Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4861 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188 ... 325  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Operacija nosa
PostPoslato: Pon Mar 08, 2010 1:07 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Mar 06, 2010 2:22 pm
Postovi: 7
hvala, milose! :)
a reci mi samo nesto - kako je izgledao pregled? jel si ti vec imao ustanovljenu devijaciju ili ti je Bjelic dijagnostifikovao?
ovo me interesuje jer sam naisla na jednu curu koja je bila pre dva dana na pregledu isto kod njega, i pregled je trajao minut. pregledao je, rekao joj da ima devijaciju i pitao da li hoce operaciju. ona je rekla DA, i rekao joj je da ide da zakaze, i dovidjenja! to je to!
zapravo, ono sto mene interesuje je - KADA ti dobijes priliku da razgovaras sa njim o operaciji, buducem izgledu nosa, i ostalim stvarima koje te interesuju?? tog dana prijema, dan pred operaciju??
mislim, ok...posto naravno da covek nece ni da te se seti tog dana prijema, ali ja bih volela da znam odmah da li on moze da uradi sa mojim nosom to sto bih ja zelela ili ne...naravno, medicinski problem je na prvom mestu, ali necu se podvrgavati totalnoj anesteziji i estetskoj intervenciji, a da ne znam na sta ce da lici moj nos nakon toga...ili mnogo komplikujem, a? :D
inace, ja cu danas zvati da zakazem pregled..:)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija nosa
PostPoslato: Pon Mar 08, 2010 3:43 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Maj 25, 2009 2:11 pm
Postovi: 48
Imam sličan problem kao ti, leva nozdrva je začepljena od ko zna kad, jer sam lomio nos dva puta kao klinac pa se hrskavica 'presula' tamo i tako je nos srastao i rastao... Jbg :D

Pregled kod Bijelića - ušao sam unutra, seo na stolicu, on seda preko puta mene i pita me "U čemu je problem?". Kažem mu za ta dva loma nosa, da je leva nozdrva začepljena i da mi to u poslednje vreme stvara sve više problema pa ako to može nekako da se sredi... Prvo je pogledao desnu, pa levu i prokomentarisao "Uh, baš je začepljena. Nije problem, može da se sredi." Onda sam mu pomenuo da li bi možda mogao i grbu da sredi. Prešao je prstom preko nosa i rekao: "To malo sravnimo, malo podignem vrh i bićeš frajer i po!" ... I to bi bilo to :D Onda smo prešli na zakazivanje termina prijema i operacije, dali su mi papir sa spiskom stvari koje moraju da se donesu na dan prijema, uglavnom silni nalazi iz laboratorije. Od svih propratnih akcija vezanih za operaciju, to će mi biti najgore, dok me svog ne ispregledaju :) Naravno, ti rezultati ne smeju biti stariji od 7 dana.


Meni je prioritet funkcionalnost nosa a estetski izgled skroz periferna stvar. Sudeći po postovima drugih koji su se operisali na VMA, pružiće ti se prilika da se vidiš sa Bijelićem na par minuta, sad da li na dan prijema, ili sutradan na dan operacije - ne sećam se :-? Uglavnom, ako ga vidim u ta dva dana, samo ću ga podsetiti šta treba da uradi sa grbom i vrhom nosa...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija nosa
PostPoslato: Pon Mar 08, 2010 11:40 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Feb 05, 2010 7:42 pm
Postovi: 16
Sa Bjelicem o izgledu nosa zapravo se i ne dogovarate, jer on sam na osnovu ogromnog iskustva vidi šta se može učiniti u pola minuta na prvom pregledu. Ono što mi je rekao na prvom pregledu, setio se i na dan pred operaciju, dakle posle tri meseca od zakazivanja. Doslovno, ne preterujem ponovio je svaku reč. Ako mislite da bi trebalo da pred operaciju porazgovarate sa njim, potražite ga na istom spratu gde čekate na operaciju. On tamo ima svoju ordinaciju i ja sam ga tamo našao posle 15 časova. Spremite se da ukratko kažete sve što želite oko izgleda nosa, ali ponavljam on će sam učiniti onako kako je najbolje. Vaše je samo da se što više opustite. I ono što je najbitnije spremite se na to da je operacija tek samo delić napora koji ste učinili. Ovo što ću sada reći biće mislim značajno za mnoge. U mom slučaju postoji značajna razlika u smanjenju otoka tek nakon 8 meseci. Nakon 5 meseci otok je bio još uvek veliki na vrhu nosa, a činilo se da je to krajnji izgled. U zadnja dva meseca kako sam po instrukcijama Bjelica počeo sa masažom, otok je počeo da silazi i imam utisak da ni ovo nije krajnji ishod. Nakon 7 meseci otišao sam kod kozmetičara da mi istisne mitisire na nosu. I verujte kada je nos izdržao onaj pritisak prstima kozmetičara izdržaće sve. Dakle na osnovu mog iskustva ko hoće kod kozmetičara neka to učini nakon 7 meseca od operacije, ne pre. Sa masažom početi nakon 5 ili 6 meseci od operacije. Krajnji izgled nosa čekati nakon najmanje godinu dana i ne pre. Već sam to rekao i Bjelic je na tom periodu oporavka insistrirao. Doslovno mi je rekao: "Dođi kada prođe godinu dana od operacije i onda reci da li sa nečim nisi zadovoljan". Mnogo puta u tom periodu ćete promeniti mišljenje o uspehu operacije. Neki su na početku veoma zadovoljni a onda uočavaju negativne promene. Širina nosa je svima problem, bar onima koji su se operisali kod Bjelica. Kod mene nakon 8 meseci od operacije jo uvek su nozdrve napete i mislim da tu još uvek ima prostora da se nos suzi. Ali kažem razlika između stanja nakon 6 meseci i 8 meseci postoji. Dakle samo strpljenje, bez rizičnih i nestrpljivih poteza koji mogu pogoršati stanje kože i otoka. Bez masnih krema, samo Jomelop E. Umivanje ne klasično, već tuširanje. Led u velikim količinama ne preporučujem u onim prvim danima, jer možete napraviti problem sa sinusima. Izolacija potpuna mesec dana. Fizičke aktivnosti tek nakon tri meseca, ali vrlo umereno. Ako vam se pojave na koži neke grbice ne iritirajte ih dodatnim trljanjem. Ako je to unutrašniji ožiljak na taj način nećete uspeti da ga sklonite.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija nosa
PostPoslato: Uto Mar 09, 2010 2:33 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Mar 06, 2010 2:22 pm
Postovi: 7
Zakazala sam pregled za 01. april!
Malo mi je bilo cudno, posto je cetvrtak u pitanju, i to u 13h...al, sta znam, valjda je to ok, mm?...:)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija nosa
PostPoslato: Uto Mar 09, 2010 9:17 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 11, 2009 9:44 pm
Postovi: 69
Za koji dan ce biti tacno pet meseci od moje operacije kod dr Bijelica. Iako redovno pratim ovaj forum, nisam se vec duze vreme javljala, jer prosto nisam imala sta pametno da dodam, a sto nije vec receno :) Na poslednjoj kontroli, koja je bila nakon tri meseca od operacije, mi je doktor rekao da je otok i dalje prisutan na vrhu nosa,sto i ja mogu da primetim, ali da ce to vremenom da spadne. Medjutim, ja sam se pozalila da lose disem na jednu nozdrvu i onda je on rekao da je video da u levoj nozdrvi jos uvek imam neku "skoljku", za koju on veruje da je unutrasnji otok i da se nada da ce se povuci...na izvestaju je napisao da je sve u redu! E, danas, nakon pet meseci, situacija je gotovo identicna. Jos uvek mi se leva nozdrva s vremena na vreme zapusi, ali se takodje desava, doduse retko, da disem na obe nozdrve u isto vreme, mada to uglavnom kratko traje...sto se tice spoljasnjeg izgleda i tu nije doslo do nekih bitnijih promena. Nozdrve su mi prilicno asimetricne, tj. sa desne strane imam neko ispupcenje na prelazu izmedju hrskavice i kosti koje mi deformise tu desnu stranu...ako me razumete :wink: to me prilicno nervira i ponekad pomislim da ce tako i ostati, ali se ipak svim silama trudim da budem optimista! Za mesec dana idem ponovo na kontrolu, pa se cujemo...Pozz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija nosa
PostPoslato: Sre Mar 10, 2010 5:21 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Dec 09, 2009 3:45 pm
Postovi: 9
da li se neko operisao kod dr Bjelica a da nije imao devijaciju? zna li neko nesto o tome?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija nosa
PostPoslato: Sre Mar 10, 2010 5:29 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Feb 07, 2010 8:03 pm
Postovi: 31
Evo me kuci kod prijatelja u Beogradu pa da nabrzinu ispucam dojmove i najsvjezije informacije o operaciji...
Primljen 08. 03., ali ne u 08:30h kako pise na onom papiru nego, posto je bila guzva i ima puno toga da se obavi (predaja garderobe, akontacija, ovo-ono...), u sobu na 13. spratu stigao sam tek oko 13h.
Tokom dana me je pregledao jos jedan doktor, a poslije i dr. Bijelic (to je ta prilika kad se moze razgovarati s njim).
U sobi nas je bilo troje (obojica super likovi, tako da nam nije bilo dosadno), sestre ok, povremeno mjerenje temperature.
Od vecere, tj. od oko 18h nadalje ne smije se nista jesti ni piti, a sljedeci dan nakon vizite krecu operacije i onda, ovisno o rasporedu, budete na stolu ranije ili kasnije. Ja sam bio treci po redu i na stolu sam bio oko 10:45h.
Prije operacije dobije se injekcija za smirenje, onda ide kratka voznja do neke cekaonice ispred operacijske dvorane, a desetak minuta poslije i operacija.
Bio sam gotov za manje od sata i imao sam najbolji oporavak tamo (prakticki bez podljeva, za razliku od nekih koji su radili isto, a bili su crni kao da imaju naftne mrlje oko ociju), samo malo me bolio nos prvi dan i malo drugog, nikakvu mucninu pa cak ni poseban umor nisam osjecao, a i krvarenja skoro da nije bilo (nisam uspio posteno natopiti ni onaj prvi "jastucic" ispod nosa).
Uglavnom, mozda sam ja iznimka, ali meni je to sve skupa proslo iznimno lako.
Operacija je bila reseptorinoplastika uz elektrokauterizaciju donjih nosnih skoljki. Sve skupa bio sam u bolnici jedva 2 puna dana (pusten 10. 03. oko podneva) i to sam platio 40800 dinara. Kontrola za 7 dana, a tada je i vadjenje tampona i gipsa.
O izgledu i funkciji nosa zasad nemam pojma, o tom potom. Medjutim, sto se samog zahvata tice, ako je nekome strah jedina prepreka da to ucini, garantiram da se nema razloga bojati!
Sad odoh malo leci jer ce mi gips eksplodirati od zurenja u monitor. :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija nosa
PostPoslato: Sre Mar 10, 2010 8:55 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Maj 25, 2009 2:11 pm
Postovi: 48
Svaka čast Dzek! Drago da mi je da sve ispalo super... Makar, za sad :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija nosa
PostPoslato: Čet Mar 11, 2010 8:29 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 16, 2009 5:05 pm
Postovi: 50
Okvirno za taj neki 'prvi' oporavak treba koliko nakon skidanja maske (citala sam svih xxx strana ali sve pozaboravljah a sad imam dilemu oko termina operacije)? Znaci da spadnu podlivu i deo otoka tako da mozete normalno medju narod?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija nosa
PostPoslato: Pet Mar 12, 2010 6:04 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Dec 24, 2009 4:14 am
Postovi: 15
kovrdza je napisao:
Okvirno za taj neki 'prvi' oporavak treba koliko nakon skidanja maske (citala sam svih xxx strana ali sve pozaboravljah a sad imam dilemu oko termina operacije)? Znaci da spadnu podlivu i deo otoka tako da mozete normalno medju narod?



Ja sam dve nedelje nakon operacije,tj nedelju dana posle skidanja maske krenula na fax i vratila se svim normalnim aktivnostima(osim treninga) naravno bilo je otoka,ima ih jos malo i sada iako je proslo mesec dana od moje operacije,ali puder cini cuda....jedino sto stalno imam trip da ce me neko udariti pogotovo kada izadem u neki klub...ali vodim racuna koliko god mogu.....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija nosa
PostPoslato: Sub Mar 13, 2010 4:38 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 20, 2006 3:53 am
Postovi: 134
Ja sam odmah krenuo na fax... Mislim bio je ispitni rok pa sam izlazio na ispite... Ali isto imam taj trip da ce me neko udariti itd... Frizerka me vec zdimila sa cesljom, ali nista jace od mene kad se recimo presvlacim...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija nosa
PostPoslato: Ned Mar 14, 2010 1:39 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 9:20 am
Postovi: 51
Samo za ljude koji su operisani kod dr. Bijelica. Kada su vam ispali konci? Proslo mi je vise od mesec dana i nijedan jos nije ispao. Tacnije, samo jedan mali od 1 cm odmah nakon skidanja maske. :o Je l' to normalno?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija nosa
PostPoslato: Ned Mar 14, 2010 12:12 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 11, 2009 9:44 pm
Postovi: 69
helena* je napisao:
Samo za ljude koji su operisani kod dr. Bijelica. Kada su vam ispali konci? Proslo mi je vise od mesec dana i nijedan jos nije ispao. Tacnije, samo jedan mali od 1 cm odmah nakon skidanja maske. :o Je l' to normalno?

Ne znam da li si citala moje ranije postove, ali ja sam imala velikih problema sa koncima! Dve nedelje nakon operacije je pocelo da me pece i boli u predelu konaca. Doktor je konstatovao infekciju i prepisao mi je antibiotike da pijem i da mazem neku antibiotsku mast, medjutim, nista od toga mi nije pomoglo...kada sam posle cetrdesetak dana otisla na kontrolu, doktor je rekao da mi se konci nisu ni malo apsorbovali i morao je da ih licno izvadi! I sam je bio iznenadjen da se za to vreme nisu ni makli! :roll: Medjutim, nije uspeo sve da ih povadi iz prve, pa sam morala na jos jedno dodatno maltretiranje. :cry: Nakon vadjenja konaca bilo mi je mnooooogo lakse i nije vise bilo onog neprijatnog zatezanja, peckanja,bolova...mada, ako nemas tih tegoba koje sam ja imala, verovatno je onda sve ok i potrebno je jos malo vremena da se konci apsorbuju ili sami ispadnu. Pozz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija nosa
PostPoslato: Ned Mar 14, 2010 2:35 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 9:20 am
Postovi: 51
ZlatokosaBG, nisam daleko od tvog opisa. :( Bila sam sada u sredu na kontroli kod dr. Bijelica. Rekao mi je da bi konci vec trebalo da pocnu da ispadaju. Medjutim, ni makac od tada! Ne znam sta da radim... :roll:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija nosa
PostPoslato: Ned Mar 14, 2010 2:44 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 9:20 am
Postovi: 51
Za zlatokosuBG. Zaboravih da te pitam. :) Kako ti je vadio konce, sa cime? Je l' ti prvo namazao sa necim unutrasnjost nosa pa onda krenuo da vadi ili...? Sta je jos rekao?


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4861 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188 ... 325  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 22 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: