Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: masna jetra i trigliceridi
PostPoslato: Ned Jun 03, 2007 6:28 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Maj 17, 2007 9:11 pm
Postovi: 2
Lokacija: pancevo
da li neko zna prirodan lek za masnu jetru ?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jun 03, 2007 11:32 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
Ne znam za lek, ali znam da svakako treba da izbacis iz upotrebe svinjsko meso, gazirana pica i alkohol, cokoladu, sve mesne preradjevine, mleko i mlecne proizvode, kupovne sokove, a da sto vise koristis bareno voce i povrce, cajeve (cikorija, lincura, maslacak), teletinu, konjsko meso, piletinu, ribu, a kao dodatak ishrani je dobar i Liv 52!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: ...
PostPoslato: Pon Jun 04, 2007 8:00 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Mar 16, 2007 1:34 pm
Postovi: 84
Ne izbacuj mleko i mlecne proizvode nikako, samo ces izgubiti zube i oslabiti kosti. Bitno je da su sa smanjenim mastima (1-1.6% za mleko i jogurt). Surutka je najbolja, boza, maslinovo ulje, integralne zitarice (grisine, jecmeni hleb). Mogu kupovni negazirani sokovi bez konzervansa sa udelom voca preko 50%, nikako zaobilaziti. Masno przeno, vecera posle 21h NIKAKO! Sve obroke prepolovi sa dosta voca i povrca koji su raznoliki, fizicka aktivnost i ova zdrava hrana i sve ce bices nov za mesec-dva!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: ...
PostPoslato: Pon Jun 04, 2007 8:01 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Mar 16, 2007 1:34 pm
Postovi: 84
Ne izbacuj mleko i mlecne proizvode nikako, samo ces izgubiti zube i oslabiti kosti. Bitno je da su sa smanjenim mastima (1-1.6% za mleko i jogurt). Surutka je najbolja, boza, maslinovo ulje, integralne zitarice (grisine, jecmeni hleb). Mogu kupovni negazirani sokovi bez konzervansa sa udelom voca preko 50%, nikako zaobilaziti. Masno przeno, vecera posle 21h NIKAKO! Sve obroke prepolovi sa dosta voca i povrca koji su raznoliki, fizicka aktivnost i ova zdrava hrana i sve ce bices nov za mesec-dva!!! Ako mozes prisutiti nabavi Jameson Power (1500din 90 tableta, 3 meseca 1x dnevno), u sebi ima 25 vitamina i minerala i 20-ak enzima, koenzima, vlakana, estara...koristis ga mesec pa pauza mesec...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jun 04, 2007 8:31 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 19, 2007 4:56 pm
Postovi: 102
I ja da pitam, posto imam prvi oblik nealkoholne masne jetre (steatosis hepatis, tezi oblik je statohepatitis) (holesterol i trigliceridi su mi OK): da li se moze konzumirati kafa kod masne jetre???


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jun 04, 2007 10:44 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
Peratoma, samo sam cekala da se potegne pitanje oko mleka.... :lol: Ne htedoh da sirim pricu, jer je vec puno pisano o tome, al ajd sada da kazem.


Sto se tice mleka, doktori kazu da se bas nesto i ne pretrzemo oko kalcijuma iz njega, a inace je mleko jako tesko svarljiva namirnica. Nutricionisti kazu, da kad popijemo casu mleka, nas zeludac postaje "ispunjen" masnom grudvom, za cije je varenje potrebno i preko 48 sati, a tada organizam bespotrebno crpi energiju vareci tu grudvu.


Jedino surutka "moze da prodje", mada su i tu podeljena misljenja, mada u narodu vlada ubedjenje da je ona jako dobra za jetru. :wink:

Ako ti treba recept za pravljenje mladog sira & surutke, rado cu ga ponoviti i ovde. Eto, u svemu ovome, naucih i sir da pravim!! :lol:


Toliko od mene na tu temu, jer ne bih volela da i ovaj topic pretvorimo u prepirku ZA i PROTIV mleka. Neka svako proceni kako misli da treba, jer stvarno ima mnogo oprecnih misljenja na tu temu!


Kafu i cigarete bi trebalo svakako izbegavati.


Pozz, majja :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jun 05, 2007 12:00 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Mar 16, 2007 1:34 pm
Postovi: 84
hehhe, ja majju zaista postujem i uvazavam njene stavove! ALI, zar se niko pametan ne zapita? Zasto svi sisari piju/sisaju mleko? Zasto ne sisaju vodu, sok, caj???? Da razbijemo zablude: zdrav zeludac (koji nije osetljiv na kazein i mlecne proteine...) TREBA da unosi mleko i prozivode melka. Jogurt, kefir, mleko su najbolje bio namirnice iz kojih se kalcijum unosi resorpcijom i to u najvecem procentu, ako neko tvrdi drigacije mesto mu je u ludnici. Kravlje, kozije, ovcije...posto ljudsko vise ne mozemo, su vrlo bliski po sastavu...nutricionizmom se odavno bavim (nekih 10 godina) mada cesto ne pazim na svoje zdravlje i mnogo znam o tome sta je zdravo a sta ne, cak i iz filozofskog aspekta.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jun 05, 2007 5:30 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
Sjajno pitanje!!! :D


Zasto svi sisari piju/SISAJU mleko??!!


Ja bih se samo zadrzala na ovom pojmu "sisaju"!!! Ne sisaju valjda ceo zivot??!! Sisaju dok su bebe/mladuncad, a kada "stasaju" prekida se i sisanje, zar ne??! Kod svih sisara je tako! A kasnije, kada prestanu sa sisanjem, onda predju na druge oblike ishrane.


E sad, ovo nisam izmislila ja :lol: , vec sam cula/citala od ucenijih ljudi, i taj stav sam prihvatila kao takav, sto ne mora da znaci da je ispravno! Zato i nisam htela da ulazim u polemike oko toga, jer to jeste zaista cudno za nase pojmove, za nas koji smo navikli da "sisamo" i slaninu i kobasice, pre nego nam niknu i svi zubi (obicno tamo negde oko prvog rodjendana :lol: , a neko i ranije), da "krkamo zdrav dorucak svako jutro" sacinjen od kajgane sa slaninicom :lol: da nam daje snagu, da jedemo umuceno zumance sa 3 kasicice secera (ajme decije poslastice njm, njam :lol: ), da bi kasnije saznali da se od zumanaca povecava nivo holesterola, 3 kasicice secera su potpuni apsurd, slaninica utice na stvaranje naslaga na krvnim sudovima i visok pritisak............ :lol:

I tako do u nedogled!!! :lol:


Mozda bi mogli da otvorimo novi topic o zdravoj ishrani, ja bih volela da cujem i druga misljenja, ne smatram da je ovo neprikosnoveno, ali me je ova prica vrlo lako "ubedila" da ja licno verujem u to. Naravno, nemam nista protiv ni da cujem drugacije vidjenje i "poglede" na ishranu!!


Licno sam se uverila da sve bobice (proso, heljda, ovas....) uticu veoma povoljno na snizavanje transaminaza, a i licno se osecam mnogo bolje nakon takvog obroka!

E sad, to sto bih trebalo da "oblozim malo svoje kosti" zastitnim slojem salca :lol: (da nemam samo kozuricu :lol: ) to je vec drugi padez, moji obroci su srazmerni obroku jednog prosecnog petogodisnjaka, a i po malo sam baksuz po prirodi, pa i to ucini svoje!!! :lol:


Pozz i sve najbolje, majja :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jun 05, 2007 10:32 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Mar 16, 2007 1:34 pm
Postovi: 84
Znao sam da ces navesto to: zasto prestajemo sa sisanjem! Normalno, glavni razvoj je zavrsen i kasnije se svako brine za sebe, to nije slucaj sa homo sapiensom...to ne znaci da kasniji unosmleka nije dobar. Iako stoji da bebe imaju koji enzim vise od odraslih i koji je upravo zaduzen za bolju iskoristljivost majcinog mleka. A sada ono najnovije: ZUMANCE NE POVECAVA HOLESTEROL!!! Najnovije i definitivne studije su pokazale da jaje UOPSTE ne utice na nivo loseg holesterola. Cesto se u medicini desava da nesto tvvrde da ne valja pa se onda posle 50godina uspostavi dda je netacno..moram reci da olako donose zaklucke u medinici i ostalim granama. Tako nesto se ne moze desiti u tehnologijama...medicina je bliza verovanju i nadi u samoizlecenje organizma nego sto treba. Daleko je od nauke kao sto su recimo informatika, elektrotehnika, tamo je SVE egzaktno


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jun 05, 2007 6:39 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
Peratoma, sjajan si "sagovornik"!! :D :wink:


Slazem se da ima puno "noviteta"........isti je odnos i sa puterom i margarinom!!?? :roll: Sta je sada zadravije (po najnovijem)??!


Hvala za informacije, ako imas jos neki novitet, plasiraj ga ovde!! :wink:

Ili otvori novu temu, da ne idemo u off ovde (a vec jesmo :oops: , te se izvinjavam postavljacu teme)!!

Bilo bi lepo ako neki mod moze da podeli ove teme. :wink:


Pozz i sve najbolje, majja :wink:


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Majestic-12 [Bot] i 35 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: