Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Bol u predelu ramena
PostPoslato: Pon Mar 17, 2014 11:00 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 17, 2014 10:48 pm
Postovi: 2
Da li neko ima neku informaciju kome bih mogao da se obratim s obzirom da me rame boli vec 8 meseci. Bezuspesno sam isao kod 5 lekara, koji su mi davali razlicite dijagnoze. Problem je u predelu ac zgloba. Nije ligament sprain, na rentgenu je sve u redu. Cudno mi je sto nijedan doktor nije trazio ultrazvuk mekih tkiva, nego me svi otpisu za 5 minuta govoreci prestace, zdrav si. Bio sam na vise klinika, na ortopediji na Banjici, u studentskoj sluzbi.... Neki kazu povreda ligamenata ac zgloba, dok mi na ortopediji kazu sekundarni tendinitis rotatora manzetne. Treniram boks dugo vremena, ne znam da nije mozda od konstantnog ponavljanja odredjenih pokreta. U sustini skoro sam negativan na sve testove osim kada rotiram lopaticu npr. kada zelim levi trapez da izbacim u stojecem polozaju sa opustenim (spustenim) ramenima. Tada osecam bol u ac zglobu. Pri guranju tegova od sebe (npr. benc) ili pri obicnom skleku osecam bol i jak gubitak snage. Tokom ovog perioda se bol smanjivala ali to toliko sporo ide da mislim da nikada nece prestati. Ljudi koji ne treniraju ne bi ni osecali bol, ne bi ni znali da imaju problem, ali to malo bola mi pravi veliki problem pa i psihicki pri treningu. Ubi se trazeci resenje na netu ali dzaba..... Vezbe za rotator kao da mi olaksavaju bol. Pijem kortikosteroide i antiinflamatorne lekove jer imam autoimuni hepatitis , pa reko da nisu mozda zglobovi zbog pronizona oslabili. Molim vas pomagajte strasno sam talentovan za boks, time treba da se bavim, a vec 8 meseci ne mogu ni teg da podignem.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bol u predelu ramena
PostPoslato: Ned Apr 06, 2014 3:02 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 03, 2014 4:21 pm
Postovi: 32
Odgovor si sam dao!
Kortikosteroidi + stalni ponavljani pokreti koji dovode do mikrotrauma i mikrokrvarenja dovode do takvih tegoba. Nevezano da li se baviš sportom ili si automehaničar koji okreće ključeve i gedore po ceo dan ili žena koja pere na ruke pa ima bol u spoljašnjem čvoru lakta (teniski lakat).
Sa autoimunim hepatitisom i hepatitisima uopšte nije se igrati, drug mi je sa preležanim Hepatitisom A trenirao fudbal, ali sa autoimunim hepatitisom pa još borilački sport, teško će to da ide!
Ipak, nisam hepatolog, pa ti predlažem da odeš u Kliniku za Infektivne bolesti i potražiš savet kod prof dr Dragana Delića (ponedeljkom radi ambulantu). Sjajan je lekar a i kao čovek.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bol u predelu ramena
PostPoslato: Pon Maj 12, 2014 1:23 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 17, 2014 10:48 pm
Postovi: 2
U nivou ac zgloba mi je prisutan izliv bez prisustva luksacije i ostecenja ligamenata zgloba. Za izbacivanje tecnosti i smanjenja zapaljenja sam probao par terapija, elektroforeza prva, i magnet i ultrazvuk druga. Nijedna nije pomogla. Jos uvek osecam mali bol pri rotaciji lopatice i mislim da bi se bol pojacao ukoliko bih trenirao. Vec par lekara se prema ovom mom problemu lezerno odnosi. Stvarno neznam kome vise da se obratim. Kod privatnika sam ultrazvuk uradio, dobio jednu od terapija i nista se nije promenilo. Neki savet za mozda promenu terapije, neka pomoc?

Hvala,


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 44 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: