Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 118 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Nov 22, 2007 3:10 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 4:28 pm
Postovi: 420
Hm, interesantno, od kada epiteti pišu spojeno ili razdvojeno? Nisam znala da imaju i tu sintaksičku funkciju...kao i na sposobnost pisanja. :wink:
Eto šta se dešava kada u brzopletoj žurbi želiš nekoga da ispraviš pa se sapleteš i pogrešiš :oops:
Hajde majke, Dea nije bila isključiva ni u jednom svom postu....ne znam zbog čega i na osnovu čega mislite da imate pravo da je etiketirate...ili maliciozno komentarišete.
Sve najbolje
Ksenija


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Nov 22, 2007 3:44 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 20, 2007 8:47 am
Postovi: 120
Pa ispade da su jadna nasa deca koja nemaju mogucnost da se hrane kupovnim kasicama, jer zaboga po krompiru setaju misevi, pa sad ako ja svom detetu kuvam krompir ovde u Srbiji ili bilo gde, onda sam ja stvarno skot prema svom detetu. Treba da je hranim konzervansom, i kasama sa dodatkom secera i soli. Jedno je reci "Necu, nemam vremena, lakse mi je", a nesto sasvim drugo ubedjivati jos da je sve to kvalitetnije od sveze pripremljenog obroka.

Sve najbolje i tebi, Ksenija :lol:

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Nov 22, 2007 3:51 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 20, 2007 8:47 am
Postovi: 120
Uostalom, ni mi nismo iskljucivi, kao sto smo vec naveli i mi nasoj deci povremeno dajemo kupovne kasice, ali to kao "jao, jadna deca u srbiji ona jedu kasice nizeg kvaliteta... i ovde to pedijatri toooplo preporucuju" to moze da mi prica ako zivi na Mesecu. Pa imam i ja rodjake u Nemackoj, i u Svedskoj, i nigde, bas niko ne preporucuje kupovno nad svezim. Ima i drugih nasih ljudi bas po forumima koji zive sirom sveta, pa kuvaju svojim bebama.

a ispravka bese apropo spominjanja neke tamo diplome. da nije potencirala svoje "obrazovanje" ne bi mi palo na pamet da spominjem bilo sta. nego me od nekog jaaako obrazovanog to bas vrlo uznenadilo.

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Nov 22, 2007 5:16 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 4:28 pm
Postovi: 420
Eto, baš nešto imam vremena za piskaranje pošto sam brzopotezno na'ranila dete jednim hamburgerom...i poslala na spavanje da ga lakše svari :wink: Zezam se, naravno....
Daleko od toga da se prijavljujem kao neki Dein drveni advokat, ali ako pažljivije pročitate njene postove uočićete da-
- ni u jednom postu nije izričito tvrdila da su kupovne kašice bolje u odnosu na kućnu varijantu spremanja hrane...ona je samo izrazila zabrinutost u odnosu na kvalitet povrća na pijacama, odnosno izrazila žal što nije u mogućnosti da svom detetu da provereno povrće iz bakine bašte. Kad tako postaviš situaciju, onda je između-ma, dete, sve je to iz moje bašče, provereno, neprskano, jutros ubrano, a šargarepa, sine k'o upisana, glatka, sočna ni jednog crva na vidiku logično da se okreneš ka kupovnoj kašici, koja je ipak prošla kroz rigoroznu kontrolu kojekakvih inspekcija....posebno kad živiš u inostranstvu.
- ni u jednom postu nije tvrdila da je mrzi da skuva detetu
-da pri tome nije isticala svoju diplomu i obrazovanje već je samo napomenula profesiju kojom se bavi kao odgovor na provokaciju da je naivna i podleže šarenim reklamama.....i ima toga još.
Ne znam zašto ste se našle tako prozvane, postoji verovatno neki opravdan razlog koji vas žulja pa ste potpuno promenile teze i vrtite se u začaranom krugu nerazumevanja.
A što se tiče naše jadne dece iz Srbije....činjenica je da imamo loše pelene, da se određeni, tačnije mnogi brendovi drastično razlikuju, što mogu sa sigurnošću da vam potvrdim jer me brat snabdeva sa raznim artiklima iz Kanade i to su zaista proizvodi za dva sveta.
Kad si već spomenula krompir...odavno više nema kvaliteta krompira niti sorti paradajza, paprike, zelena iz mog detinjstva ili ono što pamtim da je raslo u našoj bašti. Seljaku se ne isplati da sadi paradajz jabučar ili pravi grašak šećerac, jer je osetljiv, ne daje dovoljno prinosa i mic po mic svi su prešli na hibride. A to ti je ono divno i krasno povrće, lepo k'o na slici, bez kvrga, fleka, crvića....za koje ti uz dobronameran smešak tvrde da ga i njihovi unuci ćopaju.
I nemoj da te neko laže da seljak jede ono što iznosi na pijacu...svi oni imaju u sklopu svoje kuće bašte koje obrađuju za svoju dušu i stomak...bar je tako u većini sela u Vojvodini.
I nemoj misliti da te seljak neće slagati...pa nije blesav da sa tobom ćakula o karenci koju nije ispoštovao do kraja jer su najavili kišu ili grad ili neku drugu nepogodu.
Dakle, poenta ovog posta je da ste sve tri u pravu samo ste se malo izgubile u prevodu.
Ajd, nazdravlje, moram da budim dete da ne bih imala igranku do zore.
Ksenija


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Nov 22, 2007 6:40 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 5:58 pm
Postovi: 61
Lokacija: Beograd
Nemam razloga da se branim, ali ipak osećam potrebu da se odbranim, jer sam prozvana da sam maliciozna i svakakva samo zato što sam branila svoj stav. Ovako ja gledan na stvar:

Dea je tvrdila da se kašice Hipp i Nestle prave samo i isključivo od hemijski potpuno neobrađivanih namirnica. Tvrdila mi je da na Hipp i Nestle etiketama kod nas i u Nemačkoj piše nešto potpuno drugačije. Isto tako mi je tvrdila da bi ona svakako umela da pronađe podatke i dokaze o suprotnim tvrdnjama, jer je ona novinar.

Ja nisam novinar, ali sam za 15 minuta uspela da nađem gomilu dokaza da se kašice pomenutih proizvođača prave uglavnom od prskanog voća i povrća, kao i da se živina koječime hrani. Isto tako sam proverila etikete u Nemačkoj (mogu se naći na zvaničnom Hipp sajtu) i našla da isto piše što i kod nas.
A to što je Dea iz teksta sa linka koji sam ostavila, izvukla dva pasusa od celog teksta potpuno van konteksta, to smatram posebnim bezobrazlukom. Čak i u onom delu koji je citirala piše da "flašice (gotova hrana) ne moraju po svaku cenu da se izbegavaju", dakle da detetu neće ništa biti ako povremeno, kada nije zgodno kuvati, pojede gotovu hranu. Naravno, Dea je namerno izostavila delove teksta gde se spominju dokazani faulovi renomiranih proizvođača dečije hrane. Neko ovde baš voli da se pravi lud i da zamenjuje teze, a to nisam ni ja, a nije ni Skywalker.

Dea je takođe tvrdila da ona može da nabavi potpuno provereno "organic" voće i povrće, ali da to ne želi da kupuje. Izvinjavam se, ali sam sigurna da je to znak da je njoj manje stalo do toga šta dete jede, nego do njene udobnosti. Iako su takve namirnice dosta skuplje, sigurna sam da kod Dee nije problem u novcu, jer beba ne može toliko da pojede da ona tu razliku u ceni oseti kao ozbiljan udarac na kućni budžet.

Krivo mi je što sam dovedena u situaciju da budem maliciozna, da se natežem i preganjam. Ali ne mogu da trpim da me neko prvi ludom.
I da, bocnula je tamo gde boli. Boli me kad neko izbacuje prazne floskule, frlja se neproverenim i krajnje proizvoljnim tvrdnjama, optužuje i hvali bez ikakvog pokrića. Tako tipično za mnoge priučene novinare...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Nov 23, 2007 3:07 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 21, 2006 9:58 pm
Postovi: 272
Citam vase postove i ni ja ne mogu a da se ne umesam, dakle:
da nisam bila u inostranstvu pa da mi neko kaze da je stvarno tako sve tamo zdravije od ovog ovde naseg pa da mu poverujem ali unazad 10-ak godina bila sam preko leta pa i zime kod sestre u Svajcarskoj i po prodavnicama ( Migros i sl.) nisam videla zrelu jabuku, krusku, breskvu, kajsiju, lubenicu, dinju, paradajz i da ne nabrajam.Tamo je sve to zeleno kada ga kupis pa tek posle nekoliko dana moze da se jede. Paprike su kao nacrtane, mesnate lepe crvene, zute, zelene ali kada ih probas bljutave kao i sve ostalo gore navedeno. Zrelo voce smo jedino kupovale od seljaka koji ti daju korpu da sam naberes ( tako smo kupovale ribizle, maline,jagode ) i to je onda u pola cene a isto to moze da se kupi i po prodavnicama samo skuplje. E sad da li oni to prskaju ili ne ne mogu da se zakunem. Verovatno postoje te BIO prodavnice ali meni je sve to kao neka sarena laza jer kako danas svi jure da zarade cisto sumnjam da se nasao neko ko ce prodavati zdravu neprskanu hranu i da na tome dobro zaradi nego mislim da je to sada trend ili moda ili kako vec da je dovoljno da zakacis etiketu BIO i sve je kao zdravo. Mozda to nije bas toliko prskano ali da je potpuno zdravo opet cisto sumnjam.I svi smo nesto optereceni zdravom ishranom ( sto je velika istina ) i svi zelimo deci najbolje pa se trudimo da kupujemo i spremamo deci samo zdravo i cisto ali koliko je cisto to je pitanje. Ali da se vratim na temu:po meni postoji velika propaganda sto se tice zapadnog i istocnog trzista. I verovatno ima istine u tome jer postoje isti proizvodi koji su kvalitetniji na zapadu nego kod nas. Recimo, prasak ARIEL je u Svajcarskoj mnogo bolji jer prvo sto se oseca u celoj kuci i sto stvarno dobro opere ves. Ovaj kod nas ne mirise tako jako i nisam bas nesto prezadovoljna mada ne kazem da ne pere dobro. Rekla sam vec negde, pelene pampers ima toliko varijanti a kod nas se prodaje jedna vrsta ( ali nisam nezadovoljna ni sa ovom ). I masa jos stvari ali da ne ulazim u detalje. Sto se tice hrane za bebe mozda kupovne kasice kod nas sadrze secer, so i dr. ali ni u drugim zemljama nisu nista bolje! Dakle, ja ne osporavam da kod nas hrana nije bez pesticida i da je savrseno zdrava ali ni hrana u inostranstvu nije na zavidnom nivou. To da je tamo sve zdravije pa cak i hrana za bebe - sa tim se uopste ne slazem. Mislim i verujem da je to sve jedna velika propaganda da je na zapadu sve bolje a kod nas sve mnogo gore. Kod nas nije sjajna slika ali boga mi ni na zapadu. Ali ta propaganda je toliko jaka da vas bukvalno ubede da eto taj paradajz koji nema nikakav ukus da je zdraviji od onog koji mozete naci na nasoj pijaci. Istina je da se skoro i kod nas na pijaci pojavilo mnogo toga kad mu vreme nije. Ali ja prvo nikad ne kupujem bar za bebu, nesto sto znam da u to vreme ne treba da bude i samo od jednog prodavca koji mi je siguran. A ako nisam za nesto sigurna vidim gde nesto najbolje ide pa onda od njega kupim jer ako ja iz neiskustva nesto ne znam starije zene to znaju. Eto toliko od mene.
Pozdravljam sve i Dea zaista nemam nista protiv tebe ali sem vredjanja i Mary Poppins i Skawalker su u pravu.
POzdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Nov 23, 2007 9:02 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 18, 2006 2:19 am
Postovi: 101
Pa ja se slazem sa Ksenijom. Mislim da Dea nigde nije bila iskljuciva. Ne znam da li Sky i Mery svojim vredjanjem pokusavaju da se predstave kao bolje majke? I koju to posebnu moc imaju da na osnovu par posta mogu da vide kakav zivot neko vodi i koje obrazovanje neko ima? Vredjanje bas odaje njihovu kulturu, a kuvanje bi po tome sto su navele trebalo da bude znak da vise vole svoju decu?!
Inace iluziju da na nasim pijacama kupujete zdravo i neprskano voce smatram smesnom i vrlo naivnom. Imam rodjake koji zive na selu i bas time se bave. Naravno da postoji basta koja je samo za njih. Pa zar mislite da srpski seljak danas moze da priusti da mu zbog toga sto ce vama da proda ne zagadjenu hranu propadne ceo rod? Ulaganja za prskanje su mnogo manja nego rizik da nema sta da proda. "Svakako" ce vam reci da je prskao svoje voce i povrce. A koliko seljaka na pijaci prodaje bas svoje proizvode i da ne govorimo. Ono sto hocu da kazem je da zdrave hrane danas skoro da nema. Tako da sve tri zivite u zabludi da svojoj deci dajete zdravu hranu. Ona ce i onako morati da se naviknu na pesticide jer ce sa njima ziveti do kraja zivota. I tacno je ono sto Dea kaze i na nasim pijacama sve je vise voca i povraca koje vidite ali ne osetite ukus. Pitanje je da li bi Dea i da kupuje u tim Bio prodavnicama i kuva - svom detetu ponudila neprskanu hranu.
A da se proizvodi za razlicita trzista razlikuju to jos kako. Ne morate putovati u inostranstvo da biste to utvrdili. I kod nas ima da se kupi stvari koje su pravljene recimo jedne za italijansko a druge za madjarsko trziste. I u njima je razlika vec kao dan i noc. Cena diktira sta ce proizvodjac staviti unutra.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Nov 23, 2007 9:54 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 20, 2007 8:47 am
Postovi: 120
Milice, draga moja, nigde nisam nikoga vredjala, "moc" nemam i nije mi potrebna jer je Dea sama potencirala svoje obrazovanje i sposobnost "da pronjuska i dobije prave infornacije". Zacudo, jer na svim forumima ovog tipa (roditelj, roditeljportal, roda, moja beba... se potencira sveza namirnica nad teglicom, pa me cudi da to nije donjuskala).
AKO si procitala ovu prepisku od pocetka, a nisi se samo ubacila bez da se upoznas sa napisanim, videla si da smo i Mary i ja ostavili prostor za ishranu kasicama, i mi nasoj deci dajemo tu hranu povremeno, ali je smesno pisati da je ona zdravija od sveze pripremljenog obroka.

Da, sigurno u sebi to povrce sa pijace ima nesto pesticida, sigurno je i ono zasticeno tokom faza rasta, nismo u Keniji zaboga, ali je opet sigurno kvalitetnije od teglice, koja osim sto ima sve upravo navedeno u sebi, mora imati i supstance koje ce dozvoliti da ona moze da se konzumira godinu dana, pa da putuje preko pola sveta i stoji po rafovima.
Savrseno se slazem da ce nasa deca morati da se naviknu na neku kolicinu pesticida, tako smo i svi mi rasli, ali ako decu hranite teglicama, zasto sebi kuvate? Ako njih hranite konzervansom onda i vi jedite iskljucivo konzervisanu hranu - cufte u konzervi, pasulj i sl. ovde mozda nema nekog izbora, mozda je u insitranstvu "zdravije" pojesti konzervu nego domacu supu? I onda ce vase dete biti osudjeno da se dozivotno hrani "zdravijom" hranom iz konzerve? Pa, ok, to je izbor koji pravite za zdravlje svog deteta, to je vas izbor.

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Nov 23, 2007 10:36 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 21, 2006 9:58 pm
Postovi: 272
Milicepilice, niko nije rekao da je voce i povrce na nasoj pijaci neprskano i potpuno zdravo. I tvoj komentar da je neko smesan i naivan sto tako veruje ( a ne veruje ) je vrlo ruzan i dokaz da ni ti ne zelis da normalno i iskreno razgovaras na ovu temu pa ako hoces da nastavis sa prepucavanjem i svadjom slobodno nastavi ali na kraju takvim pisanjem neces dokazati nista.
Ja nisam u zabludi da svom detetu dajem zdravu hranu.Mislim da joj dajem najzdraviju koju mogu da nadjem i pripremam joj najzdravije sto mogu.
Niko nije ni rekao da ako detetu skuva rucak da ga vise voli od majke koja detetu daje gotove kasice - ja bar celu pricu nisam tako shvatila jer ocigledno nisam svadjalacki raspolozena.
Poenta je u tome da postoji misljenje da neke zene mrzi da kuvaju pa koriste kasice pod izgovorom da su zdravije od onog sto se skuva. Uostalom, to je u prethodnim postovima do sad sto puta receno i zaista nema potrebe to ponavljati sem ako to neko namerno ne zaobilazi ( skrecem paznju da nekoristim ruznije izraze jer mi namera nije da se svadjam :lol: ).
Ja ne mislim da majka koja svom detetu ne kuva jelo da je losa majka i da ne voli svoje dete :o . Daleko od toga i toliko daleko ne bih isla.
Ja samo mislim da tu postoji vise razloga: ili je majka stvarno ubedjena da su tekasice mnogo zdrave ili da je mrzi da kuva tako malu kolicinu ili nema ideju sta da skuva i kako ili nije sigurna u svoje kulinarske sposobnosti ili ne moze da se orgsnizuje da na vreme skuva nesto i td....i td....
I svaka majka zeli svom detetu najbolje pa zato i postoji ovaj forum da bi se rascistilo ili bar nacela tema da li je zdravije i bolje kuvati hranu svojoj bebi ili ne i da li uopste raspravljati sta je zdravije.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Nov 23, 2007 11:56 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 21, 2006 9:58 pm
Postovi: 272
A sto se tice tvojih rodjaka, kako kazes, koji koriste pesticide i sl. da bi sto bolje prodali ono sto proizvode i znaju da ce to neka beba mozda da jede a sa druge strane imaju bastu samo za sebe - o tome necu ni da pricam jer svaki komentar je suvisan.
Ali zaista se nadam da nisu svi kako opet kazes, srpski seljaci isti.
Misljenja sam da ako neko zeli da zaradi ima toliko puno nacina da to i ostvari. Zato i odbijam da verujem, pa makar ispala smesna i vrlo naivna ili sta vec.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Nov 23, 2007 12:18 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 20, 2007 8:47 am
Postovi: 120
pa nisu svi isti, kao sto rekoh, kada izadjete 3 puta na pijacu pocinjete da prepoznajete ko prodaje normalnu hranu, a ko onu prskanu.
probacete to sto prvi put kupite, a biracete - necete kupiti tu naduvanu papriku, ni jabuku od 300 g, i znacete gde ste kupili, pa se vratiti tamo ili ga zaobici u sirokom krugu sutradan :lol:

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Nov 23, 2007 2:34 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 1:34 pm
Postovi: 36
Lokacija: Beograd
Moja sestra takodje zivi u inostranstvu i svoju bebu hrani gotovim kasicama. Preporuku za takvu ishranu je dobila od pedijatra i babice. Nasa majka se dok hrani unuce uvek seca sta je i kako nama davala, ali mislim da su to bila neka druga vremena. To sto neko daje prioritet teglici a ne kuvanju je njihov izbor i ja ih ne bih zbog toga nikog osudjivala. Za druge ne mogu, ali za moju sestru mogu da tvrdim da nije lenja i da svom detetu poklanja puno paznje. Sto ljudi sto cudi, pa mislim da je malo glupo da se na ovom forumu oko toga dize toliko prasine.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Nov 23, 2007 2:51 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 5:58 pm
Postovi: 61
Lokacija: Beograd
Rasprava je otišla u potpuno pogrešnom smeru. Nikad ja nisam rekla da je hranjenje deteta kašicama za osudu. I ja sam detetu davala kašice povremeno, što sam više puta naglasila.

Poenta moje priče je bila da nisu kašice toliko mnogo bolje od kuvane hrane, to je sve. I da nije tačno da je sve što je u kašici idealno gajeno i bez dodataka, za razliku od onoga što kupimo na pijaci.

Moja poenta upravo i jeste bila da su namirnice od kojih se prave kašice i od kojih kuvamo vrlo slične, pa sam ja zbog toga više volela da kuvam jer mi se činilo da je bolje da dete pojede sveže skuvano.

Poštujem svačiji izbor, ali očekujem da neko poštuje i moj izbor.

Isto tako očekujem da se ljudi ne služe neistinama za odbranu svojih stavova. Ovom prilikom mislim na neistinito prepisivanje sadržaja sa teglica samo da bi se dokazao lični stav. Mislim da je to besmisleno. Ovo je forum, nije takmičenje. Ne postoi razlog da me neko ubeđuje da je ono što taj neko drugi radi jedino i apsolutno ispravno.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Nov 23, 2007 2:58 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 20, 2007 8:47 am
Postovi: 120
Izvini Pile, ali ti kao da si pala sa Marsa :roll: hello, procitaj pre svega sadrzaj postova koje komentarises, ja znam da sam u makar 3 svoja posta navela da svom detetu dajem i kasice iz teglice, Mary takodje, i niko ne osudjuje nikoga iznosim svoj stav - SMEM LI, tj, DOZVOLJAVATE LI MI DA IZNESEM SVOJ STAV I OBJASNIM GA?, a da se pritom ne pobude neciji pritajeni ili potisnuti kompleksi?

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Nov 23, 2007 3:17 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 1:34 pm
Postovi: 36
Lokacija: Beograd
Nisam pala sa Marsa (cemu takav ton sad i prema meni?) Je li to nacin na koji i inace komunicirate? A da nekoga osudjujete mogu da zakljucim po tome kako pisete a cini mi se da sam dobro procitala sa koje strane su nastupila vredjanja....


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 118 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 21 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: