Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 238 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Adaptacija deteta na vrtic
PostPoslato: Pet Nov 16, 2012 11:53 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jun 17, 2008 11:46 am
Postovi: 21
Lokacija: ns
Cao svima, mi zakazali operaciju, pa jos par nedelja Natalija neće ići u vrtić, ne znam kako će biti posle kad ponovo krene.Raspoložena je al i dalje ljubomoriše. Kad odemo do radnje ili nam neko dođe ponaša se kao najveća dama sve dobar dan doviđenja, mislim, pa isprobava garderobu, mi umiremo od smeha, dete jedva čeka da negde ode, da se nešto dešava. Rouzi eto ko da se osetili, da treba da je vidi i psiholog, zakazala sam joj i sistematski kod psihologa i logopeda, to je neki redovan pregled sa tri godine......mada nisam baš zadovoljna sa tim tetama, već smo je vodili dva puta, al nemojte mi samo reći da me žalite, ništa to nije, niko nijre ni rekao da je lako biti žena i mama. A ona je meni kazala jednom, mama ti si čarolija. Kaže vaspitačica da deca često spominju Nataliju, i jako mi je krivo što nam je sad u karantinu,al šta je tu je, pišemo se, pozdrav. I pro kid smo jeli, pošto nema ukus, može da se miksa sa hranom, milina,hihi...trebalo bi da je superiška za imunitet,kao i bilo kkoji probiotik.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Adaptacija deteta na vrtic
PostPoslato: Sub Nov 17, 2012 8:08 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm
Postovi: 266
Postovana radoznala jelena,
sasvim ste LEPO KAZALI:" Nije ni malo lako biti zena i majka"Apsolutno ste u pravu!!No koliko vidim VI SE ODLICNO snalazite i kao Zena i kao Majka!!Super ste!!
Mnogi roditelji bas nisu zadovoljni i ne obozavaju tete psihologe,ili pedagoge.Sasvim normalna stvar!!Vi se radoznala jelo, ne MORATE sloziti sa svakim misljenjem,ili predlogom ovih osoba.Ono sto Vam se "dopadne" vi prihvatite :D ,ono sto mislite da nije "kako treba" vi odbacite :evil: .Cisto da cujete sta i oni misle..Mozda vam se neki nihov savet,ili predlog dopadne.. :D
Draga ms.Krempita. Kako je vas Ilija?
Sasvim Vas razumem u vasoj brizi i zabrinutosti oko trenutnog losijeg zdravstvenog stanja Vaseg sincica Ilije.Vi ste odgovoran,savestan roditelj,i znam da cete uloziti maksimum kako bi vas ilija ozdavio!!Bice sve u redu!!
Setite se,kako sam vam rekla,da mala deca imaju slabiji imunitet u kolektivu,i da su cesto bolesljivi.To je ujedino i posledica velikog broja prisutno dolazece dece koja su upisana u vrtic.Sva ta mnogobrojna deca na tako malom prostoru kijaju,kaslju,disu,dolaze bolesljiva,ne dovoljno izlecena, pa je to jedno "vrzino kolo".Nasi nadlezni MUDRO CUTE ,i TO IH SE APSOLUTNO NE DOTICE.Postoji NORMATIV koji se Preporucuje,koliko dece SME biti upisane u jednu grupu.Kod nas se taj "normativ" prebacuje za 50 %.Secate se ,kada sam vam pricala da sam vratila pozajmljenu knjigu u vrtic, pa sam sa malom Anjom na "kratko" boravila u decijoj sobi ,gde je puno dece bilo slinavo,kijalo,kasljalo,i kako SAM BRZO ODATLE pobegla,jer MI JE SVE bilo jasno..Vasem Iliji zelim sto brzi oporavak,i ozdravljenje!!
Pozdrav mami Bojani!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Adaptacija deteta na vrtic
PostPoslato: Čet Nov 22, 2012 12:04 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 20, 2012 12:14 am
Postovi: 281
Drage moje,
nema me jer mi je Mihajlo opet bolestan, ne spava ni danju, ni nocu. Muci da nosic, kaslje...pa sam sva..razumete me :roll:
Sad cu da mu potpim beli slez, da mu dam ujutru, k'o velim - da probamo i to.

Rouzi,
otvorila sam novu temu Roditeljstvo, cisto da i tamo podelimo neka iskustva, ali nesto slabo pisu roditelji, verovatno nemaju vremena. Ja sam mislila da bi bilo korisno razmeniti iskustva, misli, probleme, sta god nam padne na pamet, od bebecih problema, pa do kasno adolescentnih...

Bezim sada, zaista sam umorna.
Ljubim vas sve!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Adaptacija deteta na vrtic
PostPoslato: Čet Nov 22, 2012 5:46 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm
Postovi: 266
Drage moje,
Ja sam se nesto proredila na ovim stranicama,vidim da su se malisanovici porazboljevali,ovo vreme je jako nezgodno,nezahvalno,a deciji imunitet pogotovo male decice je oslabio..tako da vas ne zelim dodatno opterecivati.Svratim da vidim ima li boljitka oko ozdravljenja,pa kad vidim da je "gusto",onda napustam ove stranice.
.Anja je pre nekoliko dana sokirala mladu tetku ,koja je cuvala.Dok je tetka prepodne kuvala rucak u kuhinji,a starija sestra bila u vrticu,Anja je ugurala perlicu plasticnu u nos.Silno je vristala.Tetka je pokusavala sa cackalicom da izvadi perlicu iz nosa,pa je nos prokrvarila.Tu nastaje obostrana panika..Posto su Anjini roditelji radili,tetka je sva van sebe zajedno sa Anjom dojurila kod mene u pomoc.Anja je vristala da je ceo hol u zgradi odjekivao..Prvo sam smirila Anju,pa tetku.Tetka je morala otici na posao, a ja sam sacekala da se Anja skroz smiri jedno sat vremena,pa sam je odvela u dom zdravlja-Zamislite primili su nas bez decije zdravstvene knjizice!!-Sva sreca da IMAM iskustva u takvim situacijama,pa ZNAM da SE NA FINI nacin uz OSMEH IZVUCEM iz takvih situacija.Anja je skroz bila mirna,svo vreme ..Stigle smo iz doma zdravlja uz uput do bolnice,kod lekara ORL.Tu joj je lekar izvadio perlicu iz nosa,i ja sam je stavila u novcanik da pokazemo tetki i mami.Lekar je bio jako iznenadjen,sto sam je ja dovela kod njega, a jos ja cuvam to dete,i jos nema zdravstvenu knjizicu.Kaze lekar meni:" Tetka zakuvala, pa Vas poslala da odkuvavate.." Sva sreca da smo to sve RELATIVNO brzo za tri sata pozavrsavali( ono prevozi,pa pesacenje,pa cekanje na red..),pa smo nas dve relativno brzo stigle kuci, a posle sat i pol je i mama stigla sa posla.Zena ne zna kako da se zahvali..Takve situacije se mogu svakome desiti.
Deca su jako nepredvidiva,pogotovo tako mala.
Videla sam da si otvorila RODITELJSTVO.Predivna tema. Ja sam od vas sviju na ovom forumu najstarija,vecinom su ovde mladji roditelji, pa ih vise zanima problematika svoje male dece,i problematika takvog uzrasta.. Misle da je "jako daleki termin" kada ce njihova deca odrasti.Znas , ja kazem :" SVAKO SE CESE GDE GA SVRBI", sto je i normalno. Ima vremena,kad osetim da treba,i tamo cu se naci..
Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Adaptacija deteta na vrtic
PostPoslato: Čet Nov 29, 2012 5:59 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 20, 2012 12:14 am
Postovi: 281
Drage moje,
Mihajlo je jos uvek bolestan, pa me zato nema.
Danas sam ga vodila kod privatnog pedijatra, pluca cista, usi su ok. Dobili smo od doktora kristale mente da sa njima inhalira, odnosno da se stave u vrucu vodu u kadu, a dete da bude u kupatilu..bas se oduzilo, obicna prehlada, ali od sekreta u nosu ne moze da dise..

Rouzi, sreca pa je tetka dosla kod vas, toliko je bar mislila, znala je da cete vi znati sta treba da se radi :) A za cackalicu :roll: Dobro, covek se uci dok je ziv! Znace za, ne daj boze, sledeci put.

MsKrempita, kako je Ilija? Nadam se da ste nasli neki vitamnicic da mu malo otvori apetit.

Pozdrav za sve, i poljupci za decicu vasu!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Adaptacija deteta na vrtic
PostPoslato: Uto Dec 18, 2012 9:30 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 20, 2012 12:14 am
Postovi: 281
Gde ste, moje forumske drugarice?
kako ste?
Nemojte da se brinem :)
Pozdravi od Mihajla i Bojane :*


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Adaptacija deteta na vrtic
PostPoslato: Uto Dec 18, 2012 5:11 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jun 17, 2008 11:46 am
Postovi: 21
Lokacija: ns
Ćaos svima i mi smo bili puno bolesni, prvo Nata pa mi, pa Dušan, kome otišlo nažalost na uši, jako smo se napatili, noć,vikend sve zavejano, taksijem smo ga vodili na orl kliniku, nije ni jeo ni sisao, sve na silu,i tako,samo da se ne ponovi...Natalija je uglavnom dobra, ne mogu da verujem kako se menja i kako raste iz dana u dan, još je nismo operisali i baš mi frka, kako će to podneti, jer se boji belog mantila i td. Posle oporavka daću je u vrtić, pa nova tura adaptacije...
Svim mališanima a i onima većim želim brz oporavak, cmok!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Adaptacija deteta na vrtic
PostPoslato: Ned Dec 23, 2012 12:31 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm
Postovi: 266
Drage forumasice,
Nesto sam se ulenjila oko javljanja.Inace sam vrlo pricljiva,pa se raspricam...Ima ljudi koji to ne vole. Moji sinovi su dobro,a i ja,Hvala Bogu.Stariji sin jos od avgusta nikako da se otarasi gljivicne stomacne kandide.Sad jee i povrce,koje sme da jede vrlo oskudno,ali i skupo.Mladji sin je krenuo jednom u dve nedelje kod profesionalnog fiziorerapeuta,i to mu jako prija.Zbog prirode posla kao obezbedjenje,i 12 sati stojanja na nogama,ima zdravstvene probleme sa prenapregnutim misicima u telu.Sportista je aktivni,ali osnovno opterecenje pri stojanju snosi kicma.Dala sam mu predlog,da odlazi kod fizioterapeuta,kako bi opustio napetost ne samo u ledjima,nego i misicima.Prezadovoljan je! 10 eura sat vremena.Moje zdravlje je dobro.Ponekad sebe uhvatim,kako padnem u blazu depresiju,zbog ove teske finansijske situacije,pa sam uglavnom prisiljena da Proracunavam koliko "smem" novca potrositi dnevno,to ja to u sali zovem "Presipanje iz supljeg u prazno". Stariji sin mi je odpoceo od septembra da radi kod privatnika.Posle tri meseca je juce dobio prvu platu,i to za septembar.Jednog momenta mi je kazao:"Boze mama,na sta smo spali u ovoj drzavi,pa zar ja treba da bijem gazdu,kako bih dobio svoju platu!!" INACE moj sin TO NIKAD NE BI UCINIO!!.Ziv se pojeo od nerviranja.naravno i ja,i mladji sin.Mladji sin kad dobije platu,da mi 8.000 din pa kaze :"Mama evo ti 2.000 vise,bata jos platu nije dobio.."..Nazalost,mnoge firme privatne tako isplacuju svoje radnike..
Ja i dalje cuvam Ivanu i Anju.Evo vec treci mesec.Njihova mama se organizovala u svojoj firmi Maxi-marketu,sto je i normalno,pa je ocigledno pronasla koleginice sa kojima moze menjati smene kako bi je cuvanje sto jeftinije izaslo.Svako se snalazi,kao zna i ume.Ja to apsolutno razumem,jer su i podstanari,a i VREMENA su skupa.Cuvam ih ali sad mnogo cesce po dva-tri sata.Budem tri,cetiri dana "slobodna", pa onda dva, tri dana ih cuvam dva ili tri sata..Zadovoljna sam,snalazimo se.Navikli smo godinama na razno-razna odricanja,tako da za nas ovo nije nikakva novina.Pre dve nedelje mi se pokvarila cesma u kujinji,jako je procurila.Zvala sam majstora,vodoinstalatera,za 10-setak minuta mi je opravio cesmu,promenio baterije,stavio "sto treba",da ne curi i UZEO MI 2.000 dinara.Ja sam otkacila,sto me "odrao",pa sam morala da prokomentarisem,kad sam ga isplacivala:"Pa majstore,vi mi naplatiste dobro! Toliko kosta nova cesma!"On ko veli u sebi:"Ma sta me briga,ja te Odra,a ti sad vidi sta ces!!" Pa mi kaze:" Gospodjo,baterije su skupe.,pa gumice,pa stelovanje. " Mislila sam u sebi,IZADJI da te MOJE OCI ne vide.. Strasno je to drage moje,kad u ovakvim vremenima,gde je sve jako PROSKUPELO,gde nemastina,besparica "seta velikim koracim",shvatis KOLIKO SU LJUDI -pojedini- POSTALI BEZOBRAZNO HALAVI! Ja kao sto kazem,volim da pricam,pa ne zamerite.Radoznala Jelena,decica rastu, sa njima dolaze mnogo lepih,veselih decijih dogodovstina, detinjstvo je nalepsa stvar, roditelju nista nije I NE PADA TESKO KADA SU U PITANJU DECA!!Pozdrav Bojani,radoznaloj Jeleni,i mama Krempiti.Rouzi.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Adaptacija deteta na vrtic
PostPoslato: Ned Jan 27, 2013 1:28 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm
Postovi: 266
Drage forumasice, :roll:
S obzirom da je daljnje interesovanje za ove teme prestalo,necu vam se vise javljati.Ako neko zeli od vas moze me naci na Facebooku,tamo su uglavnom moje drage koleginice,i drugarice,pa se aktivno druzimo.Posaljite mi P.P na ovaj forum,ja cu povremeno naici da vidim ima li neka privatna poruka za mene.
Zelim VAM sve najbolje,kako vama tako i clanovima vase porodice! :D :D
:D R O U Z I. :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Adaptacija deteta na vrtic
PostPoslato: Ned Jan 27, 2013 2:38 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 20, 2012 12:14 am
Postovi: 281
Draga Rouzi,
da, bas nam je zamrla tema, ja sam prva bila aktivnija na nekim drugim temama, pa sam se pokajala, ipak je vrtic moje polje :) Ali, sta cete kada nema zainteresovanih.
Posto sam i ja aktivnija na fejsu, saljem vam PP :)

Pozdrav svima :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Adaptacija deteta na vrtic
PostPoslato: Sub Feb 02, 2013 2:45 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Dec 09, 2012 8:52 pm
Postovi: 16
Moj bratanac se prvo mnogo bunio, i svaki dan je plakao.Dok u vrticu nije upoznao malu Maju, i sada zbog nje ide svaki dan, i samo o njoj prica.Adaptacija uspela.Hehehe :)) :lol: :D :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Adaptacija deteta na vrtic
PostPoslato: Pet Feb 08, 2013 12:49 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 8:05 pm
Postovi: 767
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Adaptacija deteta na vrtic
PostPoslato: Sub Feb 09, 2013 1:41 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 20, 2012 12:14 am
Postovi: 281
??


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 238 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 16 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: