Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: endometrijum, pitanje
PostPoslato: Sre Dec 17, 2008 11:36 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm
Postovi: 178
Kolika je normalna debljina endometrijuma u raznim fazama ciklusa? Trazila sam preko interneta ali nisam mogla da nadjem, pa bih vas zamolila za odgovor jer mi je jako vazno.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Dec 17, 2008 11:50 pm 
OffLine
Stalni član
Stalni član
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
To je visoko individualno!

Tanji po prestanku ciklusa, deblji pre pochetka ciklusa.

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Dec 18, 2008 12:43 am 
OffLine
Stalni član
Stalni član

Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:09 pm
Postovi: 3467
Kod zena koje nemaju problem,endometrijum je 7.dan ciklusa jako tanak.Oko 1-2mm a kasnije zadebljava da bi na kraju ciklusa tj.pred menstruaciju dostigao debljinu od 8mm.
Kod poremecaja, desava se da endometrijum jako zadeblja i tog 7.dana ciklusa,znaci na samom kraju menstruacije.


Mozda da napisete u cemu je problem pa da pokusamo da damo odgovor.Pozz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Dec 18, 2008 7:17 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm
Postovi: 178
evo ovako
18. god, prva mens. pre tri ipo god. sada krvari vec 15 dana, na UZ samo tanak endometrijum 0,40 ne pise cega.Ostalo dobro.Danas radjeni hormoni FSH 8.55 m/U/L norm vr. u fol.fazi 2.5-10,2 mens. 3,4-33,4.lutearnoj1,5-9.1
LH 11,99m/U/L fol. 1,9-12,5 men. 8,7-76,3 lut. 1,5-9,1
estradiol 91,0 pg/ml fol. 18,9 ovul. 35,5-570,8 lutearna 20,4-256
progesteron 0,99 ng/ml fol. 0,15-1,4 lut. 3,34-25,56
testosteron 51,11ng/ml norm. 14-76
prolaktin u 8h 16,2ng/ml u 11h 12,38 norm 2,8-29.2
Ranije pila tivoral zbog hipotireoze sada bez terapije pola godine hormoni uredni. Sta bi to moglo da znaci? Svi su horm. odradjeni 15 og dana ciklusa. Hvala vam puno i pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Dec 18, 2008 8:33 pm 
OffLine
Stalni član
Stalni član

Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:09 pm
Postovi: 3467
Ja nisam ginekolog i ne znam zaista da li su te vrednosti hormona u redu.Jedino sto znam je da se produzeno krvarenje moze javiti i kada se endometrijum previse istanji.
Nadam se da ce ti se javiti neko od lekara.
Srecno.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 


Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 39 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: