Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: potreban mi je savet
PostPoslato: Sre Jan 30, 2008 3:42 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jan 30, 2008 3:13 am
Postovi: 4
Da li neko moze da me posavetuje.U braku sam godinu i sest meseci.Moj muz ima probleme sa jednom vrstom psihoze.Lecio se pre nego sto smo se upoznali.Ima 36 godina.Leci se od 200godine.Od kad ga ja poznajem pije samo tegretol dva puta dnevno.Pre nekih mesec dana imao je manju krizu koja se manifestovala padom koncetracije.Rastrzanoscu sa svih stana.Bio je kod svoje doktorke u Palmoticevoj koja mu je dodala jos jedan lek haloperidol.Rekla mu je da nastavi sa poslom koji je do sad radio,da trenutno ode kod mame na neko vreme da se povremeno vidjamo,a i sa svojim prijateljima da se povremo vidja.Mozete li mi reci kako da se postavim u datoj situaciji.Koliko sam saznala haloperidol je izuzetno jak lek.Zanima me sta je u njegovoj glavi da li on sad oseca emociju koju mu saljem ili neume da je razazna.I da li je istina da dok je pod tom terapijom ne bi trebao da ima seksualne odnose.Na koji nacin da mu pomognem i da ga sto bolje razumem.Mi se cujemo telefonom vidjamo na par sati ja ga zaista mnogo volim i zelim da mu pomognem.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jan 30, 2008 12:54 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Postovi: 1224
Najbolje bi bilo da poslusate savet njegovog lekara, a jos bolje bi bilo d aodete njegovom lekaru i pitate sve ovo sto ste pitali ovde - tj. kako da se ponasate d abiste bili od pomoci.

Nemojte procenjivati Vi d ali je ili nije neki lek koj pije suprug 'mnogo jak' - nema mnogo jakih lekova, ima samo lekova koji su indikovani (namenjeni) nekom stanju ili to nisu.

Haloperidol nije smetnja seksu, ukoliko Vam njegov lekar ne sugerise drugacije mozete imati normalne odnose ukoliko zelite oboje. Naravno da Vas suprug oseca emocije koje mu saljete, i naravno da nije tako lose ako mu je lekar dao zeleno svetlo d amoze da nastavi sa svojim poslom pod navedenom terapijom. Postujte ono sto njegov lekar sugerise i tako cete mu najvise pomoci.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jan 30, 2008 2:00 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jan 30, 2008 3:13 am
Postovi: 4
Hvala puno na savetu sad mi je malo lakse.Pokusacu da kontaktiram njegovu doktorku mada je ona uvek u guzvi ali probacu.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot] i 56 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: