Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: BOLOVI U KOSTIMA
PostPoslato: Pon Nov 10, 2008 12:49 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 10, 2008 12:36 am
Postovi: 4
Lokacija: Beograd
Vec 3.5 meseca sam po raznim lekarima gotovo svaki dan i jos uvek nemam dijagnozu. Sve je pocelo bolovima u kostima, uradila sam laboratoriju gde je nadjeno nisko gvozdje - 5. Niko od lekara nije posumnjao ni na sta. Pritom sam se zalila na prilicno jake bolove u kostima i temperaturu do 37.2. Najpre sam otisla kod hematologa (na licni zahtev), ali me je ona skoro izbacila napolje, rekla da uradim denzitometriju i da odem kod ginekologa. Uradila sve to, UZ abdomena i stitne zlezde, T3, T4, TSH, posle toga i PTH, Ca, dvovalentni Ca, neorganski fosfat, UZ srca, nekoliko puta laboratoriju, bila na infektivnoj gde je uradjen CRP koji nije povisen, LDH, HIV, sve to je bilo u redu. Bolovi u kostima postaju sve nepodnosljiviji. Pocelo je sa bolovima u dugim kostima, da bi se bol najvise preneo na rebra. U pocetku su bolovi bili u rebrima ispod grudi, dok sam u gornjim imala utisak kao da se nesto razliva. Sve ovo prati kratak dah, tesko disanje, gubljenje vida, trnjenje u prstima ruku i nogu, vrtoglavice, temperatura do 37.5. U pocetku je izgledalo kao napad, bude uzasno nezgodno, pa prodje. Vise ne prolazi, bolovi su jaki i ostri, nepodnosljivi, u svim rebrima, a i u ostalim kostima - ruku, nogu, kod lakta, ispod kolena, cak i u kostima glave i sitnim kostima sake i stopala. Snimljen je jedan deo hemitoraksa gde nisu uocene patoloske promene. DA LI NEKO IMA IDEJU STA BI OVO MOGLO DA BUDE? :-?

_________________
Hate is easy. Love takes courage.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Nov 10, 2008 1:29 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
Jel uradjen rendgenski snimak kostiju ili MR?

Koliko godina imate? Osteoporoza?

Kakvi su Ca markeri?

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Nov 10, 2008 2:30 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 10, 2008 12:36 am
Postovi: 4
Lokacija: Beograd
Nije osteoporoza, Ca markeri nisu radjeni, niko nije predlozio, ne znam koje bi trebalo uraditi? Imam 38 god. U petak imam zakazano kod imunologa (jos se neki tese da je autoimuna bolest, kao "manje zlo"), bila sam kod reumatologa koji je rekao da nije nista reumatski i da verovatno ni nije nista, jer bi se vec po necemu videlo, ali mi je ipak dao uput za scintigrafiju skeleta (navodno da bih to iskljucila i da bih se smirila). Na MR nikome nije palo na pamet da me posalje, a ja bukvalno umirem od bolova. Ortoped me je belo gledao i rekao mi da pijem bromazepam, drugi ortoped nije nista ni pogledao, prepisao mi je Orvagil i Diklorapid. Kontrola naredne srede. Da li bi mogao da bude nekav multipli mijelom kojim slucajem ili metastaza? Neurolog mi je rekla da nikada nije cula za "takvu bolest" - bolovi u kostima i neuralgije i tvrdi da je na nervnoj bazi, a da ova temperatura koja traje mesecima nije nikakva temperatura. Scintigrafija je zakazana tek za mesec dana i nece mi biti bas svejedno da pogledam rezultate, samo ne znam kako cu da izdrzim do tada.

_________________
Hate is easy. Love takes courage.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Nov 15, 2008 8:11 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 10, 2008 12:36 am
Postovi: 4
Lokacija: Beograd
Neka mi neko da bilo kakvu ideju sta bi ovo moglo da bude! U petak sam bila kod imunologa, tako da cu sledece nedelje uraditi ANA i jos neke analize.

_________________
Hate is easy. Love takes courage.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Jun 25, 2009 12:00 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jun 25, 2009 11:57 am
Postovi: 1
javljam se jer upravo imam slične(iste)simptome pa ako netko zna nešt..hodočastim po ambulantama već u očaju.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jun 26, 2009 1:37 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pet Mar 04, 2005 12:42 am
Postovi: 1177
Lokacija: Beograd
Na zalost, nemam nikakvu korisnu ideju. Steta sto nam se Taichi vise nije javljala da makar znamo sta se kod nje zbiva.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: BOLOVI U KOSTIMA
PostPoslato: Uto Jun 21, 2011 2:14 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jun 21, 2011 1:50 pm
Postovi: 1
Imam 25 godina pre 8 osam meseci pojavili mi se bolovi u kostima i zglobovima i na karljezica i u predelu grudnoj kosti, sa opsto lose stanje i pokacena temperatura 37-37,4 . Radila sam razne pretrage i uglavno sve je bilo u redu , osim crp koj je bio pokacen 48, ali nakon terapija sa antibioticima koja mi je prepisao reumatolog crp se normalizirao i od tada se nije pokacio. Sad vec nemam ni temperatura. Reumatolog sumnja da je neki reaktivan artrit. Nemam otoke i neke druge simptome , osim bolovi koi su nekad i kao pulsiracki i kad se dodirnem bol je kao da imam modrice. Bolovi su i na glavi kod jabucnice obrve i na zadnjem delu glave , isto kad se pritisnem. Uglavnom se sad dobro osecam , ali jos su prisutne bolove. Stvarno vec neznam gde da se obratim , svi kazu procice nista strasno nije , ali mene me brine sta bolove su jos prisutne. Vidam da na ova tema je diskutovano pre mnogo vremena , ali pisem jel vidim da su imali slicne simptome kao moje , pa mozda vidite i piste kakvo je sad vase stanje, dal je proslo ili se nesto novo ustanovilo . Izvinite ako imam neke gramaticke greske jer sam iz Skoplje . Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 31 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: