Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Pojava ispupcenja iznad testiha,molim hitno za savet!!!!!
PostPoslato: Uto Jul 28, 2009 11:32 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jul 28, 2009 11:20 pm
Postovi: 3
Postovani,
Molim za savet u vezi ispupcenja iznad testisa kod dvomesecnog decaka.Naime,problem se pojavio danas.Zapazila sam blago ispupcenje,otok iznad levog testisa.Za par sati krecemo na put automobilom koji ce trajati oko 15 sati.Procitala sam negde da ukoliko je u pitanju preponska kila moze doci do ukljestenja creva(ako sam dobro upamtila) sto moze dovesti do komplikacija.Prvi simptom je izostanak stolice i povracanje.Tada se hitno treba javiti lekaru.Mene zanima,koliko je to hitno?Da li moze da se saceka par sati ili se moramo istog trenutka uputiti lekaru.Od pojave te otekline nije proslo 24h.Decak je dobro,nema temperaturu,ne povraca,ne place.
Hvala u napred


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jul 29, 2009 12:47 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 4:28 pm
Postovi: 420
Sa preponskom kilom nikada nisi načisto-može da miruje mesecima a može doći i do uklještenja koje ne mora da prati povraćanje i izostanak stolice ali sigurno je propraćeno užasnim, konstantnim plakanjem koje može da traje sve dok se kila ne reponuje. U slučaju uklještenja pravilo je da se dete najhitnije moguće odvede kod lekara, hirurga.
I da, u slučaju uklještenja ne pokušavajte da reponujete tj. vratite kilu sami.
Sve najbolje
Ksenija


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jul 29, 2009 1:22 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jul 28, 2009 11:20 pm
Postovi: 3
Hvala na brzom odgovoru!!!Ali kako da znam ako dodje do ukljestenja?Da li je plakanje jedini znak???Znate li u kom roku moram da se javim lekaru?Zanima me to posto sutra krecemo na put,automobilom koji ce trajati oko 15-18h.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jul 29, 2009 1:40 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 4:28 pm
Postovi: 420
Na moje pitanje doci kako ću znati da je došlo do uklještenja, kiselo se nasmejao i rekao-znaćeš po plakanju...Mom sinu se uklještila kila u večernjim satima iz čista mira i vrištao je bez daha sve vreme koliko nam je trebalo da dođemo do bolnice...a to je bilo nekih pola sata vrištanja. Iste noći smo poslati u Beograd i u toku narednog dana je operisan.
Pazi, vi možete krenuti na put i velike su šanse da će sve biti o.k ali u slučaju da primetiš da je mehur na preponi uvećan ili tvrd, javi se što hitnije lekaru gde god da ste.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jul 29, 2009 6:59 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jul 28, 2009 11:20 pm
Postovi: 3
Danas idemo kod doktora pa cemo videti sta on kaze.Mada sam skoro sasvim sigurna da je u pitanju kila.Oteklo jeste ali nije tvrdo kako ti Ksenija rece.Miran je,veseo.Mada,izostala je stolica od jutros.Okupan je sinoc i spavao je od 22:30 do 06:00 u kontinuitetu.Piskio jeste ali stolice nema.Mislim da se to prvi put danas desilo.E sad,postoji jos jedan problem.On ima i grceve.Ali,nadam se da cu ukoliko dodje do plakanja usled ukljestenja uspeti da razlikujem plac.Vi ste znaci poslati u bolnicu,odnosno operacija je izvrsena narednog dana.Sto znaci da se sve odigralo u nekih 24h i vise???Oprostite sto zapitkujem ali...prva mi je beba a i ovako nesto nisam imala prilike da vidim kod drugih.Zabrinuta sam veoma ali se nadam da ce biti sve ok,samo da stignemo do Srbije.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Avg 10, 2009 1:31 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 07, 2005 2:29 am
Postovi: 150
I moj sin je imao preponsku kilu od rodjenja, s tim sto nas je pedijatar zavlacio da je to setajuci testis. Ponekad se pojavljivala, a bas kad smo ga vodili kod hirurga i na UZ se povlacila, tako da je kasno konstatovana. Kad se uklesti, prepoznaje se po tome sto beba neutesno place, uvija se, skuplja nozice.

Operisali smo ga u Tirsovoj. Popodne je vec bio kod kuce, a za nekoliko dana je bio kao nov. Nekoliko meseci posle operacije se ni ne poznaje oziljak. Sve najbolje i operisite ga sto pre.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 58 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: