Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Visak Fe, holesterola i ukupnog bilirubina u krvi
PostPoslato: Pet Avg 24, 2007 2:29 pm 
OffLine
Stalni član
Stalni  član

Pridružio se: Ned Okt 08, 2006 5:11 pm
Postovi: 55
Molim Vas da mi date objasnjenje za rezultate krvi:
Fe- 33 (ref. 6-26)
Holesterol 5.4 (ref.<5.2)
ukupni bilirubin 19 (r.<17)

Da li to znaci da nesto nije u redu sa jetrom?
inace imam hronicnu upalu levog jajnika i aknica sa obe strane na bradi?
Da li to ima veze sa tim?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Visak Fe, holesterola i ukupnog bilirubina u krvi
PostPoslato: Pet Avg 24, 2007 8:43 pm 
OffLine
Stalni član
Stalni član

Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
xmetatronx je napisao:
Molim Vas da mi date objasnjenje za rezultate krvi:
Fe- 33 (ref. 6-26)
Holesterol 5.4 (ref.<5.2)
ukupni bilirubin 19 (r.<17)

Da li to znaci da nesto nije u redu sa jetrom?
inace imam hronicnu upalu levog jajnika i aknica sa obe strane na bradi?
Da li to ima veze sa tim?


Trebalo bi proveriti jetru, odraditi ALT, AST (ako vec nije radjeno) Gama GT, i FERITIN (obavezno - zbog ovog viska gvozdja), a i moja preporuka svakome je - odraditi analize na hepatitis B i C - ovo ja preventivno preporucujem svakome, jer moze da "cuci" u nama a bez ikakvih simptoma, a ako postoji, cilj je otkriti ga sto ranije!!!

Uradi i UZ jetre, jer je moguce da imas masnu jetru (ovo su sve samo moja nagadjanja sta bi moglo da bude!! Nisam dr ali imam neka iskustva, tako da znas, ovo je laicki odgovor sa puno iskustva :lol: )


Pozz i sve najbolje, majja :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Sep 09, 2007 12:02 am 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Uto Jun 26, 2007 12:12 pm
Postovi: 424
Ne obracaj paznju na bilirubin, on je osetljiv na sve i svasta i nista ne pokazuje. Imas poremecaj u transferu gvozdja, odradi: gamaGT, Hgb, transaminaze


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: novi nalazi
PostPoslato: Sre Sep 12, 2007 4:15 pm 
OffLine
Stalni član
Stalni  član

Pridružio se: Ned Okt 08, 2006 5:11 pm
Postovi: 55
Ja sam posle 3 nedelje odradila ponovo sve analize i rezultati su sto se tice gvozdja sokantni :(
Fe- 37.5 (ref. 7-28)
Holesterol 5.11 (ref.<5.2)
ukupni bilirubin 18.5 (r.<17)
Znaci Fe je otislo jos gore, a smanjile su se vrednosti holesterola i bilirubina.
A evo i rezultata za
AST- 16 (ref.< 37)
ALT -11(ref.<41)
Laktat dehidrogenaza 318 (r. 220-460)
Feritin 32.3 (r. 10-120)
Se 10
Hemoglobin 146
Er 4.9
Leukociti 7.1
Trombociti 236
Hematokrit 0.41
MCV 84

Ljudi sta sad kazete, ja sam u jos vecoj panici. :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: novi nalazi
PostPoslato: Sre Sep 12, 2007 4:16 pm 
OffLine
Stalni član
Stalni  član

Pridružio se: Ned Okt 08, 2006 5:11 pm
Postovi: 55
Ja sam posle 3 nedelje odradila ponovo sve analize i rezultati su sto se tice gvozdja sokantni :(
Fe- 37.5 (ref. 7-28)
Holesterol 5.11 (ref.<5.2)
ukupni bilirubin 18.5 (r.<17)
Znaci Fe je otislo jos gore, a smanjile su se vrednosti holesterola i bilirubina.
A evo i rezultata za
AST- 16 (ref.< 37)
ALT -11(ref.<41)
Laktat dehidrogenaza 318 (r. 220-460)
Feritin 32.3 (r. 10-120)
Se 10
Hemoglobin 146
Er 4.9
Leukociti 7.1
Trombociti 236
Hematokrit 0.41
MCV 84

Ljudi sta sad kazete, ja sam u jos vecoj panici. :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Sep 13, 2007 7:59 pm 
OffLine
Stalni član
Stalni član

Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
ALT i AST su ti skroz ok, ali postoji pojam "setajuce transaminaze" (nekada su u normali, a nekada podivljaju), ja i dalje stojim pri analizama na hep B i C, sto ne mora da znaci da sam u pravu, ali nije na odmet proveriti.

Sve ostalo ti je skroz ok. :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Sep 15, 2007 8:15 am 
OffLine
Stalni član
Stalni  član

Pridružio se: Ned Okt 08, 2006 5:11 pm
Postovi: 55
S obzirom na to da ne postoje nikakvi uocljivi simptomi i da se osecam sasvim normalno, znaci bez ijedne naznake da nesto nije u redu, da li ovaj visak Fe moze prouzrokovati ostecenja jetre?
Koja je gornja granica vrednosti Fe da bi se proglasilo da neko ima hemahromatozu?
Da li ima neko strucan da mi da neki odgovor? :(


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Sep 15, 2007 4:02 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Uto Jun 26, 2007 12:12 pm
Postovi: 424
pod obavezno uradi GamaGT i UZ abdomena, ako je to OK. Budi bez brige, verovatnoca da imas zarazni hepatit B i C sa urednim nalazima ravna je nuli


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Sep 29, 2007 9:47 pm 
OffLine
Stalni član
Stalni  član

Pridružio se: Ned Okt 08, 2006 5:11 pm
Postovi: 55
Hvala Kicho,ohrabrio si me!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Okt 14, 2007 1:44 am 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
Postovi: 576
Lokacija: Beograd, Srbija
Jesi li odradila te analize?

Posebno eho abdomena?


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Izdvajamo za vas:



Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 10 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: