Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Dijagnoza Adeno Ca
PostPoslato: Pet Jun 08, 2012 2:02 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Apr 16, 2012 1:14 am
Postovi: 18
Evelina, drago mi je da ste dobro. Nije lako zaboraviti pakao kroz koji ste prosli, ali vreme uvek ucini svoje. Mozak ima sposobnost da ruzna secanja spakuje u fijoku i posle mnogo vremena imamo utisak kao da se to nije desilo nama. Pred ocima nam prolaze slike, kao kad se prisecamo davno odgledanog filma. Vreme ne mozemo vratiti i ruzne dogadjaje obrisati gumicom, ali mozemo uciniti da izblede. Pakao u trajanju od cetiri godine je jezivo dug period, ali to je pluskvamperfekat. Zivot svakog coveka je sacinjen od uspona i padova, dobrih i losih perioda. Oluja je prosla i sunce je granulo. Uzivajte u njegovim zracima. Ostavite ruznu proslost tamo gde joj je mesto, daleko iza sebe i radujte se svakom novom danu. Pa cak i ta menopauza je poklon i deo prirodnog ciklusa zivota zene. Zivot se nastavlja i mnoge zene izgledaju i osecaju se predivno i u menopauzi. Rasterecene obaveza kojima su bile pritisnute tokom zivota, rese da se posvete sebi i uzivaju u novom periodu zivota koji im je dat. Mozak je najveci pokretac svih psihofizickih stanja i ne treba mu dozvoliti da previse luta, nego ga usmeriti ka pozitivnim mislima i pozitivno nece izostati.

Upravo se borim sa tatinim oscilacijama u raspolozenju, jer je trenutno u takvoj fazi, sto je bilo za ocekivati s obzirom na terapiju. Drugi ciklus protice u miru, bez mucnine i povracanja. Jede jako dobro, pije puno tecnosti. Na nogama je vecinu vremena, buni se i gundja stalno zasto ga kljukamo svim i svacim od tableta i preparata, ali ga obicno razoruzam recenicom: "Gutaj Misko". Ta recenica je deo anegdote iz perioda mog detinjstva kad su se roditelji borili samnom i mojim nejelom i govorili mi: "Jedi Jelena, gutaj, zvaci..." , pa bih ja u igri sa plisanim medom ponavljala: "Gutaj Misko, zvaci Misko!" :D

Uzrocnik oscilacija u raspolozenju je trenutno kateter i zabrinutost da ce morati stalno da ga nosi. Danas smo bili kod doktora i on kaze da ne vidi nista sto bi moglo da bude veliki problem i veruje da ce lekovi sve dovesti u normalu. Pojacao mu je terapiju dodatkom jos jednog leka. Ja cvrsto verujem da je ovo samo trenutni problem i propratni negativni efekat terapije. Nadam se da ce se i on osecati manje zabrinutim posle danasnjih konsultacija sa doktorom.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dijagnoza Adeno Ca
PostPoslato: Čet Jul 12, 2012 3:12 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Apr 16, 2012 1:14 am
Postovi: 18
Tata se relativno dobro oseca. Primio je cetvrtu terapiju koja nije jaka kao treca. Treca je bila jeziva, ali izdrzali smo nekako. Mucnina, povracanje, zatvor... Negde na internetu procitah da jedino pomazu glicerinski cepici i to ga je spaslo. Sad smo usli u fazon i sa tim i taj problem je iza nas. Sad ima pauzu tri nedelje da se malo povrati. Izgubio je 4 kg, ali mu se vratio apetit i krvna slika je dobra.

Ono sto me brine je PSA test koji je skocio sa 9 na 15 za mesec dana i doktor kaze da mu se to uopste ne svidja. Trebalo bi da pada od antibiotika, a on skace. Salje ga na skener prostate, a ujedno treba da uradi za komisiju do 30-tog i skener abdomena i pluca. Da li je moguce da karcinom pluca metastazira na prostatu? Nigde nisam nasla taj podatak.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dijagnoza Adeno Ca
PostPoslato: Pon Jul 30, 2012 6:05 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Apr 16, 2012 1:14 am
Postovi: 18
Radili smo skener abdomena, pluca, prostate i kostiju i sve je potpuno cisto. Nema karcinoma nigde. Ostale su jedino limfne zlezde malo uvecane, ali su se i one smanjile. Preporuceno je preventivno zracenje. Regulise se polako i problem sa prostatom, PSA se rapidno smanjio sa 15 na 8, ali to je sad najmanji problem. Ako bude bilo potrebe ici ce na operaciju.

Ne mogu vam opisati koliko sam srecna. Svesna sam koliko je ovo podmukla bolest i strepim pomalo. ali zelim da verujem da su svi problemi iza nas. :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dijagnoza Adeno Ca
PostPoslato: Uto Jul 31, 2012 9:28 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 21, 2012 11:07 am
Postovi: 223
jeca. hvala Bogu ,jako mi je drago zbog vaseg oca i vas , samo napred!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dijagnoza Adeno Ca
PostPoslato: Ned Avg 12, 2012 12:35 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Avg 11, 2012 11:37 pm
Postovi: 2
Nažalost i ja moram da se priključim ovom forumu.mama ima rak pluća,ali ne znamo jos tačnu dijagnozu 100%.elem,pre 3,5 godine se operisala od raka grlića materice i to,kako su lekari rekli,u poslednji čas,jer je već bio u III stadijumu.to je bila totalna histerektomija,dobila je terapiju zračenejm,bez citostatika.upala u onu "turu" ljudi kad je bila afera da su ljude više zračili nego što je trebalo.karlica i donji deo leđa joj stalno bili u opekotinama.kad se sve to ispozavršavalo,par meseci kasnije,još jedna operacija-vezana creva,tj priraslice na crevima,kao posledica zračenja.tu se jedva izvukla,i kao trajna posledica svega toga,a prvenstveno zračenja joj ostane naduvena jedna noga,cela,i to vidno.radila sve žive pretrage da nije neki tromb,međitim sve je u redu.
u međuvremenu(do sada) je imala redovne kontrole na 3,pa na 6 meseci na onkološkom,koji su uvek uključivali i Rt pluća i sve je bilo ok,kao i na poslednjoj kontroli negde oko nove godine.e,od tad sledi pakao.konstantni bolovi u leđima koji su se spuštali niz ruku.nije mogla ni da spava.u dz joj rekli da joj je to na nervnoj bazi i davali joj stalno neke koktele injekcije,kao uklještenje nerava.tek posle mesec dana svih tih nepotrebnih injekcija je pošalju da snimi pluća u dz.lekarka je pošalje na ATD,tamo je vozali još jedno mesec dana da bi je poslali na klinički.onda dva meseca konstantnih snimanja i kojekakvih skenera i na kraju hitan prijem zbog operacije.za sve to vreme niko reč jednu nije rekao o čemu se radi.mada,iskreno,ja sam odmah znala,samo nisam smela da izgovorim.u bolnici je ležala desetak dana pod teškim antibioticima pa tek onda operacija.posle toga par previjanja i kontrolni pregled kod lekarke koja je operisala,koja pri tom histopatološki nalaz nije imala ispred sebe nego su joj diktirali telefonom!!!!!!!!!!!uzas!!!!! a ja se tolko nadala da će nam reći konačnu dijagnozu,pa da se odmah javim ovde,da vidim o čemu se radi.e,da,ima i konzilijum 22.avgusta,pa će nam tada valjda dati sve crno na belo.
evo sta sad pise :

Dg: St post thoracatomia diag.resectionem atypica seg.VI lobi inf.pulm.deh C.34

u obrazloženju piše: tumorska promena u 6.segmentu exir....(nisam baš sigurna za ovu reč) u celosti radi PH verifikacije.infiltracija donjeg režnja,uvećane izmenjene hilusne i subkarinalne lgl, IHH nalaz odgovara bronhogenom adenoca

u otpusnoj listi joj piše u dijagnozi adenoca bronchogenes C.34.3 ja sam sve to našla na netu i kapiram da je rak,ali me zanimaju detalji.
i molim vas ako neko može da mi malo protumači sve ovo što su joj napisali,da bar malo budem mirnija do 22.kad će joj,nadam se,dati konačnu dijagnozu,pa ću se ponovo javiti za pomoć :cry:
inače tata je umro pre 4 godine i to "na bum" pa bih sad volela da znam šta me čeka i kroz šta ćemo sve prolaziti :oops:


Share on facebookShare on google_plusoneShare on emailMore Sharing Services


Pročitaj više: onkologija/molim-vas-pomoc-vezi-dijagnozom-t45379.html#ixzz23HOh4PfC


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dijagnoza Adeno Ca
PostPoslato: Čet Okt 11, 2012 6:21 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Apr 16, 2012 1:14 am
Postovi: 18
Nije me bilo duze vreme, jer je bilo problema sa konekcijom. janny, vidim da nije bilo odgovora, a ja ne smartam sebe kompetentnom da odgovaram na njih. Nadam se samo da je mami bolje.

Kod nas stanje ide na bolje, rekla bih. U medjuvremenu su regulisani problemi sa prostatom i nema potrebe za kateterom vec 2 meseca. Bilo je zracenja cetiri limfna nodusa koji su bili uvecani. Tri su se povukla, a onaj jedini preostali se smanjio. Pluca, bubrezi, mozak sve je uredu. Nema pleuralnog izliva. Ali pojavilo se nekakvo solidno tkivo na desnoj dojci i neka oteklina u donjem stomaku. To u donjem stomaku je bilo vece, a sad se smanjilo. Posle HT se pojavilo, bas u periodu kad su nastali problemi sa prostatom. Na desnoj dojci ta oteklina stoji mesecima. Tata kaze da je prisutno i bolno na dodir jos od mediastinoskopije. Znaci ni jedno ni drugo ne rastu. Doktori sumnjaju na metastazu. Ja se nadam da nije. Bilo je sumnje i da ima na mozgu, jer je padao u nesvest dva puta u intervalu od 2 meseca, ali je CT pokazao da je sve uredu. Nadam se kad se sve ovo ostalo tako fino povlaci da ce i pojava tih tkiva biti lazna uzbuna. Preporucene su opet hemoterapije, ali samo dva ciklusa, za koje doktorka kaze da ce puno lakse podneti nego one prethodne. Pretpostavljam da su lekovi sa manjim procentom izazivanja mucnine. Konzilijum i CT u decembru. Tatino fizicko stanje je odlicno. Gotovo da je isti kao pre bolesti. Malo ima manje snage nego pre, ali to je i zbog malokrvnosti. Seta, ima apetit i izgleda odlicno. Svi koji ga vide se cude, i doktori mu stalno govore da odlicno izgleda. :) Eto to je za sad ukratko izvestaj. Resimo jedan problem, drugi nastane i tako u krug. Red strepnje, red panike, red radosti. Ali nedamo se.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dijagnoza Adeno Ca
PostPoslato: Čet Jan 24, 2013 5:41 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Apr 16, 2012 1:14 am
Postovi: 18
Nije me bilo bas dugo, posto je nastao neki problem sa zloupotrebom sa IP adrese koja je sa mog provajdera, pa su svi korisnici bili blokirani. To mi je bio veliki problem, jer par meseci nisam mogla uopste pristupiti forumu. Nadam se da je taj problem sada trajno otklonjen.

Kod nas se u medjuvremenu mnogo toga izdesavalo. I na bolje i na gore. Nakon zracenja tata je primio dva ciklusa HT zbog tih pojava na dojci i u predelu donjeg stomaka. Medjutim, ispostavilo se da je ono dole verovatno bruh, a ono gore ne znam tacno, ali uglavnom neki mastitis.

Tata je jako tesko podneo ova poslednja dva ciklusa HT. Nakon prvog imao je problem sa prostatom. Sada mu se javio tromb u predelu vrata. Limfne zlezde na vratu su jako otekle, toliko da nije mogao da dise. Dobio je Farin za izbacivanje tromba i neki lek za izbacivanje tecnosti, posto mu se puno tecnosti nakuplja u organizmu. Ruke su mu isto otecene. Doktor je generalno zadovoljan njegovim stanjem srca s obzirom na to da je imao pre 20 godina infarkt.

Onkolog nas tesi i kaze da nije nista strasno to sto su krenule da rade limfe ponovo. Pluca su idalje cista. Kaze da ce hemo terapijom ukloniti i taj problem sa limfama.

Majka mi boluje od tromboze i znam koliko nije nimalo bezazleno i koliko se dugo leci, ali mi je nekako pao kamen sa srca, jer je bilo strasno gledati ga kako otice i gusi se, ne moze da spava, prica i jede. Mislila sam gotovo, metastaza, kraj.

Brinu me i ti limfni cvorovi koji su opet poceli da rastu. Ovaj jedan je bas velik. Ali se tesim da je na vreme primeceno, jer ih je pre ipak bilo cetiri, doduse bili su manji. Cini me se da je najveci bio 4cm. Ali me tesi cinjenica da su pluca idalje cista i da nema nikakvih udaljenih metastaza i doktorkin generalno pozitivan stav prema trenunom stanju.

Plasi me sta nosi novi ciklus hemo terapija. Mozda su svi ti procesi koji mu se desavaju posledica primarne bolesti, a mozda posledica terapija.

Inace ako izuzmemo trenutnu otecenost, opste fizicko stanje je generalno zadovoljavajuce. Jede pomalo, ali cesto. Rumen je u licu i ima 90kg. Toliko nikad nije imao u zivotu. Maksimum mu je bio 88kg. Nema bolove, pomalo izlazi iz kuce, ali je dosta malaksao i puno odmara ili spava.

Ako neko ima slicna iskustva volela bih da se pridruzi diskusiji da ih podelimo.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dijagnoza Adeno Ca
PostPoslato: Čet Jan 24, 2013 5:56 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Apr 16, 2012 1:14 am
Postovi: 18
Zaboravila sam da napisem da je veci limfni nodus 11cm, a manji 4 cm. Deluje zastrasujuce u odnosu na stanje nakon zracenja kad mu je od cetiri ostao samo jedan koji se smanjio sa 4 cm na 3 cm.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dijagnoza Adeno Ca
PostPoslato: Čet Jan 24, 2013 11:22 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm
Postovi: 695
Eh Jeco vidim kod vas je stanje malo ovako, malo onako.
Nemoj me pogresno shvatiti i nemoj se uplasiti, ali meni stav lekara izgleda previse opusten. Da li je to namerno ili zaista nema potrebe da se vise angazuju jer su ubedjeni da nema recidiva - nemam pojma. Malo je cudno da on nakon zracne terapije ide na hemo, a nakon toga se ispostavi da je u stomaku bruh, a na dojci mastitis. Ne prepisuju oni tako lako hemo, ako shvatas sta hocu da ti kazem.....
U jednom delu kazes da ti je onkolog rekao da ce se sa hemo resiti problem i sa limfama!!!! Opet, oni ne daju hemo tek tako!

Ja sam prosla pravi pakao sa svojim tatom. Njega su nakon zracenja otpustili kao izlecenog (imao je karcinom na korenu jezika). Kada je tati poceo da otice jezik dosadjivala sam lekarima, moljakala da ga prime, pregledaju, urade ultra zvuk, pa skener, pa opet ultra zvuk.....i oni su sve to i radili i konstantno tvrdili da nema razloga za brigu. I onda je opet zavrsio na hemo. Na kraju je i umro. Zato, budi dosadna!

Do te mere uvecane limfne zlezde, a da su benignog karaktera, nisu neobicne. Bitno je da se problem resava. Moras biti dosadna i traziti objasnjenja.
Mozda ja nisam najbolje shvatila tvoj post. Nadam se da jesam.

To sto je tata umoran, nije neobicno. Ipak je proslo malo vremena od zavrsetka lecenja.
U zavisnosti od protokola ipak su potrebni meseci da se povrati snaga.

Nadam se da ce tvoje sledece javljanje biti puno dobrih vesti


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dijagnoza Adeno Ca
PostPoslato: Sub Jan 26, 2013 4:56 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Apr 16, 2012 1:14 am
Postovi: 18
Kad su mu se pojavile te otvrdline na grudima i stomaku doktor samo sto ga nije izbacio. Posto se nicim izazvan izderao na sve nas izvrsio je pregled pipanjem u trajanju od par sekundi i konstatovao metastazu. Na osnovu tog pregleda je tata poslat na hemo terapiju.

Onkolog koji ga vodi je divna zena i u nju imamo poverenja, ali ona je dala terapiju na osnovu onoga sto je napisao njen kolega.

Ja kao laik ako krenem da filozofiram ima da me naglavacke izbace iz ordinacije. :)
Zato mi ne preostaje nista drugo nego da verujem da su u pravu. Verovatno te limfe ne prave bez razloga haos. Rec remisija niko nije spomenuo. Verovatno oni to tako jos ne vide. Spominjana je jedino regresija nakon snimka pluca kad se tumor u potpunosti povukao, ali zbog tih limfi verovatno ne mogu reci da je u remisiji.

Objasnjenje varikologa je negde zvucalo ovako: " Tromb se zaglavio tik pored limfe i krv ulazi u nju, ali otezano izlazi. " Zato je limfna zlezda najverovatnije otecena do te mere. Ali je otekla i ona druga sa druge strane vrata, doduse manje. Imao je ogromnu kolicinu bakterija u brisu grla i dobio antibiotike. Puno je kasljao i znojio se. Znaci pocele su limfe da rade mozda i od toga. Sve su to pretpostavke. Zato ga verovatno salju na hemo terapiju, jer sumnja prvo pada na osnovnu bolest, pa tek onda na sve ostalo.

To sto mu oticu je mozda izazvano necim drugim, ali niko sa sigurnoscu ne moze reci jesu li benigne ili ne. Svi doktori kod kojih smo bili prvo povezuju simptome sa osnovnom bolescu.

Ja pokusavam da razmisljam logicno. Limfe su mu otekle do tih razmera za 3-4 dana. Da je krenuo karcinom da raste verujem da ne mogu celije da se namnoze za tako kratko vreme u tolikoj meri. Ali opet niko sa sigurnoscu ne moze reci da li u tim limfama nema zaostalih celija koje treba ubiti. Verovatno iz tog razloga ide na jos jednu turu terapije. Evo ja imam jednu limfu na vratu koja stoji od detinjstva. Nakon neke prehlade iskocila. Ali na osnovu njegove diagnoze iskakanje i oticanje limfi se ne sme uzimati kao slucajnost nego to uvek povezu da osnovnom dijagnozom.

Pije laksative i Farin, mazemo ga ruskom vodicom i nekom ruskom mascu za limfe. Otok je spao gotovo upola i zlezde su omeksale. Kaze da ga manje gusi i vec moze da spava normalnije. Dajemo mu valerijanu pred spavanje, ali se ipak budi nocu. Nije da spava kao beba, ali je stanje mnogo normalnije nego pre par dana.

U petak je konzilijum pa ce mu odrediti terapiju. Do sada je imao dva ciklusa intravenozno i jedan oralno. Znaci ovo je cetvrta. S tim da je prva bila za pluca, a druge dve za mastitis i bruh. :(


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dijagnoza Adeno Ca
PostPoslato: Uto Jan 29, 2013 11:54 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Apr 16, 2012 1:14 am
Postovi: 18
Nazalost, danas smo imali otvoren razgovor sa pulmologom, jer tata nije bio prisutan. Iako nema nicega na plucima i nema udaljenih metastaza na drugim organima, karcinom se jako prosirio na limfama. Kaze da je ovo poslednja faza i da nema svrhe leciti ga. Da bi hemoterapija mogla samo da ga ubije. Da je najbolje da odustanemo od svega i da mu ucinimo poslednje dane sto udobnijim. Da trazimo kucnu negu, jer je svaki napor za tatu mucenje. To sto je rekla se kosi sa onim sto je rekao onkolog i ja ne znam kome da verujem. Do pre 10 dana je tata bio relativno dobro. Osim sto je puno spavao i brzo se zamarao nije ima nekih tegoba. Danas je toliko malaksao, da je ceo dan prespavao, a napor mu je da ostane budan duze od pola sata. Limfni cvorovi idalje oticu. Nocu je najgore. Tada oteknu i budu tvrdi, dok preko dana omeksaju i malo splasnu. Ali cini mi se da je i ovaj sa leve strane poceo da raste i ima jedan na veni na ruci. Sve ga jako gusi i ne moze da jede i pije. Uzeo je na silu 2-3 zalogaja i zali se da mu je stalno muka. Sutra dolazi doktor da ga pogleda i dace mu verovatno infuziju. Procitala sam da je dobar Nutridrink, pa cemo mu sutra kupiti. Ne znam kako da mu olaksamo patnju. Strasno je gledati ga kako se muci. Da li bi mu boca za kiseonik pomogla ne znam, jer on se ne gusi, osim sto kaze da ipak tesko dolazi do daha kad mu to sve nocu otekne.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dijagnoza Adeno Ca
PostPoslato: Pet Feb 01, 2013 9:38 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Feb 01, 2013 9:26 pm
Postovi: 1
Moj muž ima Adenocarcinoma lobi medii C34.0, primio je 4 ciklusa terapije Toxicola, nakon prvog ciklusa tumor je pokazao slabu digresiju, da bi kasnije prešlo u dinamiku progresije. Posle 4 tretmana kako nije došlo do poboljšanja, prešlo se na 2 terapije Alimtom a nakon toga je dobio tablete Tarceva. Sve terapije je izennađujuće dobro podnašao, naravno bilo je reakcije ali ne strašne, kosa mu je već ponovo narasla, nema metastaza, pri zadnjoj kontoli nalaz kaže da : se pokazuje daljnja progresijska dinamika infiltracije parenhima jezgra desnog pluća. Ostali intratorakalni status bez bitnije dinamike.

Moje pitanje je: čula sam za Kubansku vakcinu, može li se to negde nabaviti?

Muž ima uspone i padove rasploženja ali se fizički bori protiv bolesti i trudi se da bude aktivan koliko god može. Nakon hemoterapije je dosta usporen, ne znam da liejto reakcija na terapiju ili zbog bolesti. kao što sam rekla, metastaza nema. Bila bih zahvlana na bilo kakavom odgovoru


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dijagnoza Adeno Ca
PostPoslato: Sub Feb 02, 2013 7:55 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2013 10:54 pm
Postovi: 32
jeca. je napisao:
Nazalost, danas smo imali otvoren razgovor sa pulmologom, jer tata nije bio prisutan. Iako nema nicega na plucima i nema udaljenih metastaza na drugim organima, karcinom se jako prosirio na limfama. Kaze da je ovo poslednja faza i da nema svrhe leciti ga. Da bi hemoterapija mogla samo da ga ubije. Da je najbolje da odustanemo od svega i da mu ucinimo poslednje dane sto udobnijim. Da trazimo kucnu negu, jer je svaki napor za tatu mucenje. To sto je rekla se kosi sa onim sto je rekao onkolog i ja ne znam kome da verujem. Do pre 10 dana je tata bio relativno dobro. Osim sto je puno spavao i brzo se zamarao nije ima nekih tegoba. Danas je toliko malaksao, da je ceo dan prespavao, a napor mu je da ostane budan duze od pola sata. Limfni cvorovi idalje oticu. Nocu je najgore. Tada oteknu i budu tvrdi, dok preko dana omeksaju i malo splasnu. Ali cini mi se da je i ovaj sa leve strane poceo da raste i ima jedan na veni na ruci. Sve ga jako gusi i ne moze da jede i pije. Uzeo je na silu 2-3 zalogaja i zali se da mu je stalno muka. Sutra dolazi doktor da ga pogleda i dace mu verovatno infuziju. Procitala sam da je dobar Nutridrink, pa cemo mu sutra kupiti. Ne znam kako da mu olaksamo patnju. Strasno je gledati ga kako se muci. Da li bi mu boca za kiseonik pomogla ne znam, jer on se ne gusi, osim sto kaze da ipak tesko dolazi do daha kad mu to sve nocu otekne.


Jeco
obavezno mu nabavi Nutridrink, dok može da guta to će mu mnogo značiti, i ja planiram da nabavim za mog tatu. Da li ga nešto boli? Da li ste dobili lekove i uputstva protiv bolova? Traži u DZ kroz kućnu negu i palijativno zbrinjavanje, da mu priključe infuziju i nešto protiv bolova.
Drži se.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dijagnoza Adeno Ca
PostPoslato: Ned Feb 03, 2013 3:20 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Apr 16, 2012 1:14 am
Postovi: 18
Tata se oseca bolje. Otok je u velikoj meri splasnuo i ne gusi ga. Ponekad u toku dana malo mu otekne vrat, ali ga mazemo svim i svacim, pa se brzo stanje unormali, a i prima kroz infuziju nesto protiv otoka. Infuzija ga malo povratila. Nije imao snage uopste da se krece, jer nije jeo skoro nista 10 dana. Od kreveta do dnevne sobe je isao sa stapom. Danas oseca malo vise snage u nogama, pa mu stap nije potreban. Nutridrink nismo uzeli. Jeo je pasirano samo dva dana. Sad moze opet da guta i vraca mu se apetit, pa sam trazi cvrstu meku i laganu hranu. Ne jede kao kad je bio zdrav, ali kolicinski unos hrane je sasvim zadovoljavajuci. U ponedeljak cu mu uzeti nesto za apetit.

Stav konzilijuma je prvobitno bio da nema svrhe davati mu novu terapiju, ali su ipak odlucili da probaju jos jednom. Medjutim, tata je odbio. Kaze da oseca da nece podneti jos jednom pakao posledica i propratnih tegoba koje izaziva terapija. Organizam mu je suvise oslabljen. Odustajemo od hemoterapije i okrecemo se alternativi u potpunosti. Probacemo da dignemo imuni sistem i izvrsimo detoksikaciju. Svesna sam da ne postoji univerzalni lek za ovu bolest, ali postoje preparati koji uticu na imunitet i pomazu organizmu da uspostavi kontrolu nad bolesti. Probacemo antiparazit program. Koliko mi se cini ne moze da skodi, a mozda pomogne.

Tata je covek koji nikad nije bolovao i tesko prihvata ovo stanje, pa se dugo opirao gutanju tableta pod izgovorom da ne moze on to sve da pije sto mu mi poturamo. Nekako je vise verovao sluzbenoj medicini, ali smo nasli kompromis, pa je uzimao i nesto od alternative. Medjutim, sada je druga prica. Zato planiram u ponedeljak odlazak u biljnu apoteku i nabavku suplemenata i stimulatora imuniteta. Jos uvek pravim spisak, pa ako neko ima koristan savet, bila bih mu zahvalna, ako bi dao preporuku.

Bolova hvala Bogu nema, kao ni metastaza na udaljenim organima. "Samo" su mu zahvacene limfe i to se rapidno prosirilo u odnosu na stanje od oktobarskog skeniranja.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dijagnoza Adeno Ca
PostPoslato: Ned Feb 03, 2013 7:53 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2013 10:54 pm
Postovi: 32
Pošto je i moj tata bez terapije evo šta od alternative mi koristimp
-sok od sibirske Aronije (uvozni)
- ulje crnog kima (kupujem one male flašice od Suncokret firme)
-mlevene koštice kajsija
- laneno ulje
- tablete AHCC
- preparat Đurice iz Vinče
- multivitamine (1. dnevno uvozni)
- c vitamin 1000mg (1. dnevno - depo)
- Sok od Aloje
- čajeve Josif Pančić razne
- surutka tečna
- normalna hrana sa više povrća i voća

Na listi su mi još Ulje konoplje, kurkuma, i neki indijski preparati, Salvestrol, ....

Danas sam baš čitala o toj antiparazitskoj terapiji sa tri biljke, ima neka travarka koja sve spremi i da ti uputstva šta i kako, i ja se razmišljam da probamo.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 37 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: