Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 61 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Maj 29, 2007 4:00 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 23, 2006 3:10 pm
Postovi: 25
girl_from_nowhere je napisao:
Ma ajde verovatnoca ne da nije ista nego skoro da ne postoji, osim ako oba partnera nemaju rane u ustima, tako da molim te ne izimisljaj. Da je tako onda bi svako svakome trazio analizu na hiv pre poljupca!



misli ti sta mislis!!!,to je tvoje licno misljenje..,,ali samo budi sigurna da vise puta krvare desni zuba nego-... penis!!!!! testiraj 50 muskraca....
i reci mi kod koliko ces njih naci krvi u usitma a koliko na penisu. isto kao sto mislis da penis moze da se osteti pri odnosu i raskrvari ,,a jos je lakse da se desni raskvrare unosenjem hrane, zvakanjem itd.... procitaj malo , ako vec savetujes ljudima da koriste google onda procitaj....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Maj 29, 2007 4:19 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 1:18 am
Postovi: 733
Lokacija: Beograd
Malo vise edukacije po pitanju AIDS-a ( 21. vek je) ne bi bilo na odmet, sta je, kako se dobija, kako se ne dobija, koje su zablude vezane za AIDS itd, a ne da se pliva u moru neznanja i da se pri tom lupaju gluposti.


Dakle, ne bi bilo lose da se procita ceo link:

http://www.zdravlje.hr/clanak.php?id=12 ... 8f2a62d309

a posebno da se obrati paznja na ovaj deo:


"TRI SU GLAVNA PUTA PRIJENOSA HIV-a:
· izravnim unosom krvi zaražene osobe u organizam nezaražene osobe
· nezaštićenim spolnim kontaktom sa zaraženom osobom
· sa zaražene majke na njezino dijete, tijekom trudnoće, poroda ili dojenja

Virus HIV-a prisutan je u ovim tjelesnim tekućinama:
· krvi
· sjemenoj tekućini (ejakulatu)
· vaginalnom sekretu
· ostalim tjelesnim izlučevinama ako sadrže primjese krvi "


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Maj 29, 2007 4:32 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Nov 28, 2006 2:30 pm
Postovi: 12
Pitanje za Ojha: Da li si ti napisao da ona ima 17 godina? Izvinjavam se, mozda mi je promaklo kada si to napisao. Elem, nisi ni jednom spomenuo kakvo je to stvorenje kojeg si se toliko fizicki i psihicki uplasio. Ako ona ima 17 godina, moguce je da jos nije imala odnose, odnosno da je i njoj prvi put. Mislim, kako znas da je imala menstruaciju? Rekla ti je ili si sam "iskusno" zakljucio?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Maj 29, 2007 4:54 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 23, 2006 3:10 pm
Postovi: 25
ma meni je decko na pvt napisao da ima toliko godina,,,, ma pusti covece decija posla,.,,uplasio se covek seksa,,,,promenio mu se malo penis cvoek odmah pomislio naj gore......




draga andjela ja se slazem sa tobom,,, ali lepo naslov kaze:
"TRI SU GLAVNA PUTA PRIJENOSA HIV-a:

3 GLAVNA.,,. puta, sto ne znaci da nema sporednih puteva,,, ja nisam rekao da sex bez kurtona ne predstavlja opasnost ja sam samo rekao da sex i sa kurtonom u kontaktu za zarazenom osobom moze da opasan iako mi imali prezervativ ili NE........ a isto tako moze da bude ako JE MUSKARAC zarazen a ZENA ne ,,, da se ta zena uopste ne zarazi jer ste vi u prednosti u odnosu na nas muskarce.... jer svaki odnos se ne zavrsava sa ejakuacija unutar vagine.....dok kod homeseksualaca DA....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Maj 29, 2007 4:57 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Postovi: 1224
O bato batice, ala ovaj Zeka lupeta, Bogo blagi, niko se skoro nije tako izlupetao pred javnim auditorijumom (sem mozda politicara, ali njima je to u opisu radnog mesta i radne kulture!).

Vise imaju muskarci krvi u ustima nego na penisu, kazes?! :):):) Opa! :):)

Kvarni zubi i krvave desni, a, a HIV se prenosi poljupcem?! O brate, ako sam jos i mogla d audjem u semiozbiljnu diskusiju pre dve strane sa tobom, ovo je totalno razresilo dilemu (krvave desni i kvarni zubi i HIVC koji se poljupcem prenosi - ej, simpaticna teza!:) ).

Ajde bre nemoj da se brukas i lupetas ko Maksim po diviziji, majke ti rodjene, kako te bre nije sramota da budes do te mere neobrazovan, neinformisan i neupucen u nesto sto vec i vrapci na grani - ma osnovci u osnovnim skolama! - znaju!

Kondom ne pomaze - cuj njega?! Biser do bisera, riznica mudrosti iz mudre glave! :roll: :roll: :roll:

O Boze me sakloni i sacuvaj, ova Srbija ima gluposti na rasad!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Maj 29, 2007 5:04 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Postovi: 1224
DEcko dragi - da sprecim dodatna prolupavanja: zene su u 4 puta VECEM RIZIKU nego muskarci da dobiju HIV, jer je povrsina sluzokoze vagine 4 puta veca od povrsine penisa. Penis ne mora biti krvav, postoji nesto sto se zove MIKROPOVREDA pri seksualnom odnosu, svakom, ne samo grubom seksualnom odnosu, ukoliko se javi na sluzokozi vagine ili na sluzokozi glansa vrata HIVu su otvorena jer se u preejakulatu i ejakulatu kao i u vaginalnoj tecnosti virus nalazi u veoma velikim koncentracijama. Da li ce do zaraze doci ili nece ne zavisi od providjenja niti magije nego od toga kolka je KONCENTRACIJA VIRUSA, koja je u telesnim tecnostima visoka jedino u KRVI< SPERMI I PREEJAKULATU i VAGINALNOJ TECNOSTI, odnosno prirodnom sekretu koji odrzava vlaznost vagine pri i bez seksualnog odnosa. Ta koncentracija u znoju, suzama i pljuvacki nije dovoljna da izazove zarazavanje jedinke, kao ni u krvi koju moze preneti zarazeni komarac. Virus je neotporan u spoljnoj sredini tako da bi mogao prosuti celu epruvetu medju ljude u diskoteci i da se niko ne zarazi, unistio bi ga obican dezodorans ili toplota, ali zato jedan nezasticen odnos predstavlja visok stepen izvesnosti da do zaraze moze doci. Posebno to vazi ako se ima odnos - kako je pomenuti Ojha imao - sa osobom koja je u sred MENSTRUALNOG KRVARENJA! I - "ne zavrsava sav ejakulat u vagini kod heteroodnosa a kod homoseksualaca zavrsava"?! Da li si ti uospte svestan gluposti koje si izgovorio, predrasuda, i neobavestenosti, za ime svega?!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Maj 29, 2007 5:14 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 23, 2006 3:10 pm
Postovi: 25
izvinjavam se svima i slazem se sa vasim teorijama,,,, ali stvarno se izvinjavam
MISLIM DA STE U PRAVU, decko je lako moguce da je dobio HIV.....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Maj 29, 2007 5:15 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm
Postovi: 267
Lokacija: Užice
Fakat. :lol:

Uopšte ne kapiram taj stav... "prezervativ nije bitan za HIV, ako me hoće, zakačiću ga i kod zubara..." Takav fatalizam se mnogima obio u glavu, na žalost.

Upotreba prezervativa je izuzetno bitna, i to ne samo zbog HIVa, već i zbog gomile drugih stvari, kao što su STD i neželjena trudnoća. To što postoje i manje verovatni načini da se neko inficira HIVom, ne znači da treba zanemariti ove glavne.

Šta, sad teoretski možemo da se zarazimo i ako nas ujede komarac koji je pre toga ujeo HIV pozitivnu osobu?

Zna se koji su glavni načini prenošenja HIVa. Ono što ih čini glavnim načinima je to da je najveća verovatnoća da do zaraze dođe u tim okolnostima. Obrati pažnju na ovo "najveća verovatnoća". I naravno da treba voditi najviše računa u tim situacijama. To što postoji verovatnoća da se to dogodi i kod zubara ne znači da sada treba da prestanemo da idemo kod zubara.

Poenta je da postoje rizici sa kojima živimo svaki dan... Recimo, kada idemo na put avionom, postoji rizik da će se avion pokvariti i srušiti u okean... kada vozimo kola, postoji rizik da će nam u susret dojuriti neki alkoholisani vozač, i sudariti se sa nama... To su sve rizici na koje ne možemo da utičemo. Ali zato postoje rizici na koje možemo znatno da utičemo, i na taj način smanjimo verovatnoću eventualne infekcije.

Pobogu... :roll:

_________________
Slika
Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night. :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Maj 29, 2007 5:49 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Nov 28, 2006 2:30 pm
Postovi: 12
Znaci nije mi promaklo da Ojha nije ni spomenuo stvorenje koje ima 17 godina. Mislim da to nije OK da se ono sto je bilo na PP iznosi ovako, ma sta da je u pitanju.

Vidim da ima malcice ili previse ismevanja, neko je cak i ljut na Ojha. Nisam ja previse fina, samo se ne lecim na drugima. Nema potrebe da se bilo kome podsmevate. O pismenosti toliko - pitanje je ko je ovde zaista "nepismen".

Nadam se da ce Ojha odgovoriti kakvo je stvorenje koje ima 17 godina.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Maj 29, 2007 6:56 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 27, 2007 5:41 pm
Postovi: 18
Lokacija: EEE
Jely nije mi rekla nego video sam na kraju i jos nesta ja sam isto cuo da se ona jebe sa svakim i da je isto narkomanka da koristi raznovrsne droge pa sad koliko ja rizikujem da dobijem HIV ja neznam al uglavno rizikujem

_________________
EEEEE


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Maj 29, 2007 7:03 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 27, 2007 5:41 pm
Postovi: 18
Lokacija: EEE
i jos nesto ima 17 god

_________________
EEEEE


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Maj 29, 2007 7:46 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 9:36 pm
Postovi: 806
... jeste, i majka joj je nosilac HIV-a vec 20 god. a otac intravenski narkoman koji se, pre nego sto se ozenio njenom majkom, zabavljao sa decacima! Ma dajte ljudi, klincu je dosadno pa resio da uzdrma posten narod.

Ojha, knigu u sake, a sto se sexa tice sacekaj da porastes :lol:

ali dobro je sto smo obnovili gradivo, a neko je i naucio nesto novo.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Maj 29, 2007 7:56 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 27, 2007 5:41 pm
Postovi: 18
Lokacija: EEE
ma sta vam je ljudi ja se nezezam ja vam najozbiljnije govorim

u velikoj panici sam i ne zezam posten narod ko sto ovaj ovde kaze

ja sam ovaj forum naso i piso sam ono sto mi se desilo sve kako je bilo is ve informacije sto imam i hteo bih do zakljucka da dodzem sta mi se moze desiti najvervatnije

a nije mi do zezanja nit se zezam nemojte tako

_________________
EEEEE


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Maj 29, 2007 8:34 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Postovi: 1224
Ma kakvi bre, ozbiljan si ti...shvatamo...svi smo mi ozbiljni..... 8)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Maj 29, 2007 9:04 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 27, 2007 5:41 pm
Postovi: 18
Lokacija: EEE
pa ajde kazi onda kako da ti objasnim da se nezezam vise si pametna

_________________
EEEEE


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 61 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 205 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: