Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Skocni zglob
PostPoslato: Uto Avg 09, 2011 11:46 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Avg 09, 2011 11:34 pm
Postovi: 1
Dobro vece. Sve pohvale za temu i doktora. Ja imam sledecu situaciju:
Povredio sam pre 10 dana levi skocni zglob. Pokidani su mi ligamenti koji drze zglob sa vanjskom stranom stopala. Ne znam drugacije da objasnim. Dakle, 3. stepene povrede ligamenata. Trenutno isto ne mogu d pomeram mali prst i 2 prsta do njega do tacke do koje mogu na desnoj nozi. Povreda je obnovljena vise puta. Nosio sam 7 dana gips. Danas sam bio na kontroli i doktor je rekao da sklonim gips i da za 4-5 dana krenem da gazim i dodjem nakon 10-15 dana na kontrolu. Otok je i dalje relativno veliki. Doktor je takodje rekao da samo ako sam profesionalan sportista bi trebala da se uradi operacija. Posto ja nisam profesionalan sportista mada dosta dugo i aktivno igram kosarku ne bi trebala da se radi operacija. Rekao je da vremenom to sraste i da onda bude funkcionalno i jedino ce se povremeno javljati otok. Zanima me koliko je ova procena doktora ispravna i da li treba da zahtevam operaciju i da li je mozda kasno? Takodje nije mi rekao za nikakve fizikalne terapije. Da li treba sam da se javim doktoru opste prakse i dobijem uput za terapije?
I iz vase tacke gledista kakva je moja sportska karijera? Imam 23 godine i nameravam da se jos neko vreme bavim sportom.
Hvala puno unapred.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Skocni zglob
PostPoslato: Čet Avg 11, 2011 11:32 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 10, 2010 11:04 pm
Postovi: 69
Imam osecaj kao da su mi oslabili ligamenti na desnom skocnom zglobu (koji sma povredio pre godinu dana i od tada sve do pre dve nedelje nisam imao nikakvih problema) jer ne mogu dva dana uzastopno da treniram zato sto zglob posle jednog treninga pocne da me boli tako da moram da napravim pauzu od jednog dana da bi mi taj bol prosao i da bi mgao normalno da odradim sledeci trening...treniram fudbal inace...i zanima me da li ovakvo stanje moze da potraje ili ce mi zglob vremenom ojacati...ili da se javim lekaru...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Skocni zglob
PostPoslato: Pon Avg 15, 2011 12:06 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Avg 15, 2011 11:19 am
Postovi: 2
Tacno prije 4 sedmice sam slomila skocni zglob(dijagnoza S82-fractura trimalleolaris cruris dex DTS-I13C) i odmah mi je uradjena operacija.Preoisali su mi da pijem nesto protiv bolova i aspirin 100.Nakon 10 dana skinuli su mi konce ,savili su mi stopalo pod 90 stepeni-sto je bilo jako bolno i stavili cizmu.Doktor mi je rekao za 3 sedmice kontrola, sa RTG bez gipsa.Ja nisam imala iskustva sa gipsom i imam nekoliko pitanja. Pridržavam se poprilično za kretanje, samo po stanu i to minimalno, uvijek mi je dignuta noga, u suprotnom me odmah žulja na zglobu, prsti otiču i nekako hinjski boli nadam se da je to normalno? Ove promjene vremena osjetim ovih dana, nikako ne mogu namjestiti nogu, žulja kako god stavim, da li je to normalno? Smijem li na vanjsku stranu okrenuti(izvrnuti) nogu na jastuku ili moram držati pravo, nekako me najmanje žulja kada stavim na stranu??? Zadnjih dana list me zaboli kao grč kada vjezbam prstima, ne znam da li je to od težine gipsa ili je zbog ne rada mišića?Na kontroli doktor mi je rekao*bez tableta* pa ja vise nista ne pijem. Unaprijed hvala svima koji mi daju bilo kakve informacije.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Skocni zglob
PostPoslato: Sub Avg 27, 2011 12:43 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Avg 26, 2011 9:09 pm
Postovi: 2
Zdravo, imam pitanje vezano za povredu skocnog zgloba u saobracajnoj nesreci. Dijagnoza mi je S930-luxatio articuli talocruralis dex, Fractura sterni, contusio corporis. Imao sam operaciju-Repositio cruenta tali dex. Et fixation cum clavo spiralisi. Nosio sam langetu 14 dana a zatim gips 21 dan. Kada sam dosao da skinem gips nisam slikao nogu samo je doktor rekao da se skida gips i da se oslanjam 30% na nogu pa mi je malo cudno sto nije trazio da se slika noga. Inace nemam bolova, samo manji otok i treba da krenem na vjezbe rehabilitacije, pa me interesuje vase misljenje u vezi skidanja gipsa i kompletne povrede posto sam cuo da je jako opasna povreda a doktor mi ne govori dovoljno, vec samo ukratko. Unaprijed hvala.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Skocni zglob
PostPoslato: Sre Okt 26, 2011 7:15 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Okt 26, 2011 6:57 pm
Postovi: 4
Dobro vece. Povredio sam skocni zglob pre 2.5 godine otprilike. Nisam isao na snimanje. U pocetku je bol i otok bio veliki ali posle 2-3 dana sam mogao da se krecem. Posle 2-3 meseca mogao sam normalno da hodam, medjutim osecao sam da bol nije sasvim prosao. Tada sam poceo da posecujem fizioterapeute i razne lekare i svi su mi govorili da ce proci. Problem je u tome sto i dalje osecam blagi bol koji ne prolazi. Tokom dana kada se krecem bol skoro da i ne osecam, medjutim uvece kada legnem da spavam bol se ponovo javlja i ne mogu da zaspim od njega. Zglob mi krcka kada ga pomeram. Da li je moguce da zglob nije lepo namesten ili da je neki ligament i dalje pokidan? Hvala.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Skocni zglob
PostPoslato: Pet Jun 08, 2012 10:14 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jun 08, 2012 10:07 pm
Postovi: 2
na zagrevanju za utakmnicu,odjednom je poceo da me boli zglob,posle suta (Igram Rukomet) Znaci zglob nije ni nabijen ni uvrnut ni nista samo je posle tog ''doceka na noge'' poceo da me boli al nista me nije onako jako zabolelo u momentu tog doskoka nego tek kad sam krenuo da se krecem je pocelo da me boli.Zglob nije otekao ali dosta boli,ja sam napravio veliku gresku i to olako svatio.pa nisam uredno mirovao,dosta sam ga forsirao.ali mazem masti i zavijam ga elasticnim zavojem koji poprilicno pomaze..a on me boli sada poprilicno,ne bas kao pre,ali nije olako.Dali neko moze da mi obrazlozi i predlozi nesto?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Skocni zglob
PostPoslato: Pet Jun 08, 2012 10:18 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jun 08, 2012 10:07 pm
Postovi: 2
Pardon,hteo sam da kazem da zglob nije ni uvrnut ni iskrivljen niti je otekao...samo boli na pokrete.. dok hodam a pogotovo dok trcim i skacem.. znam,ja sam kriv sto sam ga mnogo forsirao a ne mirovao.tek sam sad poceo da ga negujem.. U pitanju je skocni zglob i izgleda da sam samo nabio ili istegao ligamente...Pa opet bih zamolio.ako neko ima neko misljenje,iskustva sa ovako necim,da zna nesto neka mi sto pre odgovori.Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Skocni zglob
PostPoslato: Pet Jun 29, 2012 3:59 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jun 29, 2012 3:45 pm
Postovi: 1
Pre jedno dve nedelje sam igraju ci fudbal i povlacu ci se u nazad skocio na svoj vec tada iskrivljeni skocni zglob(leve noge). Jedva sam se podigao i nekako dosepao do kuce mislio sam da ce proci da nije tako strasno jer se bavim borilackim vestina pa sam i ranije uvrtao zglob ali kada mi je zglob natekao i naduvao se kao balon mnogo sam se uplasio. Stavio sam led ali nije pomoglo sutradan posto idem u skolu nekako sma uspeo da odem do skole i sasvim slucajno cuo da negde u mom naselju ziva jedan baka koja namesta zglobove i kolena i ledja i ruke ma sve zivo. Majka mi je predlagala da odem na VMA i da snimim to ali nisam zeleo da mi doktori kako vec to biva samo pogledaju i odmah strpaju u gips, nisam zeleo da mirujem 3 nedelje ko da sam nesto nedaj boze slomio. Odlucio sam da odem kod te babe pa sta bude. Hodao sam jedva do bake ali kada sam se vracao mogao sam da hodam sasvim normalno iako mi je zglob sa spoljasnej strane bio kao jabuka a ispod zgloba modro. Zena mi je namestila i vratila zglob za jedno 20 min. Posle jedno 3 dana otok je spao i mogao sam da igram fudbal da skacem i trcim koliko hoces. Poenta price je da nikada u ovakvim slucajevima kada se povredi zglob ne treba ici kod doktora ili vec koga samo ce pogledati i strpati nogu u gips znam to jer imam druga koji je malo iskreno zglob pri doskoku i lezao je 2 nedelje sa nogom podugnutom u vis. Nadjite ljude koji ce to da nameste i vrate na svoje mesto. I preporucujem da koristite ihtiol kamfor (crni konjski balzam) mnogo bolji od zelenog i svih fastun gelova i ostalih pomada malo se oseca ali ko je povredio zglob istrpece i to.
pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Skocni zglob
PostPoslato: Uto Jul 24, 2012 3:17 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jul 24, 2012 3:11 am
Postovi: 2
MOLIM ZA POMOC!!! NE MOGU DA UCIM OD BOLOVA!!!! Imao sam saobracajku motorom...oba skocna zgloba sam izbacio iz lezista i namestali mi na licu mesta, jer nisam bio pri svesti...sad hodam mogu da funkcionisem ali osecam bolove! Sta da radim da bi mogao da radim i psihicki? Molim vas za pomoc!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Skocni zglob
PostPoslato: Uto Jul 24, 2012 11:42 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 8:05 pm
Postovi: 767
A,da odes negde na terapiju?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Skocni zglob
PostPoslato: Uto Jul 24, 2012 9:13 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jul 24, 2012 3:11 am
Postovi: 2
Ma pijem ja lekove i primam terapiju, nego sam mislio neki trik ako postoji...


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 23 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: