Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Iskakanje casice..
PostPoslato: Pet Avg 06, 2010 5:39 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Avg 06, 2010 5:12 pm
Postovi: 2
Krajem maja mi je po prvi put iskocila casica kolena...ali ni ja ni moji roditelji to nisu shvatili ozbiljno , posle mesec dana po drugi put mi je iskocila casica i tada sam sama vratila koleno na mesto uprkos uzasnom bolu, i zatim sam otisla kod ortopeda hirurga Aleksandra Moljevica...koji mi je stavio gips koji sam nosila 3 sedmice, kad sam ga skinula isla sam na banju 10 dana zbog fizikalne terapije jer su mi misici te noge bili bas oslabili..i posle banje sam nastavila da radim neke vezbe ali posle nekoliko dana meni je to dosadilo jer tu vezbu koju mi je fizijatar propisao nikako nisam mogla pravilo da uradim....za nekoliko dana bih trebala na kontrolu kod ortopeda i taman da mi da opradanje za fizicko jer mi je rekao da fizicko necu moci raditi najmanje pola godine.....Ali mene najvise plasi da mi se iskakanje opet ne desi i zanima me koliko cesto se desava da se iskakanje ponovi i posle gipsa i tih fizikalnih terapija...???


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Sre Avg 11, 2010 9:59 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Feb 16, 2009 6:39 pm
Postovi: 6
experta je napisao:
Kod Vas se radi o periarthritis humeroscapularis. Da uprostim, promenama na mekim strukturama koje okružuju rameni zglob. Nije u pitanju smrznuto rame. Što se tiče lečenja najbolje je koristiti istovremeno fizikalne terapije i antireumatike. Važno je izabrati dobru kombinaciju fizikalnih terapija, nikako ne preporučujem shock wave. Takođe, antireumatik uzimajte svo vreme trajanja fizikalnih terapija i to po šemi (zbog antiinflamatornog dejstva).
Morate biti strpljivi, periarthritis humeroscapularis je jedno od najbolnijih stanja u reumatologiji :cry: i veoma se teško leči.

Mitrović dr Zorica :)
specijalista fizijatar
[email protected]

Napomena : diagnoza "periarthritis humeroscapularis" je suviše uopštena , te se kao takva u savremenom svetu više ne upotrebljava. Ova diagnoza je ostavština iz našeg prošlog sistema...(političnog i školskog)....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Čet Avg 12, 2010 7:49 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Avg 12, 2010 7:17 pm
Postovi: 1
Postovanje,

Prije nekih petnaestak dana sam "izvrnuo" nogu, a dijagnoza je distorsio atc sin gr III. Inace zivim u manjem mjestu, a dr koji radi kao ortoped je covjek u kasnim sedamdesetim godinama i bas ne uliva povjerenje... Stavio mi je gips koji bi trebao da nosim 4 sedmice, a poslije danasnje "kontrole" (bez ikakvog pregleda) mi je produzio jos 3 sedmice, sto bi vec bilo 37 dana...

U prilogu je link do rtg snimka, pa bih Vas zamolio za misljenje.

Pozdrav

http://img10.imageshack.us/img10/6027/rtgme.jpg


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Sre Feb 02, 2011 3:32 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jan 30, 2011 5:36 pm
Postovi: 9
Postovana dr Mitrovic,

Molim Vas najljubaznije da mi date savet.

Pre 4-5 dana pao sam niz zaledjene stepenice i dobro se udario u predelu levog bubrega, malo pored kicme. Bio sam u urgentnom, snimao sve i rekose mi da nema preloma ni ostecenja bubrega i karlicne kosti.

Medjutim osecam strasno jak bol u predelu zadnjice sa te leve strane, negde u unutrasnjosti. Taj bol se javlja sa vremena na vreme pri odredjenim pokretima, pre svega kad hocu da legnem i ustanem iz kreveta. Osecaj je kao da nesto sevne, da me stegne, kao da me nesto opece neka vatra ili probode noz. To je neizdrziv bol i traje 3,4 sekunde(sve zavisi koliko ga iziritiram). Mislim da ima neke veze sa nervom u tom delu tela. Kao da je upaljen., tako mi se cini...
(Inace, ne smeta mi kad hodam pravolinijski, ili kad lezim na stomaku ili na desnoj strani)
Sta da radim sta da pijem da me to prodje??
Lekar mi je prepisao samo led, hemoral forte i fastum gel. To mesto kod bubrega(koje je verujem povezano sa ovim nervom) gde sam se i udario mi je manji problem od ovog nerva ili zivca koji izaziva neopisiv bol.

Hvala Vam u napred,
S postovanjem,
Vladimir Bukvic


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Čet Feb 03, 2011 11:21 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 12:03 pm
Postovi: 232
Vec nekoliko godina muku mucim sa istim bolom, bol se nalazi u delu thoracic t7-t9 nadam se da sam pravilno napisala jer sam grafikon nasla u nekoj knjizi anatomije.Tup bol osecam konstantno u navedenom delu s tim da kod masaze mogu tacno da ga lociram kao veoma ostar i prodoran bol koji se nalazi na oko 3 mesta u navedenoj regiji tik uz kicmu sa leve i desne strane i na samoj kicmi, bol prilikom pritiska je slican bolu kao kod popravke zuba kada busilica dodje u blizinu zivca.U toku trudnoce stanje se pogorsalo i obratila sam se lekaru koji nije zeleo da mi da uput za fizijatra tvrdeci da je to normalno za moje stanje.Nakon porodjaja jedno jako kratko vreme bol se znatno smanjio ali se ubrzo i vratio. Od prodjaja je proslo 2,5 godine.Radim na racunaru 8 sati, znaci sedeci posao ali sam veoma aktivna fizicki van posla, voznja bicikla, veoma duge setnje itd.Visoka sam 156 i imama 52 kg tako da ne spadam u kategoriju ljudi sa povisenom telesnom masom.Znam da bi trebalo da odem kod fizijatra al bih volela da mi neko nesto kaze ako prepoznaje sta bi ovo moglo biti.
Unapred hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Ned Feb 20, 2011 4:53 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Dec 23, 2010 8:19 pm
Postovi: 18
Imam parezu Brachialis plexux desne ruke od rodjenja,isao sam po banjama na razne terapije,radim redovno vezbe,desna ruka mi je tanja od leve i skracena mi je tetiva bicepsa kada sam ispavim mi je oko 30stepeni,zanima me operacija za produzenje tetive i transfer nerava.Hvala unapred :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Sre Apr 27, 2011 11:55 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2011 11:42 pm
Postovi: 2
imam bebu od 5 meseci,kada ga stavim na stomak glava mu padne na dusek a ruke stavlja sa strane kao da pliva,dakle uopste se ne oslanja na podlakticu kako bi trebalo i ne drzi cvrsto glavu nego je cesto spusta na dusek.sta je u pitanju i da li je to ozbiljan problem?kako moze da se to ispravi?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Čet Apr 28, 2011 9:22 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 7:49 pm
Postovi: 200
Lokacija: novi sad
Moja mama ima artrozu i poliartritis, koji su praceni jakim bolovima. Sta moze da joj pomogne, jer lekovi koje pije, a to su protiv bolova, ne pomazu. Inace, artrozu ima ima u kolenima i zglobovima ruku. Ima 68 godina i do sada je bila dobrog zdraavlja, vrlo pokretna i vitalna, i sada nema nekih ozbiljnijih oboljenja, sem povisenog secera, koji se pojavio pre izvesnog vremena, nakon jedne stresne situacije.
Ima li pomoci?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Sub Apr 30, 2011 3:21 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Nov 19, 2006 10:15 am
Postovi: 28
MR PREGLED LUMBOSAKRALNOG SEGMENTA KICMENOG STUBA: Uradjeni su T1W i T2W sagitalni tomogrami lumbosakralnog segmenta od Th10 do sakruma, kao i PDW transerzalni tomogrami u visini L1-S1 intervertebralnih (vi.) diskova. Ispravljena lumbalna lordoza. Nema znakova frakture, infiltracije ili dislokacije prsljenskih tela snimljenog segmenta. Spiralni kanal je primarno suzen u nivou L2-S1. Conus meduilaris nalazi se u visini L1 prsljena. U duralnoj vreci se ne vide patoloske promene. Na L1-2 iv. nivou prisutna opodna spondilofitoza, nema hernijacije iv diska, spinalni kanal bez stenoze. Iv. forameni slobodni obostrano. Na L2-3 iv. nivou prisutna opodna spondilofitoza, nema hernijacije iv diska, spinalni kanal bez stenoze. Iv. forameni slobodni obostrano. L3-4 iv. prostor snizen, naspramne pokrone ploce degenerisane, uz obodnu spondilofitozu. Disk pokazuje masivnu cirkularnu protruziju koja komprimuje L4 radikse i kriticno stenozira primarno uszeni spinalni kanal - anteroposteriorni dijametar duralne vrece 5mm. U suzenim iv. foramenima protruzija stupa u kontakt sa L3 radiksima. Na L4-5 iv. prostor je snizen, naspramne pokrone ploce degenerisane, uz obodnu spondilofitozu. Disk pokazuje masivnu cirkularnu protruziju koja komprimuje L5 radikse i kriticno stenozira primarno suzeni spinalni kanal - anteroposteriorni dijametar duralne vrece 5mm. U suzenim iv. foramenima protruzija stupa u kontakt sa L4 radiksom. Levi IV foramen je ekstraneuralno suzen. L5-S1 iv. prostor snizen, naspramne pokrovne ploce degenerativno izmenjene, uz izrazenu obodnu spondilofitozu. Disk degenerisan sa ekstruzijom mediolateralno/foraminalno levo koja znacajno stenozira spinalni kanal, komprimuje S1 koren i kompromituje desni S1 koren. Disk/osteofit kompleks stenozira levi iv. foramen komprimuje levi L5 radiks. Desni iv. foramen ekstraneuralno suzen. ZAKLJUCAK: 1) Cirkularna protruzija L3-4 iv diska sa kriticnom multifaktorijalnom stenozom kanala i kompresijom oba L4 korena, kao i iritacija L3 radiksa intraforaminalno. 2) Cirkularna protruzija L4-5 iv diska sa kriticnim multifaktorijalnom stenozom kanala i kompresijom oba L5 korena, kao i iritacija L4 radiksa intraforaminalno desno 3) Ekstruzija L5-S1 iv diska mediolateralno/forameinalno levo sa stenozom kanala, kompresijom levog i kompromitacijom desnog S1 korena, kao i stenoza levog iv. foramena i u njemu kompromitacija L5 radiksa.
Snimak je iz 2007 godine kada sam i lezao u jodnoj banji, od tada me konstantno boli leva noga i trne, a jednom u 3 4 meseca se skroz ukocim da ne mogu da se pomerim. Molim za misljenje, Hvala!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Sub Apr 30, 2011 4:49 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Nov 19, 2010 2:56 pm
Postovi: 47
evo i mene sa mojim problemima :roll:
Moje dijagnoze su ispravljena fizioloska lordoza vratne kicme i subhondralna skleroza slabinskih prsljenova. Isla sam na fizikalne terapije i radim vezbe kuci. Pre godinu dana sam imala jaku usinuce, od tada imam konstantne bolove, znaci zivim sa bolovima svakoga dana. :cry: Ne znam kako vise da pomognem sebi. Inace posao mi je kancelarijski i moram priznati da svuda idem autom,sto nije za pohvalu.Moje pitanje za vas, kakvi mogu biti simptomi ovih mojih dijagnoza i sta one zapravo znace? Da li se radi o procesu okosatavalja ili nesto drugo? Imam 30.god. Srdacan pozdrav, Maja


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Uto Sep 06, 2011 5:07 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Sep 06, 2011 5:04 pm
Postovi: 1
Imam i ja jedan problemcic...

Imam 21god. aktivno treniram Kickboxing i imam probleme sa listovima, skoro posle svakog treninga imam po dva-tri dana stegnute listova da jedva mogu da se krecem... Premorenost misica nije, jer sam skoro napravio pauzu od dva meseca i na prvom treningu su mi se stegli listovi, tj. jak tonus misica sam dobio kome treba dugo da popusti. Usput sam fizioterapeut, pokusao sam svasta... za sada nista mi nije pomoglo...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Ned Sep 18, 2011 3:21 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 8:14 pm
Postovi: 11
Molim Vas za odgovor.
Komsika vec par dana ne moze da se krece kako treba. Ima bolove u lumbalnom delu i u levoj nozi. Valjda se zatego neki nerv tako da joj je kicma povijena i jako je boli i dok miruje i dok se krece. Doktor opste prakse je rekao da je u pitanju isijas i prepisao joj inekcije deksazona i movalisa (dva dana je primala desazon i movalais a danas samo movalis i ne oseca nikakvo poboljsanje) i mast biofreeze. Takodje je rekao da se slobodno moze kretati jer joj mirovanje nista ne moze pomoci, da li je to tacno?
Da jos kazem da je petnaestak dana pre tog isijasa imala bolove samo u lumbalnom delu i nije toliko obracala paznju na bol (mazala je konjsku mast ali nije bila uporna da sanira pocetni bol).
Interesuje me da li je stvarno u pitanju isijas, da li da ode kod nekog specialiste, da li joj inekcije movalisa mogu pomoci (ili su potrebne neke druge inekcije, sta znate o inekciji lemod depo), da li treba da miruje,...u svakom slucaju koji je Vas savet?
P.S. Komsika ima 58 godina, nije imala zdravstvene probleme tog tipa. Jedino sto svakog leta obavlja poljoprivredne poslove u selu i radi vise nego sto to njene godine dozvoljavaju.
Unapred Hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Pon Nov 07, 2011 5:27 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 07, 2011 2:46 pm
Postovi: 2
pozdrav mene zanima imala sam saobracajnu nesrecu pre jedno osam godina i povredila sam koleno,kada sam kre4nula u srednju skolu bolovi u kolenima i listnim kostima su bas cesti,nekada nepodnosljivi,sta da radim??i imam 19 godina


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Uto Dec 06, 2011 10:33 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Dec 06, 2011 10:14 pm
Postovi: 2
Pre skoro 2 meseca sam povredio nogu na krajnje bizaran nacin. Naime nosio sam debele carape u cipeli i cepela me je nazuljala tamo gde se savija, iznad prstiju. Problem je sto je to oteceno i boli pri oslanjanju na nogu. Nije menjalo boju ni u jednom trenutku, nije bilo promene temperature, vadio sam krv po nalogu fizijatra i nema nikakve upale. Taj fizijatar mi je rekao da trljam ledom otok iako nije upaljen i nije topliji od ostatka onoge i ako se ne popravi stanje da dodjem na fizikalnu terapiju od 20. decembra iako je to bilo prva polovina novembra kad sam otisao kod njega. Sve sto mi je rekao je da je nagnjecenje zivca i da je to normalan rekacija tkiva na zuljanje sto malo sumnjam jer to traje, kao sto sam rekao, vec skoro 2 meseca.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Čet Feb 02, 2012 2:04 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Feb 02, 2012 9:45 am
Postovi: 5
uz pravo vezbanje i uz koriscenje aparata za stimulaciju misica one struje mogu su postignuti vrlo dobri rezultati ako niste profesionalac, vezbanje ako moze u isto vreme sa aparatom za stimulaciju ne pitajte koliko kosta da vam to rade pitajete i doktora, ja nisamoperisao a pokidan mi je acl i meniskus izlomljen samo pravo vezbanje svakodnevno postize rezultate jer povredjena noga treba da bude jaca nego je ikad bila ato mora teretana


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 12 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: