Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Kasalj koji traje mesec dana
PostPoslato: Čet Okt 30, 2008 10:28 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 6:19 pm
Postovi: 222
Bolesna sam mesec dana, stalno curenje nosa i uporan kasalj. Bila sam kod dr na pregledu i nije mi nadjeno nista na plucima. Pila sam antibiotik i tablete protiv kaslja. Bilo mi je malo bolje da bi se opet sve vratilo. dr kaze da je kasalj mozda alergijski. :roll:
Mozda, mogu i ja da nagadjam.
Inace imam problema sa sinusima, to mi je genetski. Juce sam celi dan imala temperaturu, popila sam brufen i onda je spala, opet uvece se desila ista stvar, ponovo temperatura. Nemam bolove nikakve, samo me niz zdrelo nesto skaklji i onda me tera da kasljem ,pogotovo posle duze price.Pijem dosta caja, ne znam vise sta da radim, ovo je neizdrzivo.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Okt 30, 2008 12:53 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am
Postovi: 605
Da se ne naljute lekari.

Probaj da stavljaš tople obloge od rakije (najbolje komovica) na grudi i oko vrata (natopiš običnu krpu za sudove, stari peškir ili pelenu, a preko toga staviš nešto suvo - opet peškiri, bitno je da ne pokvasiš pidžamu. Mogu da pomognu topli oblozi i od vode, samo što ne znam koliko je ova druga varijanta pametna (jedno je sigurno, ne smrdi kao prva varijanta).
Za nos možeš da isto koristiš obloge od rakije (hladne ili tople): prekriješ nos i donje sinuse (normalno, ostaviš slobodan disajni deo).
Meni je to mnogo puta pomoglo.
Još jedna luđa varijanta: Pojedi sladoled. Par puta mi se desilo da je kašalj zaustavio samo jedan jedini sladoled, a pre toga sam kašljala mesecima.

Napomena: Nisam ni jednom imala temperaturu, kašalj je nastajao posle teže kijavice (problem sa izbacivanjem sluzi). Inače, imam problema sa sinusima tako da znam o čemu govoriš.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Okt 30, 2008 1:12 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Postovi: 1893
probaj da ti na grejnom telu(ta pec,radijator i sl) uvek stoji posuda sa toplom vodom,da isparava,mozes dodati kamilicu ili bosiljak!mozda je vazduh u prostoriji suv,pa ti to stvara probleme!
imam i ja potpuno iste simptome,hronicnu upalu sinusa itd.uz sve sto koristim ili sam koristila (akva maris,marisol i sl za nos,caj od belog sleza,zalfija za ispiranje grla),cesto ispiram grlo aktivnim kiseonikom ,a mozda bi mogla ( kao sto rece remi-sada ce doktori da zapene od besa-!!!) ,da probas da popijes coca-colu iz limenke,veruj mi,meni je 100 puta do sada pomoglo kada sam imala problema sa grebuckanjem u grlu i suvim kasljem.
izvinjavam se doktorima!ako gresimo,recite!!!

_________________
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Okt 30, 2008 1:55 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 6:19 pm
Postovi: 222
Znam za to sa sladoledom i koka kolom :wink: nisam probala ovaj put. Evo i sada imam neku groznicu kao da cu opet da dobijem temperaturu.
Prosli put sam stavljala obloge od masti na prsa i posle tri dana mi je prestao kasalj. Probacu opet to sa masti, ali ovaj kasalj udavi, sada kao da mi je vrelo u plucima. :(


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Okt 30, 2008 2:58 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am
Postovi: 605
Takvih problema nisam imala, samo dosadan kašalj i/ili začepljen nos (sinisi; stvarno začepljen - kada mi se nos zatvori uopšte ne mogu da dišem, a još ako curi: Šta da ti kažem, znaš i sama kako je to).

Ako nisi alergična na lekove, pij aspirin i nešto od antibiotika (pentraksil, palitreks, ili sinacilin - tačno po upustvu, antibiotici na bazi pencilina) - trebalo bi da reši problem groznice. Za "pokvarenu česmu" (nos koji curi) dobar je Rinasek (Oprez, uspavljuje čak i kada se pije po pola; rešiće problem i ako je u pitanju alergija). Uzimaj dosta vitamina C, neškodljiv je čak i u većim količinama.
Inhaliraj nos i grlo (čaj od kamilice, bosiljka ili neka specijalna mešavina).
I, što bi rekla moja mama "pari noge" - potopiš noge u što topliju vodu (da ti pocrvene) i držiš ih tako najmanje 15-tak minuta (što duže to bolje), pa obrišeš, obuješ tople čarape (najbolje vunene ili pamučne), pa pravo u krevet (zajedno sa čarapama). Uz to, popiješ šolju toplog čaja ili toplo mleko u koje je stavljen izgoreo šećer (karamel).

Sledeće što mi pada na pamet je da ponovo odeš kod lekara. Moj ti je savet da potražiš mlađeg (mlađu) - imam utisak da se više zalažu oko pacijenata i da imaju više strpljenja.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Okt 30, 2008 3:21 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:01 pm
Postovi: 2
Sve što je napred navedeno možda može da koristi i uz mirovanje da dovede do prestanka groznice i normalizacije temperature, ali sinuse treba lečiti.
Ja sam slične probleme sa sinusima izlečila tako što sam otišla kod otorinolaringologa koji mi je pored određenih lekova prepisao i određenu terapiju za sinuse, koja je trajala 2-3 nedelje svakodnevno. Terapija se sastojala od zagrevanja čela lampom, izvlačenja skupljenog sekreta na specijalnom aparatu i inhalacije. Svaka od te tri terapije je trajala oko 15 minuta što znači 45-50 minuta svaki dan. To je bilo pre 15-tak godina i od tada praktično da nemam probleme sa sinusima, osim povremenih zimskih prehlada i kijavica koje prođu za 5-6 dana i gotovo.
Svakako da treba voditi računa da zimi i kad je jak vetar čelo bude pokriveno kapom ili trakom i izbegavati zadimljene i zagušljive prostorije.
Javi se lekaru da sinusi ne postanu hronična boljka. Sve najbolje!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: caj
PostPoslato: Sub Nov 01, 2008 10:45 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Okt 31, 2008 3:51 am
Postovi: 4
imao sam isti problem i resio ga za dva dana tako sto sam popio caj od djumbira.Ima ga u Maxiju,narenda se djumbir,prelije vrelom vodom i lada se mao prohladi zasladi se medom i popije,to je potpuno neverovatno


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 85 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: