Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Mar 15, 2006 12:57 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am
Postovi: 1003
Sale, istina je uvek negde na sredini.
Jer, nista u zivotu nije niti sasvim crno, niti sasvim belo, samo treba vremena pa to shvatiti. Krajnosti nikada nisu dobre, a sarkazam ne vodi nicemu.

Posebno nije lepo unapred tvrditi kako Jellena ne zna englestki, sto uopste nije tacno jer smo nas dve pricale o nekoj Lindenovoj metodi lecenja (ako se dobro secam naziva, jer je to metoda jednog laika koji pokusava da zaradi, ali, eto ima nas i takvih koji uspeju da to skinu bez da uplatimo pare koje on trazi - e, bas citanjem te metode, koja je ne znam dal` uopste i treba da ti pisem, na engleskom jeziku jer je taj tip englez - BTW, meni je smesno da se danas neko hvali kako zna engleski jezik, pa ja jedva da poznajem nekoga ko taj jezik ne zna... znaci, bas tu ima taj famozni link o benzodiazep. koji ti neprestano pises, ali to je davno, davno vec procitana tema) - samo moras shvatiti da je to pogled te doktorke na sve to, znaci to je vrlo, vrlo diskutabilna stvar i vise namenjena uskim specijanostima.

Moja deca su bila vrlo nezadovoljna zivotom u Srbiji, ali nisu lelekali vec su nasli posao i preselili se tamo gde im jeste lepse ali nikako sasvim lako, jer nigde nije lako! Svuda mora da se radi, ali kada ih posetim(o) mi vidimo da oni zive normalno (sto se tice materijalnih stvari), mada im se ne preliva kako se ovde misli i imaju niz primedbi i na tamosnje uslove zivota, a i na lecenja (ali to je posebna tema, veruj vrlo siroka tema jer se i tamo lekari drze i stite jedni druge cak i kad nisu u pravu...).

Po meni je (sto se lekara tice jer to je tema) najveci problem sto "vrana vrani oci ne vadi" - primer za to su one zarazene porodilje u Cacku (hepatitisomC), a ubrzo posle toga ja na TV gledam naseg vrlog ministra zdravlja kako o svemu tome prica kao da je to nista, kao da su dobile kijavicu koja ce ih proci... ali, na zalost...).

Eto, tu je problem.... koji se nece resiti dok se celo drustvo ne dovede u red i gde ce pedofili biti kaznjeni pa maklar nosili mantiju... e, tek tada ce i lekari odgovarati za svoje greske... AKO ikada dodjemo u stanje da budemo normalna drzava.

A dotle, ne ostaje nam nista drugo nego ici po preporuci kod onih lekera koji su strucni i koji su humani a kojih ima ovde (samo ih treba naci).
Ja sam po prirodi optimista, mada kanda da za otimizam i nema vise razloga...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Mar 15, 2006 1:58 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 02, 2005 10:18 am
Postovi: 168
Lokacija: Subotica u srcu
Moj tata je 95 lezao na urologiji sa dijagnozom-oba bubrega otkazala.
Krvna slika je bila uzasna-lekar mi je tad rekao da su male sanse da prezivi jer mu je organizam totalno otrovan.
Ugradise mu fistulu iznad sake leve ruke i navodno cekaju da zaraste da bi poceli sa dijalizom. To traje nedelju dana, cekamo da se desi cudo, a tata.. umire u bolovima.. ne jede.. ne pije.. Famozna fistula nikako da zaraste! A onda, donesose u njegovu sobu coveka sa istom dijagnozom, ugradjenom fistulom par dana posle tatine ali njemu ne cekaju da zaraste vec ga nose na dijalizu i daju mu u nogu. Kad sam to videla sinu mi kroz glavu-NEKO CEKA PARE!!
Sutradan se pojavimo sa kovertom, pa u sobu kod lekara-nije se bunio kad sam posegla za njegovim dzepom-cak se ni refleksno nije trznuo.
Taj dan popodne tati je naprasno zarasla fistula i odvedose ga na dijalizu...
Sta reci o svemu? Na ciju dusu svi oni dani koje je proveo u najtezim mukama-a vrlo dobro su znali da mu se moze pomoci.. On je umirao, a oni su cekali pare! Bar da su nam na neki nacin dali do znanja. Zar se Hipokratove zakletve sete samo uz pomoc koverte? A sto je najgore nisu bile u pitanju velike pare.
Pitam se - zar ljudski zivot za njih vredi samo toliko?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Mar 16, 2006 1:16 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2005 1:38 am
Postovi: 24
prosle godine 1. Mart... probudim se i skontam da mi desni testis stoji nize nego lijevi...u kesi napipam zadebljanje sjemenovoda i vena koje idu do testisa.. nakon dan dva pocnem da osjecam bolove u testisu, preponi i skroz do jetre ispod rebara... Odmah odem svom doktoru i kazem... Dobijem uputnicu za urologa... Odem kod urologa... skinem gace ...on me pregleda pipne dirne... kaze nije to nista popij jedan antibiotik pa dodji... ja ga pitam zasto odmah antibiotik kad nisam nikakve pretrage radio... kaze radices kad popijes...
ja popijem antibiotik i uradim krv i mokracu... sve uredno a simptomi ostali...
on mi prepise drugi i kaze poslije uradi spermokulturu... ja popijem i taj i na spermokulturi se pokaze neke streptokoke... da mi da mjesec dana pijem neke antibiotike zbog toga i da ponovim nalaz spermokulture....
ja ga opet otresem u casu i nalaz uredan - simptomi jos uvijek isti....
daj urinokulturu... uradim i to - uredno...

samoinicijativno odem drugom urologu (privatnom i jako cijenjenom (Trade Mark) (vec je proslo oko 3 mjeseca lijecenja) i ultrazvuk uredan... kaze niej to nista..... i uradi spermiogram da se vide spermiji...
Uraidim to (pokr 50% ali puno leukocita...)
tu puknem para i onda se vratinm prvom urologu da ga pitam otkud leukociti i da me jos boli... on mi da uputnicu za hirurga...
hirurg kaze preponska kila i operisu me ...
smrsam 6 kila za par dana ...
boli i dalje...
zalim se hirurgu.. kaze varikokela idi urologu...
odem ponovo prvom on kaze nije i kaze ajde zdravo niej tebi nista,,,
odem drugom... kaze nije varikokela nego je to hlamidija....
uradim test na hlamidiju, bris uretre , ureaplazmu i mikroplazmu... sve ok samo je nadje menterokokus... da mi kutiju antibiotika i kaze ajde zdravo... ja u medjuvremenu samoincijativno uradim ultrazvuk testisa.... i uredan... i taj cuveni hirurg (drugi hirurg ) mi kaze da to nije nista... i da se varikokela javlja samo na lijevom testisu....

da skratim pricu....( da bi osa mjos kod jednog interniste na pregledu koji je trazio da uradmi tesove na hepatitis jer mi je bilirubin bio blago povisen...) -SVE uredno i nemam ni jedan hepatitis...

i prije dva dana mi hirurg preko poznanika prizna da "Onda ipak nije bila KILA" Neka se javi urologu..."


dakle poslije 3 brisa u jednom danu.... 4 dana pisanja zileta... godine dana muke i bolova.... evo sad dok ovo kucam ustajao sam 3 puta da se ne bih onesevijestio jer kad sjedim bolovi su nesnosni....

2 urologa, 2 internista(jedan me pregledao pred operaciju, jedan poslije), 2 hirurga i 1 ljekara opste prakse niko ne zna sta mi je....

Mislim da ovo necete sigurno naci negdje "vani"


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Mar 16, 2006 1:19 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2005 1:38 am
Postovi: 24
napomena
nije menterokokus nego ENTEROKOKUS

pogrijesio sam u kucanju a nema Edit opcije


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Mar 16, 2006 1:47 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am
Postovi: 1003
A zasto niko ne kaze imena tih vajnih lekara?
Ako im se vec ne moze uzeti licenca (posto tako nesot ovde i ne psotoji), bar neka budu na 'stubu srama'!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Mar 16, 2006 2:05 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 1:33 am
Postovi: 1329
Lokacija: BEOGRAD
EVO SVE SAM PROČITALA I MOGLA BIH DA SE PRIKLJUČIM U KOMENTARIMA ,ALI ŠANSE NEMA DA VAS PODRŽIM SKROZ.NAŽALOST KOD NAS SU PROPAGIRANI SAMO LOŠI LEKARI SA DOBROM REKLAMOM( A ZA TO TREBAJU PARE JEL DA) .GOVORIM KAO ĆERKA LEKARA , SUPRUGA PROFESORA I LEKARA SA MEDICINE , MISLIM DA NIJE U REDU DA VI PRIČATE O TOME KO KOLIKU PLATU IMA ALI AKO VAS ZANIMA POSLAĆU VAM ISEČAK ZA KOJI RADE TI ISTI LJUDI , A ŠTO SE TIČE LOŠIH DIJAGNOZA PA I JA SAM LUTALA PA SAM ZBOG LUTANJ DOBILA I OŠTEĆENJE SRCA - JAKO JE BITNO KAKVU KLINIČKU SLIKU KAŽETE . DA BUDEM JASNIJA U TVOM OPISU ,ALI TAČNOM OPISU, SE NALAZI POLA DIJAGNOZE. PA PRAVI LEKAR ZNA O ČEMO SE RADI A ZA OSTALO ZAPITAJTE SE SAMI,PA SVAKO OD NAS JE IMAO LOŠE ISKUSTVO SA LEKARIMA , NI MENI NA ČELU NE PIŠE KO MI JE KO I GLEDAM DA TO NE KORISTIM SVAKI PUT PA SU SE I MENI DEŠAVALE NEPRIJATNE SITUACIJE, ALI DA TAKO GENERALIZUJETE I DA PLJUJETE PO PLATAMA NIJE U REDU NI MALO . DA LI STE SE ZAPITALI U KAKVIM USLOVIMA I SA KAKVOM OPREMOM ONI RADE .JA SAM NA OPERACIJI BILA USPAVLJIVANA 1999.GOD SA "KVALITETNOM " ANESTEZIJOM I OSTALE SU POSLEDICE DUGO POSLE TOGA ,A KOGA DA KRIVIM OPET LEKARE PA RAZMISLITE MALO .
A TI " VAJNI " STRUČNJACI , POLOVINA NJIH IMA OBUKU OD NAŠIH LEKARA , JA KONKRETNO ZNAM ZA ŠVAJCARSKU, NEMAČKU AUSTRIJU , FRANCUSKU I ŠVEDSKU ( TO ZNAM OD KUMA KOJI TAMO IDE PO POZIVU DA DRŽI PRAKSE I PREDAVANJA) .
OBZIROM DA SAM U TOM OKRUŽENJU NE MOGU DA SE SKROZ SLOŽIM SA OVAKVIM PRIČAMA KOJE SAM PROČITALA.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Mar 16, 2006 2:55 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 1:33 am
Postovi: 1329
Lokacija: BEOGRAD
JOŠ NEŠTO ŠTO SE TIČE BROMAZEPAMA JA SAM GA TOKOM BOMBARDOVANJA PILA UZ DORUČAK , RUČAK , VEČERU , PA SAM OPERISANA POSLE TOGA, PA JOŠ GODINU DANA .
I EVO JAVLJAM SE ŽIVA ,ZDRAVA I ŠTO JE NAJBITNIJE NORMALNA , I ZDRAVE PAMETI. IZGLEDA DA SAMO KOD POJEDINACA BROMAZEPAM IMA DELOVANJE ....... TOLIKO O STANIM ISTRAŽIVANJIMA. :lol: :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Mar 16, 2006 2:56 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 02, 2005 10:18 am
Postovi: 168
Lokacija: Subotica u srcu
Znam da su plate u zdravstvu male, kao i u svim ostalim oblastima ali to nija razlog da svoje nezadovoljstvo iskaljujete na pacijentima.
U slucaju mog oca doktor je cekao kovertu da bi ga odrzao u zivotu!!
Gospodo lekari izvinite ali ako niste zadovoljni platom u drzavnim institucijama onda otvorite privatnu ordinaciju ili pak probajte svoje znanje da unovcite na "divljem zapadu". Ako ni za jednu od ove dve varijante niste sposobni-onda, Boze moj, skinite mantil i promenite zanimanje, niste se rodili sa njim! Ako nista drugo ne znate da radite onda se zabrinite nad vlastitom nesposobnoscu i nemojte zbog toga da kinjite pacijente! Cast izuzetcima.
Na zalost u zemlji je takva situacija da je puno nas sa fakultetom promenilo zanimanje.
Ja sam gradjevinski inzenjer, bila sam asistent na fakultetu, krenula na posdiplomske, pa posto se od plate nije moglo ziveti nisam se drznula da kinjim studente i trazim pare od njih, a mogla sam, vec otisla u druge vode gde sam mirne savesti mogla da zaradim pristojnu platu.
Moj prijatelj pedijatar, ima dvoje dece supruga ne radi, podstanari su, takodje nije trazio pare od pacijenata vec pored doktorskog posla na pijaci prodaje voce..
Na zalost ali takvo nam je stanje u zemlji..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Mar 16, 2006 3:15 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 1:33 am
Postovi: 1329
Lokacija: BEOGRAD
Baš je to i dovelo zdravstvo u propast što su potencijali menjali bele mantile u radničke mantile , a oni koji su imali love pootvarali privatne prakse , potkupljivali svoja radna mesta i eto šta se dobilo LOGIKOM GOSPODO SKINITE MANTILE IRADITE NEŠTO DRUGO" vmilka . To se rešava malo civilizovanije i kulturnije a što se tiče "koverata izvolite prijavite čemu pljuvanje i generalizovanje svih.
a vidim da sam jedina koja staje na stranu najprljavije i najteže profesije jer ostali neće da se bakću objašnjavajući o nečemu o čemu se baš i nerazumete jer ja koliko vidim ovde niko nema veze sa zdravstvom pa toliko od mene GOVORILA SAM U IME SVIH POŠTENIH I STRUČNIH LEKARA SA PLATOM OD 27.000 DINARAILI OKO 300 EURA .
TO JE BILO SVE . :lol:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Mar 16, 2006 3:35 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 02, 2005 10:18 am
Postovi: 168
Lokacija: Subotica u srcu
Nisam ni pljuvala ni generalizovala, a rekla sam i cast izuzecima.
Zao mi je sto je takva situacija u zemlji.
Moja sesta je diplomirani ekonomista, prodaje stocnu hranu u maloprodaji i zajedno sa musterijama nosi dzakove! I sve to za platu od 10.000!!!
Sposobni lekari su otvorili ordinacije, manje sposobni su se zaposlili kod njih, oni naj sposobniji su otisli na "truli zapad", a najvise ispasta sirotinja koja ne moze sebi da priusti lecenje po privatnim klinikama, posto u drzavne bolje da ne idu.
Kako mogu da prijavim nesto sto je bilo pre 10godin, a nemam ni dokaza za to. Ostala je samo gorcina i ruzna secanja..
Nije nista bolje situacija ni u ostalim drzavnim institucijama, svuda ti treba poznanstvo i koverta, ali najvise boli ovo u zdravstvu jer je ljudski zivot u pitanju, a Hipokratove zakletve mnogi lekari se vrlo kratko secaju.
Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Mar 16, 2006 5:56 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Okt 09, 2005 5:49 pm
Postovi: 210
Beli mantil nosim sest godina...
U maju sam prvi put bila "sa druge strane",bila sam pacijent.
Poradjala sam se...
Iskustvo?Ukratko,doslo je do zastoja porodjaja,a oni su me jednostavno "pustili"...Da se otvorim jedan jedini prst meni je trebalo 13 sati,uz neizdrzive bolove..Nijednu jedinu injekciju nisam dobila!!!NIJEDNU!!!Samo ja znam kako mi je bilo...Ono sto obicno traje pola sata,oni najzesci bolovi,kod mene je trajalo devet sati!I svest sam gubila...Sta su uradili?NISTA...
Ali nije to strasno..Srasno je ono sto je bilo posle.
Zaradila sam unutrasnje krvarenje.Zestoko.Hemoglobin 46.Pritisak 50/30.Osecam da tonem...Samo u daljini cujem doktorku koja kaze pomalo ljutito"I sta cu sad sa njom da radim??Ona krvari unutra!"To kaze,gleda u mene i stoji.Neko spominje trasfuziju na sta ona besni:A ko ce sad u cetri ujutru da mi potpise nalog?"Padam.Kraj filma.
Jesam primila sam transfuziju.TRI BOCE!Dok su jurili nalog ja sam krvarila i krvarila.....
I oporavak je dugo trajao,mnogo duze nego kod normalnog porodjaja.Ja sam sad ok ali hemoglobin je i sada svega 93.Ali,dobro,proslo je...
Moj ginekolog je bio najblaze receno bio zapanjen!Tvrdi da se kod zastoja porodjaja uvek ali uvek radi carski rez...I da je zato i doslo do postporodjajnog krvarenja (i to u 21 veku,ironija)....Sve se to moglo izbeci.Kako?Kovertom.Znate kakvom,znate sa cim.Valjda bi tad dobila bar jednu injekciju,valjda bi me obili koji put,valjda ne bih jos uvek vukla posledice...
Valjda bi mi porodjaj sad bio lepa uspomena a ne trauma!!!!
Znamo svi da bi bilo drugacije.
A ja naivcina racunala na moj beli mantil,na nasu kolegijalnost...Naivcina!!!!!!

_________________
Andrija 24.05.2005
Andjeo moj..misic mali i sreckica moja...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Mar 16, 2006 6:28 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
Niko ovde a priori ne krivi sve doktore....naravno, dosta ih ima nestrucnih, a stanje u drzavi i nemastina......al koga za to kriviti?? Urgentni su skockali i "nasminkali", a ljudi osnovna sredstva za rad nemaju..jod, gazu, rukavice... :cry: . '97. sam imala anafilakticki...svi su se oko mene uzvrpoljili i razmisljali da li da mi daju poslednju ampulu Sinopena!!!! Ludi moji, pa u to vreme je kostala 2,5 din cini mi se. Kada se sve to sredilo, otisla sam u apoteku, kupila 10 komada i ostavila u DZ, da se nadje, ako ne daj Boze, nekome zatreba......CELOKUPNO ZDRAVSTVO NAM JE U KATASTROFI, ako nemamo vezu ili kovertu, niko nas ni ne pogleda....
Bar da svima kazu, ljudi, nemamo osnovna sredstva , kupite i ponesite sa sobom to, to i to. Odlazimo u ustanove, gde sestre vade krv pacijentima bez rukavica, i time ugrozavaju, na prvom mestu svoje zdravlje, ali i nas pacijenata. Ili, ako i postoje rukavice (obicno je to jedna, ne znam, nisam zdravstveni radnik, mozda tako treba!!??), ona je za celu smenu, i svim pacijentima se vadi krv sa istom rukavicom!!!!! Koliko ljudi ima hepatitis, koliko ljudi zna da je dovoljna i najmanja ranica koja krvari, da se hepatitis prenese, a to se desava u laboratorijama, gde svako krvari kada dodje, gde se svakom pacijentu ispusta krv, i gde svaki medicinski radnik koji to radi, svakodnevno ugrozava sebe!!????
Nisu samo lekari krivi, ali u slucaju Vmilke, jesu sigurno!!!! Svi smo se mi, bar jedanput u zivotu nasli u takvoj ili slicnoj situaciji, i svi mi ovde pricamo o svojim primerima, a ne izmisljenim, i niko od nas ne generalizuje i ne pripisuje svima i sve, ali nasa istina je da se to desava.... :cry:
Slazem se da plate jesu male, skoro svuda su takve, al kada nam se npr. na samo jedan dan pokvari kablovska ili telefon, u stanju smo da poludimo, jer mi zaboga, placamo sve to,i onda zovemo po hiljadu puta da proverimo, sta se desava i kada ce proraditi, pa se i posvadjamo, i besnimo,a ti isti radnici koji otklanjaju kvarove rade za svoje bedne plate....i sta bi bilo da i oni cekaju koverte....Primer jeste glup, ali bez tv-a se moze, a bez zdravlja ne, i bar se zamislite nad tim pitanjem, koliko gneva u sebi moze da nosi neko, kome zbog takvh stvari strada neko najblizi.... :( . A isto tako, kao sto placamo kablovsku ili telefon, placamo i zdravstveno i socijalno osiguranje, staz i sta sve ne, da bi kada nam je lekarska pomoc neophodna, dozivljavali ovakve stvari.Da se ne odvaja toliko novca u te fondove, i plate bi bile vece, i mozda bi u tom slucaju neko od nas mogao sebi da priusti i lecenje kod privatnika, gde imate svoje zakazano vreme, punu paznju doktora, i sve neophodne stvari i "alatke" koje su potrebne za lecenje ili pruzanje pomoci, a o ljubaznosti da i ne govorim.....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Mar 17, 2006 10:41 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2005 1:38 am
Postovi: 24
ja necu da spomenem imena jos odredjeno vrijeme dok ne budem zdrav... onda cu da iznesem crno na bijelo sve kako je ko postupao prema meni.. pogotovo necu da stedim privatnike jer su im suve pare legle na ruke.

dalje, kod nas je prisutan jedan fenomen.... zove se nasljedjivanje diplome... hocu da kazem da djeca cuvenih doktora samo imaju obavezu da se pojave na ispitu i isti je rijesen sa max mogucom ocjenom... eto na to je spalo nase zdravstvo... ovo ne bih govorio da nisam imao problem sa jednim takvim...

covjek daje antibiotike i gomilu lijekova bez ikakvih pretraga prije toga... ja tada pojma nisam imao o medicini ali mi je to bilo apsurdno...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Mar 18, 2006 11:58 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 02, 2005 10:18 am
Postovi: 168
Lokacija: Subotica u srcu
Nasledjivanje diploma kako Kosta kaze je prisutno na svim fakultetima ali je u zdravstvu najizrazenije.
Nekada su lekari i ucitelji bili postovani i cenjeni ljudi zato sto nije svako mogao da se bavi tim zanimanjima, a sada je sve to degradirano.
Na pedagoske fakultete se upisuju oni koji jedva zavrse srednju pa odjednom pozele da caskom zavrse i neki fakultet - ogradjujem se naravno cast izuzecima kojih je jako malo. I onda imamo nastavnicki kadar tako kvalitetan da nema deteta koje ne ide privatno na casove barem iz matematike jer u skoli ih nista ne nauce.
Na medicini se diploma prenosi sa kolena na koleno, tu i tamo poneko se uspe ufurati u celu pricu ali posto kasnije ne uspe da dodje do specijalizacije od maminih i tatinih sinova - zavrsi na zapadu kao cenjen i postovan strucnjak.
Jedna banalna stvar koja mene recimo izludjuje kod lekara je rukopis!
Toliko su puni sebe da od siline nemaju strpljenja da recepte za lekove ispisu citko da ne bi doslo do zabune. Meni se recimo desilo kad sam ostala trudna ginekolog mi prepise folnu kiselinu, a muz ode do apoteke sa receptom i vrati se sa kutijom u kojoj je bila 21 tableta. Ucini mi se cudnim takav broj, uzmem da procitam uputstvo, a ono zamislite - pilule za kontracepciju!!! Sve ovo se desava na bajnom zapadu u Italiji!
Treba ih vratiti u prvi razred, prvo da nauce da pisu, a onda sve ostalo!!
Sve vreme pricamo o strucnosti lekara, a sta kazete na higijenu i ponasanje ostalog osoblje po bolnicama?
Pre tri godine desi mi se spontani pobacaj u drugom mesecu dugo cekane i tako zeljene trudnoce. Lekar mi zakaze abortus i pojavim se ujutro na odelenju, bilo nas je desetak. Pojavljuje se sesta i pita da li je neko vec bio na abortusu, javi se jedna zenica, a ova ce na to-onda objasnite ostalima kako da se pripreme-NO COMENT! A ton je bio takav kao da prica sa prostitutkama koje su slucajno "zakacile" sa nepoznatim partnerom!! Mozete li zamisliti kakav bol sam osetila u tom trenutku, pre svega zbog gubitka ploda, a onda takvo sikaniranje...
Sam cin abortusa je izgledao kao u Kovacicevoj "Jami". Bila sam sedma po redu, kad sam usla i videla krv po podu, stepenicama, nekoj posudni ispod kreveta..onsvestila sam se.. Pa u kom veku zivimo? Zar ni za sredstva za higijenu nemamo para ili je u pitanju nemar. Probudim se posle intervencije u krevetu sa osobom X. Nismo zasluzile cak ni odvojene postelje..
Pola godine posle toga operisala sam cistu na jajniku. Jedva me probude iz anestezije, odguraju kolicima do sobe i onda mi kazu predji u krevet!
Ja u cudu, kako da predjem sama, pre svega nemam snage dva sata je trajala operacija-iscrpljena sam, drugo vise tu oko mene neke cevcice i kese strah me i da ih pogledam, a osim toga i gola sam.. Pogledam sestru i fizikalca i vidim neumoljive face, stacu pokusam da se skotrljam i naravno padnem sa kreveta.
Pa ljudi moji znam da su im male plate, ali da nemaju ni srca ni duse, mnogi od njih, a odabrali su da se bave tim humanim pozivom-ne ide mi u glavu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Mar 19, 2006 5:51 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 5:18 pm
Postovi: 13
kosta123 je napisao:
... dakle poslije 3 brisa u jednom danu.... 4 dana pisanja zileta... godine dana muke i bolova.... evo sad dok ovo kucam ustajao sam 3 puta da se ne bih onesevijestio jer kad sjedim bolovi su nesnosni....

2 urologa, 2 internista(jedan me pregledao pred operaciju, jedan poslije), 2 hirurga i 1 ljekara opste prakse niko ne zna sta mi je....

Mislim da ovo necete sigurno naci negdje "vani"


Kosta123, ti imaš takozvani "sindrom plavih jaja" (moj bukvalan prevod sa engleskog), koji inače više nije sindrom, jer se zna uzrok. Uzrok su česti seksualni odnosi, bilo klasično bilo masturbacija. Simptomi su: otečena jaja, plava ili modra boja jednog ili oba testisa, bolovi u stomaku ili jednom delu stomaka, tahikardija - ubrzan rad srca, naročito u toku bola, povišena temperatura, bol u jednoj ili obe noge, ostajanje bez daha, bol u glaviću, često mokrenje, itd. Svi nemaju sve simptome od navedenih.

Imaš puno linkova na Internetu gde vrlo stručni lekari sa Zapada objašnjavaju vrlo detaljno sve o ovome i to za ništa EUR-a. U Srbiji se ništa o ovome ne zna, jer srpskim, očigledno retardiranim, lekarima ni plata od 1000 EUR-a ni skupe igračke/uredjaji sa Zapada, ne bi pomogli da postave pravu dijagnozu, pa čak ni za ovo što je više nego očigledno. Postoji jednostavno rešenje, smanji na 1-2 puta nedeljno, a onda predji na 2-3 puta nedeljno da bi došlo do smanjenja upale prostate. Znam da će da zvuči neverovatno, ali i u ovom slučaju pomaže Magnezijum, zato što smanjuje adrenalin, tj. epinefrin (novi naziv za adrenalin). Nemoj više nikada prelaziti 2-3 puta nedeljno, to je dovoljno, pa čak i previše ukoliko si u godinama! Ukoliko te devojka tera na seks, nemoj jer je zdravlje ipak najvažnije.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 84 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: