Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Dugotrajan, kasalj, teze disanje i kandida u grlu..POMOC
PostPoslato: Sub Feb 04, 2012 8:11 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jan 12, 2009 2:41 am
Postovi: 17
Arvine,jesi li imao koji put oralnu kandidu? Ako si se resio celokupnog problema,napisi,molim te,kako i sa cime. Koja ti je bila krajnja dijagnoza?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dugotrajan, kasalj, teze disanje i kandida u grlu..POMOC
PostPoslato: Pet Feb 24, 2012 3:52 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Feb 24, 2012 3:10 pm
Postovi: 1
ARVINE IMAM POTPUNO ISTI PROBLEM .POCELO JE PRE 35 GODINA SVRABOM U NOSU PRACENIM NAPADIMA KIJANJA, ZBOG OSLABLJENOG ORGANIZMA PRE 2 GODINE DOBIO SAM HERPES ZOSTER /OZIVEO VIRUS PRELEZANIH BOGINJA POSLE 50 GODINA/,JEDNA UPALA PLUCNOG KRILA.SEKRET IZ NOSA JE INTENZIVAN SA LEPLJIVOM SLUZI KOJA SE SPUSTA IZ NOSA U GRLO ,SVE PRACENO PODMUKLIM NADRAZAJEM NA KASALJ /KAO DA ME NEKO GOLICA PERCETOM U GRLU NEPRESTANO/.NOCU TA SLUZ SLIVA SE U OCI I USI I TAKO OD MILA DO NEDRAGA GODINAMA.
MOLIM TE JAVI MI KAKO RESAVAS TVOJ ZDRAVSTVENI PROBLEM


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dugotrajan, kasalj, teze disanje i kandida u grlu..POMOC
PostPoslato: Pet Mar 23, 2012 2:47 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Mar 23, 2012 2:29 pm
Postovi: 1
Imam već nekih 3 godine skoro isti problem kao Arvin, baš kako je opisao, nekakav konstantan osećaj iritacije u grlu i niže, svrab, kao da me češka perce. Takođe sam se bavio borilačkim veštinama i morao da batalim jer me je kašalj mnogo iscrpljivao. Pokušavao sam par meseci da se izlečim, radio razne analize, davao briseve, pio antibiotike, koristio upravo tu čini mi se Alvesco pumpicu i uzalud... No, da skratim priču i pređem na ono što vas konkretno interesuje. Da li sam našao neko zadovoljavajuće rešenje? Ne mogu reći da sam se otarasio toga, ali dosta mi je pomogla(zvučaće možda smešno mnogima) šljivovica. Ispirao sam povremeno grlo, pio po malo i kašalj je nestao. Čak se i svrab drastično smanjio, ostao je samo blag osećaj iritacije u grudnom košu/grlu, ali toliko se smanjio da je bio skoro neprimetan. Aktivirao bih ga recimo gaziranim sokovima(prestao sam da ih pijem), previše hladnom tečnošću ili prejakom fizičkom aktivnošću, mada šljivovicom sam držao u normali. Sad posle dužeg perioda mirovanja mi se postepeno navraća svrab(doduše proredio sam dosta upotrebu šljivovice). I ako pretpostavljam da ću ponovo da ga umanjim na isti način to svakako nije rešenje, možda tek pomogne nekome da bar podnese bolje muku. Dakle imam utisak kao da imam neku slabo zalečenu ranu u grlu i niže koja se lako može otvoriti i izazvati ponovo dugotrajan i veoma naporan kašalj koji me je iscrpljivao i psihički i fizički.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dugotrajan, kasalj, teze disanje i kandida u grlu..POMOC
PostPoslato: Uto Feb 26, 2013 1:39 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Feb 26, 2013 1:22 pm
Postovi: 3
Sve ove probleme koje ste Vi imali , imala sam i ja .
Kandida je uporna i trajna gljivica koju imate , a protiv svega ovoga što imate morate se boriti ishranom. Alergični ste kao i ja(Nivak Djoković) na GLUTEN(to je problem tankog creva , gde su nam resice odpale) .Nikako ne uzimati Antibiotike,kortikosteroide i antihistaminike, kao što mi je davano na kožnoj klinici.
Sa gustim sekretom ćete se izboriti tako što ćete piti enzime CHymorala.
Stalno i duboko ušmrkati u nos "Čuvarkuću"(dobro oprati dizinfekovati i sok ukapati u nos) duže vremena(najbolja biljka za sve kanale uha grla i nosa), a vežbe disanja koristite svakodnevno , kao i vežbe za vid. Yoga vežbe svakodnevno i bićete zdravi.Pozdrav.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dugotrajan, kasalj, teze disanje i kandida u grlu..POMOC
PostPoslato: Sre Feb 27, 2013 11:28 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm
Postovi: 619
Kao mala imala sam ceste upale grla bez gusenja.
Kasnije se proredilo ali mi je grlo i isajni putevi ostali osetljivi.
Ne pusim,ne pijem gazirano...Prosle goine u avgustu sam pocela da kasljem i popila nekoliko vrsta sirupa.U decembru se kasalj ponovio.Skoro uvek imam nadrazajno kasljucanje(kao da mi je to tik)ali zato dobijem i napad kaslja skoro do povracanja i bola u porebrici.Imala sam i bolove u grlu tako da sam pila i antibiotike.Privremeno se kasalj povuce pa se opet pojavi.
Isla sam dva puta kod pulmologa i posle spirometrije i bodypletizmografije rezultat je u granicama normale.Pulmolog mi nije dao terapiju a poslao me na ORL gde mi je prepisan Avamys nazalni sprej i Aerius.Koristila sam mesec dana i prestala>radjem je alergo test koji je bio pozitivan na grinje.Pre dve godine je bio negativan a tada mi je pulmolog da Singulari koji nisam pila.Ovaj put pulmolog(drugi)nije prepisao terapiju i rekao da mu je slucaj sa stalnim kasljem a odlicnim rezultatima pretraga nepoznat!
Pluca nisam snimila a pre par dana uradila analizu sputuma gde je bilo eserihije colli.danas sam ga ponovila.
Pre par meseci takodje je u ispljuvku bilo eserihije ali su rekli da ne treba leciti jer je u malom broju.Kad sam tada ponovila analizu nije je bilo.

Da li je moguce da ona izaziva kasalj?Imam utisak da mi je nesto u dusniku ali ne mogu dobro da iskasljem.Naidje mi napad kaslja od sat vremena gde se trudim da izbacim neki beli sekret(mlecni) a ponekad je bledo zuckast.

Kupila sam i inhalator ali samo sam probala NaCl i pantenol.Cini mi se da od toga vise kasljem a da mi prija toplo inhaliranej sa cajem od bosiljka....

Guse me jaki mirisi parfema,benzina,dima......i vec su mi pluca umorna a u gornjem delu posle tog napada kaslja imam osecaj kao da mi je sve izgrebano,prosto me pece.

Zaista ne znam sta da radim?Da pijem tablete Chymorala,Fluimucil....?Ne znam zaista.Da snimam pluca na svoju ruku?
Da ubacim pumpicu?
Molim vas da mi date neki savet.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dugotrajan, kasalj, teze disanje i kandida u grlu..POMOC
PostPoslato: Uto Sep 24, 2013 3:21 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Sep 24, 2013 3:16 pm
Postovi: 1
Isti problem me muci vec tri meseca golicanje u grudima i suv kasalj,pogorsalo se kada je pocela ambrozija,curenje nosa resio sam sa lekom koji se zove 'Avamys',ali kasalj je ostao i golicanje u grudima i otezano disanje je ostalo,sada pijem sirup od bokvice i on malo pomaze..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dugotrajan, kasalj, teze disanje i kandida u grlu..POMOC
PostPoslato: Čet Jun 26, 2014 10:09 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm
Postovi: 619
Pozdrav,zaboravili ste temu potpuno.Niko vise nema problem?Blago vama ,recite kako ste resili to?
Ja imam i dalje i sve cesce.Budim se nocu,kasljem,ispljuvavam,izduvavam,sliva se u grlo...susti u plucima...kratko receno,uzas!
Radila letos test sa metaholinom na KCS i psve je u redu,tacnije nema potvrde za astmu i niko ne prepisuje pumpicu a meni problem traje.Prepisali su mi Singular koji sma pila dva meseca i nista posebno.Jedini mesec kad nisam kasljala je januar.....i posle je opet krenulo i u poslednjih mesec dana moram da upotrebim Ventolin da pocnem da disem normalno,zaustavim kasalj i naspavam se.Ali,on valjda ne sme vise od tri puta dnevno i nije lek vec samo kratkotrajno resava problem.Niko do sad nije prepisao neku terapiju za astmu vec se sve vrti oko nosa,rinitisa i devijacije.....
Sad sam isla kod jedne dr koja mi je rekla da krenem sa Alvescom i Xsyzalom i da uradim bronhoprovokativni dilatacioni test?(ne znam koja je razlika izmedju njega i provokativnog testa)?

Kad je najbolje da se uzima Alvesco?Ujutro ili uvece s obzirom da mi je receno da Ventolin uzimam po potrebi a Alvesco stalno.

U ispljuvku ima Candide tako da uzimam Daktanol.Ako neko ima savet za Alvesco neka mi kaze.Hvala.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dugotrajan, kasalj, teze disanje i kandida u grlu..POMOC
PostPoslato: Čet Dec 31, 2015 11:24 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Dec 31, 2015 10:14 am
Postovi: 1
Ja imam isti problem kao Arvin, s tim sto je taj osecaj nelagodnosti (grlo i 10cm ispod) pracen mucninom. Ujutru najvise jer mi se cini da sam se nagutao sekreta, i onda jos tako 2-3x u toku dana. To me je bas psihicki lomilo (prosto nisam znao da l se vise tripujem il mi je to stvarno), jako los osecaj. Najgore mi je bilo dok su mi i pluca reagovala jer ja imam blazi oblik astme. (koristim Symbicort kao redovnu terapiju i sad se inhaliram berodualom). Trenutno pijem Klacid MR 500, pluca se smirila, generalno mi je bolje. Sekreta uvek imam a i te mucnine i blage drhtavice su jos uvek tu, doduse manjeg inteziteta nego pre. Pitam se da li ce i to za koji dan prestati. Hmm...

Proslo je bas dosta vremena otkako je Arvin zapoceo ovu temu. Interesuje me kako ste se na kraju svi vi izborili sa ovim problemom, koja je bila dijagnoza? Bilo bi super da cujemo i Arvina.

Pozdrav.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 82 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: