Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 371 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 25  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Nov 24, 2008 6:14 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 11:25 pm
Postovi: 1276
ja se nisam potrudila ali evo sta sam jednom nasla kad sam tražila preparate za jačanje imuniteta,pa ako ga nađete,ja ovde nisam...

Citrofit,
Ekstrakt Sjemenke Grejpa


Citrofit, također poznat kao Citrosept, je moćni prirodni antibiotik. Iako je Citrofit pronađen tek prije 30-ak godina, već je poznat diljem svijeta, i zaslužio je priznanje ne samo alternativnih, njego i klasičnih liječnika.

Citrofit se dobiva iz sjemenke i pulpe grejpa. Grejp, Citrus paradisi, je 5-6 m visoko citrusovo drvo, ima dugačko tamno-zeleno lišće i veliki plod dijametrom 10-15 cm.

Citrus paradisi pronađen je na Karipskom otoku Barbados u 17 stoljeću. Dugo vremena je služio kao dekorativno drvo. Zbog njegovog posebnog okusa, 1823 godine grejp su počeli kultivirati na Floridi, a poslije u Arizoni i Kaliforniji.


Slika

Citrofit je pronašao 1972 godine dr. Jakob Harić. Jakob Harić se rodio u Jugoslaviji 1912 godine. Otišao je u Njemačku da bih studirao nuklearnu fiziku. Njegov studije prekinuo drugi Svjetski rat, koji mu je ostavio duboke tragove. Užasnuti ratom, Jakob je napustio nuklearnu fiziku, i odlučio je posvetiti svoj život unapređenju ljudskoga života.

Okrenuo se medicini, završio je medicinski fakultet po specijalnosti imunologija.Harića su već odavno zanimala ljekovita svojstva grejpa. 1963 godine otišao je na Floridu, zemlju grejpa, da bi istražio svojstva sjemenke grejpa.

Za Harićeva otkrića 1990 godine saznali su prvi alternativni liječnici i počeli koristiti Citrofit, kao vrijedan lijek u svojim terapijama. Francuski Institut za istraživanje virusa Hiv-a, 1995 godine zamolio je Harića da im se pridruži kako bih istražio djelovanje Citrofita na virus sidi.



Uskoro je Hariću dodijeljena nagrada od farmera Europe, kojima je Citrofit uspješno pomagao kontrolirati salmonelu i escherichia coli.
Ekstrakt sjemenke grejpa sada je poznat cijelom svijetu. Liječnici svjedoče o njegovim antibakterijskim, antivirusnim i antigljivičnim svojstvima.


Istraživanja su pokazala, da Citrosept pomaže kod oko 800 vrsta bakterija, mikroba i virusa i oko 100 vrsta gljivica., uključujući

Staphyloccus aureus
Streptococcus pyogenes
Salmonella typhi
Escherichia coli
Haemophilus influenzae
Giardia lamblia
Pseudomonas aeruginosa
Klebsiella pneumoniae
Shigella dysenteriae
Legionella pneumoniae
Cholera
Chlamydia trachomatis
Trichomonas vaginalis
Candida albicans
Herpes simplex 1
Influenza A2
Diploccus pneumoniae
i mnoge druge

Citrofit također pokazao se učinkovitim u liječenju od parazita. Koristi se i za snižavanje razini kolesterola u krvi.

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=jb6WHPsj ... re=related

ACTA EST FABULA. SAPIENTI SAT .
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Nov 24, 2008 6:49 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Postovi: 3326
Lokacija: Svuda i nigde
Iako imaju tako vaznu ulogu u organizmu, veca kolicina masnoca koje unosite je nepotrebna i ona je dio vaseg jelovnika samo zato sto daje "prijatan" ukus hrani koju konzumirate. Za neupucenog i neopreznog korisnika masnoce su i vrlo opasan sastojak hrane koji ga moze odvesti u razne bolesti ukljucujuci gojaznost, oboljenje bubrega, dijabetes, srcana oboljenja kao i neke oblike raka! Pretjerano konzumiranje masnoca smatra se uzrocnikom najveceg broja degenerativnih bolesti u zapadnim zemljama!

Masti mozemo grubo podjeliti na: zasicene i nezasicene.

Zasicene masnoce

Zasicene se nalaze u zivotinjskim namirnicama kao sto su mesoSlika (stocno, zivinsko), neke vrste ribe, mlecniSlika proizvodi iSlika jaja.

Uticaj ovih vrsta masnoca na zdravlje je veoma veliki (i veoma stetan!) i moze se ilustrovati na primeru holesterola. Holesterol je supstanca koja se nalazi samo u namirnicama zivotinjskog porekla, slicna je vosku, a u organizmu se koristi pri metabolizmu celija i kao osnova mnogim hormonima. Kada jedete hranu bogatu zasicenim masnocama (recimo jedan lepSlika kotlet, ili nekoliko jaja "na oko"), kolicina holesterola u krvi postaje veca, i time se povecava i kolicina cestica masnoce koje se nalaze u vasem krvotoku i koje pocinju da se taloze ("lijepe") u zidovima krvnih sudova i da ih polako suzavaju. Sto ovaj proces, (poznat kao ateroskleroza), vise napreduje (tj. sto redovnije jedete vasu, tako privlacnu, masnu hranu), to se vasi krvni sudovi sve vise suzavaju i krv i kiseonik imaju sve vise smetnji da dodu do pojedinih tkiva i organa sto uzrokuje njihovu slabiju ishranjenost. Na kraju moze doci do potpunog zacepljenja jednog ili vise krvnih sudova. Tkiva koja su ovi krvni sudovi snabdevali krvlju i kiseonikom pocinju da odumiru i kada su u pitanju srce i mozak moze doci do srcanog napada ili izliva krvi u mozak. I tako se vas ukusni, masni zalogaj pretvorio u mjesece mukotrpnog oporavka od nekog srcanog ili mozdanog oboljenja (ako ste imali srece, jer posljedice mogu da budu i gore). Ovaj proces talozenja traje godinama i sa svojim polaganim nastupom s pravom nosi epitet "tihog ubice". Moze se slobodno reci da vas redovno konzumiranje vecih kolicina zivotinjskih masnoca polako ali sigurno ubija. Pored tog sporog i opasnog procesa ateroskleroza vam takode ne dozvoljava da radite prema vasim optimalnim mogucnostima, da vam misli budu bistre i da budete u dobroj formi. I ne zaboravite: ovo je samo jedna sa spiska bolesti prouzrokovanih prekomjernim unosenjem masnoca zivotinjskog porjekla.

Medutim, evo i jedne ohrabrujuce informacije: Proces talozenja masnoca moze se spreciti pa cak i preokrenuti u suprotnom smjeru samo prostom promjenom nacina ishrane i smanjivanjem unosa zasicenih masnoca! Nezasicene masnoce u ovom procesu mogu odigrati veliku ulogu.
Nezasicene masnoce

Najcesce se nalaze u povrcu,Slika biljnomSlika ulju i mnogim vrstamaSlika ribe i veoma su korisne za organizam jer povecavaju izlucivanje holesterola preko debelog crijeva i tako smanjuju njegovu koncentraciju u krvi. Takode smanjuju i nivo ateroskleroze u koronarnim arterijama koje su zaduzene za ishranu srca. Medutim, i nezasicene masti treba stedljivo koristiti. U principu danas vazi pravilo da treba biti oprezan sa bilo kojom vrstom masti i namirnica koje ih sadrze!

A sada - iznenadjenje! (Trans masne kiseline)

Sto mislite koja namirnica sa velikim sadrzajem masnoca, ubjedljivo drzi prvo mjesto po stetnosti koju nanosi ljudskom organizmu? Da li je to cista svinjska mast, ili mozda neki drugi zivotinjski proizvod bogat masnocama? Odgovor ce vas mozda iznenaditi: prvo mjesto po stetnosti drze namirnice bogate tzv. trans masnim kiselinama a to su cvrsti Slikamargarini i biljne masti. Sigurno se pitate kako je to moguce kada je margarin sve do skora bio slavljen kao izuzetno zdrava i korisna namirnica. E, pa u meduvremenu su zavrsena obimna naucna istrazivanja koja su nedvosmisleno pokazala i dokazala da su masnoce iz cvrstih margarina i biljnih masti dva puta losije od zasicenih masnoca. Zasto je to tako opet mozemo vidjeti na primjeru holesterola. Uprosceno receno postoji vise tipova holesterola od kojih su dva izuzetno znacajna za nas krvotok, a to su HDL (popularno nazvan "dobar" holesterol koji smanjuje rizik od nekog oboljenja srca i krvnih sudova) i LDL (popularno nazvan "los" holesterol koji povecava rizik oboljenja srca i krvnih sudova). Pogledajte sledecu tablicu u kojoj je prikazano kako pojedine vrste masnoca uticu na nivo holesterola i sve ce vam biti jasno:

Tip masti Nivo holesterola u krvi LDL ("los") HDL ("dobar")
Mononezasicene (Maslinovo ulje) spusta podize
Polinezasicene (Biljna ulja) spusta ne djeluje
Zasicene (Maslac, Mast) podize podize
Trans masne kiseline (Margarin,Biljne masti) podize spusta
Dakle, trans masne kiseline koje se nalaze u margarinima i biljnim masnocama ne samo da podizu nivo "loseg" holesterola vec spustaju nivo "dobrog"! Kako je uopste doslo do toga da jedna od najzastupljenijih i najhvaljenijih namirnica dospije na jednu vrstu stuba srama? Vise rijeci o tome bice u odjeljku o margarinima i biljnim mastima.

_________________
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Nov 24, 2008 6:54 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Postovi: 3326
Lokacija: Svuda i nigde
Super zmaj76 :D za ovo--.Citrofit,
Ekstrakt Sjemenke Grejpa !Nisam nashla nishta o grejpu !A i super si uskladila slichitzu uz tekst!Super si bre!Ja da samo pastujem ,bez toga ih ,za dan par kilometara bi texta :wink: Ovako ilustrovano je bash cool kao i knjige i novine zar ne ?Ljub te !Super si !Idem da prochitam podrobno ,ma kazem ja da si ti moj genije ili kako kazu ?Srculence cicos macos :wink: :D

_________________
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Nov 24, 2008 8:06 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Postovi: 3326
Lokacija: Svuda i nigde
Chula sam od mnogo njih da je Grejp super za skidanje holesterola .Kazu da ako izimash Grejp nije pozeljno ,chak i opasno uzimati istovremeno i lekove za skidanje holesterola i Grejp ,mislim zajedno.Pa tako !A za skidanje holesterola u krvi isto je dobro ,uzeti kukuruzno brashno i malo ga proprziti u suvoj sherpitzi ,meshati brashno drvenom kutlachitzom ,da brashno dobije onu braonkastu boju,Ne da izgori, nego da promeni boju u braonkastu!sasuti u chistu staklenu teglicu !I svako jutro piti po jednu kashikitzu na prazan zeludatz i popiti posle samo vode malo.Kazu da mnogo pomaze ,pa nishta komplikovano ,ko zna?Mozda nekom i pomogne?
Da Vas bolje vidim --->SlikaSlika Pozdrav!!!!!!!

_________________
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Nov 24, 2008 9:10 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Postovi: 3326
Lokacija: Svuda i nigde
JOŠ JEDAN IZVOR ANTIOKSIDANASA
Kakao usporava starenje

ŠoljaSlika kakaoa na dan mogla bi doprineti boljem zdravlju jer je ustanovljeno da je topli kakao antioksidans koji štiti od niza bolesti i usporava starenje. Najnovija istraživanja utvrdila su da u kakaou ima više antioksidanasa nego u caju i crnom vinu, dosad smatranim za neprikosnovene.
Tim naucnika s Univerziteta Kornel ustanovio je da šoljaSlika kakaoa ima dvaput više antioksidansa nego caša crnog vina, triput više nego šolja zelenog i cak petostruko više nego šolja crnogSlika caja.
Naravno, kakaoa ima u mnogim proizvodima, pocev od crneSlika cokolade (cuvenog sredstva za bolje raspoloženje), ali istraživaci kažu da je njegovo dejstvo najblagotvornije ako se pije s vrucim Slikamlekom.SlikaCokolada, naime, sadrži mnogo zasicenih masnoca: u 40 grama cokolade (a to bi bilo dve štangle) ima oko osam grama takvih masnoca, a u šolji kakaoa svega 0,3 grama.

_________________
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Nov 24, 2008 9:48 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 8:48 pm
Postovi: 271
mikalja je napisao:
Zanemareni segment zivota


Svakoga dana birajuci hranu koju jedete vi nesvjesno pravite izbor izmedu zdravlja i bolesti, dobrog raspolozenja i mrzovolje. I svakoga dana pruza vam se mogucnost da napravite promjenu koja ce vas povesti ka zdravijem i ispunjenijem zivotu.
Nemojte misliti da ste suvise stari ili suvise mladi za takav poduhvat, ili da ste nesposobni da istrajete na promjenama koje namjeravate da preduzmete. Istrazivanja su pokazala da, dvije trecine stanovnistva razvijenih zemalja, smatra da bi ih promjena nacina ishrane ucinila zdravijim, ali odbijaju da bilo sto ucine usljed nedostatka volje.

Dobro psiho-fizicko zdravlje, kao rezultat pravilne i kvalitetne ishrane, je zaista dobar i dovoljno jak motiv da vas povede na jedno zanimljivo putovanje kroz veoma vazan, a u vecini slucajeva zanemaren segment zivota - a to je ishrana. Slika
I osnovni sastojci hrane

Da biste mogli da se bavite bilo kojim poslom (hodate, radite, sjedite pa cak i spavate) vasem organizmu je potrebna energija, a za njeno dobijanje potrebno vam je gorivo. Isto kao i automobil i vi s vremena na vreme (2, 3, pa i vise puta dnevno) morate da napunite vase "rezervoare" gorivom a to je - Slikahrana. I kao sto automobil lose radi i na kraju stane kada duze vreme koristi lose gorivo, slicno se desava i u ljudskom organizmu. Zato morate nauciti da pravite dobar izbor.Slika


Здраво форумашице. Ја сам опет ту, Микице ти си права, ове ријечи ми поново буде жељу за борбом с кг.

А сад би Вас упознала да сам купила књигу гојазност и у њој нађох ово: Енергетска вриједност 1 грама угљених хидрата је 16,72 кј или 4 кцал.
Енергетска вриједност 1 грама масти је 37,8 кј или 9 кцал,
Енергетска вриједност 1 грама алкохола је 29,4 кј или 7 кцал.

Индекс масе тијела израчунава се :

ИМТ= кг/висива на квадрат= резултат.
-Ако је резулт. <25 врло мали је ризик за појаву компликација гојазности
-Ако је резулт. 25-30 тад је мали ризик за појаву компликација гојаз.
-Ако је резулт. од 30-35 тада је умјерен је ризик за појаву компликација за појаву компликација у гојазности
-ако је рез. 35-40 висок је ризик појаве компликација.
-Ако је > 40 врло висок ризик појаве комликација.
па чак може изазавати и смрт.

Ваууууу!

Мики сад ће ако богда пост, идем постити на води, то ће ми бити најбоље.

Толико за сада поздрав свима.

А овдје сњег само што није па ја се спремама да се подсјетим на пјесму Здравка ћолића "Подлугови."
Зима је била са пуно сњега................................ :D

_________________
Kako je lepo biti mlad.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Nov 24, 2008 10:04 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 11:25 pm
Postovi: 1276
Čišćenje Tijela


Jeste li znali, da čišćenje tijela može pomoči vratiti energiju i poboljšati zdravlje? Samo trebate posvetiti malo vremena i truda, da bih dobili odlične rezultate. Ovaj članak će vam pomoći, da izaberete najbolji za vas način čišćenja organizma.

Zašto trebamo čistiti organizam?

Naš organizam je opterećen ne samo probavljanjem teške i nezdrave hrane. On mora također eliminirati pesticide, onečišćenja i toksične tvari, koje ulaze u tijelo iz našeg okruženja i hrane. Dodajte još i stres, prebrzi ritam života i manjak vježbe. Sve ovo može preopteretiti i oslabiti organizam i spriječiti njegov pravilan rad.

Nepravilan rad organizma može uzrokovati manje tegobe, kao što su umor i pospanost, a kasnije i veće probleme, kao što su depresija, prerano starenje i različite bolesti.

Detoksikacija, ili čišćenje organizma, pomaže našem tijelu vratiti prirodnu ravnotežu. Mnogi ljudi svjedoče o tome, da im je čišćenje pomoglo vratiti energiju, koncentraciju i pozitivni stav.


Treba li mi čišćenje?

Ako ste stalno umorni, usporeni i imate lošu koncentraciju, vjerojatno vašem organizmu treba čišćenje.

Drugi simptomi viška toksinau organizmu:


glavobolja
problemi sa kožom
zadah i neugodan miris tijela
rast Candide
depresije
mlitavost, slabo pamćenje
nadutost trbuha i plinovi
loša probava
debljanje ili prekomjerno mršavljenje
zatvor
prerano starenje
različite bolesti

Kada napraviti čišćenje?
Iako čišćenje organizma možete napraviti kad god to trebate, najbolje vrijeme za to je proljeće i ljeto. Nakon duge zime, kada u prehrani nedostaje svježe povrće i voće, proljeće je vrijeme da očistite organizam i napunite ga vitaminima i mineralima.





Načini čišćenja tijela

Postoji više načina detoksikacije organizama. Izaberite taj, koji vam najviše odgovara. Iako skoro svaki wellness centar može vam ponuditi tretman detoksikacije, nemojte se žuriti: priroda nam nudi jednostavne i besplatne načine čišćenja organizma.



Post sa vodom
Ovo je najbrži, najjednostavniji i besplatan način čišćenja tijela. Post sa vodom je toliko moćan, da skoro sve religiozne tradicije svijeta ga preporučuju za duhovno i fizičko pročišćenje.

Tokom posta energija, koja se obično troši na probavljanje hrane, se oslobađa i spaljuje toksine.


Post obično traje jedan dan (24 sata). Nemojte ništa jesti i pijte samo vodu - najbolje iz izvora, ili očišćenu vodu.

Slijedeći dan morate pripaziti na to, kako prekidate post. Najbolje je da ujutro uzmete voćni sok, malo kasnije voćku, a nakon dva sata - lagani obrok
Tokom posta možda će te osjetiti laganu glavobolju i umor. To je normalno. Pijte više vode i odmarajte se.

Postoje ljudi, koji na ovakav način poste 3 ili više dana. Ali za početnike se to ne preporučuje. Dovoljno je napraviti jednodnevni post jedan ili dva put mjesečno.


Takav post se ne preporučuje trudnicama, dojiljama, ljudima sa poremećajem hranjenja, starim i bolesnim osobama.


Post sa sokovima

Još jedan vrlo učinkovit način oslobađanja od toksina. Post sa sokovima je sličan postu sa vodom. Nemojte ništa jesti, uzimajte samo svježe sokove (koje napravite sami kod kuče) i čistu vodu.

Takav post može trajati od 1 do 3 dana.

Post sa sokovima i biljnim čajevima se može koristiti i kao terapija za ozbiljne bolesti poput raka. Tada post može trajati više dana, ali potreban je nadzor liječnika.


Takav post se ne preporučuje trudnicama, dojiljama, ljudima sa poremećajem hranjenja i starim osobama.




Sirovo jedenje

Ako čitate časopise o zdravlju, sigurno ste čuli za prednosti sirovog jedenja.

Sirova hrana sadrži enzime, koji pomažu kod probavljanja hrane. Kada se hrana kuha, enzimi se uništavaju. Neki znanstvenici misle, da se uništeni enzimi pretvaraju u slobodne radikale i nestabilne molekule, koje uzrkokuju prerano starenje i razne bolesti.

Koje su prednosti sirovog jedenja? Sirova hrana potiče gubitak tjelesne težine. Enzimi, koji se nalaze u sirovoj hrani, pomažu tijelu efikasno pretvarati hranu u energiju, na takav način smanjujući osjećaj gladi i potrebu za konzumiranjem viška hrane.

Sirovo jedenje jača imunitet. Sirova hrana sadrži dobre mikroorganizme, koji obnavljaju mikrofloru crijeva i štite nas od raznih bolesti.


Druge prednosti sirovog jedenja su:

čista koža i zdrava kosa
smanjen rizik od bolesti srca i krvnih žila
smanjen rizik od upalnih bolesti, na primjer, artritisa
smanjen rizik od astme i alergija
smanjen rizik od dijabetesa
emocionalna ravnoteža i jasan um

Kako da počnem?

Prelazak na sirovo jedenje može biti pravi izazov. Vjerojatno, vaša vas obitelj i prijatelji neće razumjeti. A i vam će možda biti teško naviknuti se na novi okus hrane.

Drastične promjene nisu potrebne. Polako uvodite sirovu hranu u jelovnik. Zamijenite jedan obrok sa sirovom hranom. To će biti sasvim dovoljno, da iskusite prednosti sirovog jedenja i poboljšate vaše zdravstveno stanje.

U svrhu proljetne detoksikacije organizma preporučuje se da jedete sirovu hranu 5-7 dana. Sirovo jedenje možete prakticirati i više dana - tu nema ograničenja. Samo pripazite, da jedete raznovrsnu hranu.

Mislite, da je sirovo jedenje dosadno i bezukusno? Niste u pravu. Postoje puno slasnih recepata, koje možete pronaći na Internetu. Počnite sa ovima.


Detox dijete

U naše doba detoksikacija postala je toliko popularna, da se pojavilo veliko mnoštvo takozvanih detox dijeta - dijeta za čišćenja organizma od toksina.

Iako se mogu razlikovati, detox dijete u svojoj osnovi imaju iste principe.


Osnovni principi detox dijete:
unositi što više tekućine (čiste vode, sokova, biljnih čajeva)
izbjegavati kavu, alkohol, čokoladu
jesti što više povrća i voća
jesti što više sirove hrane
preferirati vegetarijansku prehranu
izbjegavati rafinirana ulja, bijeli šećer, glatko brašno, tjesteninu, rižu, krumpire, soju, margarin i procesiranu hranu
jesti laganu hranu - juhe, dinstano povrće i dr.
ograničiti mliječne proizvode, izbaciti sir
ako je moguće, koristiti organski uzgojenu hranu
tokom čišćenja ne smije se prekomjerno vježbati, preporučuje se joga i meditacija, sauna, tople kupke i izbjegavanje stresa




Biljni čajevi
Biljni čajevi se odavno koriste za liječenje, čišćenje i poboljšanje rada organizma. Čajevi su ukusan i učinkovit način detoksikacije.

Koje biljke se mogu koristiti za čišćenje tijela:



Sikavica (silybum marainum) pomaže procesu čišćenja, i vrlo je dobra za jetru
Čičkov korijen (Arctium lappa) nježno čisti jetru i krv
Štavelj (Rumex crispus) poboljšava apsorpciju hranjivih tvari
Maslačak (Taraxacum officinale) je dobar za čišćenje kože, ima svojstva diuretika
Red Root (Ceanothus Americanus) stimulira rad limfnih čvorova
Đumbir (Zingiber officinale) poboljšava cirkulaciju i probavu



Biljke koje eliminiraju toksine:
Čičkov korijen, Kora glatkog brijesta, Blaženi čkalj, Potočarka


Biljke koje reguliraju PH:
Kora glatkog brijesta

Biljke koje smanjuju permeabiljnost membrana:
Kora glatkog brijesta, Turska rabarbara (Rheum palmatum), Crvena djetelina (Trifolium pratense)

Biljke koje dopunjavaju tijelo hranjivim tvarima i antidioksidantima:
Turska rabarbara, Crvena djetelina, Potočarka, kora glatkog brijesta, Ovčja kiselica (Rumex acetosella)

Biljke koje uspostavljaju rad imunog sistema:
alga Kelp


Biljke koje smanjuju uništenja stanica:
Čičkov korijen


Bez obzira na to, koju vrstu čišćenja ste izabrali, pijte što više biljnih čajeva!

Sauna

Ako razmišljate o čišćenju organizma, nemojte zaboraviti saunu!

Sauna je jednostavan, jeftin i ugodan način čišćenja od toksina. Ona daje odlični rezultat ne samo kod detoksikacije organizma. Tisućama godina ljudi koriste saunu kao zdrav i efikasan način brige o zdravlju.

Koje su dobrobiti saune?
sauna pomaže da se opustite i riješite stresa
čisti i pomlađuje kožu i cijeli organizam
poboljšava cirkulaciju krvi
efikasna je kod mršavljenja
potiče izbacivanje toksina iz tijela
poboljšava elastičnost arterija, pomaže kod visokog tlaka,
bolesti srca i krvnih žila, artritisa, alergija, kožnih bolesti

Slika

Liječnici su otkrili, da
povišena temperatura tijela (hyperthermia), koju potiče sauna, ubija bakterije, gljivice, viruse i parazite.


zahvaljujući sauni možete se riješiti infekcija uha, sinusa, grla i crijeva, čak i kroničnih bolesti.

hyperthermia uništava patogene stanice. Hyperthermia je jedan od poznatih načina liječenja raka.

U naše vrijeme saune više nisu skupe, pa ju možete imati kod kuče. Potvrđeno je, da infracrvene saune daju najbolji učinak. Prijenosnu infracrvenu saunu možete kupiti već za 400 Eura. Sauna je dobra investicija u vaše zdravlje.



Detox uređaji i tretmani


Vjerojatno ste čuli za uređaje za čišćenje organizma tipa Aqua Detox. Usprkos skepticizmu i kritici, takvi uređaji doista pomažu kod eliminiranja toksina. Aqua Detox radi na principu, koji je još razradio Nikola Tesla - čiste tijelo uz pomoć elektriciteta.

Cijene takvih uređaja kreću se između 400 i 2000 eura. Ako to sebi ne možete priuštiti, možete se obratiti u kozmetički salon, koji nudi usluge čišćenja uz pomoć detox uređaja. Tretman košta od 100 do 200 kuna. Preporučuje se da prođete bar 6 takvih tretmana.



Dubinsko čišćenje organizma

Ako ste bolesni ili želite temeljito očistiti organizam od toksina i patogenih mikroorganizama, za vas je dubinsko čišćenje tijela.

U ovim člancima možete pročitati o metodima dubinskog čišćenja:

Čišćenje od parazita

Čišćenje jetre

Čišćenje bubrega

Čišćenje pluća



Zdrava mikroflora je ključna u održavanju zdravlja. Dobre bakterije jačaju imunitet, štite organizam od infekcija i pomažu probavi. Pobrinite se, da redovito unosite probiotike - pijte probiotičke jogurte, jedite više fermentirane hrane, kao što su kiseli kupus, domaća zimnica i kefir. Pokušajte izbjegavati kloriranu vodu - ona ubija bakterije.

Neki načini čišćenja organizma su toliko agresivni, da uništavaju ne samo loše, nego i dobre bakterije. Zato unos probiotika nakon dubinskog čišćenja organizma je vrlo važan.


Bitno je, da nakon takvih čišćenja, kao što je čišćenje crijeva, povratite dobre bakterije, uzimajući probiotik-lijekove, koji su dostupni u lijekarnama.
Slika

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=jb6WHPsj ... re=related

ACTA EST FABULA. SAPIENTI SAT .
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Nov 24, 2008 11:56 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 11:25 pm
Postovi: 1276
Slika

" PULITZER PRIZE " winning photo taken in 1994 during the Sudan famine.
The picture depicts a famine stricken child crawling towards an United Nations food camp, located a kilometer away.
The vulture is waiting for the child to die so that it can eat it. This picture shocked the whole world. No one knows what happened to the child, including the photographer Kevin Carter who left the place as soon as the photograph was taken.
Three months later he committed suicide due to depression.

Slika koja je zabelezena 1994. godine tokom sudanske nestasice za hranom, je osvojila „Pulitzer-ovu nagradu. Slika prikazuje izgladnelo dete koje je puzalo prema kampu s hranom Ujedinjenih naroda udaljeno samo 1 km od mesta sa slike.

Na slici, lesinar ceka da dete umre kako bi ga mogao pojesti. Slika je sokirala celi svet. Nitko ne zna sto se dogodilo s detetom, kao ni Kevin Cartner koji je napustio mesto nakon sto je snimio fotografiju.

Tri meseca kasnije fotograf je pocinio samoubistvo
.

Ovo je pronadjeno u njegovom dnevniku:



„Dragi Boze, obecavam da nikad necu bacati svoju hranu bez obzira kako loseg ukusa bila ili kako sit budem bio. Molim se da ce On sacuvati ovog malog decaka, voditi ga i sacuvati od bede. Molim se da cemo biti osetljiviji na svet oko nas i da necemo biti zaslepljeni nasom sebicnom prirodom i interesima.

Nadam se da ce nam ova slika biti podsetnik koliko smo sretni i da nikad necemo uzimati stvari olako.“

Molim te ne prekini mail … posalji ga svojim prijateljima na ovaj dobar dan. Pomolimo se za one koji pate bilo gde na svetu i posalji ovo kao prijateljski podsetnik. Seti se slike kad pozelis da se pozalis na hranu ili kad je pozelis baciti….

OBECAJTE DANAS ….

NIKAD SE NECU RASIPATI S HRANOM
Pulitzer 1994
Kevin Carter

. . .
kažu da slika govori više od hiljadu reči....

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=jb6WHPsj ... re=related

ACTA EST FABULA. SAPIENTI SAT .
Slika


Poslednji put menjao zmaj76 dana Pon Nov 24, 2008 11:59 pm, izmenjena samo jedanput

Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Nov 24, 2008 11:58 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 11:25 pm
Postovi: 1276
Miko,ne zameri,mislim da ćeš razumeti moju nameru...

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=jb6WHPsj ... re=related

ACTA EST FABULA. SAPIENTI SAT .
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Nov 25, 2008 12:26 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Postovi: 3326
Lokacija: Svuda i nigde
zmaj76 je napisao:
Miko,ne zameri,mislim da ćeš razumeti moju nameru...

Ajaoj zashta da ti zamerim dusho moja :( !Veruj da sam briznula u plach kao ,ne pamtim kad sam ovako plakala? :cry: :cry: :cry: Jer deca su sva nasha ,bila bela ili crna ,setim se svoga deteta i nikad chovek nezna shta i kad ga moze snaci !Ako mislish da ne zamerim zbog slike ,i da li ce mi moderator obrisati temu zbog iste?Nishta ne brini ,mogu meni obrisati sveeeeeee ali dushu nikad i nikako !Gledam sliku :o nisam je pre videla i tachno me glava zaboli od tuge neke Ishranom protiv glavobolje
Slika

Studija koja je objavljena u americkom casopisu Journal of Nutrition, govori da se veliki broj pusaca losije hrani od nepusaca. Konzumiraju vise masnoce, hrane "bogate" holesterolom, alkohol, a mnogo manje namirnice koje sadrze vitamine, antioksidanse i vlakna. Profesor Benvenuto Cesaro sa Milanskog univerziteta upozorava da dim samo jedne popusene cigarete proizvede milion milijardi slobodnih radikala, molekula koji ostecuju celije, pa su tako i odgovorni za nastajanje mnogih ozbiljnih Slikaoboljenja.!Koliko tema ovde kod nas za dijetu ,a o bacanju hrane nebi da govorim sada.Nego idem leci ,nisam pre ugasila PC ,jer mi je muz radio neshto sebi za posao.Uh kud on ne ugasi ,da ne vidim ovu muku :cry:
Laku noc Zmajice moja ,lujka (sad vidim da je i ona pisala i ljubim je puno,puno puno !Moramo joj naci pesmu podlugovi od Cholica mozda sutra ,sad mi puca glava. :cry:
Prijatno svima i zelim Vam ugodan san.

_________________
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Nov 25, 2008 12:30 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 11:25 pm
Postovi: 1276
naći ću joj ja pesmu,ako se ne ljutiš

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=jb6WHPsj ... re=related

ACTA EST FABULA. SAPIENTI SAT .
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Zdravko Colic
PostPoslato: Uto Nov 25, 2008 12:37 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 11:25 pm
Postovi: 1276
http://www.youtube.com/watch?v=gRY3VFTmOGA
samo za lujku...

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=jb6WHPsj ... re=related

ACTA EST FABULA. SAPIENTI SAT .
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Nov 25, 2008 12:37 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Postovi: 3326
Lokacija: Svuda i nigde
Svejedno,moze ako imas vremena?Gde da se ljutim, svashta ,mladja si ja odea to ja josh smatram uslugom i hvala ti jer lujka je jedna divna zenitza majka ,supruga i drug nadasve !Imaju njegovih linkova i linkova ,ali ona obozava Podlugove i zima je bila ,lujka prava :D Cao Slika Zmajche moje :roll:

_________________
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Nov 25, 2008 2:54 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 2:46 am
Postovi: 1687
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Zmajcek, potpuno razocarenje... teman sam pomislio da primas.
Pogledaj sliku koju tui kacis dusice moja


Slika

Pogledaj slike koje ja kacim dusice moja

Slika

Ja imam moc u svom lovistu za ubiti, a slikam, da bih tebi smirio strasto, ali ovo sa decom... lesinarima... MA STID TE BRE BILO!

http://www.youtube.com/watch?v=64XCegc1pRc

MA sram te bilo zbog slike!

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=X4U7VgUQ ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=fYia6tAd_EY&NR=1
Kad je struju izmislio Tesla, ameriko sisala si vesla!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Nov 25, 2008 12:06 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Postovi: 3326
Lokacija: Svuda i nigde
Uh vreme je uzasno :-? ,puca mi Slikaglava!Ovo deteshtze je ovakvo radi ne pravilne ishrane ili ti chak bez ne uzimanja hrane nikakve :( !"zivot" neko uzima kapsule ide na operacije,vezbe da skine kilograme od preteranog jela .A ono jadno? :cry: Uh .Vreme ubija :-? !Pozdrav za sve ,moram na vezbe a tako mi se neda.Ovo okoshtavanje sad ubi me!Slomi meSlika!Pozdrav za sve.Zmaj76 kosh morash na posao ?A proletet ce i to.Shta se mora?Mora se!Slika

_________________
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 371 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 25  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 29 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: