Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Pitanje za psihologa. Ne mogu da se opustim
PostPoslato: Sre Maj 06, 2015 11:22 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Jul 30, 2012 12:31 pm
Postovi: 65
Problem je u tome sto jednostavno ne mogu da se opustim. Stalno razmisljam o necemu i nerviram se bez razloga. Imam 22 godine. Studiram a od sredine 2013 godine sam zaposlen i imam solidnu platu. Posao jeste malo stresan i terenski rad je u pitanju ali moze da se izdrzi.
Cini mi se da su problemi i poceli od kada sam se zaposlio. Naime stalno imam osecaj da nesto propustam u zivotu(Kao svi uzivaju u zivotu, setaju, idu na zurke, IMAJU DEVOJKE, DRUSTVO a ja moram da radim/ucim) da nesto nisam video, da se nisam dovoljno zabavio, osecam se prazano, cesto sam nervozan i ljut a desava se i da me HVATA NEKA PANIKA i strah da ce mi mladost proci u ucenju, sedenju kuci, poslu i samoci.

Mislim da mi je nekako najveci problem to sto sam tako usamljen i to sto imam 22 godine i jos nemam devojku. Nije da ja ne izlazim, imam jednog drugara s kojim sam jako dobar i s njim izlazim po kaficima, setnja itd itd... A i dalje se osecam tako usamljeno.
Na primer, danas okrenem glavu levo i vidim decka koji je jedno 5-6 godina mladji od mene i seta devojku okrenem desno opet decko s devojkom ... pa bre... nema smisla vise :evil: Ja kao da sam bangav i neka najveca rugoba... :(

Jos jedan od razloga sto se osecam manje vredno je i sledece: Imam sestru (nije rodjena) koja zivi u selu blizu mog grada (bukvalno 15-ak min voznje) i kada god odemo kod nje njeni pricaju samnom i sve ok dok je ona jednostavno totalno ne zainteresovana. Pricamo nekih 15 - 20 min o faksu, poslu ... i to je to. Nikada me nije pozvala telefonom, niti smo otisli na pice ili tako nesto. Jednom sam je sreo u gradu dok je bila sa drugaricama a ona se pravi kao da me ne poznaje i bezi na drugu stranu ulice kao da ju je blam od mene. Jeste ona 4 godine mladja od mene ali opet... ne shvatam. :(

Sve ovo mi se nekako skupilo, stao sam i sa ucenjem i sve je krenulo da me mrzi. Stalno razmisljam, tuzan sam i nervozan. Moze li neko da mi da neki savet kako da prebrodim ovaj period? Kako da mi bude lakse? Kako da se opustim malo i odmaram a ne da stalno jurcam po gradu kao muva bez glave. Neki cajevi za smirenje?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitanje za psihologa. Ne mogu da se opustim
PostPoslato: Čet Maj 07, 2015 8:23 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Ко је луд, не буди му друг. Батали ту сестру. Шта те брига шта јој је у глави!

Што се осталог тиче, знаш како кажу: најтеже је првих сто година; после се већ навикнеш.

Такав је живот. Увек ћеш имати око нечега да мозгаш и премишљаш. Због тога не треба да мислиш по ономе шббкбб: шта би било кад би било.

Треба да живиш онако како мислиш да је најбоље. Наравно да су савети пожељни, нарочито од старијих и искуснијих особа али све мораш да филтрираш тако да на крају одлука буде твоја.

И не заборави, веома си млад. Има времена за све, само треба да будеш паметан.

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitanje za psihologa. Ne mogu da se opustim
PostPoslato: Pon Maj 11, 2015 10:43 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm
Postovi: 2402
OOOjooj
ne brini se, pa tek si na startu, neko ranije pocne sa devojkama neko nikad pa opet zivi dobro, a ti tek imas 25 godina.
DOBRO TI ACA KAZE, bolje je imati i jedng druga nego imati 10 koji te opterecuju, pisti sestru, pokusaj oko sebe naci ljude slicne po necemu, aktiviraj se u nekom hobiju, u pocetku mozda malo na silu ali razvice se ljubav svakao, steci ces poznanike, pa neka sa nekim bar o poslu popricas ili o hobiju, dovoljno je.
Mozda si malo povuceniji od drugih i prihvati to, ne kao neki nedostatak.
Setati po gtadu nekad utesi malo ali setati po prirodi deluje terapeutski, zato bih ti preporucio, neku sumu park pa jos i trcanje-super bi ti doslo-tu se ne bi osecao usamljeno iako bi sam trcao--veruj mi.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 192 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: