Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: limfociti
PostPoslato: Uto Sep 30, 2008 10:51 am 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:46 am
Postovi: 8
Lokacija: Beograd
Zanima me sta znaci povecan broj LIMFOCITA u krvi?
Unapred hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Sep 30, 2008 10:59 am 
OffLine
Stalni član
Stalni član
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
Povećani su kod: virusnih infekcija (EBV-Epstein barr virus, CMV-citomegalovirus, rubeola), toksoplazmoze, hripavca, bruceloze, hronične limfatične leukemije.
Visoka razina abnormalnih (atipičnih) limfocita karakteristično se viđa kod EBV infekcija.
Naziv za povećan broj limfocita je limfocitoza.

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Sep 30, 2008 11:20 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:46 am
Postovi: 8
Lokacija: Beograd
Hvala jos jednom.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: limfociti-zamisljena...
PostPoslato: Uto Sep 30, 2008 11:51 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:46 am
Postovi: 8
Lokacija: Beograd
Evo mene opet,zanima me sta da radim i odakle da krenem?
Koji simptomi prate ovu promenu,i da li da se obratim lekaru?Koliko je ozbiljno?Malo sam zbunjena,jer nisam bas najbolje razumela sve nazive koje ste naveli.Pa ukoliko mozete,znacilo bi mi da mi malo pojasnite o cemu se radi i sta mi je ciniti :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Sep 30, 2008 11:54 pm 
OffLine
Stalni član
Stalni član
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
Pa zashto si vadila krvnu sliku? I kakva je kompletna krvna slika?
Kakve simptome imash? Zbog chega si se obratila doktoru?

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Okt 01, 2008 4:32 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:46 am
Postovi: 8
Lokacija: Beograd
U poslednje vreme sam se osecala naduveno,oteklo,malaksalo,napeto,nervozno...inace mislim da se tako osecam zbog koriscenja tableta za kontracepciju Yasmin,koje uzimam skoro 3 godine,zbog hormonskog poremecaja.Inace me taj osecaj prati skoro od samog pocetka uzimanja ovih tableta,nekada manje nekada vise,tako da se nisam mnogo uzbudjivala zbog toga... Inace sam u zadnjih godinu dana vadila krv par puta,i uvek mi je gvozdje bilo iznad gornje granice-pa sam ujendo i to htela da proverim,a u zadnje vreme su nokti na rukama i nogama poceli nenormalno da mi pucaju(dosta neprijatno i bolno),pa sam na nagovor prijateljice izvadila krv(bez konsultacije lekara)cisto da vidim da li je sve ok.

Ne znam da li je od znacaja ali cisto da napomem,da su mi pre 1,5-2 godine ustanovili da imam tahikardiju,trenutno ne mogu da nadjem izvestaj karidologa da vam dam preciznije podatke,ali ono sto ja znam jeste da sam par meseci pila presolol,pa mi je onda doktorka opste prakse rekla da prestanem jer sam mlada i nema potrebe za tim,a da u slucajevima kada se osetim lose zbog povecanog broja otkucaja u minuti popijem bromazepam od 1,5.(sto sam i cinila ali retko)



LABARATORIJSKI NALAZ
Analiza rezultat ref.vrednosti
Leukociti 5,6 4-10
Eritrociti 4,3 3,7-5,8
Hemoglobin126 116-160
Hematokrit 0,386 0,35-0,52
MCV 90 80-100
MCH 29,3 21-31
MCHC 326 315-355
Trombociti 255 140-440
LEUKOCITNA FORMULA
Segmentirani 45,9 m40-67(ovde pisu ref.vred.samo za m)
LIMFOCITI 45,6 21-40 :o
Monociti 8,5 1-10

Gvozdje 16,9 8,0-26

To bi bilo to za sada,zanima me sta sada da radim,i koliko je to sa limfocitima ozbiljno.
Hvala :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Okt 01, 2008 4:49 pm 
OffLine
Stalni član
Stalni  član

Pridružio se: Sre Jan 30, 2008 1:13 pm
Postovi: 74
larra je napisao:
LEUKOCITNA FORMULA
Segmentirani 45,9 m40-67(ovde pisu ref.vred.samo za m)
LIMFOCITI 45,6 21-40 :o
Monociti 8,5 1-10


larra,
nisam bas neki strucnjak, ali koliko ja vidim limfociti ti nisu mnogo povecani. I nema razloga za :o znas :wink:
Cesto sma dobijala ovakve nalaze krvi i limfociti su mi cesto bili malko povecani posle upala limfnih zlezda (imala saa ih par puta u zivotu, izgleda da sam limfaticni tip). Cak mi je doktorka (internista) tada objasnila da jednostavno postoje ljudi kojima su limfociti malko poviseni, ali to je za njih normalno i ne znaci nista, ne zahteva lecenje.
Mislim da ti nije nista strasno, ali cekacemo da ti i neki dokro to potvrdi. :wink:
Verovano su imala neku virozu ili imas neko zariste u organizmu.
Bez brige. :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Okt 01, 2008 4:56 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm
Postovi: 365
Nista strasno, moguce da je neka mala virusna infekcija!

Ja bih te savetovala da ods kod tvog ginekologa i objasnis mu nuspojave od kontracepcije koje dugo osecas


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Okt 02, 2008 8:13 am 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:46 am
Postovi: 8
Lokacija: Beograd
Hvala na odgovorima,ja sam se samo malo zabrinula jer su mi prvi put povecani limfociti.Sada mi je lakse :D

A sto se tice nuspojava vezanih za uzimanje kontraceptivnih tableta...Inace sam od onih koji redovno idu kod ginekologa,i par puta sam i to napomenula,cak sam isla i kod drugog ginekologa i dobila isti odgovor...hormoni mi nisu bas u sjajnom stanju tako da sam sa dve strane dobila odgovor da je najbolje da pijem Yasmin do onog momemnta kada budem zelela da zatrudnim...jer sam jednog momenta samoinicijativno prestala da pijem,i ta 2 ili 3 meseca mi je bilo jos gore...
Mada bez obzira na sve ja oduvek imam jako izrazen pms,kazu da kontracepcija ublazava simptome pms-a,mada ja nisam bas sigurna...jer u tim danima nisam svoja... :roll:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Okt 02, 2008 11:58 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
Postovi: 576
Lokacija: Beograd, Srbija
tamaraft je napisao:
Povećani su kod: virusnih infekcija (EBV-Epstein barr virus, CMV-citomegalovirus, rubeola), toksoplazmoze, hripavca, bruceloze, hronične limfatične leukemije.
Visoka razina abnormalnih (atipičnih) limfocita karakteristično se viđa kod EBV infekcija.
Naziv za povećan broj limfocita je limfocitoza.


Mogu li WBC biti blago povecani i kod drugih virusnih infekcija, kao sto je npr. hepatitis B? Sta je sa HIV virusom? Kakva je reakcija organizma tu?

_________________
Bye bye little lady


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Izdvajamo za vas:



Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 16 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: