Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: voda
PostPoslato: Čet Mar 16, 2006 2:53 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Okt 09, 2005 5:49 pm
Postovi: 210
Mame,do kad se deci prokuvava voda?Sta mislite o zasladjivanju ili dodavanju nekoliko kapi limuna u vodu?A sta mislite o davanju ovih izvorskih ali fabrickih voda tipa "Rosa"?Da li se i one prokuvavaju i do kada?Pozdrav!!!!

_________________
Andrija 24.05.2005
Andjeo moj..misic mali i sreckica moja...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Mar 16, 2006 4:31 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 12, 2005 3:35 pm
Postovi: 72
Ja dajem Rosu od pocetka, nezasladjenu i bez limuna. Kuvam na cesmovaci. Kada je beba imala 4 meseca pocela sam da dodajem par kapi limuna vocnim kasicama zbog vitamina C, ali se uvek pojavi mali ojed ispod pelena pa sam odustala od toga (a i kazu da ne treba davati limun i naranzu do prve godine, kod nas se pokazalo da su u pravu). Secer ne treba stavljati ni u sta, pa ni u vodu - zubi, opadanje imuniteta, stvaranje losih navika od pocetka... (ja uvek kombinujem slatko i kiselo voce pa uvek bude taman zasladjeno :) ). Od skora sam pocela da stavljam malo maltexa (prirodni jecmeni slad) u zitarice i ruzne cajeve (npr. od belog sleza). On ne samo da ne pravi stetu, vec je i koristan - vitamini, minerali, pomaze pri iskasljavanju... tako da ako bas mora moze se on dodati vodi ali mislim da je bolje da se dete navikne na ukus vode (tj. pomanjkanje ukusa :) ).

Pozdrav savesnoj mami mariji_r!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Mar 16, 2006 5:33 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Okt 09, 2005 5:49 pm
Postovi: 210
Hvala puno...Nama je doktor rekao da moze da uzima i pomorandze i limun i mandarine....Mandarine smo malo probali i nije bilo problema ali nije bas ni odusevljen...Limun jos nisam..Neka,ima vremena...Ponudila sam mi Rosu.Pio je bolje nego onu fuuuuj prokuvanu ali opet nije Bog zna kakva kolicina...On stvarno cistu vodu moze da popije samo toliko da ugasi zedj,a ostatak sa zadovoljstvom duva meni u lice....Ja se stalno zalim da on pije malo vode ali doktor me ubedjuje da verovatno pije koliko mu treba jer je skroz ok bebac.Valjda ce kad jos malo poraste,kad se smanji mleko a skroz uvede ishrana "za velike" valjda ce se tad normalizovati i kolicina vode koju unese...Jos jednom,hvala na pozdravu i odgovoru!

_________________
Andrija 24.05.2005
Andjeo moj..misic mali i sreckica moja...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Mar 19, 2006 9:54 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Nov 19, 2005 12:05 am
Postovi: 26
Lokacija: Atina
Ja sam mojoj Zoi prokuvavala vodu 10 minuta do 6.meseca i sad joj je samo prokuvam iako mi je pedijatar rekao da nema potreba vodu prokuvavati od 6.meseca.Bitno je takodje kakvog je kvaliteta voda u mestu u kojem zivite.Mi jedemo pomorandzu i limun bez problema i ja mislim da sve zavisi od deteta.Jao marija r i ja imam problem sa vodom,pije samo 50mg.-60mg.dnevno i ja brinem da li je to malo ali,kad bolje razmislim do 6.meseca nije ni pila ni jela nista osim mog mleka,pa valjda im treba vremena da se naviknu!Sada je stara 9 meseci.
CMOKICI!!! :)

_________________
dragana i zoi 17.6.2005.
mamina najveca ljubav na svetu!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Mar 20, 2006 9:23 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 3:42 pm
Postovi: 368
Lokacija: Bgd
ja sam od pocetka davala ne prokuvanu rosu, tako su mi rekli u porodilistu i da kucnem u drvo sve je ok, vodu doduse dozivljavaju kao najtezu kaznu, ali ja im tu ne mogu pomoci, a i kad su zedne ne pitaju sta piju, vec sve piju, tad moze i caj :D

_________________
double trouble is my life


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Mar 21, 2006 2:27 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 02, 2005 10:18 am
Postovi: 168
Lokacija: Subotica u srcu
Mi imamo komsinicu koja je 2nedelje starija od mog sina (juce napunio 17 meseci) oboje su sisali i do sestog meseca ni gutljaj vode popili, a onda je ona pocela da jede cvrstu hranu bolje od njega i da pije vodu, sok, caj-sta god joj se ponudi, a moj sin do godinu dana jedva da je pio dnevno 100ml i to iskljucivo vodu :cry: !! Svaki put kad bi videla malu sa flasicom u ruci onom od 250ml punom caja, pa kad bi mi njena mama jos rekla da ih popije nekoliko na dan-sto je za nas bila misaona imenica-padala sam u depresiju :roll: .
Moja mama je uvek govorila da ne treba da brinem jer on nema za cim da pije vodu posto je do 13 meseci jos uvek sisao, a cvrstu hrahu vrlo slabo jeo i bila je u pravu!
Sad se tako slatko napije vode-nazdravlje mu bilo! :P
Tako da, mame nemojte da brinete sto ne piju vodu, verovatno piju dosta mleka, a posto su jos uvek mali spremate blago posoljenu ili neslanu hranu, ali kad krenu da tamane hranu za odrasle otvorice se dizne i za vodu!
Na temu prokuvana ili ne mogu da kazem da mi nismo prokuvavali ali smo pili flasiranu. Ako je razlog prokuvavanja mikrobioloska ispravnost onda u slucaju flasirane vode nema razloga za tim-naravno treba kupiti neku kvalitetniju... :-?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Mar 21, 2006 3:32 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Okt 09, 2005 5:49 pm
Postovi: 210
Hvala vam svima,nadam se da ste u pravu i da ce kad jos malo poraste i kada se jelovnik "konkretizuje",da ce se tada i kolicina popijene vode povecati.Inace,presli smo na Rosu,nije se bunio ali situacija je samo malo bolja,jedva predje pedeset grama dnevno.Ali dobro necu da dramim...S druge strane,on pije jos uvek ujutru i uvece Humanu,tako da kroz nju dobije 2X200 gr vode,a tu su i sokici,pa supice...(Sad se ja kao tesim.......)Ipak,hvala vam svima....

_________________
Andrija 24.05.2005
Andjeo moj..misic mali i sreckica moja...


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 19 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: