Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: dvostruko presavijena žučna kesa
PostPoslato: Čet Apr 24, 2008 6:14 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Apr 22, 2008 8:43 pm
Postovi: 2
Lokacija: becej
Zbog višemesečnim bolova u srednje gornjem delu stomaka javio sam se lekaru. Izvršen je gastroentološki pregled gde nisu uočena bitnija oštećenja kao i ultrazvučni pregled gde je ustanovljeno da imam netipično medijalnu postavljenu dvostruko presavije žućnu kesu koja je prazna.Osim u dva navrata prošle godine ,kada su bolovi bili kratni i jačeg intenziteta,u zadnjih pet šest meseci bol je blaga uglavnom u gornjem srednjem delu i trajanja po tri četiri dana. Ponekad bol osećam i u ledjnom centralnom gornjem delu.Na preporuju lekara isprobao sam više vrste lekova tipa Ranisan, Gastrolac,rupurut,Conrtroloc ali isti ne reaguju pošto se bol i dalje vraća
Bol nije neizdrživa,čak se navikam na nju ali psihički veoma opterećuje a posebno sleganje ramena većine lekara koje obilazim već skoro godinu dana.Lekar opšte prakse zbog neprisutnosti kamena u žućnoj kesi nema nameru da mi preporući odstranjenje žućne kese
Dali bi odstranjenje žućne kese iako je prazna pomoglo u neutralisanju bola.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: dvostruko presavijena žučna kesa
PostPoslato: Čet Feb 17, 2011 2:06 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Feb 17, 2011 1:47 pm
Postovi: 2
istiii ali isti problem ja imam,ovako da znate da je ne moguce da se zucna kesica presavije tokom zivota nego da je od rodjenja ... ne mozete nista protiv bolova,ja pijem baralgin... jedini spaaas je da ne jedete bilo sta sto je peceno na masti,jaja,cokoladu,itd. msm ne nikada u zivotu sam jako retko i u jako malim kolicinama jer s obzirom na to da je presavijena na dva dela jako joj je tesko da svari i kad unesete masno u vecim kolicinama u toku dana zucna kesica se grci i zato imate bolove... i najbolje bi bilo (dok imate bolove) da stojite a ne lezite i sedite,jer ce kao brze proci! eto toliko ja znam :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: dvostruko presavijena žučna kesa
PostPoslato: Čet Feb 17, 2011 10:40 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm
Postovi: 292
Problem s presavijenom u nalazu pise "zucna kesa u obliku bisaga" :lol: valjda kaubojska :lol: Ja sam imala bas uzasne bolove u celom stomaku, grceve u crevima slicne kao kod proliva ali bez stolice....koliko li sam vremena precucala u wc :roll: uzas jedan. UZ pregledom utvdjena presavijena zucna kesa, a regen snimkom kronicni gastritis....pa kad se udruzili....razbija!!!!
Meni lekar objasnio da ovakva zucna kesa moze da radi zaista gadne probleme nesto u smislu pomesanih "sokova" zucne kese i zeludcane kiseline i ukoliko posle th i dalje bude lose da se moze i treba operisati bez obzira sto nije prisutan ni kamen ni pesak!
Pila sam nurofen 2 tbl od 200mg sto mi je pomoglo za bol i ranitidin 150mg za mucninu. Izbacila u potpunosti crnu kafu, slatkise.....U akutnom periodu lagan jogurt i palenta bila mi gotovo osnovna krana, caj od nane mi takodjer pomogao! Smirilo se, doduse uvek imam osetljiv zeludac ali dobro je......! Kad uletim u "crveno" mislim zaglavim u kakvim slatko, ljutim delikatesama :oops: pomaze mi ranitidin, ipak retko sam "nestasna"......Ipak nekad ne odolim!!!! Dodala bi da i cesto saginjanje mi pogorsava i vraca bol a imam veliku i povrtnu i cvetnu bastu u kojoj bas radim sto iz volenja sto iz moranja :lol: tako da mi je zimi mirniji period!!! Ja se bas raspisala :oops: Mozda ce Vam moje iskustvo pomoci! Pozz!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot] i 74 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: