Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: streptokoke u nosu
PostPoslato: Čet Feb 21, 2008 10:06 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 12:26 am
Postovi: 10
moj trogodisnji sin ima pneumokoke u nosu vec skoro godinu dana.Po antibiogramu reaguju samo na hinolone zbog cega nam je doktor dao marocen kapi koje mu nisu po mogle.Mazali smo i fusidin itridem mast i hloranfenikol i nista nije pomoglo stalno su tu i sve su otpornije.Na kraju su nam rekli da je normalno da ih bude u nosu.JA bih se i pomirila sa tim da njega ne svrbi nos koji cesa do krvi narocito nocu zbo cega mu se stvaraju neke krastice u nosu.Ne znajuci valjda sta vise da radi doktor nam je dao sinoderm mast i rekao nam damu nedamo da cesa nos jer je to ruzna navika(kakva crna navika kada se i nocu u snu cese dok mu ne podje krv).MOlim vas pomozite?Jel imate iskustva sa ovim problemom i sta ste radili?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Feb 21, 2008 9:40 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 4:28 pm
Postovi: 420
Dok se ne javi neko od lekara pokušaću da ti odgovorim...Naime, kao dete sam imala česte streptokokne infekcije grla i nosa i nikada se moji roditelji-inače, zdravstveni radnici-nisu zamlaćivali sa kremicama..,već sam bila pokrivana sa ozbiljnim dozama antibiotika. Prošle godine kada su mom sinčiću otkrivene kolonije streptokoke u nosu-živeo vrtić-po antibiogramu mogao je da primi penicilinske preparate i Hemomycin. Nikakve kremice nam nisu savetovali-kreme su slabije koncentracije i usled češćeg korišćenja mogu dovesti do rezistencije jer se bakterije naviknu na malu i nedovoljnu da je uništi dozu antibiotika- već su ga odmah tretirali Hemomycinom. I posle deset dana bris je pokazivao da su bakterije uklonjene. Pri tome, mislim da je priča da je normalno da u nosu vazda postoje stafilokoke neozbiljna i nekorektna.
Za početak, ponovite bris nosa i na osnovu antibiograma odlučite se za antibiotik koji će dete oralno uzimati i možda bi bilo dobro da se posavetujete sa još nekim pedijatrom u vezi sa zdravljem svog sina.
Sve najbolje
Ksenija


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Feb 21, 2008 11:16 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 12:26 am
Postovi: 10
HVALA NA ODGOVORU ALI JA SAM ZABORAVILA DA POMENEM DA JE OD SIRUPA PIO SINACILIN,PANKLAV I DA TO NIJE POMOGLO.PO ANTIBOGRAMU STREPTOKOKE POKAZALE SMANJENU OTPORNOST NA NA PENICILIN.CULA SAM DA JE HEMOMICIN DOBAR ALI NIKAKO DA NAM GA DAJU.DO TADA CESANJE SE NASTAVLJA


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 21 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: