Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 159 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Apr 20, 2009 5:39 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Apr 18, 2009 7:36 pm
Postovi: 5
E hvala Klio :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Maj 03, 2009 5:38 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 03, 2009 12:42 pm
Postovi: 2
Imam 14 godina. Levo oko mi ide ka nosu. Kao mala sam nosila naocare i flastere ali nije mi se nista ispravilo,od toga me je jako bolela glava i povracala sam! Mama mi je zakazala pregled u 'Svetom vidu'. Mene sad zanima koliko se dugo ceka na operaciju posle pregleda,koji sve nalazi treba da se urade,kakva je anastezija,da li boli,tj.sve me zanima ??? Ja bih volela da operaciju zavrsim do septembra zato sto mi krece srednja skola i sve to... :roll: MOLIM VAS DA MI ODGOVORITE...U NAPRED VAM PUUUUNO HVALA


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Maj 09, 2009 10:10 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Maj 09, 2009 9:55 am
Postovi: 1
Imam 21 godinu. Sa 6 godina sam opersiala strabizam, operacija je bila uspešna, dioptrija je ostala i nije se menjala od tada - +4 i +4.5. Skretanje oka nije potpuno ukonjeno, ali je izraženo bilo samo bez nošenja dioptrije. Sada već nekoliko godina nosim sočiva i nisam do sada imala nikakvih problema, ali skoro je počeo da se javlja zamor očiju u normalnim situacijama. Svakog dana osećam napor pri gledanju. Doktroka je rekla, a i ja sam primetila, da se povećao ugao skretanja levog oka, verovatno zbog dosta naprezanja (čitanja i sl.). Sada se skretanje može videti ponekad i kada nosim sočiva.

Da li nije kasno za hirurške zahvate, s obzirom na to da imam 21 godinu?
Da li je moguća operacija (pošto sam jednu već imala - uspešnu) koja bi uklonila skretanje oka?

Veoma sam zabrinuta, hvala svima unapred na odgovoru.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Maj 17, 2009 2:10 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 5:47 am
Postovi: 546
Lokacija: beograd
Nije mi namera da reklamiram kolege,ali bih sve koji imaju problem sa razrokoscu zelela da uputim ,bar za prvi pregled,tj.za pravu dijagnozu kod Dr.Branislava Stankovica, Dr.Svetlane B.Popov ili Dr.Branka Stankova.Nakon njihove dijagnoze,mozete biti mirni da Vase lecenje preuzme Vas nadlezni oftalmolog.Nadam se da ste shvatili sta zelim da kazem-dozvolite pravim strucnjacima da postave dijagnozu,i to ce biti vec pola uspeha u lecenju.
Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jun 14, 2009 11:00 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Dec 19, 2008 11:29 pm
Postovi: 48
Molim Vas Klio mozete li me uputiti kako da dodjem do dr. Branislava Stankovica??? Gde on radi ,da li radi negde privatno i sl.
Da li Sveti vid ima dobre strabologe???
Unapred hvala velika!!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jun 14, 2009 11:34 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 5:47 am
Postovi: 546
Lokacija: beograd
Dr.Branislav Stankovic radi u Klinickom centru srbije,u Beogradu,a u Svetom Vidu neki dr. iz Ceske ciji mi kvalitet rada nije poznat.
Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: strabizam
PostPoslato: Pon Jun 15, 2009 2:13 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Apr 24, 2005 9:06 pm
Postovi: 134
Dr Stankovic radi takodje privatno na Novom Beogradu, u Oculusu, Bulevar Mihajla Pupina...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: U velikom problemu
PostPoslato: Pon Jun 15, 2009 9:08 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jun 15, 2009 8:31 pm
Postovi: 1
Prvo zelim da se zahvalim Kliu. Saveti i informacije koje sam procitao mnogo znace.

Ja sam otac bebe od 6.5 meseci. Voleo bih da napomenem da zivim u inostranstvu sto mi dodatno otezava situaciju. Primetio sam znake strabizma jos pre drugog meseca. Napomenuo ih tokom kontrole u 2, 3 i 4 mesecu medjutim receno mi je da sacekam do 6 jer se nemoze jasno utvrditi da li je stvarni strabizam. U petom sam insistirao da mi se da uput. I ovde se ceka red tako da sam dosao na red tek danas. I to kod lekara koji nije Strabolog (greskom)!!!! Uradjeni su pregledi i receno mi je da Beba Luka nema dioptriju i da su mu misici uredu. Vise detalja cu dobiti od lekara specijaliste a termin je tek 3 AVGUSTA za 1.5 mesec. Kada ce i da pocne terapija. Posto su lekari vecinom Rusi posavetovali su me da dodjem sutra pa da me ubace nekako preko reda. Ako me odbiju neznam sta da radim??? Da li da sednem u prvi avion i da dodjem u Srbiju ili da sacekam?? Koliko utice razlika od skoro 2 meseca. Cekam vas odgovor i nemogu da oci sklopim. Naravno kao i svakom roditelju dete mi je najvaznije.

Luka ima strabizam oba oka koja idu ka unutra. Levo nesto vise tako da glavu vise okrece na desno. Cesto gleda prema gore i privlaci ga svetlost. Hvata igracke ali mi se cini da neprimecuje sitne predmete.

Unapred zahvalan i cekam vas odgovor.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jul 01, 2009 3:03 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jul 01, 2009 2:25 pm
Postovi: 1
Pozdrav

Kao mali, sa pet-šest godina sam imao strabizam. Mislim da mi je lijevo oko išlo ka nosu. Sa šest godina sam imao operaciju, ali su doktori valjda rekli da će se strabizam pojaviti i na desnom oku, što se i desilo, mislim takođe ka nosu, pa sam imao drugu operaciju sa 10 godina. Tada je sve bilo u redu. Išao sam na kontrolu prvih nekoliko mjeseci i svje je bilo u redu, pa poslije nisam ni išao na kotrolu.

Sada imam opet problem. Kada gledam desnim okom, lijevo oko mi veoma malo, neprimjetno, ide ka uhu. Ponekad vidim duple slike, ali nekako mogu pokretati to lijevo oko, pa da ne bude duplih slika, tj. oči su fino sinhronizovane, a i mozak ih jednostavno ignoriše. Ako gledam lijevim okom, tada desno oko takođe ide prema uhu, ali pod veoma velikim uglom, i njega ne mogu nikako pokretati. Ovi problemi su mi se pojavili, nisam baš siguran, ali mislim oko 14. ili 15. godine (sad imam 21). Ovaj problem kad gledam lijevim okom sam ignorisao, pošto sam većinom gledao desnim okom, pa je estetski sve skoro bilo u redu. Kako niko drugi ništa nije primjećivao, ni ja nisam nikom o tome pričao.
Znam da sam trebao to tada rješavati, ali doktori su mojim roditeljima govorili da je najbolje da se taj problem riješi do 12. godine, jer je poslije kasno. Tako sam i ja mislio, dok nisam prije par mjeseci počeo da čitam o strabizmu na internetu.

Pretpostavljam da je ovo malo teži slučaj, pa me zanima da li je neko imao sličnih problema i da li ima ikakve šanse za izlječenje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jul 12, 2009 9:10 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 9:00 pm
Postovi: 1
Pozdrav svima
Pitanje za klio ili nekoga ko ima iskustva sa decijim strabizmom

Moj sin od 5 godina ima dijagnostikovan strabizam, pojavio se pre godinu dana ugao skretanja 16, levo oko skrece ka nosu. 3 meseca nosio je flaster preko zdravog oka i ispravili smo vid na 100%, strabizam je ostao. U ordinaciji Dr Stankova su nam rekli da je jedino operacija sledeci korak.

Kod koga da potrazimo drugo misljenje?
Da li mogu da pomognu vezbe, prizme... da li postoje druge metode koje treba isrpiti pre nego sto se odlucimo za operaciju?
Do kog uzrasta najkasnije mozemo uspesno da obavimo operaciju?
U kom procentu slucajeva se strabizam vraca i nakon operacije?

Hvala na odgovorima


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jul 12, 2009 10:02 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 5:47 am
Postovi: 546
Lokacija: beograd
Da,dr.Stankov je u pravu.Prvi preduslov za operativni zahvat je izlecenje slabovidosti,drugi preduslov je da ugao razrokosti bude veci od deset stepeni.Vi mozete operaciju odloziti,ali uz konstantne okluzije =jedan dan jedno,drugi dan drugo oko.Okluzije nisu potrebne ako postoji alternans,tj.ako dete naizmenicno fiksira cas jednim,cas drugim okom.Medjutim,uvek postoji rizik da se razroko oko ponovo vrati u konstantni razroki polozaj uz ponovno slabljenje vida.To bi znacilo da se vracate na pocetak.
Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Avg 05, 2009 8:36 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Apr 18, 2009 7:36 pm
Postovi: 5
Bas mi je potrebna pomoc :( Izgubio sam "obicni list" papira u kojoj mi je doktorica ispisala sta treba sve da izvadim pred operaciju... tipa krvna slika podvrda od izabranog doktora i jos nesto ali nemogu se sjetiti pa rekoh da mozda znas,mozda je to rutina pred svaku operaciju.
Klio pomaziiii :(


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: STRABIZAM
PostPoslato: Ned Okt 11, 2009 6:11 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Okt 11, 2009 5:31 pm
Postovi: 13
Imam strabizam koji su moji otkrili kada sam imao 4-5 godina a sada sam tridesetogodisnjak. Koliko sam je shavatio citajuci o tom problemu u poslednje vreme mislim da je rec o latentnom strabizmu tj. situaciji kada su moji oci u osnovnom polozaju paralelne ali se prilikom veceg umora ili sl, kao i pri jakom suncu javlja bezanje jednog od njih, cesce levog ka uhu (divergentno) tako da recimo postoje situacije da ljudi sa kojima se druzim godinama nisu primetili taj problem kod mene. Citajuci teme na ovom forumu mislim da kod mene postoji binokularni vid, jer nikada nisam imao probleme sa duplim slikama jer u sustini oci kod mene stoje paralelno a pojava razrokosti je izuzetak tj. pojavljuje se sporadicno.
Posto razmisljam o operaciji u poslednje vreme voleo bih da mi neko kompetentan odgovori na neka pitanja koja su cini mi se specificna u mom slucaju.
Da li kod mene postoji opasnost od pojave duplih slika posle operacije, s obzirom da mi se taj problem nije javljao dosad?
Da li kod mene postoji opasnost, posto je osnovno stanje mojih ociju normalno da kada dodje do zahvata na ocnim misicima (bilo skracivanje ili popustanje misica) da nedaj Boze kao posledica toga dodje do konstantne razrokosti ili nesto slicno?
Bio sam na pregledi kod dr.Svetlane Popovic i ona je napomenula da je moj slucaj "V" posto i pri pogledu na gore i u stranu oko skrece, pa bi verovatno zahvat trebalo raditi na dva misica kolko sam ja razumeo a i citajuci o tome. Ovde se pominjala dr. Svetlana Popov pa neznam da li se radi o istoj osobi. Kao recimo i Branislan Stankovic, i Stankov?
Ugao skretanja je verovatno veci od 10 stepeni a dioptrija mi je -0.5 desno, -0.75 levo i -1 levo astigmatizam levo. Koliko moze biti uspesna operacija u mom slucaju i da li postoji opasnost za narusavanje postojeceg vida?
Kakva je mogucnost ponovnog vracanja strabizma posle operacije, jer vidim iz procitanih clanaka,da kod onih koji su jos u ranoj mladosti izvrsili operacije dosta cesto se taj problem javlja nesto kasnije u 20-tim godinama.
Da li je takav slucaj i kada odrasli izvrse operaciju prvi put?
Znam da je pitanja puno, ali mislim da bi neko jako ljubazan i susretljiv puno pomogao meni i drugima koji imaju slican problem. pc. jos ako bi odgovorio ovako detaljno i po redosledi kao si pitanja i postavljena:).


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: STRABIZAM
PostPoslato: Ned Okt 11, 2009 6:11 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Okt 11, 2009 5:31 pm
Postovi: 13
Imam strabizam koji su moji otkrili kada sam imao 4-5 godina a sada sam tridesetogodisnjak. Koliko sam je shavatio citajuci o tom problemu u poslednje vreme mislim da je rec o latentnom strabizmu tj. situaciji kada su moji oci u osnovnom polozaju paralelne ali se prilikom veceg umora ili sl, kao i pri jakom suncu javlja bezanje jednog od njih, cesce levog ka uhu (divergentno) tako da recimo postoje situacije da ljudi sa kojima se druzim godinama nisu primetili taj problem kod mene. Citajuci teme na ovom forumu mislim da kod mene postoji binokularni vid, jer nikada nisam imao probleme sa duplim slikama jer u sustini oci kod mene stoje paralelno a pojava razrokosti je izuzetak tj. pojavljuje se sporadicno.
Posto razmisljam o operaciji u poslednje vreme voleo bih da mi neko kompetentan odgovori na neka pitanja koja su cini mi se specificna u mom slucaju.
Da li kod mene postoji opasnost od pojave duplih slika posle operacije, s obzirom da mi se taj problem nije javljao dosad?
Da li kod mene postoji opasnost, posto je osnovno stanje mojih ociju normalno da kada dodje do zahvata na ocnim misicima (bilo skracivanje ili popustanje misica) da nedaj Boze kao posledica toga dodje do konstantne razrokosti ili nesto slicno?
Bio sam na pregledi kod dr.Svetlane Popovic i ona je napomenula da je moj slucaj "V" posto i pri pogledu na gore i u stranu oko skrece, pa bi verovatno zahvat trebalo raditi na dva misica kolko sam ja razumeo a i citajuci o tome. Ovde se pominjala dr. Svetlana Popov pa neznam da li se radi o istoj osobi. Kao recimo i Branislan Stankovic, i Stankov?
Ugao skretanja je verovatno veci od 10 stepeni a dioptrija mi je -0.5 desno, -0.75 levo i -1 levo astigmatizam levo. Koliko moze biti uspesna operacija u mom slucaju i da li postoji opasnost za narusavanje postojeceg vida?
Kakva je mogucnost ponovnog vracanja strabizma posle operacije, jer vidim iz procitanih clanaka,da kod onih koji su jos u ranoj mladosti izvrsili operacije dosta cesto se taj problem javlja nesto kasnije u 20-tim godinama.
Da li je takav slucaj i kada odrasli izvrse operaciju prvi put?
Znam da je pitanja puno, ali mislim da bi neko jako ljubazan i susretljiv puno pomogao meni i drugima koji imaju slican problem. pc. jos ako bi odgovorio ovako detaljno i po redosledi kao si pitanja i postavljena:).


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: STRABIZAM
PostPoslato: Sub Nov 21, 2009 11:11 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Dec 19, 2008 11:29 pm
Postovi: 48
Ja mislim da su Svetlana Popovic i Svetlana Popov ista osoba :lol: ,bar ja tako mislim a Stankov i Branisala Stankovic su dva lekara oba jako dobra strabologa i savetovala bih ti i jednog i drugog.

Ja sam svoje dete odvela pre nekoliko dana kod dr.Branislava Stankovica u Okulus,na pregled sam cekala oko 3 meseca jer se izmedju "isprecilo" negovo putovanje u Ameriku na neke kongrese. Inace se ceka oko mesec adana.
Mojoj cerkici smo primetii skretanje oka ponekad (ima mojih postova na predhodnim stranama) nasa doktorka iz grada je "dijagnostikovala" strabizam i lepimo okluzice vec 7 meseci,posumnjala sam u njenu strucnost jer je jednom govorila da skrece levo sledeci put se prosto sebi zacudila pa rece desno itd. I ja resim da odem kod najboljeg,kako kazu...i...
Covek je pregledao,onako kako nasa lekarka iz grada nije (ona nas je maltene u hodniku pogledala,pogledajuci u oci dete i to je to -dijagnoza je data) i covek kaze da -SKRETANJA OKA I NEMA UOPSTE,KAKO ON VIDI. Ako ista mi ponekad i vidimo dete ima jako sirok koren nosa i to kad nos poraste ce se izgubiti. Da prestanemo sa flasterima i da dodjemo za 4-5meseci na jos jedan pregled.

Eto dragi moji,hvala Klio koja je u nekom od predhodnih postova rekla da kod ovih lekara treba otici po pravu dijagnozu pa cemo posle lako. Ja sam detetu lepila okluzice 7 meseci izgleda dzabe...zbog cuvene dr. Marije Mihajlovic iz Smederevske Palanke (pisem ime jer mi je muka pripadala svaki put kad smo kod date doktorke isli,neljubaznost,nadmenost nisam videla toliku nigde,izvredja te svaki put kad odes skoro.Govorila mi je :dete ce ti proklinjati dan kad si je rodila vrljavu ako joj ne lepis flastere onako kako ti kazem. Eticno nema sta :cry: )


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 159 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 18 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: