Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: STA DA RADIM,POMOZITE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PostPoslato: Sub Feb 02, 2008 1:03 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Feb 02, 2008 12:10 am
Postovi: 1
EVO I MENE!!!!!SADA CU JA OPSIRNO,ALI STA DA RADIM IPAK JE TO ISTORIJA BOLESTI I LECENJA.DAKLE,IMAM PROBLEM KOJI TRAJE VEC DUZE VREME,SKORO DVE I PO GODINE.PRVO JE SVE POCELO SA POJAVOM SEKRETA,BELICASTE BOJE,NEPRIJATNOG MIRISA.ISLA SAM KOD GINEKOLOGA,REKLA JE DA JE NESTO BEZOPASNO I PREPISALA MI MAXMIROR VAGINALETE.SITUACIJA SE MALO POBOLJSALA POSLE UPOTREBE TOG LEKA.POTOM MI JE PREPISANA DRUGA VRSTA VAGINALETA,NE SECAM SE TACNOG NAZIVA.STICAJEM OKOLNOSTI PRE ZAVRSETKA LECENJA OTISLA SAM U INOSTRANSTVO.NA SVOJU RUKU SAM OPET KUPILA ISTE VAGINALETE,OBE VRSTE KAO I JOS NEKE KOJE SU BILE NA BAZI BILJA.UPOTREBILA SAM SVE TO,SEKRET SE MALO SMANJIO.NAKON PAR MESECI PO POVRATKU U SRBIJU POSECUJEM DRUGOG GINEKOLOGA KOJI KONSTATUJE DA IMAM GLJIVICE.NA MOJE PITANJE DA LI JE OPASNO,DOBIJAM ODGOVOR DA CE SE LAKO RESITI.KORISTIM ANTIBIOTIKE I VAGINALETE NEO PENOTRAN.KONTROLA,SVE U REDU.PONOVAN ODLAZAK U INOSTRANSTVO,GDE NE MOGU DA POSETIM DOKTORA.DO SLEDECEG ODMORA POCINJU NESNOSNI BOLOVI U KOLENIMA ,NE MOGU DA KLEKNEM,CUCNEM,SPAVAM SA NOGAMA SAVIJENIM U KOLENIMA.DOLAZIM PONOVO KUCI I NAKON MNOGOBROJNIH ANALIZA KOD RAZNIH DOKTORA DOLAZIM DO DIJAGNOZE DA IMAM BAKTERIJU ENTEROCOCUS FECALIS.NASLI SU JE U VAGINALNOM SEKRETU,ODAKLE SE PROSIRILA NA KOLENA.NAGLASAVAM DA NISAM IMALA ANALNE ODNOSE,PRETPOSTAVLJAM DA MI JE TO PRENEO TADASNJI MOMAK.ZNAM DA SE TA BAKTERIJA NALAZI U CREVNOM SISTEMU.KORISTIM PANKLAV KAO I VAGINALETE MISLIM DA SU BILE NA BAZI AMPICILINA.ISPIRANJE SA SODOM BIKARBONOM I TOPLOM VODOM.PRI PONOVNOM NAPUSTANJU ZEMLJE PONESEM PAKOVANJE PANKLAVA,I DVA PAKOVANJA VAG. NA BAZI AMPICILINA KOJE KORISTIM SAMO 10 DANA.NAPOMINJEM DA SAM TERAPIJU PRIMENILA PAR MESECI NAKON PRETHODNE.SEKRET SE SMANJUJE,POVLACI SE I MIRIS.POMIRILA SAM SE SA TIM DA CU MORATI DA TO TRPIM DO SLEDECEG ODLASKA KUCI.SADA IMAM NOVI PROBLEM.PRE 10-TAK DANA PRILIKOM ODNOSA MOMAK I JA NISMO KORISTILI KONDOM,STO INACE RADIMO..TRI DANA POSLE TOGA OSETILA SAM LAGANU BOL NA ULAZU U VAGINU.PRILIKOM TUSIRANJA KONSTATOVALA SAM DA TO U STVARI NIJE OSECAJ BOLI VEC SVRAB.ULAZ U VAGINU JE CRVENKAST,DELUJE KAO UPALJENO.NEMA DRUGIH PROMENA NA KOZI.SAMO OSECAJ SVRABA,KOJI JE NEKAD STVARNO JAK.IMAM I OSECAJ PECKANJA,PONEKAD PRILIKOM MOKRENJA,TJ AKO SAM SA CESALA.TRUDIM SE DA TO NE RADIM POSTO JE POSLE OSECAJ JOS GORI.INACE SEKRET MI NIJE NISTA JACI NEGO PRE.PRVA DVA ,TRI DANA PO POJAVLJIVANJU OSECAJA SVRABA,SEKRET JE BIO VODENKAST,ALI GA NIJE BILO PREVISE.AKO NEKO MOZE DA MI POMOGNE I KAZE STA BI TO MOGLO DA BUDE.NA INTERNETU SAM NASLA MNOSTVO INFORMACIJA I SIMPTOMI KOJE JA IMAM ISTI SU KAO KOD GLJIVICNE INFEKCIJE.TRENUTNO SAM U IRSKOJ I NE MOGU DA POSETIM GINEKOLOGA,NA ODMOR IDEM TEK U JULU,TO MI JE DUGO DA CEKAM.AKO NEKO MOZE DA MI PREPORUCI NEKE TABLETE ILI VAGINALETE KOJE BIH MOGLA KUPITI OVDE,BILA BIH JAKO ZAHVALNA!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :(


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Feb 02, 2008 6:40 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
Postovi: 576
Lokacija: Beograd, Srbija
Zar u Irskoj ne postoji ginekolog?

Ipak sa ovim stvarima se nije zezati bez pregleda...
ali svakako sacekaj odgovor od nekog ko je ovde kompetentan za tu problematiku...

P.S. CAPS lock slova se tesko citaju i na netu se smatra vikanjem kada se sve pise velikim slovima..

_________________
Bye bye little lady


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Feb 04, 2008 10:32 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 5:31 pm
Postovi: 36
Takve simptome daju razne upale vagine i stidnice ..Nema smisla ovako prepisivati terapije ali moj savet je da kupite sapun za intimnu negu, perete genitalni predeo bar 2 puta na dan nezaslađenim čajem od kamilice i to će vam ublažiti upalu. Probajte tako par dana pa ako ne vidite poboljšanje, obavezno kod ginekologa. Možete kupiti i vaginalete na bazi joda i stavljati preko noći, naravno ako niste alergični na jod.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Feb 04, 2008 11:57 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 12:09 am
Postovi: 612
I ja sam imala slican problem. isto sam imala nenormalan svrab, a sa cesanjem bi se stvar pogorsala i mokrenje je nakon cesanja praceno pecenjem. sve to je zbog gljivica koje su lako prenosive. Ja sam ih pokupila sa necije daske od WC solje iako nisam bila u kontaktu sa njom. Moj spas za to je bio hipermangan koji se rastvori u izvesnoj kolicini vode(vece lonce za kafu), da voda bude ljubicaste boje, i njime se ispira a odmah nakon toga se na obolelo mesto(predhodno ne obrisano) stavlja prasak Bivacin ili dermatol. U pocetku nakon stavljanja praska pecenje je nesnosno, vremenom ono prestaje a zajedno sa njim i svrab odlazi.Lecenje moze da traji nedelju dana , a nekad i vise, jer su gljivice jako uporne i dosadne. Ovo obavezno probaj! Meni je dosta pomoglo oba puta!!!!!!! :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Feb 06, 2008 5:40 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 6:10 pm
Postovi: 96
za mazanje spolja dobar je nistatin mast, canesten krem ili daktanol krem.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Feb 18, 2008 10:28 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Postovi: 614
Lokacija: beograd
Prvo:Ne znam kakve veze ima genitalna infekcija crevnom bakterijom, sa bolovima u zglobovima, da li vam je to neko strucan potvrdio?
Drugo: besomucno uzimanje antibiotika ce vam napraviti jos gore, jer ce te pobiti sve zivo u vagini(govorim iz iskustva) i sve na dalje tegobe idu zbog poremecene flore.
Trece: da li ste skorije radili vaginalni i cervikalni bris, pa da imate dokumentovano sta vas muci? Ne znam gde ste to u inostranstvu, ali sigurno ne morate da cekate povratak ovde, valjda mozete bar da platite analizu,k ad vas sve to vec toliko muci...
Cetvrto: Enterokokus mozete imati i bez analnog sexa, zbog blizine vagine i anusa...
Peto: ja ne bih vise uzimala lekove na vasem mestu, bar dok ne saznate konkretnog krivca, mozda kantarion vaginalete, Laktovag za obnovu flore, vitamini, dosta tecnosti, kondom...
Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Mar 22, 2008 6:36 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 3:52 pm
Postovi: 98
Naravno, kad se vratite obavezno cervikalni i vaginalni bris i pravilna terapija na osnovu rezultata, do tad je i moj savet tablete tj vaginalete na bazi joda ili nesto od vaginaleta za mesovitu grupu jer ne znate sta je uzrocnik.
Ja sam Enteroccocus izlecila vaginaletama na bazi antibiotika.
Ako cesto imate gljivicne infekcije moj savet su tablete Diflucan koje se piju, ja sam se zbog nekih infekcija stalno vretela u krug te lecila bakterije, te gljivice, i na kraju su mi rekli za Diflucan, a gljivicnu infekciju nakon toga nisam imala godinama, sve do trudnoce, sto je tad normalna pojava.
Ako ste tako skloni infekcijama poradite na svom imunitetu, naime gljivicne infekcije se cesce javljaju ako je u pitanju stres i pad imuniteta,
Sto se tice problema posle odnosa, postoji mogucnost da niste bili dovoljno vlazni pa vam je iziritirana sluzokoza koja tako reaguje, ubuduce posle odnosa se operite, piskite obavezno, a u toku dana popijte 1-2 case uvinog caja, jer i osetljiva besika zna da pravi genitalne infekcije. Oni najosetljiviji mogu dobiti savet da popiju cak i jedan antibiotik posle odnosa sto je po meni vec mnogo.
Mozete se ispirati cajem od zalfije, pomoci ce ako je bakterijskog tipa, ali ako je gljivicnog moze pogodovati daljem razmnozavanju, ustvari videcete da li vam donosi olaksanje, pustite da caj malo deluje, ako smeta onda se operite vise puta u toku dana ali dobro obrisite da ne stvarate vlaznu sredinu na gacicama ili dnevnom ulosku koji verovatno pogotovu sad nosite.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Apr 09, 2008 10:19 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Dec 09, 2006 6:38 pm
Postovi: 9
Lokacija: bg
potpuno ista stvar svrab ,peckanje ,cesanje ,ginekolog razne terapije i nista radila sam cervikalni bris i sve je ok semene klice nisu pronadjene pa idem ponovo kod moje dr.da vidim sta sad mene svrbi bas na ulazu u vaginu uzas


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Maj 07, 2008 1:13 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 1:03 am
Postovi: 7
Treba mi pomoc,imam menstrualnih problema i isla sam kod ginekologa,radila mi je papa test i sve je u redu,kao i ostali nalazi i dala mi je da pijem jasmin tablete,malo neposredno pred uzimanje tablete pojavio mi se neprijatan miris vaginalnog sekreta,nemam bolove i nemam pojacan sekret samo neprijatan miris sto mi se do sada nije desavalo,ove tablete menjaju miris sekreta,pojacava se,ali meni se desilo to pre uzimanja tableta.Koristila sam jedan gel za intimnu negu i sve je bilo ok,kasnije sam kupila carfree,i malo posle koriscenja mi se pojavio taj problem.Ne znam kako da ga se resim,spavala sam samo sa jednim deckom,nevinost sam izgubila pre godinu dana,ali to se nije desilo do skora.Imam 20 godina,nemam iskustva sam tim i jako sam uplasena,pa ko zna ako moze pomoc.Ili ako nije strasno da li mogu da koristim neki vaginalet?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Maj 07, 2008 4:02 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 1:03 am
Postovi: 7
zar ovde nema nikog??


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Maj 07, 2008 4:45 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 5:21 pm
Postovi: 231
Otidji kod ginekologa da ti utvrdi grupu sekreta, i samim tim terapiju.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Maj 07, 2008 5:30 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 1:03 am
Postovi: 7
radila sam to,II grupa sam,da li to moze da se desi promenom gela za intimnu negu ili posto nosim svaki dan dnevne uloske da li je i to moglo da izazove neprijatan miris s obzirom da koza ne moze da dise?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Maj 07, 2008 6:01 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 7:10 pm
Postovi: 717
Dnevni ulosci se ne preporucuju, kao ni upotreba sredstava za intimnu higijenu. Najbolje je koristiti samo toplu vodu, i kad je god moguce dozvoljavati kozi da dise, znaci ne nositi hulahopke, helanke ili uske pantalone, sinteticki donji ves i ves koji ne moze da se otkuvava. Kad je moguce uopste ne nositi donji ves, i to se preporucuje (recimo tokom spavanja.)

Jesi li imala seksualne odnose nakon posete ginekologu, a pre pocetka uzimanja pilula? Moglo je da dodje do neke infekcije u medjuvremenu. U suprotnom, miris sekreta moze da se promeni i zbog ishrane! Postoji li neka namirnica koju si pocela da koristis tih dana, a koja ima jak miris?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Maj 07, 2008 6:20 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 1:03 am
Postovi: 7
Jesam imala sam odnose,pocela sam cesce luk da jedem,malo sam i povecala ishranu ali sada gledam da je smanjim.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Maj 07, 2008 9:09 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 7:10 pm
Postovi: 717
I beli i crni luk su jako aromaticni, i menjaju miris telesnih tecnosti. Ako sekret nije pojacan vec je samo miris u pitanju, pre ce biti da je uzrok ishrana nego infekcija, narocito posto ste, pretpostavljam, koristili kondom, jer je to bilo pre pocetka koriscenja pilula.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 13 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: