Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Skidanje dioptrije laserom-UPOZORENJE
PostPoslato: Pon Feb 25, 2008 11:44 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Feb 18, 2008 4:45 pm
Postovi: 4
UPOZORENJE!!!
Vec sam pisao da imam dioptriju -7 i -5 a za citanje -5 i -3 za iskustva i savet kad je u pitanju lasersko skidanje dioptrije. Zakazao sam pregled u Novom Sadu (iz Bg sam) u 12h na privatnoj klinici "Eliksir" gde navodno preglede obavljaju iskusni ruski hirurzi. Nakon cekanja od dva i po sata uradili su mi proveru dioptrije klasicnim putem (aparat im neispravan) i proveru ocnog pritiska. Pa ljudi, kad odem kod svog ocnog lekara uradi mi redovan pregled mnogo bolje i vise. Onda sam primljen kod "iskusnog" hirurga od jedno 27-28 god. koji mi je propovedao teoriju o ocima. Pitao sam kako dajete savete kad mi zenice niste prosirili da mi pogledate oci. Odgovor: na osnovu iskustva. Da mu nisam pomenuo da nosim druge naocare za citanje on ne bi ni znao( a nisu mi ni proverili drugu dioptriju) Pitao sam ga da li se skidanjem ove prve dioptrije bar delimicno skida i druga dioptrija odgovorio je potvrdno i da je moguc kompromis, Navodno da ostanem na recimo -1 i da nosim samo jedne naocare!?!? (Ima li neko komentar?) Prekidao sam ga prakticnim pitanjima koje je on zaobilazio kako je znao i umeo.Uvideo je da bas nisam toliko nepotkovan bar po pitanju teorije i nije mu bilo lako. Posle pola sata zamajavanja pitao sam ga da li moze da se uradi operacija a on je gotovo zgranuto rekao da mi ne preporucuje zbog mojih godina (49).Na kraju, uzeli su mi 4 hiljade za nista plus maltretiranje cekanja i putovanja. Priznajem, ispao sam budala koja trazi spas za oci i upozoravam sve one sa problemima da beze od klinike "ELIKSIR"
. Zalosno je da nas tako pljackaju. Sramota!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Mar 02, 2008 2:49 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jan 02, 2008 2:25 am
Postovi: 2
Pozdrav,

Ja ne želim da branim Eliksir, pogotovu što su oni praktično samo organizatori za Fjodorov kliniku. Ja sam (kao što sam na forumu već i napisao) zadovoljan onim što sam dobio. Prava stvar se obavlja u Rusiji a ne u Eliksiru. Ovde dobijete preporuku za proceduru i preliminarni pregled.

Sad, da li ste čekali sat ili dva (koliko vremena ste proveli čitajući razne forume o ovoj temi? :) ) , ili da li ordinacija izgleda fensi ne bih da komentarišem. Na osnovu onog što sam ja saznao dok sam se zanimao za Lasik, mogu da kažem sledeće:

Lasik koriguje vid na daljinu. To znači da i ako imate savršen vid, nakon oko 40-45te godine oko počinje da gubi sposobnost akomodacije, pa vam polako postaju potrebne naočare za čitanje. Kompromis koji se predlaže je u tome da ako su Vaš posao i svakodnevne aktivnosti orijentisane na dosta gledanja na blizu, možete ovo odložiti time što ćete imati blagi minus, a vid na daljinu će biti i dalje dovoljno dobar. Pošto imate "dva para" naočara jasno je da već gubite akomodaciju.

Prilikom preoperativnog pregleda vrši se pregled dioptrije sa zenicama raširenim tako da se neće vratiti do sutradan :) Radi se i topografija oka, koja će pokazati sve refraktivne nedostatke oka. To daje parametre za laser.

Laser koji koriste u Fjodorov klinici sa karakteristikama:
http://www.lasersys.ru/pdf/microscan.pdf
Napredan je i sa njim nema efekata koji su se ranije dešavali (halo & glare) pa da svaka bandera noću ima "auru".

Ono što je za Vas važno je da li imate naznake katarakte ili ne. Ako imate, za Vas je najbolje rešenje zamena prirodnog sočiva veštačkim. Najbolje te vrste naziva se ReStor (više na http://www.acrysofrestor.com/ ) i multifokalno je (bogami i košta) ali sa njim se vidi na sve distance. Ipak, to je strano telo u oku, pa niko ne garantuje 100%. Čudi me ako Vam ovo nije predloženo.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Skidanje dioptrije laserom-UPOZORENJE
PostPoslato: Pon Feb 04, 2013 10:21 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Feb 04, 2013 10:10 pm
Postovi: 1
Dobro veče svima :D Sad sam se registrovala i izvinjavam se što ću ponovo postaviti pitanje koje je već sigurno postavljeno.Za sutra imam zakazan pregled konsultaciju na WMA zbog laserskog uklanjanja dioptrije.Pre 4 meseca sam uradila prvi pregled i trebalo bi da u martu uradim kontrolni.U medjuvremenu se ukazala opcija odlaska za Novi Sad radi skidanja i "čitanja".Moja je daljina -1.50 blizina +3.00 Ima li neko takvo iskustvo? U razgovoru sa dr.rečeno mi je da dodjem na kliniku MELMEDIK na pregled i da odatle idem u N Sad.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Skidanje dioptrije laserom-UPOZORENJE
PostPoslato: Uto Apr 08, 2014 9:32 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Apr 07, 2014 9:09 am
Postovi: 1
Silom prilika sam ušao u priču oko laserskog skidanja dioptrije pa bih želeo da podelim svoje iskustvo sa onima koji planiraju intervenciju ili su je već odradili. 10-tak godina sam nosio naočare sa dioptrijom -2 sferno staklo na oba oka. Međutim, primetio sam da nešto sa vidom nije u redu pa sam odradio pregled i kompijuterski mi je utvrđena nova dioptrija, tj -1.25 sfera i -1.50 cilindar na levom oku i -2 sfera i - 0.75 cilindar na desnom oku. Međutim, problem je što ne mogu da podnesem cilindrična stakla. Kada sam pokušao da nosim korekciju vezanu za astigmatizam, čak i mala dioptrija od -0.5 mi je predstavljala veliki problem. Izdržao sam 11 dana sa takvim naočarima pa, iako su boje postale jače, takvo staklo mi je deformisalo pogled tj. pod je došao viši, hod kao kroz vodu, zakrivljenost slike i sl. Morao sam ponovo da nosim stakla bez cilindra, s tm što mi je kao mala pomoć za levo oko povećana dioptrija na -2.5. Međutim, zbog astigmatizma problemi sa očima su sve veći, a to se naročito odnosi na levo oko. Neki oftamolozi su mi predlagali sočiva, neki su i tu mogućnost odbacili pa mi je ostao laser kao jedina solucija. Opredelio sam se za VMA jer sam toj ustanovi nekako najviše verovao. Odradio sam preoperativni pregled i trebalo je da se zakaže intervencija. Međutim, kada god bih pozvao da pitam za termin, dobio bih odgovor da, ili ne radi laser, ili nemaju sočiva. Posle sedam meseci čekanja dobio sam poruku da se javim, ali ne da mi zakažu intervenciju, već da me obaveste da još dugo neće raditi i da bi mi kao civilnom osiguraniku bilo bolje da intervenciju odradim privatno, sugerišući mi pri tom neku kliniku gde radi doktor sa VMA. Odbio sam taj predlog i ponovo odradio preoperativni pregled na klinici Profesional u Zemunu. Sada čekam intervenciju i nadam se najboljem. Pošto sam već prilično izmučen sa ovakvim očima, pregledima i čekanjem, molio bih ako neko ima sličan problem da mi javi na koji način ga je rešio i kakvi su rezultati.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Skidanje dioptrije laserom-UPOZORENJE
PostPoslato: Uto Apr 08, 2014 4:22 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm
Postovi: 324
Pogledaj video . Isprintaj prvu sliku (sa belom pozadinom) i poslednju (tibetanski točak) i radi sledeću vežbu:

List sa točkom postavi ispred lica tako da je centar točka oko 2cm udaljen od nosa. Očima prati figuru točka. Krećeš od vrha prve figure ka centru, zatim duž tanke linije ka njenom vrhu, vraćaš pogled dui te iste linije ka centru i nastavljaš dužinom druge figure do njenog vrha. Ponovo ka centru pa do vrha sledeće tanke linije i tako dok ne dođeš do početka, dole, gore. Jednom u desnu i jednom u levu stranu. Možeš i da ponoviš sve. Radi se svakih pola sata ili svakih sat vremena na dnevnom svetlu.

Prva slika služi za kontrolu astigmatizma. Dok se crte vide kao različito debele (a zapravo su sve iste debljine), još uvek je prisutan i treba nastaviti sa vežbama.

Nekome je potrebno 2-3 dana, nekome, kao opisanom gospodinu na snimku, 6 nedelja, ali je zapravo astigmatizam najlakše rešiv problem sa vidom.
Leo Angart je ovog vikenda u Beogradu !


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 15 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: