Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Masiranje posle povreda?
PostPoslato: Uto Jul 01, 2014 5:57 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jul 01, 2014 5:48 pm
Postovi: 1
Cao svima,

Zivim u Irskoj tri godine, igram basket ponekad, i pre 3 nedelje sam povredio skocni zglob na desnoj nozi (trceci za busom sam nagazio na rupu i bas gadno ga iskrivio). Tako da je izgleda tacna ona poslovica "za busom i zenama ne treba trcati" :D

Nisam otisao kod lekara odmah nego sam koristio led i mirovao, posle 10 dana sam ipak otisao do fizioterapeuta gde su mi bukvalno izmasirali povredjeni deo i posle toga malo stavljali one struje. Masaza je trajala tipa 10-15 minuta, naravno bolelo me je ali sam nekako izdrzao. I da budem iskren mislim da je pomoglo jer dan-dva posle toga je pocelo da se oporavlja. E sad da li je zbog masaze ili bi i samo pocelo da prolazi ne znam.

Da zlo ne spava pokazalo se par dana posle - isli smo na rostilj i posto je bilo lepo vreme igrao se fudbal, u kojii sam usao "samo da pipnem loptu", naravno potrcao sam i okliznuo se i bas gadno povredio drugu (levu) nogu, ovaj put iza i oko kolega. Nisam mogao da hodam opet par dana i ovog puta sam otisao odmah kod fizioterapeuta, gde su me (opet) izmasirali na bolna mesta. Medjutim imao sam osecaj da je sutra dan jos gore, mada su mi rekli da ce da boli uvece i da stavljam led

Sad opet treba da idem sutra, ali me malo frka zbog svog tog masiranja.

Jedan Irac mi je rekao da je i on isto tako isao (polomio je nogu) ali je odustao jer je skupo i nije video nekog benefita.

Ja sam pre neki dan uzeo steznik za levo koleno i mislim da je pomoglo, jer sad mogu da hodam i da cucnem, doduse jos me malko boli ali nije strasno i mislim da se oporavljam.

Pitanje: da li neko zna zasto su ova masiranja dobra, da li su uopste dobra, kako je moguce da se odmah masira nesto a bez prethodnih snimaka, da li se radi o amaterizmu ili jednostavno ovde u Irskoj tako rade?

Unapred hvala!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 38 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: