Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Temperatura i otekli zglobovi
PostPoslato: Pon Dec 29, 2008 6:45 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 8:14 pm
Postovi: 11
Molim Vas za jedan savet i misljenje.
Pre tri dana ustala sam sa ukocenim levim kolenom, nisam mogla da ga pomeram jer sam imala osecaj, da ako ga pomerim da ce neka koscica da pukne. Kasnije tog dana izmerila sam temperaturu i ustanovila da imam 37.4. Mislim da sam i predhodnog dana imala temperaturu ali zbog obaveza oko ispita nisam obracala paznju na to. Ukocenost kolena sam povezala sa losim spavanjem, jer sam par dana ranije ustala sa blagim bolovima po celom telu (kao da sam spavala na promaji ).
Sutradan me bolelo koleno ali sam mogla da se krecem. Tog jutra sam po prvi put osecala mali bol u grlu.Nisam isla kod lekara jer sam mislila da ce to da se smiri. Uvece sam izmerila temperaturu i iznosila je 37.8.
Treceg dana otisla sam kod lekara opste prakse koji je za tri minuta konstatovao da je prehlada i da mi je malo crveno grlo. Za bol u kolenu i bol u drugim zglobovima (tog dana sam prvi put osetila bol i u drugim zglobovima: prsti na rukama i nogama) je rekla da je to posledica temperature. Prepisala mi je klijacil i paracetamol. Temperatura je te veceri pala na 37.4.
Cetvrtog dana tj. danas osecam bol i u levom i u desnom kolenu (tesko ustajem, npr.sa stolice, i sedam jer nemam oslonac u kolenima). Kad ustanem sporije se krecem ali mi nije problem da hodam. Pre par sati primetila sam otok na srednjem prstu desne ruke i na nekoliko prstiju desne noge. Izmerila sam i temperaturu i ona iznosi 37.4.
Da Vam kazem par podataka o sebi. Imam 26 godina, nikada nisam imala nekih vecih zdravstvenih problema, osim sto sam pri rodjenju imala patolosku zuticu zbog neslaganja rezus faktora.
Molim Vas za misljenje. Sta bi to moglo da bude i na sta lekari da obrate paznju prilikom laboratorijske analize.

Unapred Hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Dec 29, 2008 7:25 pm 
OffLine
Stalni član
Stalni član
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6548
Lokacija: Planeta Zemlja
kompletna KS, leukocitarna formula, reuma faktor i obratite se fizijatru.

jeste li u skorije vreme imali upalu grla i da li je radjen bris? i sada kada je ustanovljeno jeli radjen bris grla?

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Natasa
PostPoslato: Pon Dec 29, 2008 9:19 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 8:14 pm
Postovi: 11
Danas sam isla kod lekara opste prakse. Sutra radim krvnu sliku i neznam ni ja sta sve. Napisacu Vam sta sve treba da se proveri pa vi vidite jer se ja ne razumem.

ASTO, W-R, CRP, RF
SE, KKS, glik, lipidogram, urea, hepatogram, trausaminaze, fibrinogen, elektroliti, proteini, AP, urin

Prvi post sam pisala juce. Danas se puno bolje osecam, lakse se krecem, otok nije toliko izrazen.
Doktor mi je rekao da moze da bude neka streptokoka.
E sad mene interesuje dali sve ovo sto me je snaslo moze da dodje od nekog virusa ili bakterije.
P.S. Mislim da sutra radim i bris grla i nosa. A zadnja prehlada, koja je bila pracena i crvenilom grla, je bila u septembru ove godine. To je bila sitna prehlada koja je prosla za par dana.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Dec 30, 2008 3:02 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 8:14 pm
Postovi: 11
Danas su stigli prvi rezultati.

ASTO - ispod 200
WAALER - ROSSE - Ø
LATEX - CRP - (+) pozitivan
LATEX - RF - Ø

Koliko ja mogu da vidim samo LATEX - CRP nije u redu. Da li mozete da mi objasnite sta to znaci?
Molim Vas za misljenje celokupnog nalaza.
Sutra treba da stignu i rezultati celokupne krvne slike, pa cu i to napisati.

Hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Rezultati
PostPoslato: Sre Dec 31, 2008 2:32 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 8:14 pm
Postovi: 11
Evo i drugih rezultata.

GLUKOZA - 5 (3.5-6.5)
HOLESTEROL - 3.5 (3.5-6.0)
TRIGLICERIDI - 0.8 (0.8-2.3)
UREA - 5.1 (3.5-8.3)
BILIRUBIN - 6.4 (5.1-20.0)
OT - 20 (do 40U/l)
PT - 28 (do 40u/l)
FIBRINOGEN - 6.3 (1.5-4.0)
PROTEINI - 71 (60-80)
ALKALNA FOSFATAZA - 88 (64-306)

SEDIMENTACIJA - 70

WBC - 7.6 (4.0-9.0)
RBC - 4.20 (3.80-5.30)
HGB - 13.0 (12.0-18.0)
HCT - 34.6 (34.0-48.0)
MCV - 82.4 (80.0-100.0)
MCH - 31.0 (27.0-32.0)
MCHC - 37.6H (32.0-36.0)
PLT - 261 (120-380)
LY - 32.7 (11.0-49.0)
MO - 3.5 (0.0-9.0)
GR - 63.8 (42.0-85.0)
RDW - 11.3L (11.5-14.5)
PCT - 0.17 (0.08-1.00)
MPV - 6.7 (6.0-10.0)
PDW - 17.5H (10.0-15.0)

urino kultura (koliko ja vidim) je u redu

HOLESTEROL - 3.5 (3.5-5.8)
TRIGLICERIDI - 0.8 (0.5-2.3)
HDL HOLESTEROL - 0.9 (0.9-1.5)
LDL HOLESTEROL - 2.2 (2.0-4.0)

Molim vas ako mozete da prokomentarisete ove i predhodne rezultate.
Meni je sada puno bolje. Postoji sitna temperatura, u jutarnjum casovima je nema a popodne i uvece od 37.1-37.3. Bolje se krecem, nemam vise bolove u kolenima (samo malo u desnom), otok na jednom prstu desne noge i ruke vise ne postoji. Jedino mi je, josuvek, malo teze da sednem i ustanem sa stolice jer nemam veliku snagu u misicima (u listovima leve i desne noge).
Doktor mi je rekao da je najverovatnije streptokoka. E sad mene interesuje ako je stvarno neka bakterija u pitanju da li je moguce da je napala moje misice u listovima i da zato nemam snagu u njima.
P.S. Da podsetim, meni je sada puno bolje, super se osecam, ne osecam nikakvu malaksalost, mogu da hodam sasvim normalno i da pritom ne osecam bol.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Dec 31, 2008 2:46 pm 
OffLine
Stalni član
Stalni  član

Pridružio se: Ned Apr 29, 2007 9:44 pm
Postovi: 84
Fibrinogen i sedimentacija su vam dosta poviseni, sto ukazuje na neku upalu u organizmu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Jan 03, 2009 11:17 pm 
OffLine
Stalni član
Stalni član
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6548
Lokacija: Planeta Zemlja
streptokoka grupe A zna da izazove reumatsku groznicu i bash takve bolove u globovima i zmishicima o kojima govorite.

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 


Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 25 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: