Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Zlezda ispod pazuha koja ne boli
PostPoslato: Ned Mar 29, 2009 11:10 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Pet Jan 04, 2008 4:31 pm
Postovi: 26
Molim za pomoć, ne znam da li ovo što mi se pojavilo zahteva hitan lekarski pregled, ili ne. U pitanju je oteklina ispod levog pazuha, u zoni malja, više ka spoljnoj strani, koja ne boli. Imam utisak da postoji i ispod desnog, samo manja (ili je to normalna veličina?). Napomenula bih da već nekoliko godina kontrolišem grudi zbog bolnih oteklina u vreme nakon ovulacije (na žalost, nisam išla zadnjih godinu, godinu i po), ali je tada bilo sve u redu-kao postoje ciste koje ima 80% žena, ali su one u periodu 5-7 dana nakon menstruacije mirne. Trenutno mi je 14-dan, a zadnjih par meseci nisam imala onako burne promene na grudima.
Takođe, pre 10-tak dana sam imala neku upornu virusnu infekciju grla sa temperaturom, a pre par dana i crevnu infekciju (temperatura i proliv), a još uvek me grlo boli, čini mi se da mi je još uvek upaljeno, teško gutam u donjem delu grla-ždrela mi je neka knedla.
Molim vas pomozite - infekcija ili nešto ozbiljnije?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Mar 30, 2009 7:19 am 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Pet Jan 04, 2008 4:31 pm
Postovi: 26
Bila bih jako zahvalna ako bi neki doktor sa foruma mogao da mi da bilo kakav savet!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Trazi od svog Dr da te posalje da ti urade biopsiju
PostPoslato: Pon Mar 30, 2009 7:43 am 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 9:42 am
Postovi: 333
Nas vrli prof DrS. Stefanovic cija smo predavanja "gutali" rece (a tog sam se do sada uvek pridrzavala i bilo je jako korisno) ...da kada vem se bolesnik pozali da ima neku zlezdu , posaljite ga da se ucini biopsija(hirurzi) ili vadjenje cele zlezde i materijal histopatolog pregleda pod mikroskopom.Ako se otkrije i oboljenje ( predavanje je bilo o Hocxkin-u) otkricete ga "pre vremena " a to znaci da ce te POTPUNO izleciti pacijenta.(parafrazirala sam - tako je govorio cuveni ProfesorDr Stanoje Stefanovic-Med. fakulteta u Beogradu).
Iz ovog izvuci zakljucak.
Svako dobro.R.

_________________
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.:)))


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Mar 30, 2009 8:08 am 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Pet Jan 04, 2008 4:31 pm
Postovi: 26
Hvala, moracu svakako da odem kod lekara.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Mar 30, 2009 1:44 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Pet Jan 04, 2008 4:31 pm
Postovi: 26
Evo bila sam kod lekara, dali su mi da odradim laboratorijske analize (KS, SE, DKS, fibrinogen, alkalne fosfataze), ali kad živiš u selendri zakazuju ti analizu za dva dana. I poslali su me kod ginekologa na ultrazvuk, koji je konstatovao ciste u dojkama (to je odavno i samo idem godišnje na preglede radi praćenje), ali i zadebljanje žlezde ispod pazuha i savetuje da odem na pregled kod onkologa.
E sad, da li to mora da bude opasno? Mislim, ja se već na pomen onkologa isteram iz pameti.
Da bude gore, uput za njega će mi dati tek kad stignu analize (znači za 3-4 dana), a i onkologa u mom gradu nema.
Do tad, ako i nisam bolesna, razboleću se.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Zlezda ispod pazuha koja ne boli
PostPoslato: Pon Mar 30, 2009 2:48 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am
Postovi: 777
Lucky71 je napisao:
Takoðe, pre 10-tak dana sam imala neku upornu virusnu infekciju grla sa temperaturom, a pre par dana i crevnu infekciju (temperatura i proliv), a još uvek me grlo boli, èini mi se da mi je još uvek upaljeno, teško gutam u donjem delu grla-ždrela mi je neka knedla.
Molim vas pomozite - infekcija ili nešto ozbiljnije?


meni iskoce limfne zlezde ispod oba pazuha SVAKI put kad imam herpes ili jaku virusnu infekciju grla. meni bas direktno ima veze sa tim, ali su zlezde pod pazuhom jako bolne. bole na dodir i bole kad jako spustim i pritisnem ruke uz telo.

desavalo se da mi iskoce i limfni cvorovi na preponama, isto kod prehlade.

u svim slucajevima, kad se upale, moje limfne zlezde budu velicine klikera.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Mar 30, 2009 3:19 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm
Postovi: 531
Evo da se javim i ja, takodje imam problema sa limfnim zlezdama.
Prvi put sam imala jaku upalu zlezda na vratu pre 12,13 godina koja je bila pracena visokom temperaturom i opstom malaksaloscu. Doktori su bili jako zabrinuti dok nije stigla leukocitna formula koja je pokazala da je sve ok. Pre 6,7 godina sam 2x imala upalu zlezda na preponama kada sam pokusavala da primam inekcije Fedex i OHB12 u kuk. Svaki put sam morala da to obustavim jer bi mi otekle zlezde. Poslednji put mi se desilo pre godinu dana kada sma imala uzasan zulj na nozi koji je gnojio, otekle su mi zlezde na obe prepone i to je jedva proslo posle antibiotika.
Meni je doktorka rekla da sam najverovatnije tzv "limfatican tip" i da ce mi pri bilo kakvoj infekciji, povredi isl. oticati zlezde. I kazu da limfatican tip konstitucije nema nikakve veze sa eventualnim nastankom limfoma jednog dana.
Pored svih tih ohrabrujucih reci, ja se jako bojim ponekad! Cesto ih pipkam i pregledam. Nekada mi se desava da mi cak posle brijanja prepona iskoce. Sada imam po 1,2 na preponama i sa obe strane vrata i one su malene, velicine kao zrnce pirinca ili graska. .ali su ipak tu, mogu ih napipati. Ja to pripisujem upali grla koja mesec dana nikako da prodje. . kao i cestim uro infekcijama.
Moja savet bi ti bio da prvo resis to primarno mesto upale (dojku), odes npr na ultra zvuk ako si u mogucnost . . i kada budes da pregledu pokazes zlezdicu i trazis da je pogledaju.
Javi nam sta si uradila. :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Mar 30, 2009 6:26 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Pet Jan 04, 2008 4:31 pm
Postovi: 26
Ja sam bila kod ginekologa, koji mi je odradio ultrazvuk dojki - koje jesu bolne i uvećane zbog visokog datuma u mesecu i imaju cistice koje tu stoje godinama; ali mi je pregledao i podpazušnu žlezdu, rekao da jeste zadebljana i preporučio pregled onkologa! Priznajem, isprepadana sam!
I ja sam, sa druge strane limfatičan tip, doduše mnogo više do neka 17,18-te godine, a i dete mi je isto (celog života nas lekari šalju svim mogućim specijalistima, jer mu pri svakoj infekciji "iskaču" žlezde), ali ovog puta žlezda ispod pazuha ne boli, i to je ono što me plaši.
Javiću rezultate analize i mišljenje onkologa, naravno tek za nekoliko dana, pošto se sve zakazuje!
Wish me luck!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Mar 31, 2009 12:07 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm
Postovi: 531
Srecno Lucky71 :D
Nadam se nije nista ozbiljno u pitanju.
Ako ti je za utehu, moja mama je nedavno operisala benigne promene na dojci (nadam se da ce i ostati benigne :( ), pa je ipak isla kod onkologa, prosla onkoloski konzilijum i sve ostalo .. . Praksa je takva da se za bilo koje sumnjive promene ide kod onkologa, nemoj odmah da pomisljas na najgore !!!! :wink: Mozda ce predloziti da te pogleda i hirurg.
pozz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Mar 31, 2009 12:11 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Pet Jan 04, 2008 4:31 pm
Postovi: 26
Hvala, vasa podrska mi mnogo znaci u ovim trenucima, ne znam sta mi je gore, cekanje na pregled i analize, ili strepnja od rezultata istih.

Sve najbolje i vama, divni ljudi!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Mar 31, 2009 12:29 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 9:52 am
Postovi: 360
Lokacija: Sr.mitrovica
Joj secam se kada sam i ja cekao analizu biopsije limfne zlezde to je za poludeti od nestrpljenja ....nadam se da ce i vama sve biti u redu.

_________________
Testosterone man


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Mar 31, 2009 12:30 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 9:52 am
Postovi: 360
Lokacija: Sr.mitrovica
Mada ne mora da znaci ako zlezda ne boli da je nesto strasno evo ja ih imam nekoliko na vratu i ne bole uopste.

_________________
Testosterone man


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Mar 31, 2009 2:23 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Pet Jan 04, 2008 4:31 pm
Postovi: 26
Zenlee, hvala na utesnim recima. I ja se nadam da ne mora bas svaka zlezda koja ne boli da bude ono najgore, ali treba preziveti do rezultata.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Apr 01, 2009 4:58 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Pet Jan 04, 2008 4:31 pm
Postovi: 26
Stigli su mi rezultati i doktorka me je isterala iz pameti. Kaže da nema upale, ali je alkalna fosfataza na gornjoj granici i da ovo mora da pogleda onkolog! Takođe me je pitala da li sam oduvek malokrvna (mada su mi eritrociti OK), kaže da je hemoglobin na donjoj granici, kao i hematokrit, a da smo radili i gvožđe, sigurno bilo nisko.
Može li neko da mi pomogne oko ovih rezultata, molim Vas!
WBC 5.6 (4-10), LYM 2.2 (0.9-3.1), MID 0.3 (0-1.6), RBC 4.68 (3.8-5.3), HGB 137 (110-175), HCT 39.4 (36-52), MCV 84.2 (80-100), MCH 29.3 (26-34.7), MCHC 348 (318-363), RDW 15.6 (11.5-15.5), PLT 303 (130-400), MPV 11.9 (5-10) i dopisano sedimentacija 14, fibrinogen 2.6 (bez referentnih vrednosti) i alkalne fosfataze 250 (100-290)
Da li je ovo za brigu! Umirem od brige šta će reći onkolog.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Apr 01, 2009 5:40 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm
Postovi: 531
Ne znam zasto te je doktorka tako isprepadala. Meni se svidjaju tvoji nalazi. Koliko ja mogu da vidim, sve ti je granicama normale. Meni je krva slika uvek gora od tvoje, pa mi ne kazu nista. Hemoglobin od 137 je super vrednost za zene! Mislim da to nije anemija! (donja granica je 110) Alkalna fosfataza je isto u granicama koliko vidim, kao i limfociti. Nije mi jasno zasto je napravila paniku .. . :roll:

Ipak, ja sam samo laik pa cemo zato cekati nekog doktora da pogleda ove nalaze. :wink:


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Izdvajamo za vas:



Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot] i 9 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: