Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: noni sok ?
PostPoslato: Uto Apr 24, 2007 12:11 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Apr 16, 2007 11:03 pm
Postovi: 21
Lokacija: vel.gradiste
zanima me gde se moze kuiti noni kod nas i koja je cena?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Apr 27, 2007 12:07 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Feb 04, 2007 6:03 pm
Postovi: 3
Lokacija: cacak
originalni noni se ne prodaje u apotekama ,ne bi trebalo makar,samo preko distributera,takva je politika kompanije morinda (koja je patentirala proizvod),ja uzimam direktno od distributera ,1 flasa 3850 din,4 13000 din


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Jun 28, 2007 9:25 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 26, 2007 8:10 pm
Postovi: 16
Pozdrav!!!

Evo i ja da priupitam nesto u vezi nonija. Koristio sam ga kratko vreme, tako da nisam ni ocekivao neke velike rezultate. Upravo sad sam se razbacao po netu, trazeci DRUGACIJA misljenja o noniju.. Moram priznati da sam dosta toga nasao sto ukazuje da je sve ovo vellika prevara.

Mico, da li je tebi nesto pomogao, tj. osecas li se ista bolje posle konzumiranja nonija?!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Ekstrakt kombuhe
PostPoslato: Pet Jun 29, 2007 11:59 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 10, 2007 11:28 am
Postovi: 79
A jeste li probali ekstrakt kombuhe?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jul 15, 2007 3:52 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 7:22 pm
Postovi: 2202
Lokacija: Nemacka
Pila sam oko 4 meseca noni sok. Pomogao mi je za to vreme da mi se Kronova bolest smiri. Ali posle ovog vremena su se simptomi vratili, pa nisam sigurna da li je poboljsanje bilo od soka ili od mog verovanja da ce mi od njega biti bolje. U svakom slucaju mom dragom je pomogao da celu tu zimu ne dobije grip. Tako da ne znam sta da vam kazem. Ako neko i dalje hoce da ga kupi, ja imam negde mail coveka koji ga je meni prodao, pa nek me kontaktira mailom privatno dacu vam ga.
Pijem i kombuhu, ali ne pravu domacu nego kupujem u prodavnici gotovu. Odlicnog je ukusa, pa je u principu zato i kupujem - kao sok. Ali neki put zna malo da mi iziritira stomak.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Avg 09, 2007 3:48 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 1:16 pm
Postovi: 185
Lokacija: Novi Sad
Ne zelim da ispadnem glupa,ali ja nikada nisam cula za noni sok.O cemu je rec?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Avg 13, 2007 12:34 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 7:22 pm
Postovi: 2202
Lokacija: Nemacka
Evo nadjoh na internetu:
Noni je prirodni voćni sok bez dodataka. On sadrži više od 100 minerala, vitamina, fermenata, enzima, ugljikohidrata i ostalih čistih elemenata. Najvažniji sastojci nonija su PROXERONIN i PROXERONAZA.
Oba ova sastojka omogućuju izgradnju XERONINA u tijelu čovjeka, koji je vrlo važan za rast stanica i izgradnju enzima. Xeronin je alkaloid kojega tijelo samo proizvodi kako bi aktiviralo više od 220 enzima. Ti su enzimi značajni u zaštiti imunosustava, u obrani od slobodnih radikala, te za očuvanje tjelesnih funkcija. Xeronin nije nikada pronađen niti izoliran jer ga tijelo proizvodi i odmah upotrebljava. Nije ga moguće izolirati iz krvi. Bez Xeronina tijelo umire; manjkom Xeronina tijelo je neprestano izloženo različitim oboljenjima.
Rezultati istraživanja koja je provodio dr. med. Neil Solomon dokazuju da noni jača imunološki sustav pri čemu regulira funkciju stanica i regeneraciju stanica kod oštećenih stanica. Djelotvornost nonija kod mnoštva najrazličitijih tegoba može se objasniti time da noni djeluje na važnom, osnovnom nivou stanice.

Onaj deo gde oni navode da Noni sok pomaze skoro u svakoj bolesti nisam prekopirala, jer iskreno mislim da to nije tacno....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Avg 13, 2007 1:04 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 1:16 pm
Postovi: 185
Lokacija: Novi Sad
Meni to iskreno zvuci kao prodavanje magle.Mozda gresim,ali sam vremenom postala veliki skeptik.Ne znam kada cemo se okrenuti prirodi koja nam sve nuti besplatno i u izvornom,nepreradjenom obliku bez ikakvih dodataka.Nikada,jer farmakoloska mafija odlicno radi svoj posao!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Sep 21, 2007 11:00 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Feb 13, 2006 3:04 pm
Postovi: 20
mislim da gresis sto se tice noni soka,mnogim ljudima je pomogao.To nije lek,on potpomaze odbranu organizma od mnogih bolesti!!!
E sad,svugde ima falsifikata pa i ovde.Tahitian NONI juice se ne moze naci nu slobodnoj proodaji (apoteke,marketi....),vec ga mogu nabaviti samo registrovani savetnici za proizvod(takva je politika firme).Pravi proizvodjac Tahitian NONI juice je firma "Morinda",koja ima zasticen patent i orginalno pakovanje,a to je karakteristicna staklena flasa.Nikakve plasticne flase,pilule sve je to fals,pa mozda i takvi komentari da je nekom skodio ilil nije pomogao.Jedna je Coca-Cola,ostalo su sve kopije...tako je i ovde,kad su videli kakav je uspeh noni postigao svi su ga poceli kopirati.

Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Feb 21, 2009 9:31 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Feb 21, 2009 9:30 pm
Postovi: 2
Citiraj:
Tahitian Noni Juice se smatra najčistijom i najprirodnijom hranom. U njemu nema nikakvih veštačkih materija, sve je potpuno prirodno. Sadrži više od 160 dosada identifikovanih sastojaka, među kojim mnoge koji su pre njegovog otkrivanja nauci bili potpuno nepoznati i ima ih isključivo u TNJ-u. Sadrži sve vitamine i minerale potrebne ljudskom organizmu. Tahitian Noni đus je zapravo gusti sok od čistog voća! Noni đus je 100% čist i prirodan, čime su, što je veoma važno, sačuvane sve zdrave materije iz voća Noni. Ne sadrži nikakvu veštačku boju, aromu niti konzervanse. Pošto je prirodan, naš organizam zna kako da ga rasporedi i 100% ga apsorbuje (uzima koliko mu čega treba, ostalo izbaci, a ne taloži se u telu). Tahitian Noni đus se pakuje u flaše od 1 litre. Svakodnevno prolazi najstrože kontrole, kako u matičnoj firmi, tako i u institutima širom sveta.


tekst je preuzet sa sajta:
http://www.nonisrbija.com/sve_o_noni_soku.html


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jul 31, 2009 5:58 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jul 31, 2009 5:50 pm
Postovi: 2
Pozdrav svima


Poslednji put menjao neti dana Pet Jul 31, 2009 6:00 pm, izmenjena samo jedanput

Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jul 31, 2009 5:59 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jul 31, 2009 5:50 pm
Postovi: 2
Noni je sigurno dobar sok čim ga toliko piju. Ali, istražujući o noniju naišao sam i na dosta kritičara. Na primer, imate preveden članak sa nekog engleskog sajta na sledećoj strani http://www.noni.in.rs/original-noni/noni-kritike-2 gde se bukvalno ismeva vrednost nonija a posebno istraživanja noni soka. Takođe mi se čini da je cena nonija previsoka, on se trenutno prodaje za par hiljada dinara, a negde sam čuo da ga prodaju i za četiri do pet hiljade dinara.

Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jul 31, 2009 6:22 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 12:02 am
Postovi: 116
Nešto što u prirodnom obliku sadrži toliko minerala i vitamina (ako zaista sadrži), sigurno je dobro.
Problemi:
- cena je abnormalna još jedna primena one "zdravlje nema cenu". Najskuplje voće u otkupu ne može da košta više od 2evro/kg bilo gde na kugli zemaljskoj (osim ponekad malina u zemlji Srbiji). Cena od 40-tak evra za litar soka je zasnovana na monopolu proizvođača (biljka noni sa malenog Tahitija).
- uzdati se samo u noni je loša i skupa strategija. Noni može poboljšati razne metaboličke aspekte, ali je za početak korisnije i jeftinije odreći se kafe, cigareta, alkohola, počinka posle 22h, mesa i mesnih prerađevina, rafinisanog šećera, ulja, mleka ...
- noni je na neki način i put u pogrešnu strategiju - linija manjeg otpora. Sve te minerale i vitamine (i više i raznovrsnije, plus enzimi) imamo u svežem povrću i voću. Em se hranimo skupo, em ne sagledavamo zdravo i jeftino, em kad nastanu posledice jurimo skupe alternative. Slična je priča i sa medikamentima, jedino što oni uglavnom blokiraju neki lokalni mehanizam u našem organizmu, dok noni ima pozitivna dejstva.

_________________
“Čvrsto sam uveren da kad bi ukupno medicinsko znanje koje se danas primenjuje mogli baciti na dno mora, to bi bilo u korist čovečanstva i na štetu riba.“ - Oliver Wendell Holmes
"Virusi ne postoje" - kojekude


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: noni sok ?
PostPoslato: Čet Jul 29, 2010 9:49 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jul 29, 2010 8:21 am
Postovi: 10
Pozdrav svima na ovom forumu. Nadam se da administratori neće banirati ovaj moj komentar, ali stvarno bih vam želio iznijeti štošta vezano uz Tahitian noni sok.
Ovdje nećeu pisati o tvarima, mineralima i vitaminima koje sadrži ovaj sok već samo o mogućim učincima ako se sok pravilno koristi. Nekolicina je ovdje iznijela dosta točnih tvrdnji, ali je bilo i nevjernih toma kojima je to sve prodavanje magle.
Činjenica je da je noni izvorno sa Franc.Polinezije te da jedino TNI corp. proizvodi i distribuira originalni sok. To je važno jer su jedino oni proveli niz istraživanja u koje su bili uključeni mnogi doktori, te se shodno tome došlo do niza spoznaja kako i zašto noni utječe na razne bolesti.
Zato vam ovdje odmah želim skrenuti pažnju da ako želite koristiti taj sok kupujte isključivo taj jer su sve ostalo plagijati. Znam da je to prilično samouvjerena izjava ali je to jednostavno tako. Osobno sam koristio nekoliko različitih vrsta tog soka, ali prave efekte sam uočio tek kad sam počeo piti originalni Tahitian noni.
Da je taj sok učinkovit moglo bi vam posvjedočiti milijuni ljudi koji su ga koristili pa tko dobro vlada engl. neka upiše na google "noni is good for you" i ode na written testimonials.
Da je skup, stvarno je. Koliko znam u Beogradu postoji distibucija za cijeli Srbiju, ali sve narudžbe za sada još idu preko Zagreba. I moraju se naručiti 4 boce odjednom.
To je nažalost cijena tzv. mrežnog marketinga gdje veliki dio novca ide na provizije savjetnicima i inima. Inače se sok za Europu proizvodi u Njemačkoj, ali iz pirea koji dolazi avionski s Fran.Polinezije.
Zašto je Tahitian noni tako učinkovit? Zato što je to jedini preparat odn. pripravak na svijetu koji ima sposobnost ozdravljenja bolesnih stanica.
Tko, zašto i kako bi trebao piti noni? To je pitanje koji si najčešče postavi ljudi koji čuju za taj sok te se bave razmišljanjem da ili ne.
Moja preporuka bi bila svi zdravi ( ako to mogu financijski podnijeti) jer će noni pomoći u jačanju imuniteta, reguliranju metabolizma, jačanju energije i sl...
Što se tiče bolesti kod kojih noni pomaže naveo bih dijabetes, alergije, visoki tlak, rak, različite upale, kožna oboljenja...
Nažalost noni neće svima jednako pomoći i to je jedino pitanje na koji ne znam odgovor zašto je to tako. Da li zbog neke genetike, općeg vjerovanja u to ili nešto treće, stvarno ne znam.
Meni je pomogao, a znam još podosta ljudi kojim aje također pomogao.
Pa ako se tko od vas bavi razmišljanjem da ili ne, moja preporuka bi bila da.
Ako nekoga interesira još ponešto o tom soku neka mi se javi.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: noni sok ?
PostPoslato: Pet Apr 12, 2013 1:19 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Apr 12, 2013 11:53 am
Postovi: 1
Zdravo, svima! :) Pregledala sam neke odgovore, ovde, na temu Tahitian Noni juice, pa sam zelela da sa svima podelim svoja iskustva, vezana za njega. Dugi niz godina ga cela moja porodica konzumira, najcesce zimi, zbog jacanja imuniteta i mi ne pamtimo kada je, bilo ko od nas posetio lekara. Prva ga je moja majka uzimala, na preporuku jednog madjarskog lekara, zbog cisti na dojkama. Nismo verovali u njega, ali, kako su joj zakazali hitnu hirusku intervenciju, morala je da sa njim pokusa da je izbegne. Nakon 2 ispijene flase, rezultati su pokazali da od 3 velike ciste, je ostala samo jedna, sicusna, koja nije za operaciju. Naknadno i ona se izgubila. Zatim, kada je moj brat imao nesrecu, u kojoj je bio jako posecen, njemu je od par dana konzumiranja nonija, rana zarasla, za sta je u bolnici prozvan za decaka sa neverovatnim imunitetom, lekari su bili zgranuti, koliko je brzo ogromna rana zarasla. Moja sestra je navukla upalu besike i jajnika,kao i jaku infekciju mokracnih puteva, zbog cega je imala neizdrzljive bolove. Pila je razne lekove, koji nisu pomagali, a ni bolovi nisu se smanjivali. Popila je jednu flasu, bolovi su nestali, kao i infekcija i upale, za manje od mesec dana. Baka je vremenom obolela od secerne bolesti, njen secer ide i do 39. Ona ga drzi pod kontrolom, godinama, sa Nonijem, koji je uz njega 7. Meni su ustanovili da su mi oba jajnika mikrocisticna. Nakon samo jedne flase, posle tacno 20 dana, otisla sam na ginekoloski pregled i jajnici su mi bili bez i jedne ciste! Da bih bila sigurna, otisla sam na pregled kod tri razlicita lekara, svi su mi rekli da nema ni jedne jedine ciste, sto je bilo neverovatno svima njima, jer imam sliku prvog ultrazvuka, na kojima se jasno vide ciste. Ja, licno, sam morala da svoja iskustva podelim sa svima vama, kako bi mnogi, kojima je zdravlje naruseno, naterali sebe, da se mozda odreknu mesec dana cigareta, recimo i za taj novac, sebi priuste jednu flasu Nonija. Ne budite skeptici, nego pokusajte. Ja ne sumnjam ni malo u moc Nonija, ja sam sigurna da je odlican, za bilo koju bolest. Lekovi su hemija, a ovaj sok je dar prirode.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 28 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: