Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Dec 18, 2007 9:51 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Uto Dec 11, 2007 5:42 pm
Postovi: 17
srdjan992 je napisao:
Pročitao sam ovdje
Citiraj:
http://www.blog.hr/print/?id=1615130358
da ima nešto u surutki (suruci,surutci-stvarno ne znam kako da napisem) sto smanjuje apetit. Ja sam zaista juce, popio malo vise od pola čaše surutke i stvarno se apetit znatno smanjio. Pa šta vi mislite o tome. Na ovoj stranici piše da je to kod surutke u prahu,e da li je to isto kod obične surutke ili sam samo umislio?
Hvala svima.


Očajan sam,treba mi odgovor,hvala.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Dec 20, 2007 2:53 am 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
Postovi: 576
Lokacija: Beograd, Srbija
Ne znam zasto si ocajan?! :-?

To pod jedan, a pod dva - ako tebi prija zasto da ne. Ne postoji neko naucno objasnjenje da ti kaze 1000% da li je tako ili nije. Ovo je ipak neka alternativa, a alternativa od zvanicne medicine nije podrzana. :?

U svakom slucaju ne treba preterivati, i nema problema moze samo da koristi.

_________________
Bye bye little lady


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Dec 20, 2007 9:33 am 
OffLine
Stalni član
Stalni  član

Pridružio se: Sre Sep 26, 2007 10:50 am
Postovi: 65
Ja sam zadnjih godinu dana pio po litar, litar i po surutke ( i to sveže, kozije) dnevno, jer imam masnu jetru pa mi je lekar preporučio to. Možda sam preterivao, ne znam. Transaminaze su mi se stabilizovale, UZV ok, ali poveremeno primetim neke grčeve u crevima, i kad prvi put pijem novu, ponekad se javi proliv. To se reguliše probioticom ili nečim sličnim.
Surutka je super ( za zdravlje, ne govorim o bilderisanju), ali ne preterujte, čaša dnevno pred obrok, i biće ok. :P


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Dec 21, 2007 6:50 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Uto Dec 11, 2007 5:42 pm
Postovi: 17
Jesen stize dunjo moja je napisao:
Ne znam zasto si ocajan?! :-?


kilaza,kilaza :wink: :( :cry:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Nov 05, 2008 9:36 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Pet Okt 31, 2008 8:41 pm
Postovi: 3
Bio Sam pre pet dana kod doktora,kaze da mi je masna jetra.E sad mene interesuje posto radim u teretani tj. vezbam tacnije.Koristim suplemente (dodatke ishrani) npr. whey protein,glutamin i sl.Pa sam hteo da pitam kako suplementi uticu na jetru,da li oni stimulisu bolji rad jetre ili su mozda oni uzrok moje masne jetre.Inace hranim se krajnje zdravo (sportski) naravno.Piletina pirinac i dr.Inace imam 25 god visok 194 tezak 115kg skoro sve misici.Ovo je prvi put da mi se ovo desava. Hvala u napred


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Nov 23, 2008 10:01 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 8:48 pm
Postovi: 271
viktor_viktor je napisao:
Ja sam zadnjih godinu dana pio po litar, litar i po surutke ( i to sveћe, kozije) dnevno, jer imam masnu jetru pa mi je lekar preporuиio to. Moћda sam preterivao, ne znam. Transaminaze su mi se stabilizovale, UZV ok, ali poveremeno primetim neke grиeve u crevima, i kad prvi put pijem novu, ponekad se javi proliv. To se reguliљe probioticom ili neиim sliиnim.
Surutka je super ( za zdravlje, ne govorim o bilderisanju), ali ne preterujte, иaљa dnevno pred obrok, i biжe ok. :P

Како се прави та сурутк са којом се лијечи. дали знате. :(

_________________
Kako je lepo biti mlad.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Maj 27, 2009 6:11 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sre Maj 27, 2009 5:38 pm
Postovi: 3
Surutka se dobija sirenjem svezeg mleka. Slucajno poznajem ljude u beogradu koji se vec dugi niz godina bave uzgajanjem koza i pravljenjem kozijeg sira i surutke. Jednom sam imao priliku da ih upoznam i vidim kako oni to prave. Imaju aparate kojima muzu koze i direktno sprovode u mlekaru, objasnjavajuci da je kozije mleko kao i svako drugo jedan sundjer za mirise(uzmite primer mleka iz frizidera ako se ne poklopi), i upija sav miris iz okoline, pa ako je u stali povucice miris na nju. Kad zavrse sa muzom u sirovo mleko stavljaju siriste koje posle pola sata-sat napravi sir koiji se daljom obradom odvaja od surutke i stavlja u gaze u kojim se cedi od viska surutke. Ta surutka koju odvoje od sira sipaju u flase i ohlade na 4 stepena, jer je surutka ko i mleko kvarljivo. Takvom proizvodljom ona zadrzava slatkast ukus podsecajuci na mleko.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Maj 27, 2009 7:26 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 8:48 pm
Postovi: 271
Srebrni1 je napisao:
Surutka se dobija sirenjem svezeg mleka. Slucajno poznajem ljude u beogradu koji se vec dugi niz godina bave uzgajanjem koza i pravljenjem kozijeg sira i surutke. Jednom sam imao priliku da ih upoznam i vidim kako oni to prave. Imaju aparate kojima muzu koze i direktno sprovode u mlekaru, objasnjavajuci da je kozije mleko kao i svako drugo jedan sundjer za mirise(uzmite primer mleka iz frizidera ako se ne poklopi), i upija sav miris iz okoline, pa ako je u stali povucice miris na nju. Kad zavrse sa muzom u sirovo mleko stavljaju siriste koje posle pola sata-sat napravi sir koiji se daljom obradom odvaja od surutke i stavlja u gaze u kojim se cedi od viska surutke. Ta surutka koju odvoje od sira sipaju u flase i ohlade na 4 stepena, jer je surutka ko i mleko kvarljivo. Takvom proizvodljom ona zadrzava slatkast ukus podsecajuci na mleko.


:(

Taj vid proizvodnje sirutke nije za lijeka.
Sirutka za jetru se pravi na prirodan starinski naиin, bez ikakvog dodavanja, ( kod tvojih prijatelja siriљta).
Sirutka se dobija prirodnim sirenjem svjeћeg mlijeka.

:roll:

_________________
Kako je lepo biti mlad.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jun 15, 2009 3:28 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sre Maj 27, 2009 5:38 pm
Postovi: 3
lujka je napisao:
Srebrni1 je napisao:
Surutka se dobija sirenjem svezeg mleka. Slucajno poznajem ljude u beogradu koji se vec dugi niz godina bave uzgajanjem koza i pravljenjem kozijeg sira i surutke. Jednom sam imao priliku da ih upoznam i vidim kako oni to prave. Imaju aparate kojima muzu koze i direktno sprovode u mlekaru, objasnjavajuci da je kozije mleko kao i svako drugo jedan sundjer za mirise(uzmite primer mleka iz frizidera ako se ne poklopi), i upija sav miris iz okoline, pa ako je u stali povucice miris na nju. Kad zavrse sa muzom u sirovo mleko stavljaju siriste koje posle pola sata-sat napravi sir koiji se daljom obradom odvaja od surutke i stavlja u gaze u kojim se cedi od viska surutke. Ta surutka koju odvoje od sira sipaju u flase i ohlade na 4 stepena, jer je surutka ko i mleko kvarljivo. Takvom proizvodljom ona zadrzava slatkast ukus podsecajuci na mleko.


:(

Taj vid proizvodnje sirutke nije za lijeka.
Sirutka za jetru se pravi na prirodan starinski način, bez ikakvog dodavanja, ( kod tvojih prijatelja sirišta).
Sirutka se dobija prirodnim sirenjem svježeg mlijeka.

:roll:
Pa to i jeste prirodno sirenje!!! Mleko da bi se usirilo mora u njega da se dodaju bakterije koje ce od njega napraviti sir, u suprotnom ako mleko ostavis na toplom bez icega ono ce jednostavno da se ukiseli tj.POKVARI. E to siriste o kome ti pricas da je "dodatak" dobija se iz buraga, goveda imaju 4 zelica i jedno od njih sadrzi bakterije (kad kazem bakterije mislim na one dobre) koje se daljom obradom naravi seriste...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jul 06, 2009 10:53 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 8:48 pm
Postovi: 271
Srebrni1 je napisao:
lujka je napisao:
Srebrni1 je napisao:
Surutka se dobija sirenjem svezeg mleka. Slucajno poznajem ljude u beogradu koji se vec dugi niz godina bave uzgajanjem koza i pravljenjem kozijeg sira i surutke. Jednom sam imao priliku da ih upoznam i vidim kako oni to prave. Imaju aparate kojima muzu koze i direktno sprovode u mlekaru, objasnjavajuci da je kozije mleko kao i svako drugo jedan sundjer za mirise(uzmite primer mleka iz frizidera ako se ne poklopi), i upija sav miris iz okoline, pa ako je u stali povucice miris na nju. Kad zavrse sa muzom u sirovo mleko stavljaju siriste koje posle pola sata-sat napravi sir koiji se daljom obradom odvaja od surutke i stavlja u gaze u kojim se cedi od viska surutke. Ta surutka koju odvoje od sira sipaju u flase i ohlade na 4 stepena, jer je surutka ko i mleko kvarljivo. Takvom proizvodljom ona zadrzava slatkast ukus podsecajuci na mleko.


:(

Taj vid proizvodnje sirutke nije za lijeka.
Sirutka za jetru se pravi na prirodan starinski naиin, bez ikakvog dodavanja, ( kod tvojih prijatelja siriљta).
Sirutka se dobija prirodnim sirenjem svjeћeg mlijeka.

:roll:
Pa to i jeste prirodno sirenje!!! Mleko da bi se usirilo mora u njega da se dodaju bakterije koje ce od njega napraviti sir, u suprotnom ako mleko ostavis na toplom bez icega ono ce jednostavno da se ukiseli tj.POKVARI. E to siriste o kome ti pricas da je "dodatak" dobija se iz buraga, goveda imaju 4 zelica i jedno od njih sadrzi bakterije (kad kazem bakterije mislim na one dobre) koje se daljom obradom naravi seriste...


:o

U mlijeko se NIŠTA NE DODAJE.
PRIRODNO SE SAMA SIRI.
:cry:

_________________
Kako je lepo biti mlad.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Surutka?
PostPoslato: Uto Jun 28, 2011 12:07 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Uto Jun 28, 2011 11:39 am
Postovi: 1
Izvinjavam se na pokretanju stare teme, ali je ovo najbolje mesto da postavim svoje pitanje.

Da li surutka u prahu i whey imaju isto dejstvo na jetru? To jest, da li je korisnije pri reparaciji jetre piti surutku u prahu ili whey? Prirodnu surutku ne uzimam u obzir iz vise razloga.

Lekar mi je preporucio surutku u prahu da odmorim jetru (inace osetljivu) od alkohola...

Napominjem da me interesuju jedino efekti vezani za reparaciju jetre, ne bodibilding. Takodje, posto sam gojazan, i taj aspekt me interesuje (ovde je whey verovatno u prednosti, zbog nizeg sadrzaja ugljenih hidrata?).


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Surutka?
PostPoslato: Sub Jul 09, 2011 10:17 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Sre Jan 20, 2010 9:26 pm
Postovi: 162
surutka u prahu je isto ok, ako niste u mogucnosti da nabavite tecnu.
medjutim, moze povremeno da se nadje u nasim hipermarketima i tecna surutka upakovana u tetrapak, i uopste nije skupa, kao sto ni ona u prahu nije skupa...

surutka generalno jako cisti jetru, detoksikuje je, a dobra je i za sportiste, te je ona cesto sastojak mnogih preparata za povecanje misicne mase.


a za one koji to ne znaju, i koji imaju masnu jetru:
nista, tj. ni jedan specijalan preparat vam nece pomoci ako se generalno zdravo ne hranite (mediteranska ishrana).
treba znati da unos prevelike kolicine slatkisa tj. secera stvara masnoce, jer se secer pretvara u masnoce i holesterol...
zato je od secera zdravo-dozvoljeno jedino voce (ono ima zdrave secere-fruktozu) i med (med pod uslovom da niste dijabeticar ili alergicni na njega).

a od zitarica, jedite sto cesce integralne, kao i proizvode od njih...

_________________
"Treba otimati radost
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."

Majakovski


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Izdvajamo za vas:



Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google Adsense [Bot] i 17 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: