Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Operacija krajnika a imam 25 godina
PostPoslato: Ned Nov 20, 2005 12:43 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Sep 22, 2005 7:10 pm
Postovi: 7
Vec godinama imam hronicnu upalu grla i krajnika tj.uvek mi je crveno grlo i u dodiru sa hladnim napicima i sladoledom dolazi do tzv.gnojne angine.
Jedan krajnik mi je"pukao"tj. ima rupu i iz nje ponekad ispadne gnojni cepic.
Najradije bih otisla na operaciju ali sam uplasena jer imam 25 godina i cula sam da je rizik u tim godinama veci nego kod operisane dece.
Mozete li mi reci zbog cega raste rizik sa godinama?Sta bih mogla da uradim sa krajnicima dok ne skupim hrabrost za operaciju?

UNAPRED HVALA!!![/b]


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jan 08, 2006 8:27 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 7:47 pm
Postovi: 881
Hello.Ja imam 18 godina i operisala sam krajnike prosle godine.Nisam imala probleme kao ti, vec stalne male temperature i glavobolje kojima niko nije mogao da nadje uzrok, a takodje mi se na krajnicima s vremena na vreme pojavljivao zuckasti cepic koji nije bio prijatnog mirisa.Kad sam se na to pozalila doktorki pedijatru rekla mi je da je to hleb.U neverici otisla sam preko veze do Gradske bolnice, dr mi je rekla da su mi krajnici u raspadajucem stanju i da hitno moram da ih operisem, sto sam i ucinila za manje od nedelju dana.Posle toga, svi problemi koje sam imala su nestali.A sto se operacije tice, u isto vreme kad i ja bila je operisana zena od 34 godine.Koliko sam shvatila, oni ti pre operacije provere krvnu sliku, ides kod kardiologa i jos gomilu pretraga uradis i ako je sve ok nema razloga da se plasis da ce operacija biti rizicna.S tom zenom je sve bilo OK.Inace, sto se oporavka tice, ja sam bila 6 dana u bolnici, operacija traje najvise 15 minuta u opstoj anesteziji, ceo taj dan kad te operisu otprilike prespavas, ne boli te mnogo, samo te teraju da pijes caj a ja sam primala i infuzije, ali nije nista strasno.Vec drugog dana si manje vise ok, jedini problem je sto boli, i to bas bas, moras sto vise caja da pijes a ne da boli nego rastura.Mada, sve te prodje posle odredjenog vremena, jedno 2-3 nedelje i vise nema bola.Moj savet ti je, da ako je vec tako kako opisujes, operises se, bolje da izdrzis te 2 nedelje nego da se ko zna posle koliko mucis sa anginama.A imace, cuila sam da sto si stariji duze trazje oporavak.Nadam se da sam ti bar malo pomogla.Pozdrav.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Jun 26, 2008 8:48 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Okt 29, 2007 2:46 pm
Postovi: 22
au ja sam trenutno u fazi oporavka! ljudi moji ne da je grozno nego se ponekad pitam da li je trebalo da ih operishem? mislim znam da sam ispravno postupila ali ovi dani su mi pakao! inche operisana sam pre tri dana i vec sledeci dan su me pustili! operacija je proshla super (mada su meni vadili i treci krajnik koji nije karakteristichan za matorke od 25god ali eto chuda se deshavaju) i nije dugo trajala, a dan sam prespavala i nisam pila chaj shto mi mozda sada otezava zarastanje?
elem, meni je najveci problem hrana! mega sam gladna, a nishta ne smem da jedem (ne rachunam kashice koje nisu ni slane ni slatke ni kisele zapravo bezukusne)! ne mogu da dochekam dan kada cu normalno zvakati i gutati shta stignem!
girl_from_nowhere, kada si ti pochela normalno da jedesh?
GICA, nema rizika, ako su ti svi rezultati ok, jedino sporije zarasta nego kod dece, ali to je logichno. i pored svega, savetujem ti operaciju!
pozz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Jun 26, 2008 8:51 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Okt 29, 2007 2:46 pm
Postovi: 22
au, tek sada skontah datum :lol:
ti si verovatno odavno operisana, a ja te savetujem hehe
aj onda pishite obe shta da jedem i kada da se nadam normalnoj ishrani
pozz :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Jun 28, 2008 10:10 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Avg 08, 2007 7:35 pm
Postovi: 52
Pozdrav svima ja sam krajnike i to sva tri operisao dok sam bio u osnovnoj skoli a do je bilo bas davno...nije mi bilo bas prijatno iskustvo ali sama operacija je prosla ok mada je dosta boljelo i pored lokalne anestezije.Sto se tice hrane koje sam tada jeo sjecam se da sam cesto jeo keks u prahu i pio cajeve...pozz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Jun 28, 2008 3:04 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 10:15 am
Postovi: 152
Ja sam svoje krajnike izvadila u 3. osnovne i od tada me retko boli grlo. Kod mene je oporavak trajao nešto duže, jer mi se rana zagnojila, valjda zbog prehlade. Bila je neobično hladna jesen, a moj krevet kraj prozora. Sestrice su celo jutro luftirale sobu.
Drago mi je da ih više nemam, jer su mi zadavali mnogo muka - otežano disanje i gutanje, česte gnojne upale i sl. Više sam bila bolesna, nego zdrava.
Jedina neprijatnost koju sada imam je što se jako čuje kada pijem. :lol:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Avg 07, 2008 2:28 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 2:20 pm
Postovi: 3
ej ljudi,pozdrav. Vec dva-tri dana me je bolelo grlo i sinoc sam otisao do ogledala da vidim da li mi je crveno grlo. Slucajno sam primetio da desni krajnik ima rupicu u sebi i da je u rupici gnojni chepic braonkaste boje.. Izvadio sam ga stapicem za usi,i sada imam u krajniku rupicu.. Nikad do sada nisam imao probleme sa glavoboljom,temperaturom,sta znam i tako to.. zdrav sam normalno i sve.. Pa sam hteo da vas pitam,jel to bas MORA da se operise ili ce to da zaraste ? Jer ne bih da se operisem!
p.s:
nemojte da mi pisete: "bolje ti je da se operises" ili "operacija ti je najbolja" .. nego mi kazite ako mozete: jel to moze da zaraste i sta da radim povodom toga.. ako NE MOZE , onda mi preporucite sta da radim..

hvala.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Dec 18, 2008 4:51 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 4:47 pm
Postovi: 1
Ja sam operisana prije 14 dana, i malo teze sam podnijela operaciju s obzirom da imam 23 godine. Problem koji je jos uvijek prisutan je temperatura koja otprilike varira od 37-37.4, pa me zanima da li je neko imao slican problem, i da li je to normalno s obzirom da je danas vec 14 dan od operacije??
Hvala!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Jan 15, 2009 10:12 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Avg 11, 2007 3:02 pm
Postovi: 2
ja sam operirana prije tri dana, jos uvijek nisam ni rijeci progovorila, strasno me boli, dobivam injekcije protiv bolova a najvise me zabrinjava nesnosan smrad iz ustiju koji se osjeti na kilometar :-?
ima li netko s njim iskustva? imam 32 godine.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jun 12, 2009 7:15 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 9:52 am
Postovi: 360
Lokacija: Sr.mitrovica
Sta je dozvoljeno da se jede posle vadjenja krajnika?

_________________
Testosterone man


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jun 12, 2009 10:43 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
kada posle?

odmah posle operacije prvih 3-4 pa i do 7 dana nema nishta osim chaja i vode, a posle sve zavisi od zarastanja tkiva, techna i mekana hrana bar mesec dana pa posle polako vracanje na normalnu ishranu.

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 15 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: