Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Tumacenje krvne slike
PostPoslato: Pet Avg 09, 2013 5:51 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sub Nov 08, 2008 6:34 pm
Postovi: 32
Leukociti 12,86 4,00 - 10,00
Neutrofiili 65,8 40,0 - 70,0
Limfociti 23,3% 25,0 - 40,0
Monociti 7,5 <14,0
Eozinofili 3,0 <6,0
Bazofili 0,4 <1,0

Eritrociti 5,88 4,00 - 6,30
Hemoglobin 176 120 - 180
Hematokrit 0,492 0,400 - 0,520
MCV 84 78 - 92
MCH 30 27 - 34
MCHC 358,0 310,0 - 365,0
RDW-CV 13,2 11,0 - 16,0
RDW-SD 40,1 37,0 - 54,0

Trombociti 320 140 - 440
MPV 8 7 - 11
PDW 8,9 9,0 - 17,0
PCT 0,26 0,17 - 0,35
P-LCR 11,6 13,0 - 43,0


I iz cistog straha i fobije od HIV radio sam test na HIV koji je pokazao 0.73 Negative...


Mene interesuje smanjeni limfociti sta znace i visok hemoglobin, i cjelokupan nalaz kao nalaz.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Tumacenje krvne slike
PostPoslato: Sub Avg 10, 2013 1:27 pm 
OffLine
Stalni član
Stalni član
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 12:38 pm
Postovi: 3015
ovaj nalaz moze da znaci da ste skoro imali infekciju vrlo virulentnom klicom, koja je "potrosila" limfocite.
uradite kontrolnu krvnu sliku za nedelju dana.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Tumacenje krvne slike
PostPoslato: Sub Avg 10, 2013 2:36 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sub Nov 08, 2008 6:34 pm
Postovi: 32
drbgd je napisao:
ovaj nalaz moze da znaci da ste skoro imali infekciju vrlo virulentnom klicom, koja je "potrosila" limfocite.
uradite kontrolnu krvnu sliku za nedelju dana.




Imam cestih problema sa sinusima, malo malo pa zacepljen nos boli glava i slicno. Mada se ne sjecam da sam se skoro osjecao lose. Radio sam krvnu sliku iz radoznalosti, a nalaz na HIV iz mog nekog straha.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Tumacenje krvne slike
PostPoslato: Sub Avg 10, 2013 3:35 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 10:08 pm
Postovi: 428
Objasnjenje drbgd mi se cini logicno, i upala sinusa i bilo koji drugi upalni proces moze napraviti citavu pometnju i ponekad treba poprilicno vremena da se to resi jer pojednostavljeno- upala crpi resurse iz organizma, a organizmu treba poprilicno vremena da napuni resurse a dok god to ne napravi osoba se nece osecati najbolje, a u isto vreme ce biti podlezan upalama. Mislim da su tu sinusi jedan od gorih problema i moze potrajati dok se to ne razresi.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Tumacenje krvne slike
PostPoslato: Pon Avg 12, 2013 12:22 pm 
OffLine
(!) korisnik udaljen sa foruma
(!) korisnik udaljen sa foruma
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jan 20, 2013 8:41 pm
Postovi: 234
SashaB, очисти синусе неким од начина које сам описао на мом сајту www. aca. rs. Нисам га још испробао али мислим да је онај са дивљим кестеном најбољи. Треба и да грејеш синусе да би се секрет разредио и изашао. Прочитај и савет за подизање имунитета уз помоћ комовице и белога лука.

_________________
>
>
>
Ако некоме нисам одговорио као aa_aca,
то је последица блокирања профила и губљења везе са праћеним темама.
Јавите ми се на емаил адресу из профила.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Tumacenje krvne slike
PostPoslato: Sre Avg 14, 2013 5:04 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sre Avg 14, 2013 4:53 pm
Postovi: 2
Da li mozete da mi protumacite nalaz analize krvi na boreliju IgM At 4,8 IgG At 3,3 ref.vrednost <20 ; jel to znaci da je rezultat negativan ili ne ? Hvala.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Tumacenje krvne slike
PostPoslato: Sre Avg 14, 2013 9:29 pm 
OffLine
Stalni član
Stalni član
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 12:38 pm
Postovi: 3015
@vukic
negativni ste


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Tumacenje krvne slike
PostPoslato: Sre Avg 14, 2013 9:32 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sre Avg 14, 2013 4:53 pm
Postovi: 2
Hvala :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Tumacenje krvne slike
PostPoslato: Sub Avg 31, 2013 4:16 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 489
Администратор форума ми је блокирао корисничко име aa_aca, а потом и aa aca. С обзиром на то да за такве поступке не постоје објективни разлози, очекујем да ће ми блокирати и овај aaaca. Осим тога, блокирана је адреса прокси сервера преко кога, осим мене, на интернет излази још неколико хиљада рачунара. Мој прокси не могу да заобиђем, а и да могу да решим то питање, остаје проблем сталног гашења мојих налога.

Присиљен сам да до даљњега напустим овај форум, а они који желе да чују моје мишљење увек могу да ми се јаве на емаил адресу aa_aca @ yahoo.com која је записана и у мојим профилима aa_aca, aa aca и aaaca. Ево је и овако: Slika. Можете и да посетите мој сајт: www. aca. rs.

Поздрављам вас и желим све најбоље.
Аца

_________________
>

aa_aca, aa aca, aaaca.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Izdvajamo za vas:



Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 18 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: