Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2
Autor Poruka
 Tema posta: Re: pentaxim vakcina
PostPoslato: Čet Sep 15, 2011 10:42 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 07, 2005 2:29 am
Postovi: 150
Nijedna vakcina ne stiti 100%, tako da itekako dovode i tudju decu u opasnost, a, ako cemo bas da teoretisemo, i one koja iz opravdanih razloga ne smeju da prime, tipa, alergicna na neki sastojak vakcine ili sa hronicnim bolestima, stare ljude...
Organizovano vakcinisanje nije neciji cef, vec se sprovodi planski iz ovih razloga koje sam navela.

Ne bih da izgleda kao da se prepucavam i pametujem, samo ne mogu da svarim price o teorijama zavere i mudrovanja raznih vrsta.
Pozdrav, i oprostite ako sam zazvucala grubo.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: pentaxim vakcina
PostPoslato: Čet Sep 15, 2011 9:47 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 12:03 pm
Postovi: 232
Dok nisu kapitalna slova nema ljutiš :) Kao što sam rekla ja sam za vakcinaciju i moje je dete primilo sve po planu, al konkretno kada je bilaaktuelna priča o gripu dete je bilo još beba kada smo pričali sa pedijatricom ona je sama rekla da je vakcina jako rizična za bebe jer iako na očigled beba može biti savršeno zdrava može imati recesivni gen recimo daunovog sindroma a vakcina ga aktivira i on prelazi u dominantni, postavila nam je pitanje da li je neko unazad ne znam koliko kolena imao dete sa daunovim sindromom i ja nisam imala odgovor jer me je otac napustio i majka se razvela sa mojih mesec dana i nikad ga u životu nisam upoznala kao ni njegovu porodicu.Pedijatrica je zbog toga preporučila da se ne vakciniše beba jer je rizik jako velik i dala nam papir sa simptomima gripa i kako postupiti pri nezi pacijenta i objasnila nam je konkretno da ima gomila dece na kućnom lečenju bez ikakvih komplikacija.Da ne dužim tolko, razumete situaciju koja se desila nije filozofiranje, nije hir, nije alergija al sam odlučila da je mnogo veći rizik ako je primi zato što sam bila upoznata sa rizikom.Mislim da je redovna vakcinacija jedno i da treba da ostane obavezna a sve ostalo treba da bude izbor.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: pentaxim vakcina
PostPoslato: Pet Sep 16, 2011 11:36 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm
Postovi: 324
sofia je napisao:
A mene interesuje da li ti sto smatraju da decu ne treba vakcinisati daju deci antibiotike i ostale lekove.

Moja deca ne piju lekove, ni antibiotike, ni protiv bolova, ni za spuštanje temperature itd. Sa bakterijskim infekcijama se borimo na druge načine. Antibiotik bi došao u obzir u slučaju da posumnjam na meningitis. Za druge, koji možda nemaju moje znanje i iskustvo, a opet ne žele AB za svaku sitnicu, bi ga preporučila i u slučaju upale pluća ili bubrežnih čašica. Ostatak populacije ionako radi kako doktor kaže.

Nedavno smo bili u situaciji kada su nam rutinski prepisali AB. Podigla sam ga u apoteci (živim u banana republici, gde lek s recepta mora da se podigne inače možeš da si zakomplikuješ život; informaciju nisam proveravala, bilo mi je lakše da podignem lek, koji sada stoji kod kuće) i nijedne sekunde nisam pomislila da bi ga dala detetu. Veća je bila borba s doktorkom koja je, umesto da se bavi čišćenjem rana, solila pamet o vakcinaciji.

Poznajem i one koji postupaju kao ja, a poznajem i one koji nevakcinišu jer su negde nešto čuli, pa tako trče doktoru za svaku temperaturu. Ja sam za slobodan izbor. U većini demokratskih država je tako. Tako se roditelji ne bi krili, otvoreno bi razgovarali s pedijatrima i oni koji nisu sigurni u svoje razloge bi vrlo brzo "naseli" na medicinske argumente.

Meni se čini opasnija situacija u kojoj lekari ignorišu simptome bolesti protiv kojih se deca vakcinišu, jer za njih važi vakcinisano je = ne može da oboli od te bolesti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: pentaxim vakcina
PostPoslato: Sre Sep 28, 2011 11:19 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Sep 28, 2011 11:07 pm
Postovi: 1
Ja sam htela da pitam, Moja beba je rodjena 10. juna zbog visokog stepena fizioloske zutice morala je da primi plazmu, medjutim pojavila su se anti tela pa je bio u inkubatoru tri dana dok se nije oporavio. Zbog primljene tecne plazme nismo primili vakcinu do sada 27. septembra bcg.. trebali bi da primimo sl. nedelje di te per... Da li sme da primi di te per zbog primljene plazme? da li se di te per vakcina razlikuje po sastavu od pentaxima ili je razlika u broju uboda?


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 22 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: