Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: ekcem
PostPoslato: Pon Maj 07, 2007 7:00 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Maj 03, 2007 4:12 pm
Postovi: 14
Molim za savet drage mame (i naravno tate) koji ste imali iskustva sa ovim. Pre nekih 10-tak dana na mojoj 9. meseci staroj devojcici primetila sam neke promene na kozi. Odmah sam posumljala na ekcem i naravno bila u pravu. Bili smo kod dermatologa koji nam je rekao da je blazi oblik u pitanju i da ce se verovatno povuci (nije od onih upornih). Preporucila nam je krecno mleko i zaista je bolje od toga. Takodje nam je rekla za triderm krem (sumljicava sam za te preparate koji sadrze hormone i antibiotike).
Danas smo bili na redovnom sistematskom u DZ i doktorka nam je "najtoplije" preporucila Elocom. Od kako je kupam sa Linola Fettom i Seba Medom koza joj je super sem ta 3 mesta na ledjima i grudima. Njoj to ne smeta (barem koliko vidim) jer se ne cese niti je nesto posebno nervozna zbog toga.
Da li okusavati srecu sa ovim preparatima... ili mozda ne?
Hvala unapred


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Maj 07, 2007 9:23 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Apr 13, 2007 7:48 pm
Postovi: 24
Lokacija: zubovac
Neznam dali cu ti pomoci ali sincic od moje prijateljice je imao velikih problema sa tim i uz razne kreme za poboljsanje imuniteta koristi revitu,kaze da je to jako bitno.

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Maj 07, 2007 9:25 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Apr 13, 2007 7:48 pm
Postovi: 24
Lokacija: zubovac
Da se dopunim:on sad ima 2 godine i bolje mu je.

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Maj 16, 2007 10:41 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 10:42 am
Postovi: 87
Moja preporuka ti je dr Visnjic, Branka Krsmanovica 11, tel: 241-65-32, 2402-283,

******* gore navedeni telefoni nisu ispravni, na njima se trenutno nalazi preduzece Energrom d.o.o, dobili smo neproverenu informaciju da je telefon 011/2109-073 *******
pravi biljne preparate i pomazu, molim te probaj sa tim pre nego sto bebcetu das kortikosteroide, nije strasno ni ako koristi koritikosteroide al bolje izbeci

inace ja imam ekceme (atopic dermatitis) od rodjenja i pretpostavljam da ce ih moja beba imati (sad sam 8 mesec) i veruj mi posle mnogo licnih iskustva i bacenih para, jedino mi je on pomogao na duze staze :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: ekcemi
PostPoslato: Sre Maj 16, 2007 1:32 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Maj 16, 2007 1:24 pm
Postovi: 13
drage mame,kakorazlikujete ekcem od drugih vrsta osipa?
moja beba od 3,5 meseca ima sitne crvene kao bubuljicice po licu,grudima i ledjima
dr kaze da probam sa pantenolom jer mu je to reakcija na ove tople dane i vrucinu
ima li istine u tome?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Maj 18, 2007 10:14 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Mar 13, 2007 4:01 pm
Postovi: 12
Idite do dermatoloske apoteke u Visnjicevoj ulici, cini mi se da se zove Romana - zena je cudo, uvericete se.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Maj 22, 2007 11:20 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 7:45 pm
Postovi: 14
Kreme doktora Visnjica SADRZE kortikosteroide !!! Tako da su delotvorne kao i svaki drugi kortikosteroid. Sadrza i neke travke ali efekat se postize zbog kortikosteroida.

Imam dete sa ekcemom, isla kod vise doktora, precesljala ceo internet.... Posto je do pre koju godinu Galenika proizvodila kremu dr Visnjica i dalje na njihovom sajtu mozete pogledati sastav.

Mi smo za sad skroz iskljucili bilo kakve kortikosteroide, jer smo zakljucili da intenzivnim mazanjem akutna faza prolazi isto bila mazana kremom ili kortikosteroidom. Naravno svako je prica za sebe.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Maj 22, 2007 9:45 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Maj 17, 2007 12:03 am
Postovi: 5
Moj sin je kao beba dobio ekcem koji se pojavio po glavi ,to je bilo toliko strasno da kada sam otisla kod pedijatra poslali su me da dajem bris sa glave. Naravno da nisam davala bris ali sam posetila dermatologa koji mi je jos na vratima rekao da je u pitanju ekcem. Prepisao mi je afloderm mast koja ja hormonska i ne sme se koristiti duze od nedelju dana. Ona mi je tada pomogla,naravno uz upozorenje dermatologa i svakodnevne kontrole. Inace me je upozorio da je vrlo opasna isto kao i elocom. Odmah nakon terapije od nedelju dana detetu je bilo bolje a ja sam presla na ekcemol sa nocurkom koji je na biljnoj bazi, kupam ga mlakom vodom, pedijatar izuzeno retko mu prepisuje antibiotike, i sve je to uticalo da moje dete sada sa dve godine ima povremeno manje hrapave povrsine i to samo po nogicama. Znaci probajte EKCEMOL SA NOCURKOM ima ga u svim apotekama


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Maj 31, 2007 2:49 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Dec 31, 2005 4:57 pm
Postovi: 26
Za sve mame koje ne žele da koriste kortikosteroide neka probaju kolekciju MUSTELE i kreme na biljnoj bazi kao cefabene.A za održavanje kože da ne bude suva može krema za bebinu guzu koju koristite.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jun 01, 2007 11:16 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Maj 03, 2007 4:12 pm
Postovi: 14
Koza nam vise nije suva, ali se na grudima ekcem malko povecao i crveni se. Jos uvek nisam, niti cu koristiti kreme sa kortikosteroidima. Osip koji je imala iznad guze se nakom povlacenja opet polagano vraca, mada ne kao ranije. U predelu pelena "dole" nam se izgleda pojavljuje novi. Ocajna sam, neznam sta da radim. Gde bi mogli da odemo na ispitivanje i znate li nekog dobrog privatnog dermatologa? Sto se tice kolekcije mustele moze li se naci u svim apotekama?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Jun 07, 2007 2:06 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 06, 2006 3:35 pm
Postovi: 171
Lokacija: Beograd
Daxitj,


topla preporuka je da dete odvedete na pregled u zavod za kozne i venericne bolesti, ul. Dzordza Vasingtona 15-17 i potrazite iskljucivo Dr. SANJU ZORIC. Moja mama inace radi tamo, zato Vam i preporucujem ovu doktorku. Moja deca takodje biju bitku sa atopijskim dermatitisom i do sada nam se ubedljivo najboljom kolekcijom pokazala AVEN. Probali smo mustelu i odustali jel' detetu nije odgovarala, nije mogla da ishidrira kozu. Takodje smo probali URIAGE i s'njim donekle bili zadovoljni. Sa AVEN-om smo se ''PREPORODILI''!!! Koristimo TRIXERA kupku koja se ne ispira, a potom i kremu, za genitalije koristimo sapun iz iste kolekcije. Inace, ono sto je jako nezahvalno kod svih ovih ino preparata je visoka CENA, koja je po meni zaista neprimerena nasim primanjima, te oni na zalost nisu dostupni sirim masama.

Mislim da cete u Zavodu dobiti korisne informacije, napominjem iskljucivo kod dr. Zoric, a postoje i emulzije na bazi uree, za koje ce Vam oni dati preskripciju, a Vi za nekih 150 dinara obezbediti svom detetu adekvatnu negu.

Ono sto svakako treba naglasiti jeste da ponekad SITUACIJA i stanje detetove koze prosto zahteva dvo ili trodnevno koristenje kortikopreparata i ma koliko mi bili protiv njih, oni predstavljaju tada jedino resenje. Zato je mozda nezahvalno otici kod pedijatra u DZ i ocekivati pravi savet u tretmanu ekcema osim th: ELOCOM, obzirom da pedijatri specijalisti imaju vise klinickog iskustva i samim tim adekvatniji pristup resenju problema,te redje i racionalnije pristupaju upotrebi elocom ili drugog kortiko preparata.

_________________
NATASA


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jun 08, 2007 8:39 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Maj 03, 2007 4:12 pm
Postovi: 14
Natasino, hvala puno na savetu.
U ponedeljak putujemo na more pa ako se stanje ne poboljsa oticicemo odmah posle puta u Dz. Vasingtona. Ukoliko mi bude trebao opet savet jel bi mogla na pp da ti se obratim. Poz & hvala unapred.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jun 08, 2007 9:35 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 06, 2006 3:35 pm
Postovi: 171
Lokacija: Beograd
Daxitj,


lepo se provedite na moru, uzivajte i klonite se SUNCA!!! Kada se vratite slobodno me kontaktiraj na pp, pa ako budes htela, mozemo da organizujemo pregled u Zavodu, moja mama bas i radi na pedijatriji, tako da izbegnete guzvu koja je tamo svakodnevna pojava.


Pozdrav,

_________________
NATASA


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jun 08, 2007 3:45 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Maj 03, 2007 4:12 pm
Postovi: 14
Natasino,

Super sto postoje mame kao ti!! :lol: Veliki pozdrav i cujemo se posle mora.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: ekcem
PostPoslato: Uto Maj 28, 2013 4:27 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Maj 28, 2013 4:15 pm
Postovi: 2
Stvarno ne znam kakva je mast koju "čudotvorac" Višnjic pravi...možda je i dobra. Samo ću preneti sopstveno iskustvo kada sam zbog ekcema na licu odveo svoju sedamnaestogodišnu ćerku na pregled... "Čuveni" doktor je zamolio da se skine do pojasa, pa je krenuo sa pipkanjem i bizarnim pitanjima "..da li masturbira" ima li momka i slično...To je trajalo sve dok devojčica nije briznula u plač. Trebalo mi je celo popodne da je smirim. Njegova čuvena krema je završila u Dunavu a sad mi je krivo što i on nije završio u reci.
Mislio sam da je u pitanju incident dok mi pre sedam dana nije rekla prijateljica da je bila kod Višnjića zbog ekcema na licu, da ju je skinuo golu, da je zavlačio prst u vaginu i da joj se udvarao. Matori pedofil. I ona je završila na sedativima.
Ovim samo želim da upozorim roditelje da ne idu kod pedofila a iako idu neka budu sa svojim deteteom. Nikako ne puštati decu samu sa njim. Kao što vidite iz priloženog ni odrasle osobe nisu imune na njevou bolest.
Toliko, hvala na pažnji i nadam se da ću bar nekog spasiti od ove napasti.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 67 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: