Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Bol u kukovima i ramenima
PostPoslato: Ned Sep 21, 2014 4:40 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Sep 21, 2014 4:21 am
Postovi: 2
Čekam "red" na Kliničkom centru na ortopediji, a u međuvremenu da pitam i ovde jer postajem očajna. Naime, ne mogu da spavam više normalno, jer je bol koji se pojavljuje gotovo na granici izdržljivosti.
Imam 28 godina, bavila sam se aktivno sportom od kad znam za sebe, a džudo-om intenzivno i profesionalno oko 13 godina. Od pre početka puberteta do kasne 19-te godine. Imala sam povredu levog kolena jednom prilikom, "ispadanje" čašice, otok i sve prateće. Par godina nakon toga, ustanovljena mi je, citiram "Chondromalatio in patelle sin", odnosno kako mi je objašnjeno - loše "podmazivanje". Nakon toga je bilo gotovo da operišem ligamente, koji su pokidani, ali je, eto za ne verovati, hirurg koji je sve to vodio, preminuo. Ispratila sam kompletne terapije, više puta, od elektro, krio i fizikalne i sve je bilo ok, dok sam na terapiju išla, posle toga se bol vraćao.
Sada imam, pored tog kolena, bol u oba kolena, nenormalne bolove u oba kuka, i ramenima. Na pokret se čuje i pucanje i struganje i to je stalno tako. Ne ponekad, ne na "određeni" pokret, ne kad se premorim, previše stojim ili previše sedim. Probala sam sve, počevši od spavanja na podu, spavanja na 150 različitih dušeka i ostalih Dormeo jastuka, i ništa.
Na leđima imam dve "tačke" od kojih mi trne cela ruka, a vrlo često mi se dešavalo da se samo držim u autobusu i posle nekog vremena svi prsti utrnu.
Što se kukova tiče, "tera" me da istežem, da "naprežem" okolne mišiće i uz "klik" i glasno pucanje, na par minuta bol prestane. U tom trenutku je oštar, nekad mi i cela noga utrne i grč uhvati stopalo, a onda je tup. Užasan, tup i nenormalno opterećujući.
Plašim se svega i svašta mi prolazi kroz glavu. Inače nisam paničar i hipohondar, u ovom "stanju" sam već dve godine ali sada me ekstremno oštar bol koji se pojavi i trnjenje do mere da mi je ud van kontrole uplašio. Bavim se i psima, i krpelji su me ujedali, pa mi je i lajmska padala na pamet. Onda i artritis i svašta nešto.
Nedostatak kalcijuma mislim da nije, jer zaista, dan ne mogu da preživim bez minimum litar jogurta, obroka bez sira i mleka umesto soka. Da li ga možda i organizam sam traži, ne znam.
Bilo kakav odgovor, i bilo kakvo slično iskustvo mi je od velike pomoći, dok ne dobijem rezultate.
Hvala svima unapred.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 31 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: