...
Tamara ti je odgovorila ...
Sta se desava sada- proslo je dosta vremena?
Isao na ispitivanja?
Napisi nam , jer je pojava (ma i tragova) krvi u ispljuvku ozbiljan znak te se mora ustanoviti( pulmolog, ORL i dr) razlog i razluciti iz koje regije dolazi i zasto?
Pozdrav R.

_________________
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.:)))


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Jan 29, 2009 5:24 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jan 11, 2009 11:33 am
Postovi: 14
Pa evo ovako, jos uvek se ponekada nakasljem, onako vise kao da "duvam vazduh" na "huk", znaci ne bas pravo kasljanje, par puta tako uradim i onda zadnji put izbacim vrlo malo slajma ali nema tragova krvi. Tragova krvi je bilo mozda 3-5 dana ali samo ujutro, i jednom u sred dana, ali ostalo je sve "cisto".

Evo danas je 29. Januar juce sam vadio krv i trazio kompletnu krvnu sliku da mi urade. Nalazi krvi su u granicama, jedino je broj leukocita bio u urinu 5-6. Ostalo je u granicama. Desava se da se ponekada i sada nakasljem ali to je vecinom kada ustanem ili izadjem na hladan vazduh.

Nosio sam nalaze doktorici i ona kaze sve je ok, e jedino me sada brine sto mi se danas temperatura popela ponovo na 37, pa onda malo spadne.

Sada me interesuje da li nalaz krvi ikako moze da govori da je mozda ipak u pitanju TBC ili iz nalaza krvi i urina nemoze to da se vidi?

Znaci ne znojim se, jesam omrsao 2-3kg ali ja se tesim da je to posto sam pio i terapiju za H.Pylory za zeludac, pa sam presao na dijetsku hranu. Uvece se ne znojim.

Ima li ko iskustva sa tim, da li uredan nalaz krvi znaci da sam ok, ili ipak moram kod pneumologa, moja doktorica me nije prosledila dalje.

Takodje i Sedimentacija mi je 8. sto znaci ok.

Molim za savet


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: za Nicolas-a
PostPoslato: Čet Jan 29, 2009 7:20 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 9:42 am
Postovi: 333
Nicolas,
drago mi je da si se javio i da si dobro- Naravno da je u pravu Dr sto te nije uputila dalje...
Na osnovu onog sto kazes da sada ponekad izbacis sadrzaj na "huk" ( tvoj izraz)-a zove se hrakanje skoro sam sigurna da si imao neku upalu u gornjem delu respiratornog trakta i /ili sinusa.SE i svi rezultati koje si ispisao su uredni (mozes za mesec-dva proveriti pregled urina.
Kada bi trebalo da ides specijalisti na pregled sada mislim da bi to na prvom mestu bio spec. za uho,grlo i nos.( sinusi iz kojih se sadrzaj (u toku noci) slije i hrakanjem izbaci ... i to trebas , jednom, da rascistis -sinusi ili ne)
Nemoj da te brinu temperature do 37 stepeni jer normalne varijacije telesne temperature jutro-vece iznose 0.5 stepeni.
Vidim da pomisljas i na tbc pluca ? ( pojava krvi u ispljuvku(pomesana sa ispluvku kod tbc pluca je simptom u 25% obolelih.Mislim da ne trebas da brines.)
Ti vodis racuna o svom zdravlju , to je dobro i uverena sam da ti nece nista promaci :)))
Zelim ti svako dobroR.

_________________
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.:)))


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jan 30, 2009 2:22 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jan 11, 2009 11:33 am
Postovi: 14
Hvala.

Jedino me cudi sto i dalje kasljuckam, vecinom suvo uz po nekada malo slajma. Znaci evo sada ce skoro mesec dana, a ja i dalje kasljuckam, vecinom kada ustanem ujutro, zatim kada radim nesto fizicki, ili kada izadjem na hladan vazduh.

Takodje ako sednem u auto ili neki nizi krevet, onda kada mi noge malo pritisnu grudni kos osetim mali "pritisak" na pluca pa se i tada par puta nakasljem. U vecini suvo, izuzev ponekada

Cak i juce sam ponovo dobio temperaturu 37,3 pa je spala, pa opet sada malo raste...nadam se da je do prehlade.

Poceo sam da pijem Ecomer kazu da jaca imunitet, polude ova dva zadnja meseca, sve mi nesto fali...cak imam i jedan problem od pre dva dana u bol na pritisak u donjem desnom delu stomaka ali za to cu sada otvoriti drugi topic....strasnoo...zadnja 2 meseca uzas, sve se svalilo


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Feb 06, 2009 10:37 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 05, 2007 2:07 pm
Postovi: 13
moj savet je idi dalje na ispitivanje. ne bih da te plasim.
ja sam ovih dana u veoma teskoj situaciji. tati su ustanovili rak.
kod njega je pocelo kao kasalj, ispljuvak po malo krvi bilo, temperatura blago povisena. tako vise od mesec dana. kad je otisao kod lekara upala pluca sa obe strane. kasnije je ustanovljeno da nije bila upala pluca, na zalost. a na zalost ni tuberkuloza na sta su isto sumnjali. njegova (a i nasa) nesreca je sto smo ga smestili u najgoru mogucu bolnicu sa nesavesnim doktorima. lezao je 20 dana da bi mu ustanovili dijagnozu i bio je smesten u sobi sa osobama sa tbc-om. sto je najgore, na plucima su maligne metastaze ali se jos ne zna da li sa stitne ili bubrega je preslo. ovo sam napisala da bi shvatio koliko neke "sitnice" mogu biti opasne i da treba ici na detaljne pretrage. kamo srece da je moj otac hteo da nas slusa i da ode kod lekara na vreme. :(
kako sam zakljucila da su ti rezultati krvi dobri sto je olaksavajuca okolnost. :)
pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Trag krvi u jutarnjem ispljuvku :(
PostPoslato: Sub Apr 28, 2012 2:51 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Apr 28, 2012 2:39 pm
Postovi: 1
zdravo prijatelju :) znam da je proslo vise od 3 godina kad si napisao na ovaj forum da imas tragove od krvi u jutarnjem ispljuvku i to u vidu kratke dlake i kao zrna "pesak". pa hteo bih da te pitam jesi li bio kod doktora i sta je bilo problem? pitam zato sto bukvalno i meni se isto desilo pred nekolkio dana-nekad pesak a nekad kratke dlake...pa zato jos jednom zamolio bih te da mi odgovoris sta je bio u pitanju,veoma sam zabrinut.a u konkretnom slucaju i meni isto-samo ujutru-u toku dan nema nista...unapred hvala:)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Trag krvi u jutarnjem ispljuvku :(
PostPoslato: Ned Nov 25, 2012 7:41 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Nov 25, 2012 7:18 am
Postovi: 2
Zdravo svima!

Da predjem odmah na stvar-decko mi se vec vise od 10 dana zali da ima krvi u ispljuvku,jednom prilikom sam i sama videla.Nije cista krv,vec pomesana sa pljuvackom pa dodje svetlija,a juce je ispljuvao i mali ugrusak.

Bio je u Urgentnom,radio je snimak pluca,rekli su da je ok,ali su na papiru napisali da je dijagnoza HEMOPTIZIJA.Rekli su mu da mora da uradi kompletan skener grudnog kosa i da dodje ponovo kod njih.

Odmah sam pronasla hemoptiziju na vikipediji,sad sam se bukvalno prepala jer pise da su svakakvi uzroci tome moguci.
Prvo sam mislila da nije u pitanju krvarenje desni ili zuba,onda sam mislila da je mozda povredio sluzokozu grla jer je pusac i bas napreze grlo dok kaslje i izbacuje slajm.

Sad vise ne znam sta da mislim,znam da prvo mora da uradi taj snimak i odnese kod doktorke,ali bih u svakom slucaju volela ako ima neko ko moze da me posavetuje ili da mi kaze o cemu se radi.

Hvala unapred!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot] i 14 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: