Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: kako izgleda ziveti s nekim ko ima epilepsiju?
PostPoslato: Uto Sep 04, 2007 10:44 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 08, 2007 9:44 am
Postovi: 6
Zabavljam se vec godinu i po dana s deckom koji ima epilepsiju. Ide nam sjajno i pricamo o tome da zivimo zajedno. Medjutim, kako sam ja vec jednom neuspesno zapocinjala zajednicki zivot s osobom s kojom sam dugo bila u vezi, prilicno oklevam da ponovo pokusam. Ono sto me, medjutim, najvise sputava, je bolest. Videla sam kako izgledaju manji napadi, ne deluje mi previse strasno, jedino sto se pitam je kako to zaista izgleda na duge staze. Koliko je psihicki zamorno? Kako moze da utice na odnos? Da li ima ovde ljudi koji su iskusili tak nesto i mogu da mi opisu sta me ceka? Unapred hvala!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Sep 04, 2007 8:04 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 7:52 am
Postovi: 321
Lokacija: Pisite mi na mail
Cao, ne znam kako da opisem. Tesko je ziveti sa bolesnom osobom svakako. Znam neke ljude koji su se upornim lecenjem odredjenim lekovima izlecili od blazih oblika epilepsije. Sa druge strane svi mi smo pomalao bolesni, ili skloni da se razbolimo. Pa se covek slobodno moze zapitati "da li ce njemu sa mnom biti teze nego meni sa njim".

Mislim da kada je u pitanju ljubav ne treba razmisljati o takvim stvarima. Imas varijantu da izaberes saputnika na osnovu raznih kvaliteta, da cekas savrsenog i tako dalje. A druga varijanta je da slusas svoje srce i ne razmisljas o buducim problemima koji se pojavljuju u zajednickom zivotu. "Ljubav ne razmislja o zlu". Bolje gledaj kakav je on covek. Ako te voli i ti njega volis, mislim da biste mogli da prevazidjete sve to.

Sretniji su dva epilepticara koji se vole sto puta nego dvoje normalnih i zdravih koji ne umeju da vole i sitnicare u zivotu. Muskarac koji stvarno voli svoju zenu i spreman je da da sve od sebe da njoj bude dobro, da postane i invalid naci ce nacin da je usreci, odnosno ucini pravu stvar.


pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Sep 04, 2007 10:58 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 6:53 am
Postovi: 1809
Lokacija: canada
Nin,tesko........ali ako ga volis onda ce sve biti lakse!
Tetka mi ima epilepsiju!
Moras odluciti sama!!!!!!!!
Sretno


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Sep 06, 2007 10:19 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Postovi: 1224
NIN : sve zavisi o kakvoj formi epilepsije se radi, ima na desetine razlicitih formi epilepsije. Danas postoje jako dobri lekovi kojima se ova bolest drzi pod kontrolom veoma uspesno, i pacijenti su tako oslobodjeni u potpunosti ili u najvecoj meri bilo kakvih tegoba i napada. Naravno, zavisno od tipa epilepsije moze se govoriti i o odredjenim ogranicenjima osobe u zivotu (upravljanje motornim vozilom, zabrana alkohola, droga, cigareta itd), ali epilepsija nije nikakva stigmatizirajuca bolest a u zavisnosti da li je primarna (urodjena) ili sekundarno izazvana (mehanicke povrede mozdanog tkiva, saobracajni udesi, udarci u glavu itd) moze se ponekad trajno izleciti i ne mora nositi nikakvu naslednu sklonost za buduce potomstvo.
Slazem se sa nekim gore ko je rekao da odluku treba da baziras na osnovu toga koliko se volite i koliko ste u tom smislu kompatibilni a ne u odnosu na momkovo stanje. Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Sep 07, 2007 12:06 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 05, 2007 4:43 pm
Postovi: 235
Lokacija: MK
Eto NIN, dobila si Garfieldovo strucno misljenje i Bokijevo ljudsko razmisljanje da smo svi pomalo bolesni i skloni da se razbolimo i da ne znamo sta nas ceka u zivotu.
Moje razmisljanje je da tamo gde ima ljubavi i poverenja svi problemi se lakse resavaju.Nije djaba receno "I u bobro i u zlu".
Srecno u odluci :D
Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot] i 85 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: