Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: malo povisen bilirubin
PostPoslato: Pet Jan 16, 2009 1:43 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Uto Jan 06, 2009 11:46 pm
Postovi: 6
Rezultati analize hepatograma i uk bilirubina su pokazale da imam malo povisen bilirubin.
ukupni 23 od normalnih vrednosti 2-21
direktni 7.2 - 0-5
Ostale analize jetre su u normale.
Inace sam sportista od 13 godine.
Dva dana pred pregled,uhvatio me je gip sa temperaturom 38,kao i mesec dana pe toga,nisam imao mnogo sna a dosta sam se opterecivao,sto je verovatno i dovelo do gripa i povisene temp.
Zanima me da li je to mozda moguci uzrok povisenog bilirubina,posto mi je doktor predlozio da idem na infektivnu kliniku da se pregledam,sto cu naravno i uraditi,ali da li neko zna vise o povisenom bilirubinu i o njegovim mogucnostima povecanja.
Da napomenem da mi je temperatura sada spala i povratila mi se normalna boja u licu.
hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jan 16, 2009 11:56 pm 
OffLine
Stalni član
Stalni član
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 12:38 pm
Postovi: 3014
da li ste u toku prehlade uzeli neki lek protiv temperature?
da li uzimate neka sredstva kao potporu treninzima?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Jan 17, 2009 12:49 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Uto Jan 06, 2009 11:46 pm
Postovi: 6
uzimao sam aciklovir jer mi je doktor konstatovao gen.herpes. 2 tablete na 4 sata. tada mi je bio 4-5 dan terapije.kao i aspirin i ferveks.
Nisam nikada uzimao nikakve suplemente

hvala jos jednom


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jan 18, 2009 1:21 am 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
Postovi: 576
Lokacija: Beograd, Srbija
Koliko sam ja upucen (vrlo malo) bilirubin kod aktivnih sportista moze da bude povisen... kada smo isli na one preglede za vojsku takva je prica bila da lekari nisu uzimali za ozbiljno ako je nekome ko se aktivno bavi sportom povisen bill.- npr. decko koji je trenirao kosarku profesionalno imao je povisen bilirubin..

Takodje zasto na infektivnu - AST i ALT su u normali zar ne?

_________________
Bye bye little lady


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jan 18, 2009 5:21 am 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Uto Jan 06, 2009 11:46 pm
Postovi: 6
jesu, alt 10 od (0-41),ast 23 od (0-40) kao i gama gt 13 i alkalna fosfata 47,to je sve u normalnim vrednostima.On mi je dao predllog da idem na infektivnu.Ja sam uzeo uput, pa cu u ponedejlak verovatno ici,medjutim nisam znao da sportisti imaju povisen taj biblirubin , iako sam mu ja rekao da se bavim sportom.
hvala na odgovorima


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jan 18, 2009 1:53 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Pon Jun 09, 2008 1:58 pm
Postovi: 168
To sto ti je povecan bilirubin to je Giobertov sindrom...nista strasno,cesto se desava kod muskaraca.....inace ako osjetis mucninu ili bol u predjelu jetre malo uspori sa masnom hranom i to je to..
Doktor ti je dao uput na infektivnu da vidi o kojem tipu virusa herpesa je rijec jer postoje dva koja sse mogu javiti u genitalnoj regiji......
Aciklovir moze izazvati povisenu temperaturu kai i samu reakciju na herpes virus cak ti je aciklovir mogao povisiti i transaminaze
sretno


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jan 18, 2009 2:29 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Uto Jan 06, 2009 11:46 pm
Postovi: 6
Bio sam kod doktora specijaliste.Radio mi je eho jetre, zuci ,bubrega i cele te regije.Sve je u redu.Bilirubin mi je spao na 15 ukupni i 3.2 direktni.Kaze da je i 23 neka gornja granica koja moze da se shvata normalom.
Vise odmora,ishrana,'manje stresa'.
Rekao mi je da nemam potrebe da idem na infektivnu.
Sto se tice herpesa on se povukao i to stalno treba voditi racuna o imunom sistemu stresu i svim stvarima koje inace uticu lose na organizam.
hvala i pozdrav


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 


Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 33 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: